Forum » Kaj kupiti » Izbor za WDS bridge mode
Izbor za WDS bridge mode
Panter83 ::
Zdravo
Trenutno imam Buffala WHR-HP-G54 (FW Tomato), katerega domet mi ne zadošča več. Rad bi
podaljšal domet preko WDS bridge ali repeater moda.
Zanima me, kaj bi kupili na mojem mestu, kateri usmerjevalnik oz. dostopna točka ima
dobro razmerje med ceno in kvaliteto, podpira seveda WDS ter bi se dobro razumela z mojim buffalom?
p.s.: nakup še enega WHR-HP-G54 mi je malo predrag, pa še dobavni roki so dolgi...
Trenutno imam Buffala WHR-HP-G54 (FW Tomato), katerega domet mi ne zadošča več. Rad bi
podaljšal domet preko WDS bridge ali repeater moda.
Zanima me, kaj bi kupili na mojem mestu, kateri usmerjevalnik oz. dostopna točka ima
dobro razmerje med ceno in kvaliteto, podpira seveda WDS ter bi se dobro razumela z mojim buffalom?
p.s.: nakup še enega WHR-HP-G54 mi je malo predrag, pa še dobavni roki so dolgi...
Funkcionalnost WDS mu omogoči DD-WRT? Kako je tu določeno, na katerega se connecta odjemalec? Moč signala? Koliko se zmanjša teoretična hitrost oddajanja dostopne točke, ki bi jo brezžično, čez WDS piklopil na Buffala?
trnvpeti ::
poglej si na wikipedii WDS
vse razlozeno
ko bos pogledal, pa napisi sem
ce uporabis kmecko logiko, bo pa tudi takoj jasno
brez branja wikipedie
vse razlozeno
ko bos pogledal, pa napisi sem
ce uporabis kmecko logiko, bo pa tudi takoj jasno
brez branja wikipedie
Zadevo sem postavil (root: Buffalo WHR-HP-G54 - Tomato : WDS repeater TP-link 741nd - DD-WRT). Problem bo očitno enkripcija - poskušal sem WPA personal - isti SSID, channel 3 pri obeh, G-only pri obeh pa ne pali. Zanimivo mi je tudi, da takrat, ko pridem v radius boljšega signala ne preklopi, ampak še vedno uporablja signal točke, kjer sem se prvotno prijavil... Any solutions from anybody?
trnvpeti ::
Poglej navodila(do sedaj se cisto nic nisi sama pogledal, samo napises tukaj) http://goo.gl/qtijN
(Both routers must communicate on the same wireless channel. Both routers must be configured to the same kind of 802.11 network, whether B, mixed B/G, or G. An exclusive G network must use channel 1, 6, or 11.)
Potrudi se malo.
(Both routers must communicate on the same wireless channel. Both routers must be configured to the same kind of 802.11 network, whether B, mixed B/G, or G. An exclusive G network must use channel 1, 6, or 11.)
Potrudi se malo.
Poglej navodila(do sedaj se cisto nic nisi sama pogledal, samo napises tukaj) http://goo.gl/qtijN
Potrudi se malo.
Glej hvala za mnenje, prosim pa, da se vzdržiš takšnih komentarjev. Seveda sem vse to že poskusil, pa nikjer ni bilo sreče (omenjeni kanali, isti SSIDi, B/G/N načini glede na enkripcijo...). Tudi za preklope ne bi spraševal, če bi delalo kakor sem prebral, da stvar načeloma deluje.
Če si iz IT verjetno veš, da teorija kdaj odstopa od prakse, razen če si res pod ultra-srečno zvezdo rojen...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | dd-wrt & WDS, ping med napravamiOddelek: Pomoč in nasveti | 562 (491) | Pimoz |
» | tomato in dd-wrt problemOddelek: Omrežja in internet | 957 (742) | GTX970 |
» | Tomato Firmware 1.21 v slovenskem jezikuOddelek: Omrežja in internet | 8351 (3447) | Veron |
» | Razširitev pokritosti brezžičnega omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 3004 (2749) | flisko |
» | ASUS WL-500g Deluxe ali Linksys WRT54GLOddelek: Kaj kupiti | 2159 (1882) | pujsek_ |