Forum » Izdelava spletišč » .htaccess file problem
.htaccess file problem
winlins ::
Pozdralvjeni,
Zanima me kako je z to datoteko. V nej imam zapisano
Če pa dam ta file v mapo kjer imam uploadane avatarje posameznega uporabnika npr. uploads/users/ datoteko dam v uploads mi preko urlja vrne da nimam pravic za gledanje. To bi naj bilo ok. Če pa npr. pokličem sliko avatarja k uporabniku (v spletni strani) pa je ne prikaže kot da je ni. File sem pa skopiral iz WP-a.
Lp, Winlins
Zanima me kako je z to datoteko. V nej imam zapisano
Order deny,allow Deny from all
Če pa dam ta file v mapo kjer imam uploadane avatarje posameznega uporabnika npr. uploads/users/ datoteko dam v uploads mi preko urlja vrne da nimam pravic za gledanje. To bi naj bilo ok. Če pa npr. pokličem sliko avatarja k uporabniku (v spletni strani) pa je ne prikaže kot da je ni. File sem pa skopiral iz WP-a.
Lp, Winlins
KoMar- ::
Seveda, ker zgornji ukazi blokirajo dostop do vsega v tej mapi. Ti želiš samo preprečiti prikaz seznama avatarjev, ne? V mapo daj en prazen index.htm in je problem rešen.
Sedaj se ne vidi kaj je not. Lahko pa ugibaš Samo kako pa ima potem to WP klik npr. tukaj ti skrije kaj je v tem dir. če pa greš preko spletne strani pa lahko normalno downloadas v mojem primeruj je podobno samo da je ne gre prikazat slike.
Še enkrat bom napisal: če daš v mapo index.htm, imaš točno enako močno "zaščiteno" kot WordPress.
Mel bi pa še eno vprašanje če sem že odprl temo. Kako deluje like komentarja npr. na 24ur.com npr. link je 24ur.com/#comments in to deluje. Jaz si pa to predstavljam drugače link index.php?action=like in če je v linku like se v bazi nekaj poveča na 2 ali pa zmanjša. Je to isoto samo da je link drugačen?
Lion29 ::
bo treba kar na zacetek, k osnovam.. in pol korak za korakom
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
technolog ::
A ti ni nič škoda tvojega časa, ko se takole matraš z osnovai?
Rabil se boš še naučit vsaj en skriptni jezik ala python ali PHP, brez tega ne bo šlo.
Rabil se boš še naučit vsaj en skriptni jezik ala python ali PHP, brez tega ne bo šlo.
Imam veselje sem pa 3 letnik računalniške šole tako da. Mislim pa da nekaj vem. http://winlins.com
Povej ti to meni kako to približno deluje mislim da nekaj osnov že imam
to je isto, kot da bi pri cpp poznal znak stop in prednostni trikotnik in bi rekel, da nekaj osnov ze imas...
ce sprasujes take stvari, nimas pojma o pojmu... priporocam kaksne tutorialse za zacetnike kako dleujejo spletni protokoli in kako delujejo spletni naslovi... potem gres lahko naprej... na spletne streznike - gostovanje, serviranje domen in zahtevkov, nastavitve zasebnosti in varnosti, etc...... in od tam naprej na osnove HTML-ja, apache-a, php-ja in mysql-a... ko osvojis te osnove, gres na specifiko... kako iz spletnega obrazca preberes podatke jih posljes skriptnemu jeziku, ki jih obdela in zapise v bazo podatkov... ob tem bos spoznal, da podatke lahko posljes preko dveh metod POST in GET..ob tem se moras nauciti prednosti in slabosti obeh...ko bos to znal (osnove) pa lahko zacnes z javascriptingom in css stili... in ko se pri tem spoznas osnove lahko gres na ajax....
Jaz ponujam webhosting za majhne in osnovne spletne strani. Ne razumem pa da mi vsi govorite o osnovah php-ja lahko pa vidiš da imam narejen komentarje registracijo in vse ostalo potem nekaj že moram vedeti.
Saj dobro napreduješ, ampak preveč se zanašaš na tujo pomoč. Če angleščina ni problem, boš po netu našel vse odgovore že napisane
Mel bi pa še eno vprašanje če sem že odprl temo. Kako deluje like komentarja npr. na 24ur.com npr. link je 24ur.com/#comments in to deluje. Jaz si pa to predstavljam drugače link index.php?action=like in če je v linku like se v bazi nekaj poveča na 2 ali pa zmanjša. Je to isoto samo da je link drugačen?
kako zakaj ti govorimo o osnovah PHPja ce napises neki takega? pol ocitno nimas tri ciste...
in kako naj mi vemo, da imas ti registracijo reseno in kaj imas reseno... te stvari so v vecini vse open source in jih lahko vsak skopira... z malo muckanja tudi nastavi da dela.... kako naj mi vemo, da nisi ti ravno to naredil?
