» »

Kdo je bolj kriv? (Politika:Gospodarstvo:Delavci)

Kdo je bolj kriv? (Politika:Gospodarstvo:Delavci)

1 2
3
»

Magic1 ::

Staranje prebivalstva je posledica slabega gospodarjenja?!?:))
Magic

Markus386 ::

[D]emon je izjavil:

To so kvecjemu posledice slabega gospodarjenja.


Seveda. Namesto da država promovira več otrok pri bogatejših (torej pri tistih, ki si to lahko privoščijo), recimo z večjimi dodatnimi olajšavami in drugimi "bombončki", je situacija obratna. Imaš malo - zastonj vrtec, zastonj hrana v šoli, učbeniki ipd... pa otroške doklade,... zaslužiš 2eur več, pa lahko pride vse dosti dosti dražje. Pa sociala višja, ipd, tako da se nekaterim niti "ne splača" delat, če imajo zadosti otrok.

Berserker ::

V bistvu bi morala držva promovirat otroke pri nižjem"srednjem" razredu (kjer je neto vsaj nad 1000€), kjer sta oba starša zaposlena, s čemer bi nagradili steber slovenskega gospodarstva + manjša možnost nastanka socialnega problema. Od revnih in bogatih država tako ali tako nima koristi.

Mato989 ::

smetko je izjavil:


Ampak vedno in povsod se na koncu konča pri politiki, Zakaj pa delavci podpisujejo pogodbe za min.plačo ali celo za 500 evrov bruto ... so si sami krivi.

ja vem bruto 790 evrov, ampak obstaja tudi bruto 600 evrov s tem da delodajalec doplača poleg tega zneska še ostalih 190 evrov da zadosti zakonskemu minimumu.


ravno zaradi takšnega razmišljanja se pojavljajo težave.
Delodajalec v tem primeru ne doplača nič, temveč izigrava zakonodajo, saj namen zakonov o minimalni plači je, da zaščiti šibkejšo stran. Vendar država z vsemi svojimi institucijami ni bila sposobna takih kršitev sankcionirati, oziroma je celo pri njih aktivno sodelovala. In tudi vsi mi kot državljani smo samo nemo opazovali dogajanje in nismo nič ukrepali.


Problem je pri dodatkih.
Če je na pogodbi minimalec, se prištevajo dodatki (na nedeljsko delo, nočno, vpoklice,..) na minimalca, in je na koncu več denarja.
Če je na pogodbi 300eur, se vsi te dodatki prištevajo tem 300eur, na koncu pa minimalec na računu.


Dajte se vsaj izobrazit.

Slovenija ima uzakonjemo MINIMALNO IZPLAČILO ZA POLNI DELOVNI ČAS... to pomeni če ni panožne kolektivne pogodbe, lahko imaš ti na pogodbi teoretično napisano tudi 10€ bruto, ampak če delaš 40ur tedensko, moraš dobit na koncu meseca plačilo vsaj MINIMALNO zakonsko določeno.

Po novem, mislim da od začetka 2017, pa se znotraj minimalne plače NE SME več izplačevat dodatka za praznično in nočno delo... torej ti moraš dobit 850€ bruto (+/-) + dodatek za nočno in praznično.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Minimalna plača (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8212253 (1193) Steinkauz
»

Kako v pokoj s prihranki? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10818102 (11881) Mato989

Realna vrednost plače (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16821473 (17675) Mavrik

Več podobnih tem