Forum » Operacijski sistemi » Linux ali windows
Linux ali windows
karamanica ::
Pozdravljeni. Imam eno vprasanje. Namrec kupil sem laptopa kateri ima namesen linux. Sedaj me pa zanima kaksna je razlika med linuxom in windowsi (xp, vista, 7,... Karkoli) ali z linuxom se vedno lahko delam vse kot na windowsu? Kaksne so razlike? Ali naj si rajse nalozim windowse?
Najlepsa hvala za pomoc in odgovore!
Najlepsa hvala za pomoc in odgovore!
- zaklenil: OmegaBlue ()
Zero0ne ::
Operacijski sistem se imenuje GNU/Linux. Linux je samo jedro in ne celoten OS!
Na GNU/Linuxu ti razen z virtualizacijo (virtualbox, VMWare itd) oziroma združljivostnimi nivoji abstrakcije (npr WINE, Crossover itd) ne bodo delali programi, zasnovani za Windows. Po vsej verjetnosti pa boš za večino aplikacij, ki jih uporabljaš v Windowsu našel po funkcionalnosti ekvivalentne proste programe za GNU/Linux.
Katero distribucijo GNU/Linuxa pa imaš inštalirano in za kateri prenosnik gre, mimogrede?
Na GNU/Linuxu ti razen z virtualizacijo (virtualbox, VMWare itd) oziroma združljivostnimi nivoji abstrakcije (npr WINE, Crossover itd) ne bodo delali programi, zasnovani za Windows. Po vsej verjetnosti pa boš za večino aplikacij, ki jih uporabljaš v Windowsu našel po funkcionalnosti ekvivalentne proste programe za GNU/Linux.
Katero distribucijo GNU/Linuxa pa imaš inštalirano in za kateri prenosnik gre, mimogrede?
uname -o
Zvezdica27 ::
zdaj ne vem ali se zafrkavaš ali ne, ampak moj nasvet bi bil, da daš lokalnemu junaku za pivo in naj ti pojasni zadeve.
lp,
zz
lp,
zz
OmegaBlue ::
Resno, vsaj preberi par tem v istem oddelku.
Windows ali Linux?
Najprimernejši OS za moj PC
Kaj je bolše windows ali linux?
Windows ali Linux?
Najprimernejši OS za moj PC
Kaj je bolše windows ali linux?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prvi izsiljevalski virus za AndroidOddelek: Novice / Varnost | 11491 (8898) | boolsheat |
» | Ubuntu za naslednje leto napoveduje 5% delež na novo prodanih računalnikih (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Rezultati | 29167 (25584) | Daedalus |
» | Ubuntu - za, protiOddelek: Operacijski sistemi | 6244 (5455) | Zero0ne |
» | Linux-Začetnik (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 30520 (27795) | 5er--> |
» | grammar nazi temaOddelek: Loža | 4142 (3374) | steev |