» »

Amway/Network 21

Amway/Network 21

nokia6310 ::

Pozdravljeni, pred nekaj tedni me je nekdo povabil na predavanje o hitrem in donosnem zaslužku. Ima kdo izkušnjo s tem? vse skupaj me zelo spominja na piramidalni sistem. Vsi govorijo, kako ti člani v skupinah pomagajo, kako se trudijo za tvoj uspeh. Zakaj pa se potem nobene javne reklame ne dela za amway? Sem jih vprašal, če so vaši izdelki res tako kvalitetni in poceni, zakaj pa potem sploh še obstajajo ostale, če so oni najuspešnejši, najcenejši, najboljši in največji! Seveda odgovora nisem dobil. Ma kdo kaj izkušenj s temi seminarji? Zanima me čisto objektivno mnenje nekoga, ki ni vpleten v nobeno verigo.
  • zaklenil: bluefish ()

turkx90 ::

Osebno poznam ene 6 ljudi, kateri so bili vpleteni v te seminarje(drugih firm) in usi so ves denar zgubili. Nekatere je v to povabu tudi njihov "prijatelj" in zato so mu zaupali nakoncu pa ves vložek izgubili. Če greš na seminar nimaš kaj zgubit, če je seveda zastonj, samo ne pusti se prepricat.

gendale ::

če smrdi po dreku je verjetno drek
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

blackbfm ::

Temu se reče mrežni marketing..torej neka vrsta piramide ja, vendar v nekih mejah legalnosti. Celoten biznis pa temelji na naivnem folku, ki vlagajo not denar in novačijo nove žrtve. Sicer je pa to stara zadeva.

ToniT ::

Če želiš izgubiti vse prijatelje in se zameriti sorodnikom (ker jim boš težil s prodajo itd.), se vključi.
Če pa jim ne boš težil s prodajo, pa je itak brez veze, da se vključiš v to.

zee ::

Stran od tega.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

c3p0 ::

Motivacijski seminarji aka. brain washing. Meni kar slabo postane, ko vidim te ploskajoče bebčke v kravatlcih. Rezultatov pa nobenih, razen za par tistih pri vrhu, ki so pa na sceni že 20+ let.

Wad@ ::

O seminarjih ne bi, ker nisem bil na nobenem, ampak kakovost teh izdelkov je porazna...s prve roke. Vsaj kar se čistil tiče (praški, šamponi, zobne kreme..). In ja, to je skoraj kot pogodba da zgubiš večino prijateljev, ker moraš bit vsiljiv in tečen.

c3p0 ::

Naučijo te tudi besede "negativci", ki jo uporabljaš za vse (bivše) prijatelje in člane družine, ki ne razmejo tvojega poslovnega modela in superiornosti produktov. :)

kmetek ::

Tole je staro - stran od tega.

Šimpanz ::

Pred ene 10 leti sem tudi jaz šel na Amway pa ti dam nasvet da pojdi raje stran. Če boš hotel karkoli narediti boš moral garati ko pes in vse ki jih poznaš novačiti v to veseloigro. Vedno ti bodo furali kako se da uspeti da v nekaj letih nič več ne delaš in samo pobiraš kešo. Vse ki sem pa jih jaz spoznal pa delajo poleg redne službe še vsej nekaj ur na dan.
Meni se je zdela roba od Amveja zelo kvalitena ampak bila pa je tudi vsaj enkrat dražja kot druge znamke.

barakus ::

Ima kdo kako osebno izkušnjo s tem? Pozna kdo koga, ki je dejansko uspel?

globoko grlo ::

dejansko uspel? ne, nobenga
frendi + brat pa so se šli to in so res mal brainwashani okrog hodil :)

moj predlog, get out while u can

pa glede izgube frendov/familje so ti prav povedal, enostavno te vsi odfukajo

hotlips ::

Kolega je tud mene hotu v to vpelat (network 21) in sam se je s punco več let zelo aktivno ukvarjal s tem. Pred ene 20 leti, ko za AmWay v Slo ni še nobeden slišal je imel moj brat direktno linijo oz tistega nad sabi iz amerike in s tem avtomacko veliko bolše izhodišče kot kdo drug ali (95%) v Slo, vendar je hitro izstopil iz te "igre". OK pred 20 leti so bili tukaj še zapleti z zakoni v Sloveniji in je bila zadeva alo bolj otežena kot je sedaj, vendar pa je bila takrat zadeva na našem področju nova in zaradi tega tliko bolj zanimiva, če si se želel s tem resno ukvarjati.

