» »

Android 2.3.3 prihaja na oba Nexusa, konec povezovanja imenika s Facebookom

Android 2.3.3 prihaja na oba Nexusa, konec povezovanja imenika s Facebookom

Možnost ustvarjanja NFC oznake

vir: TechCrunch

Različne možnosti za prenos podatkov s Facebooka

vir: TechCrunch
TechCrunch - Drugi manjši popravek Gingerbreada, Android 2.3.3, je po FroYu končno prinesel večjo nadgradnjo na prvi Googlov telefon, Nexus One. Obenem je ista različica na nekoliko novejši Nexus S prinesla izboljšano podporo NFC-ju (poleg branja oznak je po novem možno še zapisovanje podatkov na oznake oz. na druge mobilne telefone s podporo NFC-ju) ter popravke za spontane ponovne zagone. Oba mobilna telefona dobita še podporo Googlovemu video kodeku VP8, saj je Android 2.3.3 prva različica s to podporo.

A z izboljšavami pride še ena izmed večjih pomanjkljivosti, saj je Google uradni aplikaciji Facebook onemogočil združevanje kontaktnih podatkov s Facebooka s kontakti, ki se nahajajo na Googlovih strežnikih. Ta omejitev zaenkrat velja le za Nexus S ter za morebitne bodoče Googlove mobilne telefone, odstranitev funkcionalnosti pa pomeni, da ne bo več mogoče prebrati slike, manjkajočih naslovov za elektronsko pošto, rojstnih dni in ostalih podatkov, ki jih ima kontakt objavljene na Facebooku ter te podatke združiti s kontaktnimi podatki iste osebe, ki jih imajo uporabniki shranjene na GMailu.

Odločitev za to so pri Googlu sprejeli, ker podatkov s Facebooka pravzaprav ni mogoče prenesti na telefon, torej v primeru odstranitve aplikacije Facebook uporabniki zgubijo velik delež informacije. Da se to slučajno ne bi zgodilo, so v najnovejšem Gingerbreadu enostavno odstranili možnost združevanja kontaktov, še vedno pa je mogoče po kontaktnih informacijah svojih prijateljev na Facebooku mogoče brskati iz aplikacije same. Ostali mobilni telefoni ter Nexus One, ki je bil pravzaprav prvi s podporo združevanju kontaktov, bodo funkcionalnost še vedno podpirali. Slednji predvsem zato, ker je imel aplikacijo za Facebook naloženo že ob izidu, torej pri Googlu menijo, da je to ena izmed funkcionalnosti, ki jo uporabniki pričakujejo. Nexus S je npr. izšel brez nameščene aplikacije za Facebook (le-ta je še vedno dostopna na Android Market). Google sicer pravi, da se pri Facebooku zlahka odločijo uporabiti uradni API za upravljanje s kontakti, a je po drugi strani Google sprva sam dodal podporo združevanju podatkov kontaktov.

8 komentarjev

Pennywis3 ::

Komaj čakam dan ko nas bodo nehali posiljevati z Facebook-om, Twitterjem in podobnimi rečmi.
Lahko bi bila to opcijska nadgradnja, nekateri ne maramo teh reči in res nevem zakaj morajo to vsiljevati ljudem, kamor koli pogledam, na telefone, tvje, media playerje vseposvsod ta jebeni facebook.

matejdro ::

Škoda. Nikoli si ne dam slike na kontakte, zato je fajn če mi lepo iz facebooka pobere sliko kontakta.

To pa je tudi edina stvar, za kar rabim aplikacijo :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matejdro ()

Kekec ::

Edina stvar da bi rootal telefon je da bi lahko odstranil facebook aplikacijo!!!

PrimozR ::

Kekec je izjavil:

Edina stvar da bi rootal telefon je da bi lahko odstranil facebook aplikacijo!!!

Na katerem telefonu?

Pa nekateri imate res probleme, če vas posiljujejo Facebooki in Twitterji, ki jih je popolnoma enostavno ignorirati, če jih ne uporabljate. Po drugi strani pa Facebook lepo dopolni imenik brez vsakršnega dela. In FB app FTW! Touch stran iz browserja je neuporabna (ne dela spljoh), polna stran je pa rahlo neokorna.

CaqKa ::

dovolj bi bilo če bi lahko določil kater imenik je default, iz sim kartice, iz telefona, iz google accounta ali pa iz FBja.
FB ima namreč jebeno napako v sistemu in ne napiše telefonske številke prav. pozabi area code narobe. Posledično ne moreš nobenga klicat, ki ga imaš povezanega s FB in ima na FB telefonsko objavljeno.
http://www.facebook.com/topic.php?uid=7...

kolkor je za prebrat zadeva ne dela tudi na iphone.

jest10 ::

PrimozR je izjavil:

Kekec je izjavil:

Edina stvar da bi rootal telefon je da bi lahko odstranil facebook aplikacijo!!!

Na katerem telefonu?

Pa nekateri imate res probleme, če vas posiljujejo Facebooki in Twitterji, ki jih je popolnoma enostavno ignorirati, če jih ne uporabljate.


Zakaj se mora taka glupa aplikacija sama od sebe zaganjati, če je ne uporabljam?

CaqKa ::

ker je zaradi implementacije z kontakti sistemsko integrirana in deluje kot storitev. zato.

PrimozR ::

Kje se pa zažene sama?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Android 4.4 prinaša manjše, a pomembne novosti (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
9834449 (27116) bkupljen
»

Xperia S ali Galaxy Nexus (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
11225419 (21308) freesty
»

HTC je za Desire zanikal nadgradnjo na Gingerbread (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
7318851 (16170) roli
»

Gingerbread za LG Optimus One in Galaxy S pod vprašajem

Oddelek: Novice / Android
187240 (5992) Lonsarg
»

Prihaja Nexus S

Oddelek: Novice / Android
2812322 (10622) PrimozR

Več podobnih tem