Forum » Pomoč in nasveti » navtik in dioptrija
navtik in dioptrija
slovenc5 ::
Pozdravljeni,
sem učenec 9 razreda osnovne šole in imam zelo rad morje zato sem se odločil,da šolanje nadaljujem na srednji pomorski šoli portorož, smer navtika. Ker splošna plovba portorož daje štipendije (250 evrov na mesec) sem mislil, da bi dal vlogo. Vendar se zatakne pri vidu namreš imam dioptrijo -2.25 na obeh očeh. Zanima me ali je kakšna možnost, da pridobim štipendijo oz. če je sploh možnost, da bom kdaj plu po morju in opravljal delo navtika. Razmišljav sem celo o operaciji z laserjem, da bi popravil vid ampak je zelo drago.
Če nimam šans mogoče kdo ve kje bi bila operacija najbolj ugodna-lahko tujina?
lp
sem učenec 9 razreda osnovne šole in imam zelo rad morje zato sem se odločil,da šolanje nadaljujem na srednji pomorski šoli portorož, smer navtika. Ker splošna plovba portorož daje štipendije (250 evrov na mesec) sem mislil, da bi dal vlogo. Vendar se zatakne pri vidu namreš imam dioptrijo -2.25 na obeh očeh. Zanima me ali je kakšna možnost, da pridobim štipendijo oz. če je sploh možnost, da bom kdaj plu po morju in opravljal delo navtika. Razmišljav sem celo o operaciji z laserjem, da bi popravil vid ampak je zelo drago.
Če nimam šans mogoče kdo ve kje bi bila operacija najbolj ugodna-lahko tujina?
lp
paljer ::
Počakaj še 10 let potem pojdi na operacijo, ker pri petnajstih letih te ne bo nobeden operiral. Do takrat lahko nosiš leče.
zakaj ne
to so moje sanje in nočem jih zavreči zaradi proklete dioptrije
a si sploh lahko navtik z očali/lečami
štipendija gre papa če ne rešim problema
to so moje sanje in nočem jih zavreči zaradi proklete dioptrije
a si sploh lahko navtik z očali/lečami
štipendija gre papa če ne rešim problema
tx-z ::
Met to operacijo pr taki starosti ni pametno ker se ti z leti še spreminja dioptrija; zato je zelo pametno počakat do neke starosti in šele takrat nardiš operacijo....
tx-z
to vem
ampak še vedno nevem ali lahko opravljam to složno s očali/lečami+štipendijo zgubim
ampak še vedno nevem ali lahko opravljam to složno s očali/lečami+štipendijo zgubim
c0dehunter ::
Pa si povprašal kako je z tem pri Splošni plovbi? Najboljše da se na njih obrneš..
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.
but I'll defend to the death your right to say it.
imam namen v kratkem
pač prvo tukaj vprašam, da jim ne težim
če kdo dela kot navtik in mogoče ve kako je s tem
dioptrija ipd.
pač prvo tukaj vprašam, da jim ne težim
če kdo dela kot navtik in mogoče ve kako je s tem
dioptrija ipd.
s1m0n ::
Tako kot ti že paljer pravi operacije na očesu ti ne bo nihče opravljal ali priporočal dokler očesa niso razvita. In to je po 24-25letih
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Laserska operacija oči (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Loža | 280643 (32817) | trancer01 |
» | Vozniško veljavno do 80let, sedaj rabim očalaOddelek: Loža | 5804 (4158) | starfotr |
» | očala ali leče?Oddelek: Loža | 3886 (3266) | peaks |
» | Kontaktne leče?! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 13830 (11596) | RobyRob |
» | Laserske operacije očiOddelek: Znanost in tehnologija | 5020 (4462) | darian |