Zadeva je v resnici taka, da pravlicam ki ti jih tam prodajajo nikakor ne gre verjet. Uglavnem če ful delaš boš najbrž zaslužil toliko da boš imel pokrite stroške ali pa boš celo nekaj malega zaslužil, o raznih diamantih/rubinih in podobnem BS lahko za svoje dobro kar pozabiš.

Posledično se ti bo najverjetneje zgodilo, da boš zgubil kar nekaj če ne večino prijateljev (saj jim boš v skladu s prodajno logiko network 21 ob vsaki pričožnosti želel razlagati o tvojem businessu in jiv vanj vpeljat oz. se bojo tvoji stiki omejevali predvsem na ljudi ki so že v sistemu in pa na potencialne stranke izven tvojega (bivšega) socialnega kroga.

Seveda pridobiš precej prodajnega znanja/tehnik, ki ti prav pridejo tudi ko se ( bolj ali manj razočaran in izžet) odločiš izstopiti iz sistema in jih lahko vnovčiš v svoji naalnji karieri.

Sistem ima precej problemov, o katerih ti na predstavitvah nikoli ne povejo nič.
Ena glavnih je ta, da če želiš slediti sistemu kakor je zastavljen (in naj bi ti omogočil napredovanje do statusa svetovnega mogula v parih letih) se moraš udeleževati številnih večdnevnih seminarjev in podobnih meetov na katerih pridobivaš znanje in spoznavaš najuspešnejše "prodajalce" oz predstavnike sistema in njihove metode. Vse lepo in prav, vendar pa ne omenijo, da network 21 polovico prihodkov generera prav na ta način s plačili svojih članov za udeležbo na njihovih seminarjih, ki nikakor niso poceni, naj bi bili pa poglavitni pri poti do uspeha novih članov.
Druga ne tako nepomembna zaedva, ki jih ne povejo pa je kultura nakupovanja/prodaje v ZDA in Evropi oz. razlika med njima.
Medtem, ko je prodaja od vrat do vrat, kar network 21 oz amway je, v ZDA sprejet in uveljavljen način prodaje, ki izhaja iz časov, ko je bilo absolutno normalno, da je ženska s poroko postala gospodinja, ki ni nikoli ni iskala formalne zaposlitve, ampak je bila njena naloga skrb za zadovolj(e)nega moža, otroke in dom. In čeprav je sedaj stopnja imancipacije ter zaposlenosti žensk neprimerljivo višja, se ja v ZDA še vedno ohranilo sprejemanje takega načina prodaje oz. nakupovanja.
Za razliko v Sloveniji kjer razen poštarja na vratih ljudje ne prebavljajo različnih prodajalcev.
Pa ne mi sedaj govorit o tem da pri network 21 ne gre za prodajo od vrat do vrat. Dobesedno morda res ne, vendar pa je zgodbica o izključitvi vmesnih prodajalcev in s tem maksimizacije zasluška ,ki btw obvezno slišiš na prvi predstavitvi, le variacijaprodaje od vrat do vrat, samo da pri tem namesto da bi se nedeskriminantno spravil na naklučne stanovalce se spraviš najprej na svoje sorodnike, nato prijatelje, nato znance in tako naprej.

Skratka nepriporočam. Glede prodajnega znanja in metod, ki jih pridobiš jih pa tudi pošteno (pre)plačaš in jih lahko dobiš ali plačaš tudi drugot. Možne socialne zgube pa ne nadomestiš nujno tako lahko.


lp.hl

KoMar- ::

V taki mreži lahko uspeš samo, če notri povabiš res veliko folka. Seveda jih veliko takih, ki so na dnu, ne bo nikoli uspelo in bodo izgubili nekaj denarja...

Meni se zdi ogabno izkoriščat prijateljstvo in sorodstvo za take stvari, v Amwayu je pa to ravno namen. Kolega je bil nekaj časa čisto navdušen (je pač nasedel vsem lepim fotkam jaht in avtov in vsega), seveda iz tega ni bilo nič, ker ni imel dosti naivnih frendov.

