» »

AMD XP pri mlacomu?!?!

AMD XP pri mlacomu?!?!

-The Hero- ::

Mene pa zanima kaksne procesorje imajo tam. Kokr jaz vem obstaja vec vrst AMD-jev.

Lp, Oblak
  • premaknil: gkovac ()

Intl ::

_Mortal_ ::

Obstaja samo en AMD. Kot firma seveda.
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

smilyxx ::

JA obstajata 2 vrsti AMD-jev. Amdji s Tbred B, ki nad 2400mhz in pa Tbred A k si do 2200 mhz.


Lp
Save water.
drink beer.

_Mortal_ ::

na ampak dve vrsti Athlon XP-jev
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

Eazy D ::

Misliš na Athlona MP?
AMD Athlon XP 1466@2000 - 2400+ (Tbred-B)
Epox 8RDA (nforce2) , 512 MB DDR 333 cas 2.5
Geforce 4 4200@4400 128 MB



swar ::

Verjetno mislis na palominote in troghrberde(palominoti so narejeni se vedno v 0.18 mikronski tehnologiji medtem ko so troughberdi v 0.13 in se zato tudi manj grejejo cca. 10 stopinj manj).Sam imam 1800+ palominota(ko sem kupoval sploh nisem vedel za to)in kolega ima isto 1800+ samo da je troughberd in se mu cca 10 stopinj greje manj(meni okrog 50,njemu pa 40-kar je nekako preimerljivo z intelom).Mislim da bi morali prodajalci v trgovini na to opozoriti,ker sam nisem vedel da obstajata dve vrsty athlonov ine me je takorekoc nategnil!Drugace sta pa proca isto sranje tako da se ne sekiram glih ker imam poslihtano hlajenje...

Jure2k ::

Kako se mu pa navija 1800+ na 0,13 mikronih? Če je probal. Baje so kar učinkoviti navijalci >:D .

Drugače se pa govori, da se zelo lepo navijajo 2400+, glede na to, da jih ni v 0,18 mikronih ne moreš falit,... juhej, samo še malo se pocenijo pa bo.

amater ::

swar,napisal si,da se ne sekiram glih ker imam poslihtano hlajenje...,ali bi lahko opisal s čem ga hladiš?Imam namreč namen nabaviti XP2100+ pa me zanima oz.nevem s čem ga naj hladim da bo v redu.

swar ::

Jaz imam na svojem thermaltake volcano 7+ in nisem glih zadovoljen z njim(preglasen),sem slisal da so 9ke bolse in cenejse?Dobis jih v jae d.o.o.,drugac pa zalmani niso svoh baje....sam nisem sprobal

Jux ::

Buca. V moji knjigi v7+ roxx. Na !low! obratih imam max temp med 37-45 stopinj [seveda pri polni obrementivi tipa nabijanje gejmov], odvisno od tega koliko imamo doma kurimo.

Aja proc je XP1600+, navit za misji kakec (fsb 138... kaj cmo K7s5A:)!
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

kuglvinkl ::

sem slisal da so 9ke bolse

Napak si slišal.

in cenejse

To si pa prav ujel.
Your focus determines your reallity

boštjan ::

a lahko poveš zakaj volcano9 niso bolje od volcano7+? mam občutek da ko sem volcano 7+ kupo,da sem dal predrago in bi za nižjo ceno isto efektivnega dobo

morphling1 ::

Halo, kaj si slep. Tanka rebra, komplet bakren blok iz enega kosa, vse kar rabi dober hladilnik, edino ker je pri V7+ slabo je klip, saj ni dovolj močen in zaradi večje teže ne drži najbolj hladilnika na procesorju. V9 je pa Al, z bakreno ploščico vtisnjeno v dno, in je prektično enak kot stari V7 razen da je ima 8x8cm vent. V7+ bi se dal predelat v vrhunski zračni hladilnik, tako da bi se pritrjeval preko 4 lukenj, pa nanj bi dal okvir za 92mm ventilator, rezulat bi bil tišji in odlično zmogljiv hladilnik
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

boštjan ::

hvala za pojasnilo in nisem mel obeh volcanotov v rokah,sem pa ćoraf:D .ker nisem v specifikacijah vido da je volcano9 iz Al.glede klipa pa bi se strinjo,saj samo čakam da bo mi zrušo na mizo.glede predelave,kako pa bi se to dalo naresti preko 4 lukenj pritrdit hladilnik na plato?

morphling1 ::

Ena varianta je da bi v dno izvrtal 4 luknje ter potem v njih vrezal navoje nato pa s spodnje strani osnovne plošče privil vijake. Če to narediš lepo reber nič ne poškoduješ, težava je snemanje hladilnika, ker bi moral vsakič odstraniti ploščo iz ohišja. Čeprav če ne menjaš procesorja ravno tedensko se to da potrpeti, lahko bi si močno olajšal če bi na ploščo ohišja, kjer je pritrjena osnovna plošča, na mestu socket A zrezal luknjo tako da bi imel prosti dostop do lukenj na osnovni plošči.

Druga varianta je pa da bi del hladilnika od zgoraj pofrezal tako da si iz zgornje strani narediš prostor da lahko priviješ vijake. Nekaj podobnega kot swiftech.

Obe varianti sta kar konkreten poseg v hladilnik, samo rezultat bi bil garantirano dosti boljše hlajenje zaradi povečane pritrdilne sile.
Taka nadomestna rešitev bi bila lahko tudi to da bi v zarezo na hladilniku kamor pride klip, postavil nek distančnik, debelejši kot bi bil bolj bi moral klip zategniti in sila bi bila večja, samo obstaja nevarnost da se polomi zatič na socketu, če bi imel klip narejen da prime vse tri zatiče bi bilo seveda najbolj. Da bi pa to naredil sam pa rabiš jekleno pločevino, iz katere bi to ven izrezal potrebno zakrivil vse ter potem dal vse skupaj kaliti. Samo to je spet nekaj kar večina ne more izvesti. Tako da je realno najlažje izvedljiva prva varianta.

Aja še ena varianta, zamenjaš klip s tistim od V9 ki prime tri zatiče, potem srednjo zarezo podložiš z distančnikom ter nato zategneš klip, to bi moralo kar zadostovati za dobro silo hladilnika na procesor.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Zgodovina sprememb…

planetparty ::

Kupi si 2400+ brez davka, pa bo!:))


AMD 2400+ @ 2304MHz, TR AX-7+, Antec Blou led ventilator, Epox 8brda+ (NForce2), 256 DDR 400MHz cl2.5, Leadtek Winfast geforce 4 MX 440, Samsung 24x CDRW, Pioneer 116 DVD, Wd 80GB 7200rpm ata 100, Samsung 755DFX


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

najboljse zracno hlajenje

Oddelek: Kaj kupiti
271637 (1184) MrX
»

Kateri hladilnik mi svetujete???

Oddelek: Kaj kupiti
131007 (858) MALJUTKA
»

Vulcano 7+ ali Dragon Orb 3

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
151111 (848) 3L33T
»

S ščim hladiti XP 2400+

Oddelek: Kaj kupiti
281564 (914) ghibly
»

AMD XP in jedra

Oddelek: Kaj kupiti
271308 (887) Uporabnik

Več podobnih tem