» »

Jamranje

Jamranje

1
2
»

Manu ::

Daedalus je izjavil:

OK kader dobit je vedno problem. Je pa vedno dovolj sralcev, ki "znajo vse", pokažejo bolj malo, plačo bi pa milijonsko. Pa še božičnico poleg. Obenem pa seveda nikogar ne zanima, kako gre firmi in kako lahko kaj prispevajo k uspehu. Ne, sedet, se delat, da delaš in kasirat.

Seveda, da nikogar od zaposlenih ne zanima kako gre podjetju, ker nimajo lastniškega deleža. Poleg tega ljudje drugače gledajo na delo, kot včasih. Zakaj bi se delavec trudil za podjetje katerega dobiček bo pobral lastnik?

Vse je seveda odvisno od človeka do človeka. Vsak ima svoj psihološki profil ...

Poleg tega pa ljudje bolj delajo zaradi preživetja in ne zato, ker bi jih delo veselilo. V ozadju je strah. Zato toliko jamranja.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

Fizikalko ::

drejc, IBM nima v SLO enega samega človeka, ki bi o WSC implementaciji imel kaj pojma.

Moj team je praktično eksluziven, kar se tega tiče v SLO.

Imagodei, seveda sem govoril o človeku z izkušnjami, ki ga lahko čimrpej priklopim na WSC projekt. Takega bi zelo hitro prečital in bi dobil zelo hitro orenk plačo. Jo je pa na vsak način treba zaslužit.

Začetnikom pa, dokler ne pokažejo konkretnega napredka, menda ne bomo dajali ne vem kakšnih plač. Ali pač?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fizikalko ()

imagodei ::

Fizikalko> "Začetnikom pa, dokler ne pokažejo konkretnega napredka, menda ne bomo dajali ne vem kakšnih plač. Ali pač? "

No, na to pač nimam kaj pripomnit. :) Se strinjam s tabo.
- Hoc est qui sumus -

r0ker ::

problem takih kot je fizikalko je izobrazba oziroma informiranost delavcev, ki so že doživeli bullshit kot je "lejga na začetku te bomo mal sprobal da vidmo kuko kej delaš pa tu, pol čez tri, šter mesce pa dubiš kako poplačilo. tam ukol 600eur." mrš! misliš, da se bom jaz na trepalnice metal zato, da boš mi ti čez par mescov povišal plačo za 30 eur?
pridem na šiht sem, dobim povprečnico brez nekiga bullshit govora, se potrudim, pokažem znanje in zagnanost - konc mesca dodatek k plači. repeat.
ne nakladat, da ni kadra. kadra je veliko preveč.
vsi delamo za plačo, in ne za uspeh firme in za dobro počutje šefa in za kofe avtomat. ne me basat!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: r0ker ()

Fizikalko ::

hehe, kaj pa, če bi ti rekel, da boš, če se izkažeš, čez par mesecev imel 2000 neto?

keworkian ::

Fizikalko je izjavil:

hehe, kaj pa, če bi ti rekel, da boš, če se izkažeš, čez par mesecev imel 2000 neto?


Da zelo slabo lažeš.

Tear_DR0P ::

kaj pa, če bi ti rekel, da boš, če se izkažeš, čez par mesecev imel 2000 neto

ti tega ne bi verjel, dokler ne napišeš v pogodbo ;)
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

sh1t41 ::

Dejansko je res. Prevečkrat sem že doživel ko šefi, managerji obljubljajo nižje plačilo za poskusno obdobje potem pa dvig plače, ko se dejansko vzame za nedoločen čas. Ampak dokler to dejansko ne piše na papirju z žigom in podpisom odgovorne osebe, se lahko za tisto višjo plačo le slikate. Razen če imate res fer šefa/managerja (yea right).

imagodei ::

Podjetja se po mojih izkušnjah res otepajo takšnih dogovorov na papirju (torej formaliziran zapis, da čez 3 mesece dobiš 2.000 plače, če se izkažeš), pa ne vem, zakaj. Edini razlog, ki se ga spomnim, je špekuliranje - da bodo zaposlenega izkoristili do zadnjega dne, potem pa jovo na novo, ali pa računali na še bolj skrajno naivnost - da bo delavec pripravljen delati še kasneje za isti denar, navkljub drugačnemu ustnemu dogovoru.

