» »

Raid 0 ...pomoc!

Raid 0 ...pomoc!

mihco ::

Torej imam tri Samsung F3 hddje v raid0.
1 od diskov je padel iz polja po neuspelem W7 zagonu v AHCI mode in je zdaj listed kot non-member disk. Sistem je na locenem ssd-ju.
Ali je mogoce obnoviti raid strip brez izgube podatkov?

darkolord ::

Čisto odvisno od tega, kje si imel narejeno raid polje (plošča, OS, ločen kontroler?) in ali se je na tisti disk zapisalo kakšno sranje...

Lahko poskusiš recimo s tem ali tem (preizkusna različica ti mislim da samo pove, ali se da kaj dobiti dol ali ne), potrebuješ pa seveda en čisto ločen dovolj veli disk, na katerega boš lahko podatke rešil

raid je bil ustvarjen hw-sko, na plosci. Sicer je na diskih nekaj pomembnih stvari pa vseeno ni vredno casa resevati poleg se 3tb svinjarije. Verjetno je system repair nekaj "zjebal". Mislil sem bolj v smislu razdiranja hw stripe-a in ustvarjanje novega popolnoma enakega polja sw-sko, ker disk ni kakorkoli unicen le padel je iz raid polja.

Ta drugi program (raid recovery for windows) ima tudi možnost restoranja posameznih fajlov.

To kar omenjaš, da bi "popravil" polje, je pa čist odvisno od kontrolerja, je pa skoraj zagotovo s tem še precej več dela, uspeh je pa precej manj verjeten...

_Denny_ ::

Meni se je zgodila podobna stvar in sem jo rešil na način, da sem v raid biosu izbrisal array in naredil novega enakega BREZ inicializacije (če omogočiš inicializacijo se bosta oba diska formatirala)

_Denny_ je izjavil:

Meni se je zgodila podobna stvar in sem jo rešil na način, da sem v raid biosu izbrisal array in naredil novega enakega BREZ inicializacije (če omogočiš inicializacijo se bosta oba diska formatirala)

Sem naredil tocno to pa zal ni pomagalo. Nikjer pa ni bilo nikakrsne opcije za inicializacijo.

alpha1 ::

Imam problem glede raid0. Raid sem normalno postavil vendar ko je logo od windows 7 se mi pkoaže bsod. Mogoče kdo ve kje bi bila napaka?

alpha1 ::

Zdaj sem pognal benche in to so rezultai, kaj pravite? Hm....imam ćuden problem ker če imam v biosu nastavljeno na raid mi pokaže bsod, če pa na ahci pa pride normalno v windows. Ti testi so bili narejeni pod ahci. Zakaj pa mi v intel sorage ne zaznava raid 0? Zakaj mi pa v mojem računalniku zaznava kot da je združen?

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

Imaš mogoče raid v windows?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sprememba iz AHCI na RAID0

Oddelek: Pomoč in nasveti
353816 (3170) zee
»