Forum » Omrežja in internet » [P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.
[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.

smash ::
imesh in emule sta cist različni zadevi...jest imam oboje...
kot sm ze rekel...ce si prisiljen veckrat ugašat emulo na dan, se ti bolj splača uporabljat imesh, drgač pa emule
kot sm ze rekel...ce si prisiljen veckrat ugašat emulo na dan, se ti bolj splača uporabljat imesh, drgač pa emule

prismo ::
Glede na to kakšne majo drugi prenenose, me definitivno zajebava!!!
Segedinar, si ti tudi na KKS/Arnes?? Kaj pa če so to oni kaj zakuhali??
Segedinar, si ti tudi na KKS/Arnes?? Kaj pa če so to oni kaj zakuhali??
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: prismo ()

nintakiu ::
Vsakega,ki je pri kks/arnes zajebava,če si ni menjal portov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nintakiu ()

lapedaros ::
jas sem malo menjaval porte, ampak mi čisto nič ni boljše delalo...
na katerih bi pa naj delalo po tvoje ???
na katerih bi pa naj delalo po tvoje ???

M&M ::
Jaz sem tudi na KKS Arnes, pa sem probal z menjavo portov,... nič samo nizek ID sem dobil
.
Če ostanem na portu 4662 imam dokaj visok ID in sicer 3425106370 kar mislim da sploh ni slabo. Mula pa vseeno dela bol švoh,... čeprav mislim da se malo popravlja

Če ostanem na portu 4662 imam dokaj visok ID in sicer 3425106370 kar mislim da sploh ni slabo. Mula pa vseeno dela bol švoh,... čeprav mislim da se malo popravlja
M&M

pivmik ::
TLE NI DOKAJ VISKEGA ID-ja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PEEEZDA!!! KAJ DA VAM NARIŠEM AL KAJ????
ID je lahko LOW ali HIGH, ne more bi nekje na sredi ali zelo veok ali DOKAJ visok,
če imaš probleme z Routerjem/firewallom pol imaš verjetno ID NIZEK če je pa vse OK pa je ID VISOK- HIGH-ID
Ko imaš nizek ID (Low-ID), lahko downloadaš SAMO od tistih, ki imajo prav tako nizkega, in zato je tudi tvoj download zelo počasen.
Tisti ki pa imajo HighID pa lahko downloadajo od HighID in tudi LowID uporabnikov, zato so tu prenosti najvišji.
SAMO V TEM JE FORA!!!!
PS:
For the record: Ko menjaš port NUJNO MORAŠ raštartat eMulo ker če ne dobivaš razne LowIDje in imaš pizdarije.
A JE ZDEJ JASNO??? (naslednjič vam res narišem v slikarju)
PEEEZDA!!! KAJ DA VAM NARIŠEM AL KAJ????
ID je lahko LOW ali HIGH, ne more bi nekje na sredi ali zelo veok ali DOKAJ visok,
če imaš probleme z Routerjem/firewallom pol imaš verjetno ID NIZEK če je pa vse OK pa je ID VISOK- HIGH-ID
Ko imaš nizek ID (Low-ID), lahko downloadaš SAMO od tistih, ki imajo prav tako nizkega, in zato je tudi tvoj download zelo počasen.
Tisti ki pa imajo HighID pa lahko downloadajo od HighID in tudi LowID uporabnikov, zato so tu prenosti najvišji.
SAMO V TEM JE FORA!!!!
PS:
For the record: Ko menjaš port NUJNO MORAŠ raštartat eMulo ker če ne dobivaš razne LowIDje in imaš pizdarije.
A JE ZDEJ JASNO??? (naslednjič vam res narišem v slikarju)
LP, Gregor GRE^

M&M ::
PicNiK Kaj se udeležuješ takšnega foruma, če smo tu za tebe vsi KAO bedaki. Pejt drugam pa se tam neki brezzveze PIZDI
Dejstvo je da MULA ne dela pa je ID visok ali nizek in ali je port takšen ali drugačen.

Dejstvo je da MULA ne dela pa je ID visok ali nizek in ali je port takšen ali drugačen.

