Forum » Kaj kupiti » Ali je ventilator z 2500 obrati dovolj za xp 2000+
Ali je ventilator z 2500 obrati dovolj za xp 2000+
SisQ ::
Ali je pomembno koliko obratov ima ventilator ? Kaj se lahko zgodi, če ima premalo obratov razen, da se procesor pregreje ? Piše pa, da je za hlajenje do xp 2600+.
msmiha ::
Lahko se ti naredi edino da procesor crken od previsoke temparature.
Če pa ima manj vrtlajev ma pa to seveda posledice na glasnosti in pa hlajenju.
Če pa ima manj vrtlajev ma pa to seveda posledice na glasnosti in pa hlajenju.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: msmiha ()
Saj to me zanima, če se bo pregrel procesor klju temu da je predviden do proc. 2600. Noise level pa je 20 db.
Je pa arctic cooling Super silent PRO.
Je boljše zamenjat za drugega ?
Je pa arctic cooling Super silent PRO.
Je boljše zamenjat za drugega ?
Boky ::
Probaj pa porocaj! Ce se bo dobro obnesel, bo ob menjavi proc-a to moj novi ventilator.
Kje ga lahko kupis in koliko stane?
Kje ga lahko kupis in koliko stane?
Hvala za odlične linke.
Koliko sem prebral sem z mojim procesorjem ravno na meji, da ga bo stvar hladila, ne da bo karkoli narobe.
Verjetno ga bom vrnil in vzel kakšnega vulkano ali podobno.
Koliko sem prebral sem z mojim procesorjem ravno na meji, da ga bo stvar hladila, ne da bo karkoli narobe.
Verjetno ga bom vrnil in vzel kakšnega vulkano ali podobno.
Pravzaprav cene ne poznam, ker mi je komponente prinesel znanec iz Avstrije. In ne vem, če jo bo povedal. Zaslužek pač !
Lahko pa ga naročim, če ga želiš pa bom ugotovil koliko stane.
Zakaj si pa zainteresiran za njega? Kaj je tolko dober ali kaj ?
Lahko pa ga naročim, če ga želiš pa bom ugotovil koliko stane.
Zakaj si pa zainteresiran za njega? Kaj je tolko dober ali kaj ?
<I[dave]I> ::
Ajde, recmo...
Piše, da je zravn arctic silver 3, v resnic je pa tist, k je zravn fakie!!!
Link:
Klikni sem!!!
Piše, da je zravn arctic silver 3, v resnic je pa tist, k je zravn fakie!!!
Link:
Klikni sem!!!
Woody
AMD Athlon XP 2000+@2200+, MSI 745 Ultra, GeSila4 MX440, 73 GB diskovja, 16x48x LG digitalnoploščkogled, 20x10x40 Acer mikrovalovka, vse skupaj pa nebi delovalo, če procesorja nebi hladil Vulkan9 (seveda v sodelovanju z Arktičnim Srebrom 3)
AMD Athlon XP 2000+@2200+, MSI 745 Ultra, GeSila4 MX440, 73 GB diskovja, 16x48x LG digitalnoploščkogled, 20x10x40 Acer mikrovalovka, vse skupaj pa nebi delovalo, če procesorja nebi hladil Vulkan9 (seveda v sodelovanju z Arktičnim Srebrom 3)
Jajca pa silver 3, ta ni nič kaj boljša od zobne paste. Glede toplote samo 4 W/m-k. BUMER !!
SeTAr ::
Zalman 3100-GP na 2500 obratih drzi mojga 2000+ na cc. 42-46 stopinj, je pa res, da ima 12cm vent gor, in se thoroughbread proc je, tako, da s tvojim nevem, uporabljam pa (zanekrat) uno bogo pasto ki je prisla zraven coolerja...
Saj mi je en kolega prav tako rekel, da ne bi smelo biti problemov z hladilnikom, koliko se pač spozna na te zadeve. Mislim, glede hlajenja, razen če ne bom navijal. Vendar sem nekje prebral, da so nekateri imekli probleme ravno zaradi neprimerne paste.