Resnemu delodajalcu je menda v interesu obdržati sposobnega človeka in če je resno mislil z 2.000 EUR plače, je menda že v naprej naredil računico, da se mu pač tak strošek/naložba splača. Ni tle kaj palamudit.

Resen delodajalec ve, da bo sposobnega človeka čez 3 (4, 5, 6 - kolikor se pač domenita) mesecev zaposlil za nedoločen čas. Se pač pri podpisu pogodbe za določen čas spiše še pogodbo, kjer se delodajalec obveže, da če bo po izteku prve pogodbe za določen čas podaljšal delovno razmerje, bo pač zaposleni imel takšno in takšno izhodiščno plačo.

Če pogodbe ne podaljša, je verjetno ni podaljšal zato, ker z zaposlenim ni bil zadovoljen.

Če jo podaljša, ima zaposleni v roki papir, ki delodajalca obvezuje k izplačilu višje plače.
- Hoc est qui sumus -

sh1t41 ::

No če/ko bom držal tako pogodbo v roki bom lahko z gotovostjo rekel da ne živim več v Sloveniji...:P

RockyS ::

Problem je v tem ker v Sloveniji lahko držiš tako pogodbo v roki, ampak če ti firma 15. ne nakaže plače si lahko z njo obrišeš rit in greš na zavod za zaposlovanje.

drejc ::

Ne da bi delal kako reklamo, vendar je ravno 3 mesece čakalna doba...

http://www.arag.si/

Sue their ass off, če imaš tako pogodbo.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Pyr0Beast ::

Podjetja se po mojih izkušnjah res otepajo takšnih dogovorov na papirju (torej formaliziran zapis, da čez 3 mesece dobiš 2.000 plače, če se izkažeš), pa ne vem, zakaj.

Zato ker jim je to ceneje ali pa so preprosto 'neresni'.

Dobro vedo, da se boš za povišnico _moral_ pogajati, s čimer ti bojo vsilili dodatne pogoje dela. Ha ha ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

ZLOky ::

Pa tudi pogodba konec koncev ne pomeni kaj dosti, zgolj neka osnovna varovalka. Lahko imaš v pogodbi, da boš čez 3 mesece dobi 3kEUR neto, ampak je to samo papir. Potrebno se je IZKAZAT na obeh straneh, tako na delavčevi kakor tudi na delodajalčevi. Nič ni črno na belem. Veliko sivine je.

Ko sta obe strani pošteni, bo vse potekalo v najlepšem redu za obe strani, tako za delodajalca kakor za zaposlenega. Volk sit in koza cela s pošteno plačo.
Takoj, ko se pa pojavi nepoštenost na katerikoli strani, gredo stvari samo navzdol.
Na začetku je potrebno ZAUPANJE iz obeh strani in čas pokaže svoje. Saj za nek osnoven profil človeka obstajajo psihiči, h kateremu se pošlje primerne kandidate ter ti oni dajo neko osnovno oceno.

Sem začel delovno kariero v podjetju katero me je štipendiralo. Normalno, 4 leta "obvezno" oddelat. Plača mizerna (kljub številnim napredovanj...), ampak hej, sem si rekel, da bom delal kot da imam MILIJON plače ter si nabiral izkušnje. Tako sem tudi storil. Zamenjal sem službo in glej zlomka, moja vrednost se je dvignila za več kot 50% :D. Vedno gledam s pozitivne strani in vedno zaupam do določen mere in vedno se mi je to izkazalo za najboljšo varianto (glede služb seveda). Vmes je bila tudi služba, kjer so mi obljubili "boga za jajca primit", ampak so lagali, sem dal vse od sebe, prosil za OBLJUBLJENO pomoč, nikoli dobil pomoči, vedno 100 izgovorov, imel sem 6 mesecev poskusno. Zadnji dan, hvala lepa, na svidenje. Drugi dan začel v svoji "sanjski" službi. Glede plače, nisem šel nikoli na slabše...

