» »

CPU ventilator dela prehitro/na ekranu ni slike

CPU ventilator dela prehitro/na ekranu ni slike

kratos ::

Lep pozdrav
Spet imam en problem na enem računalniku pri katerem sem vzel hladilnik ter procesor ven, ga spucal, namazal s termalno pasto ter dal nazaj v računalnik... sedaj pa ko prižgem računalnik mi ventilator na hladilniku procesorja podivja in se vrti zelo hitro (+ sliši se nadležen zvok kot bi se vrtel 1000km/h) ter na ekran ne dobim nobene slike. Aja pa pri procesorčku je bilo rahlo zvitih par nogic ki sem jih malo uravnal ampak predvidevam da gredo vse nogice (pini) v motherboard.
Ima kdo kakšen predlog kaj naj storim da to odpravim ?

logout ::

Po opisanih simptomih sodeč procesor ne deluje. Ali je samo narobe vstavljen ali pa ima kakšne pine polomljene, se pa na daljavo ne vidi.

L.p., Kloko

Pšenični ::

Vzemi proc ven, ga poslikaj, slike nam daj na ogled, da vidimo. Slikaj ga od spodaj in zgoraj.

kuglvinkl ::

"Aja, pa pri procesorčku..." :)

ja, poslikaj!

Evo problem odpravljen, ravno slikou sem procesor in vsi pini so bli čist normalni razen 1 je bil malenkost postrani vendar sem ga zravnal z izvijačem dal nazaj not v procesor, hladilnik gor, ventilator gor in dela :) Niti mi ni jasno zakaj nebi delal zarad enga pina ampak dobr, važn da zdej dela :D hvala vsem za pomoč!

st0jko ::

"Niti mi ni jasno zakaj nebi delal zarad enga pina"

;((
keks?

slowie ::

:))
Ampak zrihtu pa je, priznajte! 8-)
Slowie
"... So let's give our children a chance, okay?" [Douglas Adams]

kuglvinkl ::

Hehe.

Gapi ::

Včasih maš srečo in odlomš kak napajalni pin. In glej ga zlomka proc še vedno dela. Nekateri imamo več sreče kot pameti.
No person is rich enough,to buy back his past.

st0jko ::

Samo če imaš srečo da zlomiš enega od napajalnih, ja...
keks?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: st0jko ()

"Evo problem odpravljen, ravno slikou sem procesor in vsi pini so bli čist normalni razen 1 je bil malenkost postrani vendar sem ga zravnal z izvijačem dal nazaj not v procesor, hladilnik gor, ventilator gor in dela :) Niti mi ni jasno zakaj nebi delal zarad enga pina ampak dobr, važn da zdej dela :D hvala vsem za pomoč!"

Mogoče ti bo čez čas jasno, da si imel veliko srečo.

nodrim ::

st0jko je izjavil:

"Niti mi ni jasno zakaj nebi delal zarad enga pina"

so funny it needs a repeat :))

Še nasvet. Procesor pusti sedaj pri miru, dokler ti računlnik dela. Če zlomiš že načet pin, ti računalnik s tem procesorjem ne bo več delal.

Torej; Dokler dela pusti pri miru in ne jemlji ven in not procesor, ker boš zelo verjetno odlomil že načet pin. Pol bo tema.

Okej haha :)) S procesorji priznam da res neznam delat in nimam pojma, pred parimi dnevi nisem niti vedel da moraš s tisto palčko "zaklenit" not procesor ker nazadnje sem se igral z procesorjem na 10-15 let starem računalniku kater je imel čist drugačen princip zaklepa procesorčka v matično. Sej zdej vem in sem pogruntal da sem dobil zelo poceni šolo :)

Ali pa ni bla tko pocen šola... spet ne dela... pini niso nič zviti in kar ne dela...

Blinder ::

da ni matična šla v maloro. ne dela in zato ne ve odčitat temperature procesorja in posledično nastavit hitrosti venitlatorja.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

@Blinder zdej dela vse normalno, vsi ventilatorji in vse sam slike ne dobi.

onitam ::

Pšenični je izjavil:

Še nasvet. Procesor pusti sedaj pri miru, dokler ti računlnik dela. Če zlomiš že načet pin, ti računalnik s tem procesorjem ne bo več delal.

Torej; Dokler dela pusti pri miru in ne jemlji ven in not procesor, ker boš zelo verjetno odlomil že načet pin. Pol bo tema.

Beri in se uči. To je poceni šola!

Niti ni bla poceni šola, noben pin se mi ni odtrgal vsi so zravnani in kot sem napisal spet ne dela... spet black screen, 1x sem zagnal in je delalo potem čez neki cajta ko sem postavil nazaj računalnik na prvotno mesto pa spet black screen -.-'

Ma kdo kako idejo kako odpravit ta nadležen problem ? Danes sem se spet spravil popravljat kišto in sem odstranil termalno pasto ter jo na novo nanesel vse dal nazaj in zagnal računalnik in je delalo brez problema lepo in prav, ko pa prenesem računalnik v drugo sobo in ga priklopim pa neha delovat in monitor več ne dobi signala... Prosim za pomoč če ima kdo kakšno idejo kaj naj naredim ?

Riff ::

kaj pa če je kriv napajalni kabelj ali razdelilec ?

sem poskusil tudi z drugim napajalnim kablom in razdelilec tudi ni kriv ker ko ga nesem na prvotno pozicijo in ne deluje več potem spet ne deluje tudi tukaj kjer je deloval. 2x se mi je že zgodilo da je 1x deloval lepo brez problema ko sem ga pa prenesel v drugo sobo pa ne deluje več tudi tukaj kjer prej je.

BigSmoke ::

a se računalnik sploh pržge???

Da, računalnik "laufa" normalno samo slike ni.

paljer ::

Lahko poskusiš še čisto vse komponente izključit iz matične in vse napajanje in potem še enkrat priključit. Vendar je velika verjetnost, da je plata zanič in bo potrebno novo.

poglej napajanje procesorja

@BigSmoke kje pa ima procesor sploh napajanje?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kratos ()

Gapi ::

Un štiri pinski konektor mogoče misli. Ne molex.
No person is rich enough,to buy back his past.

ja tako, meni se je to enkrat zgodilo nisem da dobro vtaknil not. Računalnik se pržgal sam ni blo slike tko kokr pr teb. Ponavadi je okol procesorj a 4 pinski konektor

Sem spet startou računalnik in spet bila lepo slika in delalo brez problema a ko ugasnem neha delovat in nemorm nič nardit da bi spet delalo.
Sem pa tudi vse napajalne kable pritisnil not in brez uspeha.

fr!Xy ::

Imaš mogoče kakšen drug hladilik gor? Sam sem imel isti problem ker sem imel drug hladilnik ki je bil težji in večji tako da se je pri prenašanju ali ob kakšnem mašnem udarcu zaradi teže hladilnika matična zvila in je zadeva nehala delovat. Nato sem hladilnik odstranil in ga na novo namestil tako da sem vijake čisto malo pritegnil da matična ni bila več tako napeta.

Nimam drugega hladilnika, bom poizkusil mal odvit vijake če bo kej pomagalo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sestavil komp a ne dela... (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
517901 (5695) barocco
»

računalnik se ne odziva (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
567008 (6679) pingo76
»

Zvit cpu pin Amd phenom x3

Oddelek: Pomoč in nasveti
181571 (1375) gt55gre
»

Odlomljen pin na procesorju