» »

Odklepanje trdega diska

Odklepanje trdega diska

Durex ::

Živjo! Mene pa zanima če se da trdi disk odklent če ima v BIOSu naštiman password. Sem probal s programi ATAPWD in še par iz Hiren's boot CD ampak brez uspeha, ker ko pridem do "Enter Master Key", sem probal kar piše na internetu vendar ne prime noben master key. Imam pa od Toshibe trdi disk. Ima kdo kak nasvet? Lep pozdrav!

zee ::

Odklepa BIOS-a nima nobene veze s trdim diskom.

Če hočeš odstraniti geslo, ki ti preprečuje dostop do BIOS-a, ugasni računalnik in ga odklopi iz omrežja. Nato odpri ohišje in poišči na matični plošči majhno okroglo baterijo ter jo odstrani za kakšno minuto.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

nisi me prav razumel. v biosu je bil naštiman password na trdi disk (ne bios). zdaj kamorkoli ga priklopim ni dostopa do njega (niti format, niti branje - praktično nič), obstajajo pa programi za odklepanje trdih diskov in sem jih par sprobal (navedeni zgoraj) ampak ni noben prijel. pa me zanima če ima kdo že izkušnje s tem. Lep pozdrav!

St235 ::

Predvidevam da govorimo o laptopu, ker namizni računalniki ne uporabljajo disk locka. Vsaj ne matične, ki sem jih jaz imel priliko videt.

Nekaj o tem imaš napisanega tukaj:
http://www.pwcrack.com/bios.shtml

Laptopi imajo za razliko od namiznih računalnikov, dosti boljše možnosti varovanja. Praktično edini način je menjava ti. securety chipa v laptopu. Kar a ni poceni, b nimam pojma kdo v sloveniji bi to počel, c ni nujno da sploh odklene disk.

Lahko probaš s katerim od podjetji, ki se ukvarja z obnovo podatkov z diskov. Na disku načeloma podatki so, tako da postopki kjer se podatke obnavlja neposredno (mimo vezja diska) bi moral idelovati, ker podatki sami niso kodirani.

OK! Se mi je zdelo da se ne da bolj ali manj nič naresti. Edino kar še pride na vrsto je domači bruteforce (probavanje gesel - po treh napačnih resetirat prenosnik in spet isto). Edino kar obstaja je en program HDD Unlocker, ki mi je napisal da bi ga lahko odklenil (vendar je za to potrebno plačati okoli 60$ se mi zdi) to se mi pa tudi ne splača ker nov disk v velikosti 320gb pride nekako toliko denarja.... Hvala vseeno za vso pomoč! Lep pozdrav!

Šimpanz ::

Sem imel enkrat podobno stvar pri IBM notesniku. Probavali smo z vsem mogočim ampak ni uspelo in je na koncu stranka kupila nov disk. Tudi na IBM servisu so rekli da ne morejo pomagati.

Gwanaroth ::

Kaj se pa zgodi, če ta disk priklopiš prek recimo takšnega adapterja http://www.mimovrste.com/artikel/217002...

prek usbja na neko delujočo mašino, kjer že teče poljubni OS?

Disk ti verjetno zazna, particij pa ne pokaže, ali kako?
Lights often keep secret hypnosis..

Duhec ::

Ata password se nahaja na disku v eni rezervirani coni/firmware. Odkleneš ga samo preko biosa. Nekateri modeli IBM so imeli tako, da če si nastavil Supervisor password v biosu je bil avtomatsko s tem tudi disk pod passwordom. Če si prestavil disk v drugo mašino podatkov nisi videl, ker je ob bootu zahteval geslo. Še več, če si vstavil potem nov disk se ti je nov disk spet zaklenil pod Supervisor password. :D
Za kak konkreten freeware, ki bi odklenik ata password pa ne vem. Sem vseeno mislil, da ATAPWD to zna in bi bilo prelepo, da bi bilo tako na izi.:) Ali pač.
Vseeno poizkusi še z Victorio, istega proizvajalca kot Atapwd.

jukoz ::

tole rabiš:

http://translate.google.com/translate?j...

če ti gre italjanščina pa še original text:
http://elettrofreak.blogspot.com/2011/0...

Duhec ::

Super ! Evo, na italijanskem linku je zgoraj omenjena Victoria. Na Hiren's cdju pa imaš MHDD.
Zdaj pa samo še preizkusi!

This procedure is specific to a Western Digital Scorpio 120GB HD and it should work on other models from Western Digital.

Tako, da ni nujno da bo delalo.

uf... Hvala za nasvete, bom sprobal in vam potem opišem kako in kaj se da naresti. drugače pa je res password treba vpisati preden se stvar zboota, saj če ga dam v drug računalnik ga ne zazna nikjer (tudi poljubni OS ne). tako da sprobam nove pripomočke in vam javim kako in kaj! hvala za pomoč! lep pozdrav

obvezno odklepaj v compu kjer je bil originalno zaklenjen. tako imaš največ šans za uspeh. A je tvoj laptop? mogoče lahko probaš gesla, ki si jih včasih uporabljal ali kaj takega.

Evo sem šel po italianskih navodilih ampak je problem nastal pri branju IRQ (nevem točno...) problem je da je script napisan za WD in ne Toshibo (a sem vseeno sprobal)... edino kar mi ostane je, da napišem sam to scripto iz kje prebrati podatke... (če kdo obvlada stvar prosim za pomoč!) lep pozdrav!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

enter supervisor password

Oddelek: Loža
313987 (3446) Yacked2
»

Laptop in kamere

Oddelek: Pomoč in nasveti
183266 (2830) Karen
»

Kako nastavit disk v Netbooku na IDE?