» »

[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.

[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.

««
10 / 72
»»

phoenix(tm) ::

ej skejter UL mam 25kb/s(koklr je pac mozn)A je full odvisen od serverjev?Pa recmo ce si na enmu servrju k je 1000 uporabnikov, a isce datoteke sam med njimi a tud na drugih serverjev?Pa kater server je najboljsi?

Pa sorry ce prevec morum:)

pivmik ::

--------QUOTE--------
sem že malo pozabil...samo je bilo že nekje omenjeno:
A je ta rating globalen ali imaš višji rating samo pri userju, kateremu si že uploadal?
In pa koliko časa ti downloada od določenega userja. Ker ko enkrat prideš na vrsto si na vrsti le nekaj časa.
---------------------

Rating ne more bit globalen:
če bi bil hranjen rating na svojem računalniku bi lahko vsak goljufal(kot se to da pri KaZaA)
na določenem serverju pa je zelo težko da bi bil ker server ne bi vseh teh requestov o določenem ratingu določenega uporabnika zdržal, ker so še tako ali tako zelo obremenjeni oz rabijo memory,CPU in bandwidth za druge stvari.

Rating se shrani pri vsakemu uporabniku ki mu uploadaš, zato dejte uploadavat največ tistim uporabnikom ki downloadajo iste fajle kot vi tako boste prej prišli na vrsto.
Zato psem govoril da dejte priority v "Shared Files" vsem datotekam ki jih downloadate na Release/Highiest.

--------QUOTE--------
ej skejter UL mam 25kb/s(koklr je pac mozn)A je full odvisen od serverjev?Pa recmo ce si na enmu servrju k je 1000 uporabnikov, a isce datoteke sam med njimi a tud na drugih serverjev?Pa kater server je najboljsi?

Pa sorry ce prevec morum:)
---------------------
Maximalen upload je strogo odstevtovan! Če je tvoj realni maximalni upload 25KB/s potem nastavi upload limit na 20KB/s. Vedno je treba upload limit v eMule nastavit na približno 80% svojega realnega uploada. Ker če ne je upload "zabasan" in tvoj računalnik ne more pošiljat(uploadat) zahtevkov za download dvolj hitro.

Upload je od serverjev malo odvisen. Če se povežeš na server s 1000 userji je dolgoročno dokaj enako kot če se povežeš na server s 50000 userji. Pri prvi varjanti boš le pozneje prejel source, ker bo eMule komaj čez nekja časa počasi iskal še po drugih serverjih,. Vseeno jne bolj priporočeno da se povežeš na server ki ima čimveč userjev. In čimveč imejte serverjev v serverlisti ker eMule išče source tudi po drugih strežnikih ki jih imate v serverlisti.

--------QUOTE--------
Pri dc++ se upload omejitev nastavi v nastavitvah: greš pod settings in potem klikneš na advanced 2, kjer imaš nastavitve upload ratio, za max. dl ter max. upload in to je vsa tehnologija.
tole sam prekopiraj v direktorij kjer imaš ta zadnjo verzijo dc++ sam copy paste. Pa bo delalo.
---------------------
sem že najdu, čeprav je bilo dokaj težko sem.
Ta DC++ sploh ni DC++ ampak nek nejgov MOD ki se imenuje menda BCDC++
sicer se da limitrati minimalno 6kB/s ampak je čisto OK.
LP, Gregor GRE^

shock ::

Kaj pa pravite na LDCC (Linux verzija direct conecta, DC++)?

LDCC : Features

Simple interface
Connect to more then 1 HUB
Download more then 1 file
Download more then 1 segment per 1 file <-- A je to mišljeno z več sourci alla kazaa?
Main chat window
Private chat window
Simple search

Stestirat nisem mogu, če se komu da naj pove na tisto kar sem označil če je res

||_^_|| ::

če bi mel dc++ več sorsov bi bil popoln.

Tr0n ::

Men pa DC ni prevec vsec. Finta je v sharanju datotek, ne v direktnem konektu. Tako se datoteke hitreje razmnozijo.

Bi bilo lepo če bi nekdo poskusil LDCC, saj bi vedel če se to pol spljača:D.