Stay away.

barakus ::

In nagradno vprašanje, kako amway pristaša prepričaš, da je to BS in da meče čas v smeti?

blackbfm ::

Težko ker jih tam preveč sperejo:)

KoMar- ::

Jp, prej se zna zgodit, da se bo obrnil proti tebi in ti rekel, da mu ne privoščiš uspeha in da si mu samo nevoščljiv...

delavec44 ::

Sami negativci :D

nokia6310 ::

Ob ponedeljkih, imajo v hotelu Mums mislim, a se tako reče na viču svoja predavanja. Same lepe besede so jih, kako hitro zaslužiti, predvsem pa, kako kupovati ceneje. Saj ne rečem, lahko, da so njihovi izdelki v redu. Ampak osebno nisem človek, ki bi težil drugim in jih prepričeval, da kupijo nekaj, kar ne rabijo. Še tistih stvari, ki jih imam sam, ne morem prodat. Zanimivo mi je, da govorijo, da si moramo pomagat, v ozadju pa je seveda predvsem finančni uspeh posameznika. Socializem in kapitalizem, pa mi tudi nikoli nista šla preveč skupaj! Ja fino bi bilo vedet, če ima kdo konkretno izkušnjo s tem, pa da se malo razpiše kako in kaj.

barakus ::

Ja jaz sem nekako obupal nad streznitvijo take osebe, sem prišel do spoznanja, da se mora sama spametovat. Imam izkušnje, z eno tako osebo sem se enkrat kregal, da naj mi pokaže izračune, po katerih naj bi bila sploh v pozitivi kar se prodaje tiče, ker mi je razlagala kako je dober biznis, pa mi jih ni mogla. Na koncu je pač prišlo do tega, da je oseba preskočla iz služenja na kako se imajo skupaj lepo in koliko novih stikov je navezala v smislu druženja in prijateljevanja in na tej točki ji pač nisem vedel kaj več reči razen tega, da to biznis ni, socializacija me pa ne zanima.

Glede izdelkov pa je tudi težko taki osebi kaj dopovedat, ker so tukaj kriteriji dokaj subjektivni (hotel sem jo prepričat, da neha kupovat drage izdelke), svoja merila prilagaja glede na te izdelke (tako nekako kot naši javni razpisi) in na koncu se vse argumentiranje degradira skoraj do tega, da izdelki konkurence ne vem npr. ne pridejo v taki embalaži. Cene so zelo zelo višje, kvaliteta ni slaba, ampak za to ceno pa res ne bi smela bit.

Zelo bi bilo dobro, če bi kje na internetu obstajala kakšna primerjalna tabela, ki pokaže kako so amway izdelki dražji od ostalih pri enaki kvaliteti.

KoMar- ::

Tle je nekaj starega: http://www.freewebs.com/martinkrpan/pri...

Itak moraš bit bumbar, če ti bolj ustreza nekaj od Amway kot dobro preizkušeni Head&Shoulders...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KoMar- ()

barakus ::

V bistvu bi prišle do živega samo primerjave identičnih izdelkov, tisto olje je že kul podatek. Bi bilo treba izvrtat še kdo za amway proizvaja (sem prepričan da preprosto zapakira v drugo embalažo) mila, pašto, zobno pasto ipd.

Eilinel ::

Sicer nisem aktivna na tem forumu, vendar ga redno berem, ker kupujem prenosnik :D
Bom pa podala svoje mnenje: pred pol leta me je na to temo poklicala soseda in prijateljica (brez narekovajev). Glede na to, da je socialna delavka, sem ji res zaupala in se včlanila. Nisem sicer nekaj ful aktivna, so mi pa izdelki resnično všeč in vsake toliko naredim kako predstavitev, ker mi je prijetna popestritev po 8-urnem klamfanju po računalniku. Naj pa ovržem nekaj trditev, ki so že v principu malo smešne:
- Brainwashing - toliko kot sam dovoliš. Tudi meni seminarji ne sedejo, nekateri govorci so super, prizemljeni, realni, nekateri uperjeni v samo in zgolj denar ... Ampak do sedaj sem se udeležila samo enega, nihče me ni silil za več.
- Da so denar izgubili, se zapufali ... Spet absurd. Glede na to, da gre za spletno naročanje, ne vidim smisla v tem. Kot bi sedaj jst naročila 10 prenosnikov HP, šla v bankrot, potem pa tarnala in pljuvala po HP-ju, ker sem šla na kant, saj sem naročila preveč prenosnikov, ki so na koncu ležali v garaži.
- Je piramida. Nekako je to res hierarhija, kot je to v vseh podjetjih, ampak ustanovitelj Amwaya v Slo zasluži manj kot 2 osebi, ki sta dosegli vrh. Kar po piramidnem sistemu ne bi bilo mogoče.
- Izdelki zanič, predragi. Če so zanič, imaš možnost, da jih vrneš, brez vprašanj zakaj in čemu. Vprašajo te samo, ali ti naredijo dobropis ali ti nazaj nakažejo denar na TRR. Torej, da si uporabljal zanič izdelke, je tvoj problem, da nisi koristil garancije na zadovoljstvo. Predragi? Meni osebno ne. Po žensko sem prej plačevala za kreme Loccitane po 40 EUR, tukaj 30 EUR. Za prehranska dopolnila po 20 EUR, tukaj kvečjemu 17 EUR. S tem, da so občutno boljša. Čistilo za posodo 1 l - po pol leta ga še nisem porabila (5 EUR), prej sem porabila 6 x 0,5 l po 1 EUR (Lidl) in še to je bilo najcenejše in ne Pril. Primerjavo sem naredila sama, ker izdelkov ne zamenjam, če res ne raziščem cene/kvalitete.
- Poznam par ljudi, navadnih smrtnikov, ki se z Amway poslom ukvarjajo leto in pol, pa zaslužijo po 700 EUR na mesec. In to niso neki keš-zasvojenci, ampak čisto kul in prizemljeni ljudje, s katerimi sem se srečevala na rok koncertih in za katere nikoli ne bi verjela, da jih bo tak posel zanimal.
- Izgubiš prijatelje. Do sedaj nisem še nobenega. Je pa res, da nisem človek za siljenje, kot niso ljudje, s katerimi se družim v okviru AMwaya. In v vsaki literaturi je poudarjeno, da se ne sme siliti, prepričevati. Kaj lahko s tem sploh pridobiš?? Imeti je treba določeno stopnjo čustvene inteligence in mero dobrega okusa. Gre bolj za to, da poveš svoje izkušnje.

