Forum » Kaj kupiti » LG 42LE8500 ali LG 50PK950?
LG 42LE8500 ali LG 50PK950?
Moharsan ::
Živjo,
nekako kolebam med tema dvema televizorjema, eden je LED TV, drugi plazma, načelno vem kakšne so razlike med obema vrstama TVjev, saj sem prebral kopico opisov in forumov. Oba TVja sta precej dobra s podobnimi specifikacijami, razen da je Plazma 50", LCD 42", cena je precej podobna, na palzmi bom dobil boljše črne, ne vem pa kakšne so na LED LCDju, zadeva bo distikrat priklopljena na PC, v namen igranja in tudi v namen gledanja filmov, samo kabelsko TV pa bom gledal bolj občasno,
Če ima kdo kak konstruktiven predlog, za kaj naj se odločim, bom zelo vesel. :)
Hvala, LP
nekako kolebam med tema dvema televizorjema, eden je LED TV, drugi plazma, načelno vem kakšne so razlike med obema vrstama TVjev, saj sem prebral kopico opisov in forumov. Oba TVja sta precej dobra s podobnimi specifikacijami, razen da je Plazma 50", LCD 42", cena je precej podobna, na palzmi bom dobil boljše črne, ne vem pa kakšne so na LED LCDju, zadeva bo distikrat priklopljena na PC, v namen igranja in tudi v namen gledanja filmov, samo kabelsko TV pa bom gledal bolj občasno,
Če ima kdo kak konstruktiven predlog, za kaj naj se odločim, bom zelo vesel. :)
Hvala, LP
SkyEye90 ::
Mogoče LCD. Ker si pa že omenil črno barvo, pa ti povem moje mnenje. Imam PK350 in pri plazmi sem pričakoval črno popolnoma črno. Pa ni, je celo slabšo kot na kakšnem Sony LCD-ju. PK950 ima nek trublack filter, a to je pomoje le za podnevi, da je enkran bolj črn.
Sem si pa pred nakupom tudi ogledal nekaj LCD-jev in moja ugotovitev je bila, da od LG-jev noben nima črne niti približno dobre. Sicer točno tega modela nisem videl, a dvomim da je kaj boljši od konkurenčnih klasičnih LCD-jev (govorim o globini črne barve).
LCD bi ti pa svetoval iz razloga, ker ga boš uporabljal kot monitor in gor priklopil PC. Tudi za igre bo verjetno boljši LCD.
A plazma vsekakor ni slaba..
Sem si pa pred nakupom tudi ogledal nekaj LCD-jev in moja ugotovitev je bila, da od LG-jev noben nima črne niti približno dobre. Sicer točno tega modela nisem videl, a dvomim da je kaj boljši od konkurenčnih klasičnih LCD-jev (govorim o globini črne barve).
LCD bi ti pa svetoval iz razloga, ker ga boš uporabljal kot monitor in gor priklopil PC. Tudi za igre bo verjetno boljši LCD.
A plazma vsekakor ni slaba..
Hehe, pismu, sm mislu, da sem že odločen, pa si mi z zadnjo izjavo, da tud plazma ni slaba vse sped podrl, drugače, pa hvala za opazke, torej bi predlagal da kupim kak drug LCD kot od LGja? Ne vem, sicer sem fan SONYa, samo nebi pa toliko preplačal TVja, kar verjetno pri BRAVIA-h sigurno bo.
galu ::
Pravi fan kupi njihovo robo, neglede na ceno..
Sony je pač taka firma, katera ponuja le najboljše, ampak cena za ta prestiž niti slučajno ni tako ugodna.
Tega LG-ja sem videl v Mediamarktu, v Gracu, in moram reč da je naravnost fantastičen. Črnih barv nisem lih videl (ker so neko bluray risanko vrteli), ampak barve se neverjetno žive, bela pa je res najbolje kar sem kdajkoli videl.
Stvar je vredna nakupa, ampak ni poceni in ni zelo velik..
Sony je pač taka firma, katera ponuja le najboljše, ampak cena za ta prestiž niti slučajno ni tako ugodna.
Tega LG-ja sem videl v Mediamarktu, v Gracu, in moram reč da je naravnost fantastičen. Črnih barv nisem lih videl (ker so neko bluray risanko vrteli), ampak barve se neverjetno žive, bela pa je res najbolje kar sem kdajkoli videl.
Stvar je vredna nakupa, ampak ni poceni in ni zelo velik..
Tako to gre.