3L33T ::

PicNIK je lepo napisov... Glede serverja pa tkole. Jest mam v listi skoz sam tri serverje: Silent Bob (1), Donkey Server 1 in Donkey server 2. Včasih sem mev še AdaNET, sam zdaj je bl švoh ratala. Aja, tko kot so že prej v tej temi govorl, daš v listo ene 3 naj serverje, pol pa v Možnostih izklopš Avtoupdate server list. Pa ti zmer rata na hitr server pridt. Če maš dost visok ID :D

DC++ je sicer dober, sam skoda ker nima več soursov, pol pa je kriza ko morš od enga doldt 600 mega... Traja. Dobiš pa res čist vse

Upload je od serverjev malo odvisen. Če se povežeš na server s 1000 userji je dolgoročno dokaj enako kot če se povežeš na server s 50000 userji. Pri prvi varjanti boš le pozneje prejel source, ker bo eMule komaj čez nekja časa počasi iskal še po drugih serverjih,. Vseeno jne bolj priporočeno da se povežeš na server ki ima čimveč userjev. In čimveč imejte serverjev v serverlisti ker eMule išče source tudi po drugih strežnikih ki jih imate v serverlisti.

MAš prov glede tega, sam poglej drugo stvar: Oni trije serverji k sem jih zgorej napisvo majo skupaj 150000 userjev in še več datotek. To je čist dost, pa še hitr ti vse sourse poišče in tko naprej. Jest sem za to varijanto, 3 serverji v listo, pa šopaj. IMO

BTW, neki sem opazu. Dol mi vleče tri fajle, v TEMP direktoriju pa je en kup MET filov in ostalih. WTF?
Danes živimo za jutri, ker jutri ne bomo živeli za danes!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: 3L33T ()

TESKAn ::

No, da še jaz nekaj vprašam: kako nastavit, da pošiljaš podatke manj uporabnikom, ma jim pošiljaš hitreje? Recimo da bi namesto osmim pošiljal z 2.5 k/sec, pošiljalo štirim 5k/sec? Mulo imam pa navadno 0.24b.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TESKAn ()

Z navadno mulo se ne da.
Da pa se z eMule PLUS nastaviti število uporabnikov ki jim istočasno uploadaš.
LP, Gregor GRE^

noraguta ::

neposredno ne dolocas koliko uporabnikov bos imel na uploadu. lahko pa dolocas koliko je najvecja hitrost uploada po uporabniku.
v opcodes.h imas
#define UPLOAD_CLIENT_DATARATE

tu doloci pa skompajliraj.

KoReNJe ::

ej a kdo ve zakva men na telemachu emule downloada 0.5KB/s popoldne in 3.5KB/s zjutraj, medtem ko tistim z adsl vlece 200KB/s?

Mr.B ::

Mogoče preberi pogodbo , piše DO "tvoj paket" Tisti Do je zelo pomemben.
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

phoenix(tm) ::

Se en vprasanje!Kok ma pa veze kaksen je ping serverja na katerega si povezan

globoko grlo ::

phoenix, ping ma pač tok veze kot drugje, hitrejši k je ping hitrejš boš odgovore od serverja dobil, ker pa mula dela na časovni komponenti, to ni tak problem

Priporočam vam eMule 0.24b 2 Plus Oxygen 1 :D Ma dobre nastavitve, vse kr rabš. Prenosi zaenkrat so dobri, sam nism velik lavfov. Glede sesuvanja še ne vem, bom poročov, če se.

BTW, TESKAn , podpira omejitve za število uploadov in podobn...

TitanSLO ::

a lahk ker pove par slo cro naslovov za dc++8-O

buhica1 ::

Tudi mene to zanima...

Binji ::

sk8ter: Ce se ze hvalis dej se ksn link:\
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

TitanSLO ::

uzun je qxygen 2

pa eMulePlus-0.24b-3

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TitanSLO ()

ja tale tazadna verzija 24b-3 je res kul, jo ob učer laufam pa se ni še nič sesula, UL sicer ne dosega omejitve (trenutno na 20K, lahko pa bi šel do 33K), DL je pa 120K, na komfortu

aja, tisti ki imate komfort, na kok mate UL omejen

_Tejc_ ::

A lahko kdo napise nastavitve pri eMuli Plus... zadnja verzija (24b 3a)
Imam pa ADSL standard paket ce kaj pomaga.. pa prosim ce lahko kdo bolj potanko opise posamezne sklope, kaj se kje nastavi, ker pri vecini zadev nimam pojma..
Hvala

Poldi112 ::

3a meni sesuva masino nekje 2x dnevno. win2k. 24b je bil ful stabilen, tko da bom sel nazaj.
LP Jure

Samson ::

Plus 3a itak temelji na 24b...
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Simko ::

Vsi, ki imate v Tarodu probleme s hitrostjo - priporočam eMule 0.24b 2 Plus Oxygen 1 !