FANATIK ::
A slučajno kdo ve, kje se da kupiti hladilnik Noise Control Silverado? Na Tom's hardware je zmagal zadnji test, kar se tiče razmerja glasnost/hladilnost.
morphling1 ::
Pa človek tisti test je star kot zemlja, da se da kupiti pri nas je AX7 najboljše saj tudi z manj sposobnim ventilatorjem zelo dobro hladi
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
Sorry, my bad.
morphling1 ti si car. Dejstvo.
EDIT: Hja no, na strani od Thermalrighta piše, da je noise level 52.5 dBA. A ni to CISTO MALO naglas?
No ja, jaz ne rabim ultra hlajenja. Moje stanje: Athlon XP 2000+ Palomino nenavit. Moje želje: Polna obremenitev maximalno 59 stopinj z zaprto stranico. In seveda tišina. A se da?
morphling1 ti si car. Dejstvo.
EDIT: Hja no, na strani od Thermalrighta piše, da je noise level 52.5 dBA. A ni to CISTO MALO naglas?
No ja, jaz ne rabim ultra hlajenja. Moje stanje: Athlon XP 2000+ Palomino nenavit. Moje želje: Polna obremenitev maximalno 59 stopinj z zaprto stranico. In seveda tišina. A se da?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FANATIK ()
Malo površno bereš , podatek o glasnosti velja za 80 cfm Delta turbino. 80cfm je več kot imajo mid speed 120mm fani (~65cfm) kar ti vse pove o kakšnem prepihu se govoru. Zastopnik za Thermalright je RedRat najdeš ga tudi na Thermalrightovi strani in mislim da prodaja te hladilnike brez ventov, tako da si sam zbereš en kvaliteten 80mm mid speed ball bearing vent (~2000-2500rpm) in uživaš v tišini, še bolje bi bil adapterček na 92mm vent recimo od Zalmana, ki so kar dobri pa en fan mate zraven in si reguliraš vrtljaje po potrebi.
Seveda se da doseči te temperature, še nižje če hočeš. Poskrbi za normalen pretok zraka v ohišju in imaš lahko vse zaprto, celo bolje je če je zaprto, da kontroliraš pretok.
Seveda se da doseči te temperature, še nižje če hočeš. Poskrbi za normalen pretok zraka v ohišju in imaš lahko vse zaprto, celo bolje je če je zaprto, da kontroliraš pretok.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
Buggy ::
Moje izkusnje z Thermalrightom AX7 so vec kot odlicne. Pred njim sem imel Zalmana 6000 AlCU (4.500 SIT) na 2500 obratih in sem procesor AXP 1600+@1800+ imel pri 55 stopinjah full load . Sedaj pa so z AX7 in enim Titanovim ventilatorjem za ohisje pri 3300 obratih temperature 1600@2100 full load 45 stopinj. Glasnost pa je ista.
AX7 je cca 5.000 sit drazji od Zalmana vendar se nakup defenitivno splaca, spoh ce mislis kasneje procesor se kaj naviti.
AX7 je cca 5.000 sit drazji od Zalmana vendar se nakup defenitivno splaca, spoh ce mislis kasneje procesor se kaj naviti.
Hm. Kar se tiče glasnosti: Kaj je bil tisti zalman tolko glasen, al je titanov tolko tih?
Sam tko, me zanima, ker mi ne gre v račun, da kao tih Zalman je pri 2500 obratih enako glasen kot Titan pri 3300.
Sam tko, me zanima, ker mi ne gre v račun, da kao tih Zalman je pri 2500 obratih enako glasen kot Titan pri 3300.
Ne vem kaj naj ti povem, saj sem bil tudi sam presenecen nad glasnostjo Zalmana. Kupil sem ga ravno in samo iz tega vzroka, ker naj bi bil tih. Morda zato, ker ventilator pride pritrjen na takem podalsku, ki sega cez graficno kartico in v mojem primeru je bil to Leadtek ki ima hladilnike na pomnilniku in se je ta podaljsek dotikal (bil naslonjen) hladilnikov graficne kartice. Ventilator je moral bilti na 2500 obratih ker ce ne, se je stvar prevec grela bila pa je tudi obcutno tisja. Morda je bilo kaj v resonanci, ne vem se nisem potem tudi prevec poglabljal v to in sem z novim procesorjem vzel tudi AX7 na katerega sem pritrdil ventilator, ki sem ga imel od prej (Titan za 900 Sit). Ventilator je na hladilnik pritrjen preko taksnih "gumic" ki ublazijo tresljaje ventilatorja.