Hudo, hvala, mislim, da bo nakup LED LG 42LE8500, kar se pa cene tiče, mam pač hibo, da ravno najcenejše robe kar nimam volje kupovat. :)
galu ::
Btw, mi smo hoteli vzeti ta LE8500 46", ampak smo se potem odločili za Samsung C750. Predvsem zaradi cca 300EUR nižje cene ter 3D podpore.
Slika pa ni niti slučajno ni dosti slabša..
V bistvu ti skoraj vsak spodoben TV zgleda super na bluray filmu, ampak kolko blurayev pa gledamo? Večinoma SD in včasih HD, v katerih Samsung zna zelo lepo narediti lepo sliko.
Slika pa ni niti slučajno ni dosti slabša..
V bistvu ti skoraj vsak spodoben TV zgleda super na bluray filmu, ampak kolko blurayev pa gledamo? Večinoma SD in včasih HD, v katerih Samsung zna zelo lepo narediti lepo sliko.
Tako to gre.
fpbs ::
Jaz mislim, da je nakup LG 42LE8500 dobra odločitev. Drugače, pa če se ti ne mudi preveč z nakupom, bodo letošnji modeli (LG, Samsung), ki pridejo na tržišče čez kakšen mesec, skoraj vsi podpirali SmartTV. Nekaj o tem lahko prečitaš na Internet in TV s kavča .
Tega, da cez kaki mesec pridejo nove zadeve ven, se zavedam, samo, vedno bo nekej novega izšlo, kar bi se splačalo počakat, tako da potemtakem nikol nebi nič kupil, ker bi vedno kaj novega čakal. :) Hvala vsem, za info, TV naročen, dobim v sredo ali četrtek. :)
LP
LP
SkyEye90 ::
Točno tako, čakaš lahko v nedogled. Če ne ravno na nove modele, pa na nižje cene. Ampak kaj, ko enkrat moraš v nakup
Mislim da si izbral dober TV za dobro ceno, verjamem da boš zadovoljen (pa čeprav ni plazma ). Tudi sam bi imel Sony-ja, ampak mogoče v prihodnosti, japonci bodo že počakali name
Mislim da si izbral dober TV za dobro ceno, verjamem da boš zadovoljen (pa čeprav ni plazma ). Tudi sam bi imel Sony-ja, ampak mogoče v prihodnosti, japonci bodo že počakali name
Dromar ::
Kljub temu mogoče počakaj do prihoda novih modelov, ker bodo cene starih ravno zato padle...
s1m0n ::
Od kdaj pa so pri nas cene padle ? Posebaj, če je nov model celo pozneje na policah kot kje drugje :)
Evo, TV je doma postavljen in priklopljen, s kopico novih problemov, ... Drugace kar se TVja tice, je spica, ko sem 1. gledal 1080p film, se kar nisem mogel nacuditi kakovosti slike, v kolikor se bo se kdo odlocal na podlagi tegale posta, je moj predlog kupite LED TV. :) Drugace pa imajo obe televiziji v BB v BTCju, in greste lahko pogledati razliko med njima.
All ::
Tud jest med dilemo 50PK950 in 47LE8500.... pri obeh me moti da ne podpirata PWR-ja...al ga slučajno ker...(neuradno)?
vrhovc ::
LE8500 je super TV...
Pričakuj pa naslednje probleme, pri predvajanju MKV vsebin...
1.Ne podpira DTS zvoka, zato ti sledi konvertiiranje le tega...
2.Filmi muxani z MKVtoolnix 4.30 ali novejši verzija po večini NE DELAJO... kao video not suporetd...Rešitev je da na novo zaženeš muxing z starejšo verzijo MKVtoolnix...
Drugih problemov še nisem zasledil v 6. mesecih uporabe...
Pričakuj pa naslednje probleme, pri predvajanju MKV vsebin...
1.Ne podpira DTS zvoka, zato ti sledi konvertiiranje le tega...
2.Filmi muxani z MKVtoolnix 4.30 ali novejši verzija po večini NE DELAJO... kao video not suporetd...Rešitev je da na novo zaženeš muxing z starejšo verzijo MKVtoolnix...