M&M

Gandalfar ::
Picnik: se popolnoma strinjam s tabo. Ce/ko bos nasledjic narisal slikco ti jo bom uploadal v forum :)

segedinar ::
Prismo: Ja jz mam tudi KKS/ARNES! In cedalje bolj se tudi meni zdi, da je Arnes kriv temu problemu. In
e je, kaj bomo naredili?
A je sploh kdo tuki gor, ki mu KKS/ARNES dela tak ko mu more?????
e je, kaj bomo naredili?
A je sploh kdo tuki gor, ki mu KKS/ARNES dela tak ko mu more?????

icek ::
Je mogoce kdo, ki je na arnesu preko drugih ISPjev v LJ in drugje?
Kak pa kaj tistim dela?
Kak pa kaj tistim dela?
Rider of Theli
www.air-tv.net
www.air-tv.net

Bellzmet ::
Jaz se s picnicom cist strinjam glede id. To vse lepo piše na www.emule-project.net in tisti k najprej celga FAQ na tej strani (www.emule-project.net) ne prebere, sploh nej NE postavla vprašanj v tem forumu, k pol človk brezvezne stvari (očitne in nezanimive) stokrat bere!
LP
LP

Ne se tk razburjat no. A ni ta forum zato, da si med seboj delimo izkusnje in nasvete?!

matej97 ::
Danes mula vleče že čisto normalno okrog 150 kb/s (mam še Kaazo vklopljeno), tako da pri meni je zdaj vse ok.
Imam pa skoz enih 20 fajlov na dl listi.
Kako ste pa z verzijo 0.26b zadovoljni? A je to tudi alpha release?
Imam pa skoz enih 20 fajlov na dl listi.
Kako ste pa z verzijo 0.26b zadovoljni? A je to tudi alpha release?

Kokr jaz stekam ma Mula credit file - zato k mi je enkrat pisal v logu v Muli "unable to save to credit file" (pomoje je to clients.met, ne vem). V tem failu naj bi bli (tut ne vem ziher) shranjeni moji ratingi do drugih userjev oz. kolk sem jaz Ul in si s tem skrajšu vrsto.
Komentarji?!
A se da ta file shekat oz. si zvišat svoj credit?
LP
P.S.: Če je to to, si lohka sheramo clients.met (če ma kdo ful Ul) :))) Al ga pa skupi nabildamo:))
Komentarji?!
A se da ta file shekat oz. si zvišat svoj credit?

LP
P.S.: Če je to to, si lohka sheramo clients.met (če ma kdo ful Ul) :))) Al ga pa skupi nabildamo:))

Bellzmat: ta fajl sluzi tocno temu namenu s tem, da je notri napisano samo kaksen rating imajo drugi pri tebi. Lahko ga skehas pa das kaksnemu kolegu visji rating (recmo) ceprov on ima itaq avtomatsko visji rating, ce je v tvoji friends listi.
Ne mores pa nastavt ratinga pri drugih uporabnikih saj oni isto pri sebi merijo in potem gledajo. Tako, da steje res samo koliko so prenesli od tebe pa koliko so ti uploadali.
To je dost ql, ker onemogoca poheckane non-sharing cliente.
Ne mores pa nastavt ratinga pri drugih uporabnikih saj oni isto pri sebi merijo in potem gledajo. Tako, da steje res samo koliko so prenesli od tebe pa koliko so ti uploadali.
To je dost ql, ker onemogoca poheckane non-sharing cliente.

CaqKa ::
Ne se tk razburjat no. A ni ta forum zato, da si med seboj delimo izkusnje in nasvete?!
že, že, ampak bom jaz tebi isto vprašanje ponovil 150krat. da ne omenjam butastih vrpašanj na katera je odgovor v navodilih...

Paramedic ::
Zdej se mi je pa mula odprla - v napačno smer - tak da mam UL (ok. 90K je že) dvakrat hitrejši kot DL
(zdej po several hours je do 28k prlezu).
Še preiskušam ostale, Kazaa enako vleče(se mi zdi da je to sam drug vmesnik za iMesh
) oz. slabše kot mula; DC++ še slabše (ok 10k/s)...
Naj omenim, da mi SP1 iz MS serverja vleče 700kb/s (vod).

Še preiskušam ostale, Kazaa enako vleče(se mi zdi da je to sam drug vmesnik za iMesh

Naj omenim, da mi SP1 iz MS serverja vleče 700kb/s (vod).
End transmission.