Uf, sem se razpisala :). Kot vedno, ne smeš izgubit sebe in svojega razmišljanja, predvsem pa moraš biti skeptik.Vsaj na začetku in za vse take stvari. Vsaj taka sem jaz. Žal pa je res Amway dobil neko negativno konotacijo zaradi nekih fanatikov, ki so častili božanstvo KEŠ-KEŠ in bi šli čez trupla za svoj cilj. S temi sem imela tudi sama negativne izkušnje. In če kdo, ki je bil včasih Amway, sedaj pljuva čez ta sistem, je to predvsem zato, ker so padli na rit na realna tla. Ker so mislili, da bodo zaslužili bajne denarce v zelo malo časa. In to s cinganjem noge ali mešanjem zraka.
Evo ... to je to. Zdej pa mi vsi dajte svoje tel. št., da vam začnem težit in vas novačit. :):):)
Ah, pejžte raje na pivo! ;)

cortez ::

mašinerija nas je zavohala...

KoMar- ::

S tem, da so občutno boljša. Čistilo za posodo 1 l - po pol leta ga še nisem porabila

cortez: Jp.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KoMar- ()

overlord_tm ::

Ce potrebujete kaj iz amwaya ;)

KoMar- ::

Eww. Še store brands ne maram kupovat, a zdaj bom pa MLM brands?

c0dehunter ::

c3p0 je izjavil:

Motivacijski seminarji aka. brain washing. Meni kar slabo postane, ko vidim te ploskajoče bebčke v kravatlcih. Rezultatov pa nobenih, razen za par tistih pri vrhu, ki so pa na sceni že 20+ let.


+1. Bil na enem izmed seminarjev, pa ko vidiš ta naiven folk v navalu veselja, ki že skoraj meji na tragiko in glupe populistične catche predavateljev, ti res postane slabo, če imaš kaj soli v glavi. Sem mislil oditi na polovici seminarja, pa sem bil vljuden in zdržal do konca ter si mislil svoje.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

knesz ::

Že kar nekaj let nazaj sem se včlanil v to organizacijo (pač me je prijatelj prepričeval) in moram priznati, da mi ni bilo žal.
Dobil sem eno luštno izkaznico, katero sem pokazal vsakomur, ki je prišel do mene in nakazal, da ima neko priložnost zame. In glej ga zlomka, noben več mi ni težil.
Tako da ja, se splača. Na lep način se izogneš novačenju, pa še obdržiš prijatelje.

p.s.:
ko sem se po dveh letih izpisal, so mi povrnili stroške vpisa.

Čbelca ::

nokia6310 je izjavil:

Zakaj pa se potem nobene javne reklame ne dela za amway? Sem jih vprašal, če so vaši izdelki res tako kvalitetni in poceni, zakaj pa potem sploh še obstajajo ostale, če so oni najuspešnejši, najcenejši, najboljši in največji! Seveda odgovora nisem dobil. Ma kdo kaj izkušenj s temi seminarji? Zanima me čisto objektivno mnenje nekoga, ki ni vpleten v nobeno verigo.

