Forum » Šola » Pomoč / študij
Pomoč / študij
nba76 ::
Mene pa zanima če mi kdo lahko pomaga, in sicer mene zelo zanima delo z animacijami in delo ki bi potekalo lahko v programih kot so Cinema4D, Maya in ostali podobni programi...
Ne vem pa kateri fax mi to ponuja da bi to opravljal v ljubljani?
Upam da vi kaj bolj veste in da mi lahko pomagate?
ps. dolgo niserm uporabljal tega foruma tko da če sem kaj zgrešiu se opravičujem.
Ne vem pa kateri fax mi to ponuja da bi to opravljal v ljubljani?
Upam da vi kaj bolj veste in da mi lahko pomagate?
ps. dolgo niserm uporabljal tega foruma tko da če sem kaj zgrešiu se opravičujem.
BEN WALLACE #3
- premaknil iz Mali oglasi: Gandalfar ()
GaS ::
To so zelo specializirane stvari. Tega na naših dveh faksih praktično ne boš videl, mogoče bo zgolj omenjeno na sedanjih bolonjskih programih. Za te stvari so uradno priznani tečaji in izpiti. Začneš pa lahko z video tutoriali od Lynde, TotalTraininga itd.
Meizu ::
Greš na računalniški faks, opraviš dodatni tečaj/izpit, ter dobiš uradni certifikat in to je to.
x3ca ::
ja IAM, ampak šele v 2.letniku na smeri 3d animacija (torej se boš te programe učil točno 3 mesece, plačal pa boš 2000 eur za redni študij). Pred tem te pa čaka polno nekega družboslovnega bluzenja in zraven še malo wannabe vizualne umetnosti.. Če te zanimajo sam teli programi, je najbolš da se jih naučiš kr sam al pa mogoče pobrskaš za kakšen tečaj.
crazyLIKEme ::
Osebno ti predlagam samoinciativo. Če pa kaj ne gre, pa tako ali tako obstaja kup forumov z rešitvami.
http://crazyl1keme.deviantart.com/
legice ::
za iam se plača 900 eur na letnik in ja, je "bluzenja" s stvarmi ki so dokaj praktične in imam same pozitivne izkušnje z iam-om. če pa je bluzenje to da se učiš vizualno komunikacijo in 4 ostale predmete, ki jih boš morda uporabljal kdaj kasneje...kaj je pol šele na ostalih faksih kjer imajo matematiko, slovenščino, kemijo in fiziko npr NTF....reklamirajo tako, delajo pa tako in tam sem pa bil po celi črti razočaran.
Prekopu vrt in našu Bin Ladna
ripmork ::
Ta težji del pri animaciji je učenje anatomije in dinamike gibanja, kako doseči željeni efekt pri gledalcu, barvna teorija, poznavanje zakonitosti osvetljevanja na splošno, ipd... tega bistvenega znanja pač ne boš dobil na nobenem računalniškem faksu. Izbira programa je irelevantna, pomembno je, na kolikšni kvalitetni ravni znaš ideje s pomočjo orodja upodobiti.
Najboljša varianta bi sicer bila tujina, pri nas morda res iam še najbližje temu. Oziroma, če se bo na alu-ju odprl nov program za animacijo (bojda, ne vem točno).Za samo učenje programov pa samoinciativa, tutorialov in vodičev je malo morje. V CTK-ju imaš cele skladovnice knjig za Max-a ali Mayo recimo. Maya je predvsem popularna pri izdelovalcih iger, Max je najbolj razširjen, Cinema je preprosta, a vseeno zelo močan paket.
Najboljša varianta bi sicer bila tujina, pri nas morda res iam še najbližje temu. Oziroma, če se bo na alu-ju odprl nov program za animacijo (bojda, ne vem točno).Za samo učenje programov pa samoinciativa, tutorialov in vodičev je malo morje. V CTK-ju imaš cele skladovnice knjig za Max-a ali Mayo recimo. Maya je predvsem popularna pri izdelovalcih iger, Max je najbolj razširjen, Cinema je preprosta, a vseeno zelo močan paket.
legice ::
točno tako...drugače pa res probi v tujino iti,zaprosi za štipendijo, kjer ti plačajo za bivanje v tujini(ne vem točno kako se ji reče) in voala=)
Prekopu vrt in našu Bin Ladna
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Študent naj bo ali Kako in kam na fakulteto!!! (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Šola | 361551 (23743) | nejc_nejc |
» | "Game designer" - katera šolaOddelek: Šola | 8359 (5958) | opeter |
» | študij - multimedijske komunikacijeOddelek: Šola | 9619 (5997) | zuz3k |
» | IT industrija in vrednost diplome (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šola | 25967 (23929) | noraguta |
» | Študij C4d, maya....Oddelek: Pomoč in nasveti | 918 (776) | bluefish |