V-i-p ::
Hmm, ste se pa napisali...
. Naj še jaz pristavim svoj "lonček". Uporabljam samo kazaa in dokler bom tukaj vse dobil, kar rabim, bom ostal samo pri tem proggyu. Zdi se mi najboljši. Sharam blizu 5 tisoč mp3jev in dnevno mi jih (povprečno) uploadajo preko 500. Oni zadovoljni, jaz pa tudi, ker vsako stvar ki jo dam dljat kopira takoj in odlično, pri muli mi gre pa na živce čakanje. Včasih katero stvar rabiš prej (če se punca spomni, da bi gledala zvečer film, je treba ukrepat takoj ;). Je pa res, da imajo vsake oči svojega malarja. Me pa samo ena stvar zanima, če bo kakšen majster vedel. Včasih se zgodi, da iščem file, ki ga najde pri, recimo, 400 uporabnikih. Ok, ko ga bom dal dljat, pa ga vedno kopira samo od nekaj naenkrat. To je samo teoretično vprašanje. Zakaj se ne priključi na 100 izmed 400 najdenih in ne zabije linije do konca? Čudno se mi zdi, da najde file pri 400 userjih, kopira pa od 3 ali 4 naenkrat? Čeprav, prenos ni slab, o ne...
Thx...

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: V-i-p ()

Segedinar: Bi blo treba malo KKS-u malo dat mislit!! Jaz bom pri sosedu pogledal ki ni na Arnesu, pa bom vido kak gre njemu.

gamdalfar: aha stekam ja, so si kr dobr tole spomnl. Ja pol je pa res kakršnokol hekanje al kr kol brez veze.

TESKAn ::
V-i-p če se ne motim ima Kazaa omejitev na 8 hkratnih downloadov...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

nekaj vprašanj glede eMule:
upload imam naštiman na 12Kb/s...kje naštimam kokl ljudi mi lahko uploada???? men vedno razdeli na 6 in da vsakmu po 2Kb/s...kje to naštimat??
glede ratingov...baje se spravijo v en client.*** file...ok..a se da ta file skopirat od kaksnega kolega ki ima vecje ratinge ter ga presnet cez svojega?? a bo pol delu al ne?
upload imam naštiman na 12Kb/s...kje naštimam kokl ljudi mi lahko uploada???? men vedno razdeli na 6 in da vsakmu po 2Kb/s...kje to naštimat??
glede ratingov...baje se spravijo v en client.*** file...ok..a se da ta file skopirat od kaksnega kolega ki ima vecje ratinge ter ga presnet cez svojega?? a bo pol delu al ne?

Kolikim boš uploadal se ne da uštimat...žal...

globoko grlo ::
smash
probej kkšn mod, mislm da tarod to dela, fusion project tud, sam vprašanje kok to v praksi funkcionira, men ni glih najboljš
ampak ne se sekirat, v osnovi je tudi tko dobr
probej kkšn mod, mislm da tarod to dela, fusion project tud, sam vprašanje kok to v praksi funkcionira, men ni glih najboljš
ampak ne se sekirat, v osnovi je tudi tko dobr

matter ::
Mene pa zanima, zakaj mi mula ne shera vseh filov. Jst mam recimo filder sheran, pa zadevo posneto iz mule, pa jo ni v shared files. Pol pa zamenjam za kako druga pa ta dile je, pa kakega drugega ni ???
Kak manualno dodam file=
Kak manualno dodam file=

Stripy ::
Picnik, ce se ze razpicujes, potem vsaj odgovori, kot je treba. Tisti z LowID se lahko povežejo samo s tistimi s HighID, dva z LowID se med sabo ne moreta povezati.

BaRtMaN ::
matter: v oknu Search (Iskanje) maš en input box, kamor namalaš ed2k:// link.
Men je pa zdajle ob zagonu mula 0.26b prov nesramno obesla! Kr začne po disku šrotat in ga ne spusti.
Men je pa zdajle ob zagonu mula 0.26b prov nesramno obesla! Kr začne po disku šrotat in ga ne spusti.

zile ::
F**k kera znanost okrog mule
Če prebereš FAQ, med drugim tudi piše BE PATIENCE !

Zgodovina sprememb…
- spremenil: zile ()

patient se napiše.
Sej s hitrostmi sem zadovoljen, skrbi me mula sama, ker, ko se mi obesi, požre ves RAM.

