» »

Ne znam!

Ne znam!

Sims ::

Imam PIII 667, plato DFI PA61. Kako naviti, če sploh gre?
V biosu najdem sicer za nastavljanje MHz samo je v obliki... Primer 150/40, 133/50... (ševilke niso točne). Kombinacij je kar nekaj, ne vem kaj pomeni prva kaj druga številka ?/?

Kdo ve kak se temu streže?

OwcA ::

Številki sta, verjetno, FSB (>100) in frekvenca PCI vodila. Če hočeš navijati enostavno izbereš eno od možnosti in upaš na najboljše ;) (ob čemer imaš seveda dobro poskrbljeno za hlajenje). Če imaš težave s stabilnostjo lahko poskušiš tudi z višanjem napetosti procesorja (Vcore), ampak ne pretiravati in predvsem zvišuj v majhnih korakih.

Hvala,

Pej sem mel 133x5
zdaj sem nastavo na 140x5
imam Motherboard Monitor, pa se je temperatura dvignila za kaki 1-2 stopinji. Poskušal bom še več...

Kje se pa napetost procesorja (Vcore) nastavlja pa nisem našel. To je v BIOSU?

Vse plošče ne podpirajo spreminjanja Vcore, tako da se ne vznemirjaj preveč, če ne najdeš. Ponavadi je (če je) v BIOSu pri nastavitvah frekvenc ali pa prikazu napetosti in temperatur. Pri nekaterih ploščah pa moraš za kaj takega premikat jumperje (poglej v navodila plošče).
Drugače ti še vedno ostane Vmod.

Sem v BIOSU malo nastavil zdaj je 750 (150x5)

Plata ma lahko faktor x8. Mislim pa, oziroma sem prepričan, da je procesor privzeto nastavljen na faktor x5. Ne vem pa, če se to da kako spremenit.

Množilnik pri Intelovih procesorjih je zaklenjen (to grdo prakso so žačeli z uvedbo Pentiumov II).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pomoč pri navijanju (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
554490 (3488) Wolfman
»

Problem z Athlon XP 2600+

Oddelek: Pomoč in nasveti
9934 (880) Pyr0Beast
»