Ni vse v denarju (je veliko :)). Na začetku je potrebno malo potrpet, nabrat izkušnje, potem si pa lahko "car" na svojem področju. Menjaš službe, se iščeš (prvih 5-10 let), potem pa že najdeš "the one".
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

Pyr0Beast ::

10 let je mimo in nisi nujno te sreče. Jaz ne mislim podpirati nekih 'freeriderjev'
Če hočejo imeti znanje, naj ga pošteno plačajo. Saj so tudi oni dobro plačani za kaj takega.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

imagodei ::

> "Lahko imaš v pogodbi, da boš čez 3 mesece dobi 3kEUR neto, ampak je to samo papir. Potrebno se je IZKAZAT na obeh straneh, tako na delavčevi kakor tudi na delodajalčevi. Nič ni črno na belem. Veliko sivine je."

Po preteku 3-mesečne poskusne dobe oz. po preteku 3-mesečne pogodbe za določen čas, mora delodajalec storiti nekaj od sledečega:
- pošlje te na zavod za zaposlovanje oz. ne podaljša ti pogodbe
- pogodbo ti podaljša oz. te zaposli za nedoločen čas

V kolikor imaš v rokah papir s podpisom direktorja, da ti v primeru podaljšanja pogodbe (ker so bili očitno zadovoljni s tabo) pripada višja plača, potem tle ni dileme. Če nova pogodba o zaposlitvi nima dogovorjenega zneska, se pač zahvališ in te ni več - nihče te tukaj ne more preganjat in buzerirat. V rokah imaš list papirja, ki dokazuje, da se delodajalec ni držal svojega dela dogovora.

Seveda je spoštovanje dogovorov in pravnega reda v SLO na nizkem nivoju in do tega lahko pride, ampak si vsaj pokrit, da te ne more nekdo držat za jajca, da nisi podpisal pogodbe, ko si imel zastavljen projekt in si nekomu povzročil tako in drugačno poslovno škodo.
- Hoc est qui sumus -

gruntfürmich ::

jst dobivam o slovenskih delodajalcih občutek, da bi na vsak način radi imeli človeka, ki bi TAKOJ vse znal, ter vse in trdo delal za mizerno mezdo. o kakšnem uvajanju seveda ni govora; če si si, če nisi odjebi; tu si zato, da te izkoristimo 110%. takoj!
seveda je takšno podjetje prevladujoče v slovenskem prostoru ter odraz celotnega slovenskega gospodarstva. skratka porazno.

na drugi strani pa imamo delojemalce. ki pa hočejo maximalno za nič dela. da bi se kdo kaj pretegnil mimo delovnega programa, kaj dodatno postoril, se izobraževal... tega ni! vsak bi za veliko plačilo jajce čohal. pa delal tisto malo, kar pač zna. pa še to bolj malo. ko se je potrebno pogovoriti ali prevzeti kakšno odgovornost!? kaj je to??

skratka občutek imam da imamo v slo dva pola, dva kontrasta ki morda tudi nočeta najti skupne besede. vsak svojo goni, in ne odstopa za ped.
skratka, ni zaupanja. v pizdi smo!:))
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

SleepLess ::