oprosti... ampak ogromno noobov sprasuje za osnovne stvari in v isti sapi pravi, da obvladajo osnove... glede na tvoj zgornji citat, nimas nekih osnov
To kot sem napisal bi jaz naredil po drugem načinu kot sem napisal da se v bazi nekaj poveča. bi pa ime drugačen link npr. index.php?comment=like&novica=3
iz linka dobi če je like ali ne in noviaca pa pove kolikšen id je v bazi za tisto novico pod katero komentar spada. To se sedaj učimo in vse kar je tukaj sem spisal sam. Samo sem vprašal kako deluje sistem za like če je drugačen link
iz linka dobi če je like ali ne in noviaca pa pove kolikšen id je v bazi za tisto novico pod katero komentar spada. To se sedaj učimo in vse kar je tukaj sem spisal sam. Samo sem vprašal kako deluje sistem za like če je drugačen link
sploh mi se zdaj ni jasno kaj sprasujes.... o nekem drugacnem linku in ne vem se kaj...
da se nekaj zapise v bazo skrbi skripta (v tem primeru php skripta)... ki preberere bodisi POST ali GET podatke (v tem primeru GET) jih obdela in zapise kar ti zelis...
torej kaj je v URLju in kako je urejeno je odvisno samo od tebe...prej si mesal neke Hashe zraven (24ur.com/#comments), ki nimajo s shranjevanjem v bazo nobene veze...
se enkrat, ce ne ves kako delujejo linki (kako se iz URLja prenasajo podatki v skripto) in kako nastavit skripto, da zapise podatke pravilno v bazo... bos moral iti z osnovami od zacetka
da se nekaj zapise v bazo skrbi skripta (v tem primeru php skripta)... ki preberere bodisi POST ali GET podatke (v tem primeru GET) jih obdela in zapise kar ti zelis...
torej kaj je v URLju in kako je urejeno je odvisno samo od tebe...prej si mesal neke Hashe zraven (24ur.com/#comments), ki nimajo s shranjevanjem v bazo nobene veze...
se enkrat, ce ne ves kako delujejo linki (kako se iz URLja prenasajo podatki v skripto) in kako nastavit skripto, da zapise podatke pravilno v bazo... bos moral iti z osnovami od zacetka
Te "like" stvari se ponavadi dela z ajaxom, da ne izpade tako leseno.
Jaz sem za to vprašal. Hvala.
Tisto kaj kaj pa pišeš ti Lion29 pa jaz ne razumem. Kot sem dal link to sem spisal sam tako da vem brat iz linka in tudi vpisat nekaj v bazo če so to zate osnove potem ... Kot sem povedal hodim v 3 letnik in vsi ostali sočolic o tem ne vejo dosti nič od tega kar imam jaz že narejeno ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: winlins ()
Te "like" stvari se ponavadi dela z ajaxom, da ne izpade tako leseno.
Jaz sem za to vprašal. Hvala.
Tisto kaj kaj pa pišeš ti Lion29 pa jaz ne razumem. Kot sem dal link to sem spisal sam tako da vem brat iz linka in tudi vpisat nekaj v bazo če so to zate osnove potem ... Kot sem povedal hodim v 3 letnik in vsi ostali sočolic o tem ne vejo dosti nič od tega kar imam jaz že narejeno ...
1. link in url sta dve razlicni stvari
2. potem prosim razlozi se enkrat svoje vprasanje, jasno, kratko in jedrnato... kaj te natancno zanima?
Kot sem napisal kako deluje gumb like pri komentarjih npr. 24ur.com?
Kot mi izpiše url ko se pomaknem preko gumba je v url-ju tudi comment#.
Če bi pa npr. delal to jaz bi naredil da bi npr. v url dal id komentarja in like, potem bi z if preveril če je v url like in bi v bazo shranil 1 ko bi dobil drugi klik bi ga povečal za 1 itd. potem bi pa to izpisal pri komentarjih. Nevem pa kako deluje ta sistem z # zgodi se pa isto.
To sem spraševa.
Sedaj razmeš?
Kot mi izpiše url ko se pomaknem preko gumba je v url-ju tudi comment#.
Če bi pa npr. delal to jaz bi naredil da bi npr. v url dal id komentarja in like, potem bi z if preveril če je v url like in bi v bazo shranil 1 ko bi dobil drugi klik bi ga povečal za 1 itd. potem bi pa to izpisal pri komentarjih. Nevem pa kako deluje ta sistem z # zgodi se pa isto.
To sem spraševa.
Sedaj razmeš?
technolog ::
ja, saj... Ajax imajo zadaj...
Ajax aktivnost se pa ne vidi v adress baru pa tudi stran se ne osveži, zato si lahko privoščijo tisti #comment.
Ajax aktivnost se pa ne vidi v adress baru pa tudi stran se ne osveži, zato si lahko privoščijo tisti #comment.
ja ma ce tega ne ves, pol nimas osnov....
najbolje da si nastimas firebug addon na firefoxu in prek tega vidis kater URL je bil dejansko klican
najbolje da si nastimas firebug addon na firefoxu in prek tega vidis kater URL je bil dejansko klican
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PHP POST težavaOddelek: Programiranje | 1613 (1479) | DeeJay |
» | Prikaži več gumbOddelek: Programiranje | 3295 (2712) | MrBrdo |
» | [php] preverjanje online uporabnikovOddelek: Programiranje | 2062 (1718) | cobrica |
» | linkanje med div-i?Oddelek: Izdelava spletišč | 1628 (1446) | MrBrdo |
» | [Javascript]Dodajanje v URL naslovOddelek: Programiranje | 3682 (3486) | jeryslo |