BaRtMaN, poglej, če ti hashira fajle, ki jih prenašaš/jih imaš deljene. To ponavadi povzroči simptome, ki si jih opisal.

nintakiu: Za tiste, ki ste na kks/arnes menjajte porte na 4669,4679
Močno priporočam vsem ki ste na KKS/Arnes!!
Zaenkrat hvala nintakiu, ki je edini podal pametno rešitev, no upam da te ne hvalim prehitro!! Pa še vprašanje: od kod ti ta informacija?
Močno priporočam vsem ki ste na KKS/Arnes!!
Zaenkrat hvala nintakiu, ki je edini podal pametno rešitev, no upam da te ne hvalim prehitro!! Pa še vprašanje: od kod ti ta informacija?

CaqKa ::
moderatorji: močno priporočam temeljit pregled te teme pa malo brisanja dvojnih vprašanj. poleg tega je na večino tukaj zastavljenih vprašanj že zapisan odgovor.
nintaku, prismo: sam ima že kar nekaj cajta na teh portih... obični kks, ne kks arnes in prav nič ne pomaga!
kolko so porti za quake špilat? 27xxx tiste porte bi blo treba stestirat
nintaku, prismo: sam ima že kar nekaj cajta na teh portih... obični kks, ne kks arnes in prav nič ne pomaga!
kolko so porti za quake špilat? 27xxx tiste porte bi blo treba stestirat

Tr0n ::
Ne verjamem, da menjava portov v sami eMule kaj pomaga. Finta je v tem, da vsi ostali userji posiljajo po default portih, tako da ne verjamem, da je kaksna razlika, ce napises drug port.

kolk mate kej velike ratinge???? jest sm mulo instaliru uceri..pa ma eden max okol 700....kolk je ful velik?

TESKAn: bolj težko pogledam, če se mi pa mula ne odziva. Sicer ne vem, zakaj bi hashala datoteke, ki jih mam že dolgo deljene (shared
).

nintakiu ::
Odgovor prismotu:Po forumih sem gnjavo pa mi je en povedal.Ti bo pa ziher delalo;no vsaj meni dela.

A se komu drugemu poleg mene dela KKS/ARNES danes u kurcu. Strani mi ful pocasi odpira, vlece pa sploh nc ne. Ka je to?

boyan64 ::
pozdrav vsem,
zanima me kako je z varnostjo pri prenosih z imeshom? Ravno danes se mi je sesul en računalnik. V imeshu so se začeli pojavljati in odpirati okenčki s sporočili in se jih nisem mogel več znebit. Ko sem resetiral PC pa je bila šele zajebancija. Vse se je sesulo in tudi restore registra nisem mogel narediti. Ali je kriv imesh ali kak virus od tam? Kakšne imate iskušnje?
Zanima me tudi kako je z varnostjo na Kazaa, e-mule, Fatty Bear itd..
lp, boyan
zanima me kako je z varnostjo pri prenosih z imeshom? Ravno danes se mi je sesul en računalnik. V imeshu so se začeli pojavljati in odpirati okenčki s sporočili in se jih nisem mogel več znebit. Ko sem resetiral PC pa je bila šele zajebancija. Vse se je sesulo in tudi restore registra nisem mogel narediti. Ali je kriv imesh ali kak virus od tam? Kakšne imate iskušnje?
Zanima me tudi kako je z varnostjo na Kazaa, e-mule, Fatty Bear itd..
lp, boyan

nintakiu: Zaenkrat mi 1x hitreje dela kot prej!!
segedinar: meni KKS/arnes danes dela normalno. To je tudi odvisno od tvojega kabelskega ponudnika.
boyan64: vedno ko naložim te programe za shearat, zaženem Ad-aware. Imesh ti naloži puno nekega sranja zraven!!
segedinar: meni KKS/arnes danes dela normalno. To je tudi odvisno od tvojega kabelskega ponudnika.
boyan64: vedno ko naložim te programe za shearat, zaženem Ad-aware. Imesh ti naloži puno nekega sranja zraven!!