Mogoče je mene kdo prej narobe razumel, jaz sem mislil da se za "minimalno" plačilo zmeni takrat, ko kandidat nima/ima zelo malo izkušenj na področju, za katerega ga zaposlujemo. Tukaj ciljam predvsem na ljudi direktno iz faxa, ali pa celo srednjih šol, ki so si prebrali prvi dve poglavji Learn Java in 24h pa si mislijo, da sedaj lahko napišejo v življenjepis java ninja. Po 5ih letih izkušenj in dobrih referenc pa se mi zdi žaljivo, da ti delodajalec ponudi minimalca in ti poda razlog, da te želi "sprobat".

username ::

gruntfürmich je izjavil:

jst dobivam o slovenskih delodajalcih občutek, da bi na vsak način radi imeli človeka, ki bi TAKOJ vse znal, ter vse in trdo delal za mizerno mezdo....

....na drugi strani pa imamo delojemalce. ki pa hočejo maximalno za nič dela. ...

...skratka občutek imam da imamo v slo dva pola, dva kontrasta ...
Ne jamrat :)

Seveda sta ta dva pola/kontrasta, in povsem normalno je da sta.
Obe (želeni) skrajni poziciji sta skratka razumljivi na strani vsake skupine - ko se to prevede na vsakokratno pogajanje med posameznim konkretnim delodajalcem in delojemalcem, pa se oblikuje nek kompromis. Ki je bližje tisti strani, ki je močnejša.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

ZLOky ::

gruntfürmich je izjavil:

jst dobivam o slovenskih delodajalcih občutek, da bi na vsak način radi imeli človeka, ki bi TAKOJ vse znal, ter vse in trdo delal za mizerno mezdo. o kakšnem uvajanju seveda ni govora; če si si, če nisi odjebi; tu si zato, da te izkoristimo 110%. takoj!
seveda je takšno podjetje prevladujoče v slovenskem prostoru ter odraz celotnega slovenskega gospodarstva. skratka porazno.

na drugi strani pa imamo delojemalce. ki pa hočejo maximalno za nič dela. da bi se kdo kaj pretegnil mimo delovnega programa, kaj dodatno postoril, se izobraževal... tega ni! vsak bi za veliko plačilo jajce čohal. pa delal tisto malo, kar pač zna. pa še to bolj malo. ko se je potrebno pogovoriti ali prevzeti kakšno odgovornost!? kaj je to??

skratka občutek imam da imamo v slo dva pola, dva kontrasta ki morda tudi nočeta najti skupne besede. vsak svojo goni, in ne odstopa za ped.
skratka, ni zaupanja. v pizdi smo!:))


Se ne strinjam s teboj. Moje mnenje je, da se le ti dve skrajnosti najbolj glasni, kakor vedno in povsod velja za skrajneže. Tisti, ki smo pač srečni (v službi, zasebno, watewa...), se ne deremo vsak dan, da smo srečni. Pač uživamo življenje po najboljših močeh.

Podjetja, katera si ti omenil, imajo zgrešeno politiko in takšna nikoli ne paradirajo (životarijo iz meseca v mesec in grizejo nohte par dni pred zbiranjem fonda plač), enako velja za delojemalce/zaposlene katere si omenil (ti imajo mišljenje "nikoli me ne morejo plačat tako malo, kolikor malo lahko jaz delam" - taki si res ne zaslužijo več od minimalca, če si sploh zaslužijo zaposlitev).

Sm ku_rc, k na eni strani imaš pa sledeča podjetja; delaš na projektih, dosegaš zadane cilje ali celo presegaš, potem ti pa rečejo - da skrajšam - "ni ti treba tako dobro delat, ker te ne moremo tako dobro plačat", e jbg, hvala lepa, na svidenje, grem drugam, in tako je tudi bilo.>:D
http://www.google.com/ dela čudeže!!!
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Inženir Povprečna plača (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
419140964 (31036) dope1337
»

World Economic Forum: Letos boste službo lažje kot v Sloveniji našli le na Japonskem (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
22157190 (43320) bbf
»

Kdo je bolj kriv? (Politika:Gospodarstvo:Delavci) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10313189 (11184) Mato989

Več podobnih tem