Drugih problemov še nisem zasledil v 6. mesecih uporabe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vrhovc ()
paps ::
Čez kak teden kupim LG 42LE8500. Ste me kar prepričal :)
Kaj pa preko računalkika na HDMI. Tudi konvertira zvok? naj ga nebi kajne? Verjetno samo če na TV USB priklopiš
LP
Kaj pa preko računalkika na HDMI. Tudi konvertira zvok? naj ga nebi kajne? Verjetno samo če na TV USB priklopiš
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: paps ()
keitai ::
Prek HDMI vso delo opravi računalnik, tako da bo predvajal prek tv-ja vse kar ti predvaja drugače na kompu.
klinker ::
Pravi fan kupi njihovo robo, neglede na ceno..
Sony prestiz? mogoce skomercijaliziran "prestiz" za povprecne
Loewe reference
All ::
Da nardim povzetek mojga nakupa....
Uzel sem 47LX9500...v osnovi zadovoljen..je pa par zame mal motečih stvari...
Local dimming......premal je polj ki se dajo uravnavat...tako da recimo podnapisi al pa logo tv postaje pride osenčen z sivimi polji
Šipa pred okvirjem, oz okvir iz enga kosa je fenomenaln za pogledat..sam od strani povzroča mal senc...tko k plazme...
DTS-a (oz nekaterih varjant) ne daje čez (to da ga predvaja me ne moti)
Dlna ni polno funkcionalen..(mal sm se razvadu z NMT-jem) sploh iz PC-ja al pa fona...play on.....
Spletnih storitev bi lahko blo več (kle smo predvsem prikrajšani zarad regije)
priključki (zadaj) so obrnjeni proti steni. Če bi bli na dol...(zadnjič gledu enga samsunga)..bi ga lahko nabil čist na steno, tako pa manj kot 2 cm od stene ne gre...kjub temu da nabavil kup novih kablov.
3d očala..delahjo sicer odlično, vendar če je od strani dnevna svetloba, se upazi utripanje...
To da nima Bluetootha..sm se sicer sam nategnu (sm mislu da ga ma) nekateri LE modeli ga majo
Da ga še pohvalm :-))
Slika je odlična....sploh pr BD......Slaba ni niti na digitalni kabelski..niti ne na analogni (kljub velikosti).
MotionRemote je super...ko se ga navadiš je klasičen kot črnobela televizija :-)
Nasplošno je zlo dober TV za dobro ceno....
Uprašanje kaj bi na plazmi najdu... mi je pa žal da nisem mogu pred nakupom ene 14 dni obeh testirat...
Uzel sem 47LX9500...v osnovi zadovoljen..je pa par zame mal motečih stvari...
Local dimming......premal je polj ki se dajo uravnavat...tako da recimo podnapisi al pa logo tv postaje pride osenčen z sivimi polji
Šipa pred okvirjem, oz okvir iz enga kosa je fenomenaln za pogledat..sam od strani povzroča mal senc...tko k plazme...
DTS-a (oz nekaterih varjant) ne daje čez (to da ga predvaja me ne moti)
Dlna ni polno funkcionalen..(mal sm se razvadu z NMT-jem) sploh iz PC-ja al pa fona...play on.....
Spletnih storitev bi lahko blo več (kle smo predvsem prikrajšani zarad regije)
priključki (zadaj) so obrnjeni proti steni. Če bi bli na dol...(zadnjič gledu enga samsunga)..bi ga lahko nabil čist na steno, tako pa manj kot 2 cm od stene ne gre...kjub temu da nabavil kup novih kablov.
3d očala..delahjo sicer odlično, vendar če je od strani dnevna svetloba, se upazi utripanje...
To da nima Bluetootha..sm se sicer sam nategnu (sm mislu da ga ma) nekateri LE modeli ga majo
Da ga še pohvalm :-))
Slika je odlična....sploh pr BD......Slaba ni niti na digitalni kabelski..niti ne na analogni (kljub velikosti).
MotionRemote je super...ko se ga navadiš je klasičen kot črnobela televizija :-)
Nasplošno je zlo dober TV za dobro ceno....
Uprašanje kaj bi na plazmi najdu... mi je pa žal da nisem mogu pred nakupom ene 14 dni obeh testirat...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Philips 40PFL7605H ali Sony 40NX700Oddelek: Kaj kupiti | 1649 (1482) | fpbs |
» | Nakup TV - povezljivost, slikaOddelek: Kaj kupiti | 1989 (1852) | zavajon |
» | sony ali samusngOddelek: Kaj kupiti | 1901 (1568) | Dromar |
» | LCD ali PLAZMAOddelek: Kaj kupiti | 2169 (1443) | popster |
» | Kateri LED LCD?Oddelek: Kaj kupiti | 3181 (2213) | fpbs |