CaqKa: vprasanj za nazaj ne bom brisal. Sem vam rekel, da napisite dober FAQ in bo manj ponavljanja notri. Ko bo tista tema dovolj obsezna jo bom uredil in stickyal. Zaenkrat se ni.

boyan64 ::
prismo hvala za odg,
instaliran sem imel imesh lite, kateri naj spy programov ne bi imel. Ali se da s antivirus programom katerega imam instaliranega (PC Cilin) preprečiti viruse s programi za izmenjavo datotek?
instaliran sem imel imesh lite, kateri naj spy programov ne bi imel. Ali se da s antivirus programom katerega imam instaliranega (PC Cilin) preprečiti viruse s programi za izmenjavo datotek?

icek ::
Samo tile porti pa res pomagajo. Koncno stanje spominja na stare case. Seveda to velja za nas, ki smo na KKS/arnes.
10x to nintakiu
10x to nintakiu
Rider of Theli
www.air-tv.net
www.air-tv.net
Zgodovina sprememb…
- spremenil: icek ()

Paramedic ::
Mula 0.26b: Js mam en hud firewall. A potem ni šans da dobim HighID? Čeprav lahko UL drugim, in jaz lahko DL, imam vseeno lowid. Virov mam max na 1200, ker ni nč problem. A se mi splača kej spreminjat porte, če mam firewall in katere? A naj mam vklopljen UDP port? A se naj skoz okno vržem? Al z bloka?
Pr Kazaa mi tut nikamor ne gre, ampak tam se ne sekira zaradi firewalla, vsaj včasih se ni, ko je neslo skupno tut 400KB/s...
DC++ počas vleče, mam na passive, se konektam na ene min 6 hubov, pa dam search, pa vleče tko kot recimo kazaa - ene 10-20KB/s.
Povejte kako mnenje, če kaj narobe delam...

Pr Kazaa mi tut nikamor ne gre, ampak tam se ne sekira zaradi firewalla, vsaj včasih se ni, ko je neslo skupno tut 400KB/s...
DC++ počas vleče, mam na passive, se konektam na ene min 6 hubov, pa dam search, pa vleče tko kot recimo kazaa - ene 10-20KB/s.
Povejte kako mnenje, če kaj narobe delam...

Ziga Dolhar ::
Copy/Paste iz FAQ:
Če imaš hud firewall, se bo verjetno dalo nastavit. Še v Winsih se :)).
1) Local Port: 4662
Remote Port: any
Protocol: TCP
Direction: incoming
Purpose: Client Port / Connections from other clients
Note: You can change this port in Preferences -> Connection -> Client Port
This port has to be forwarded in a router. Changing this port in Preferences you must also change the forwarding in the router
2) Local Port: any
Remote Port: 4662
Direction: outgoing
Purpose: Client Port / Connections to other clients
Note: 4662 is the default port, but other clients may have different settings. Change the remote port to any when configuring a firewall
3) Local Port: 4672
Remote Port: any
Protocol: UDP
Direction: incoming
Purpose: Clients source asking / extended eMule protocol
Note: This port has to be forwarded in a router. Changing this port in Preferences you must also change the forwarding in the router.
If you are not able to forward this port check the disable box in Preferences -> Connection -> UDP Port
4) Local Port: any
Remote Port: 4672
Purpose: Clients source asking / extended eMule protocol
Note: 4672 is the default port, but other clients may have different settings. Change the remote port to any when configuring a firewall
5) Local Port: any
Remote Port: 4661
Purpose: Connection to server
Note: 4661 is the default port of a server. Many server use different ports. Configuring a firewall the remote port again changes to any.
6) Local Port: any
Remote Port: 4665
Purpose: Source asking on servers
Note: Servers using the default port 4661 TCP (see #5) automatically set their port for source asking to 4665 UDP. If a server uses a different port in #5 the corresponding UDP port is set to [Connection Port + 4]. For firewalls the remote port here is any.
Če imaš hud firewall, se bo verjetno dalo nastavit. Še v Winsih se :)).
https://dolhar.si/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | eMule FAQOddelek: Omrežja in internet | 7296 (5722) | Spc |
» | težave z mulo in routerjemOddelek: Omrežja in internet | 2205 (1987) | Goldee |
» | eDonkey kralj P2P omrežij (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Avtorsko pravo | 10256 (8726) | Eru |
» | ADSL visoka hitrost??Oddelek: Omrežja in internet | 1919 (1285) | BaRtMaN |
» | Kateri je poleg Kazaa 2.0 najboljsi?Oddelek: Programska oprema | 2760 (2034) | cybermedo |