Gumice. Mega...
Hvala.
P.S.: Moj zalman je pri 2500 rpm turbina... Najbrž zato, ker vent ni na kroglične ležaje...
Hvala.
P.S.: Moj zalman je pri 2500 rpm turbina... Najbrž zato, ker vent ni na kroglične ležaje...
EVO! Mam AX-7. Ok. Kako za vraga montiraš gor ventilator?!
---------------------drugi del vprašanja:
Torej: Ventilatorji. Tihi ventilatorji. Kroglični ležaji. 8 in 9,2 cm. Kateri izdelovalec, kje se da kupit, in predvsem: Kerga zbrat (razmerje moč : glasnost)?
---------------------drugi del vprašanja:
Torej: Ventilatorji. Tihi ventilatorji. Kroglični ležaji. 8 in 9,2 cm. Kateri izdelovalec, kje se da kupit, in predvsem: Kerga zbrat (razmerje moč : glasnost)?
Boky, glede ARTIC SUPER SILENT PRO ti povem da je zadeva super. Je resnično tih, procesor 2000+ pa hladi na 49.
FANATIK: Saj ni noben "kunst". Ce si kupil hladilnik pri Red-ratu potem si ga dobil v licno zapakirani skatlici v kateri imas stiri dolge vijake. Vijake daj cez luknje v ventilatorju pod ventilator na vijak montiraj gumice, potem pa lepo vse skupaj privuj med rebra hladilnika.
Priporocam ti, da ne uporabis paste ki je prilozena ampak raje AS3 ali pa srebrno pasto od Titanovih hladilnikov (jaz sem jo).
Prepricaj se tudi da ti je klipsna prijela vse zatice na podnozju proca, tako kot se sika, kajti v nasprotnem primeru ti zna med prenasanjem compa, hladilnik pasti na tla. Hladilnik je tezak 600 gramov.
Glede ventilatorjev, pa mene zelo "matra"
Black Noise USF 80mm pri Mlacomu. Ventilator pri 19 dB pretoci 53 m3 zraka, se pravi zelo tih in ucinkovit, le drag 4.000 SIT.
Zelim ti uspesno montazo ter veliko zadovoljstva z AX7.
Priporocam ti, da ne uporabis paste ki je prilozena ampak raje AS3 ali pa srebrno pasto od Titanovih hladilnikov (jaz sem jo).
Prepricaj se tudi da ti je klipsna prijela vse zatice na podnozju proca, tako kot se sika, kajti v nasprotnem primeru ti zna med prenasanjem compa, hladilnik pasti na tla. Hladilnik je tezak 600 gramov.
Glede ventilatorjev, pa mene zelo "matra"
Black Noise USF 80mm pri Mlacomu. Ventilator pri 19 dB pretoci 53 m3 zraka, se pravi zelo tih in ucinkovit, le drag 4.000 SIT.
Zelim ti uspesno montazo ter veliko zadovoljstva z AX7.
Hvala za nasvete, predvsem za ventilator, ampak še vedno ne štekam, kako privijačiš vent na hladinik - ni nobenih lukenj, niti na plati. ???
Ja damn , si pa res neroden, pač prišraufaš vijake med rebra, tako kot na vsakem hladilniku saj so samozarezni vijaki, ne rabiš lukenj z navoji.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | hlajenje... moj amd!Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2501 (1428) | Cuoresportivo |
» | Athlon xp 2200+ hladilnikOddelek: Pomoč in nasveti | 1306 (997) | Blup |
» | Ventilator za XP2400+Oddelek: Kaj kupiti | 1027 (772) | FANATIK |
» | Ko se plastika na matični zlomi...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1186 (989) | FANATIK |