» »

Ko se plastika na matični zlomi...

Ko se plastika na matični zlomi...

FANATIK ::

Jaz mam pa en problemčič!

Torej, sem kupu novo kišto AMD 2000+ in Zalman 6000 AlCu. Pa se spravim montirat ta hladilnik na procesor DOBESEDNO po navodilih. In HEJ, kaj opazim, ko namontiram vse gor? Da bakreni del hladilnega telesa gladko malo "fali" procesorjevo jedro. Grem v BIOS in neki časa čakam. Zalman pri 2500 obrtih ga "hladi" na 55 stopinjah. Pa sem v BIOSu. No, čakati nič! se zamislim in se vrlo lotim popravljanja situacije.

TODA! V tem zajcu tič grmi. Ko sem se mučil z tistim "vzvodom" na tisti sponki, ki drži hladilnik gor, sem ponesreči zlomil tisti plastični zatič, za katerega je sponka pritrjena. To je bil tisti zatič na sredini. Zavladala je manjša panika. Ko sem sem pomiril, sem hladilnik z sponko vred namontiral na tisti bočni zatič. Skočil sem v BIOS: Pri 2500 rpm 52, pri 1500 pa 61. Hja no, meni se to zdi veliko preveč, najbrž pa je to zato, ker jedro ni na sredini hladilnika, če si zna kdo to predstavljati.

Sedaj me pa zanimajo Vaša strokovna mnenja. Ali naj nesem plato na servisno zamenjavo? Ali naj pustim tako kot je? Ali naj si omislim kakšen nov hladilnik, ki bi se ga dalo privijačiti gor (ne pa prispončiti, tega se namreč več ne da...)?

Meni je bistvenega pomena to, da je mašina tiha, saj je edino Zalman v kišti glasen. 2500 rpm je meni preveč. Najraje bi videl, da ima 1500-2000 rpm, s tem, da pri igranju igric drži temperaturo jedra pod 59 stopinj. A bi se dalo? Hvala za odgovore.

P.S.: Za rešiti to zagato si omišljam Thermalright AX7. A sem na dobri poti?

morphling1 ::

To da ni hladilnik na sredini v tem primeru nima veliko veze.
Vseeno pa tvoje visoke temperature takoj ko prideš v bios (katero plato imaš) govorijo o tem da kontakt ni dober.
Rešitev je zdaj, da si omisliš hladilnik ki se pritrjuje preko vseh treh zatičev, ali pa prek 4 lukenj če jih imaš seveda. Probaš pa lahko tudi nazaj zalepiti zatič, tu je edina rešitev dobro dvokomponentno epoksi lepilo, vse drugo ne bo zdržalo sile pritrjevanja. Plate ti pa na servisu ne bodo menjali ker to je nekako tvoja napaka.

ps. z AX7 si na zelo dobri poti definitivno dosti, dosti boljša izbira kot Zalman in odlično hladi tudi pri nižjih obratih ventilatorja, ter se pritrjuje preko vseh treh zatičev na vsaki strani socketa.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

FANATIK ::

Najlepša hvala za odgovor!

Samo še neki bi vprašal: A bi bil Superattak dovolj močan za zalepit tisti kos plastike?

A mi lahko svetuješ kakšen zelo dober hladilnik, ki bi se ga dalo privijačiti na tiste štiri luknje? Pa kateri ventilator naj dam gor, da bi lahko užival v tišini?

Binji ::

A bi bil Superattak dovolj močan za zalepit tisti kos plastike?


NE
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

FANATIK ::

Hm.. ok. Kaj pa druga polovica vprašanja?

morphling1 ::

Ne sekundna lepila, niso niti približno dobolj močna.
Epoksi dvokomponentno UHU endfest 300 recimo je dobro, samo se zelo dolgo suši na sobni temperaturi, če bi segreval se čas zmanjšuje in stik postaja še močnejši, sicer pa vse piše na škatlici.
Zračna hladilnik ki se pritrdita preko 4 lukenj sta serijska mislim da samo dva, Swiftechov paradni konj ter en Zalmanov model ki ni nič posebnega.
Drugače bi se dal pa vsak bakren hladilnik predelat da bi nanj prilotal neke nosilce in bi ga potem pritrdil preko 4 lukenj.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

FANATIK ::

Hvala za odgovore! Bom prepričal prodajalce, da je že bilo zlomljeno, ko sem dobil...

ali3n ::

Upaj da ne berejo SloTech-a!!!:D

Velik sreče ob reklamaiji, pa nežno roko ob ponovnem sestavljanju...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

FANATIK ::

Hm, bala. Hvala da si me spomnil! V bistvu tisti prodajalec BERE slo-tech. Demmit. Ah nič, mu bom zatežil, ker mi je prodal skener direktno iz izložbe, zraven sem dobil samo kable in nič drugega: nobene dokumentacije, nobene Recognite itd. Jih bo slišal! Pa še to: na izdajnemu listu tega skenerja sploh ni napisanega in niti v računalniku nima, da mi ga je dal. Demit. Ah nič, bomo že zrihtali da bo v redu. Če ne bom pa naredil (servisno) zamenjavo za skener...

FANATIK ::

Hja no, sprijaznil sem se z usodo. Sedaj me zanima: a bosta tista dva preostala zatiča zdržala AX-7?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako mocneje pritrditi hladilnik na K7 plato?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
211346 (1084) _godzila
»

zlomljen jeziček za pritrditev hladilnika na plati

Oddelek: Pomoč in nasveti
191334 (1044) |_CoBrA_|
»

AMD XP pri mlacomu?!?!

Oddelek: Strojna oprema
161591 (1009) planetparty
»

Ali je ventilator z 2500 obrati dovolj za xp 2000+

Oddelek: Kaj kupiti
341472 (986) FANATIK
»

Muchos Velikos ( plastikus ) Problemos

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
231409 (1135) DrSergioDJ

Več podobnih tem