» »

Izbor za WDS bridge mode

Izbor za WDS bridge mode

Panter83 ::

Zdravo

Trenutno imam Buffala WHR-HP-G54 (FW Tomato), katerega domet mi ne zadošča več. Rad bi
podaljšal domet preko WDS bridge ali repeater moda.
Zanima me, kaj bi kupili na mojem mestu, kateri usmerjevalnik oz. dostopna točka ima
dobro razmerje med ceno in kvaliteto, podpira seveda WDS ter bi se dobro razumela z mojim buffalom?

p.s.: nakup še enega WHR-HP-G54 mi je malo predrag, pa še dobavni roki so dolgi...

trnvpeti ::

tp-link, 741nd, 27eur, gor lahko das dd-wrt

Funkcionalnost WDS mu omogoči DD-WRT? Kako je tu določeno, na katerega se connecta odjemalec? Moč signala? Koliko se zmanjša teoretična hitrost oddajanja dostopne točke, ki bi jo brezžično, čez WDS piklopil na Buffala?

jest10 ::

Tudi original FW ima WDS opcijo

jest10 je izjavil:

Tudi original FW ima WDS opcijo
Aha, ql. Še vedno me zanima, če ve keri razložit: Kako je tu določeno, na katerega se connecta odjemalec? Moč signala? Koliko se zmanjša teoretična hitrost oddajanja dostopne točke, ki bi jo brezžično, čez WDS piklopil na Buffala?

poglej si na wikipedii WDS
vse razlozeno
ko bos pogledal, pa napisi sem

ce uporabis kmecko logiko, bo pa tudi takoj jasno
brez branja wikipedie

Zadevo sem postavil (root: Buffalo WHR-HP-G54 - Tomato : WDS repeater TP-link 741nd - DD-WRT). Problem bo očitno enkripcija - poskušal sem WPA personal - isti SSID, channel 3 pri obeh, G-only pri obeh pa ne pali. Zanimivo mi je tudi, da takrat, ko pridem v radius boljšega signala ne preklopi, ampak še vedno uporablja signal točke, kjer sem se prvotno prijavil... Any solutions from anybody?:(

Poglej navodila(do sedaj se cisto nic nisi sama pogledal, samo napises tukaj) http://goo.gl/qtijN
(Both routers must communicate on the same wireless channel. Both routers must be configured to the same kind of 802.11 network, whether B, mixed B/G, or G. An exclusive G network must use channel 1, 6, or 11.)

Potrudi se malo.

trnvpeti je izjavil:

Poglej navodila(do sedaj se cisto nic nisi sama pogledal, samo napises tukaj) http://goo.gl/qtijN
(Both routers must communicate on the same wireless channel. Both routers must be configured to the same kind of 802.11 network, whether B, mixed B/G, or G. An exclusive G network must use channel 1, 6, or 11.)

Potrudi se malo.

Glej hvala za mnenje, prosim pa, da se vzdržiš takšnih komentarjev. Seveda sem vse to že poskusil, pa nikjer ni bilo sreče (omenjeni kanali, isti SSIDi, B/G/N načini glede na enkripcijo...). Tudi za preklope ne bi spraševal, če bi delalo kakor sem prebral, da stvar načeloma deluje.
Če si iz IT verjetno veš, da teorija kdaj odstopa od prakse, razen če si res pod ultra-srečno zvezdo rojen...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

dd-wrt & WDS, ping med napravami

Oddelek: Pomoč in nasveti
5562 (491) Pimoz
»

tomato in dd-wrt problem

Oddelek: Omrežja in internet
9957 (742) GTX970
»