Živjo... še nekaj bi dodala. Zakaj ni reklam? Zato ker uporabljajo sredstva v druge namene in reklama so le ljudije, ki so sami uporabnikiin povejo naprej.
Zakaj obstajajo ostali izdelki? Ker je veliko ljudi prepričanih, da je Amway kar neki in to predvsem zaradi ljudi, ki so pred leti vsiljevali vse skup. :| Trdim lahko, da kdor je poskusil izdelke, jih ne zamenja več. Če pa z njimi ni zadovoljem jih pa seveda lahko vrne!! :) In veliko ljudi tudi ne daje dosti na okolje.. zato jih ne zanima. Pač večina sledi množici in nakupuje v trgovinah(hofer, špar,...). Se pa najdejo izjeme, ki množici ne sledijo :P

Lp.

knesz ::

Čbelca je izjavil:

nokia6310 je izjavil:

Zakaj pa se potem nobene javne reklame ne dela za amway? Sem jih vprašal, če so vaši izdelki res tako kvalitetni in poceni, zakaj pa potem sploh še obstajajo ostale, če so oni najuspešnejši, najcenejši, najboljši in največji! Seveda odgovora nisem dobil. Ma kdo kaj izkušenj s temi seminarji? Zanima me čisto objektivno mnenje nekoga, ki ni vpleten v nobeno verigo.

Živjo... še nekaj bi dodala. Zakaj ni reklam? Zato ker uporabljajo sredstva v druge namene in reklama so le ljudije, ki so sami uporabnikiin povejo naprej.
Zakaj obstajajo ostali izdelki? Ker je veliko ljudi prepričanih, da je Amway kar neki in to predvsem zaradi ljudi, ki so pred leti vsiljevali vse skup. :| Trdim lahko, da kdor je poskusil izdelke, jih ne zamenja več. Če pa z njimi ni zadovoljem jih pa seveda lahko vrne!! :) In veliko ljudi tudi ne daje dosti na okolje.. zato jih ne zanima. Pač večina sledi množici in nakupuje v trgovinah(hofer, špar,...). Se pa najdejo izjeme, ki množici ne sledijo :P

Lp.

Zihr zaposlena v Amecu ali N-21 d.o.o. :)

Čbelca ::

knesz je izjavil:

Čbelca je izjavil:

nokia6310 je izjavil:

Zakaj pa se potem nobene javne reklame ne dela za amway? Sem jih vprašal, če so vaši izdelki res tako kvalitetni in poceni, zakaj pa potem sploh še obstajajo ostale, če so oni najuspešnejši, najcenejši, najboljši in največji! Seveda odgovora nisem dobil. Ma kdo kaj izkušenj s temi seminarji? Zanima me čisto objektivno mnenje nekoga, ki ni vpleten v nobeno verigo.

Živjo... še nekaj bi dodala. Zakaj ni reklam? Zato ker uporabljajo sredstva v druge namene in reklama so le ljudije, ki so sami uporabnikiin povejo naprej.
Zakaj obstajajo ostali izdelki? Ker je veliko ljudi prepričanih, da je Amway kar neki in to predvsem zaradi ljudi, ki so pred leti vsiljevali vse skup. :| Trdim lahko, da kdor je poskusil izdelke, jih ne zamenja več. Če pa z njimi ni zadovoljem jih pa seveda lahko vrne!! :) In veliko ljudi tudi ne daje dosti na okolje.. zato jih ne zanima. Pač večina sledi množici in nakupuje v trgovinah(hofer, špar,...). Se pa najdejo izjeme, ki množici ne sledijo :P

Lp.

Zihr zaposlena v Amecu ali N-21 d.o.o. :)


:D Hah..zaposlena ne. So me pa pač povabil in sm poslušala. Sm se včlanla in zej preverjam.. Sm tut jest kritik veš. .:) In če mi kaj ne bo ušeč, me ne bodo več vidl. A do sedaj je vse lepo in prav :)

bluefish ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ZRSZ dilema (Zavod za zaposlovanje) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
518932 (5574) djabi
»

Kje prodati aplikacijo

Oddelek: Izdelava spletišč
161523 (1128) Lion29
»

Veliki denarji in malo dela (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11117448 (10841) Elemen_T
»

Velika poslovna priložnost - nateg ali kaj če je vse le res - Amway (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5413539 (9850) DSmidgy

Več podobnih tem