Sem namestil po dolgi uporabi Taroda, ker so bile hitrosti katastrofalne tudi po večdnevnem DLanju. Zadeva prehiti Taroda na celi črti! Res! Takoj ob zagonu programa imam 40kB DLa! 8-O Prej sem o tem lahko le sanjal.

Have phun!

Aja, hvala tistemu, ki je zadevo omenil na tem forumu!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Simko ()

Simko: link ne bi škodu:)

Simko ::

Imaš ga malo više - lenoba :p

No, naj ti bo: DL
:)

srček si:D

Sem dobl eno verzijo DC, ki snema 1 fajl od več userjev hkrati >:D. en filmček 700 Mega kr v 55 min dol :D

speacker ::

shock : dej link.
thanks.

bodom ::

shock: res dej link, please!

hvala, LP

Direct connect za linux in ne za windows da smo na jasnem:D. Drugače program je LDCC, kjer sem imel kr nekaj problemov, da naštimam oz moj cimer je imel polne roke dela

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shock ()

uff...gdaj bo za winse kej tazga...

>:D

damn...jst sm pa ze mislu d je vse res...:(

Hmm...tale tarod pa plus pa plus oxygen & co., to je vse totalno isto.

ja to je vse isto ja...sam meni cudezno deluje emula s to verzijo plus 3 ze 3 dni brez sesutja.
odlicno8-)
LP

men se je sam enkrat sesula ena verzija emule plus.

Tr0n ::

CIsto navadni eMule deluje stabilno. Modi sucks! :)

morphius ::

Da ne bom ravno nove teme odpiral...
A ma mogoče kdo kako skripto, ki bi čekirala "My Participation Level" pri Kazi? Tako, da bi npr. tiste, ki imajo nizki MPL skenclal. >:D Če že skripte ne posedujeta, pa vsaj kaki link, kje bi bila za dobit, oz. mogoče kako idejo kako jo naredit.
Tx v naprej.

Lp, morphius

kleDo ::

Imam problem s kazaajem. Sedaj mi je že pri tretjem fileu po vrsti, ki sem ga DLjal na koncu napisal pod status (namesto Completed) Failed .
Zanima me kaj je narobe in če lahko file pri katerem se mi je to zgodilo najdem kje na računalniku in kje (pod search ga ne najdem po imenu datoteke)?

Uporabljam Win XP

Hvala za pomoč

Xplicit ::

to je tud men enkrat kazaa srou sam pol je pa nehal :\ - kaj jest vem zakaj :\

btw - zdej sm si dal eMulo gor - uno oxygen 0.24 2 plus, pa k mi dl-ja fajl mi nemore presect hitrosti 15-20KB/s, sourcov je pa lahko bi reku miljon - okol 300-400 (more bit neki zlo iskanga/popularnega) pa tud ce sam ta film dl-jam mi dela ful pocas - sm pa na serverju silent bob ali pa na donkey server no.1 - a ma kdo ksn napotek kaj nej nardim da bo hitrej delal?

morphius ::

To ti dela v primeru, če nič ne šeraš ... Če pa šeraš, pa še ti to vedno dela, pol pa reinstal Kazaa.

Lp, morphius

Xplicit: upload mas nastiman prenizko...

upload mam nastiman 512/256 oz. ce dam tm na Cable je cist isto, tko da to pomojm ni to.
pa upload ni omejen

btw - no sej enkrat ni je laufal tu ze na 30KB/s, sam samo ene 5 minut :\

upload (limit) se nastavlja v kB/s (kilo BAJTI na sekundo)
ne pa kilobitih/s kot si ti napisal....

Upload limitiraj na 30kB/s če imaš konfortni paket,
na 20kB/s če imaš stndardni paket,
in 50kB/s če imaš prestižnega.
Pri tem pa ne smeš imet odprtih drugih filesharing programov (ki ti uploadajo).
LP, Gregor GRE^

ok, sam a ni itak vseen kolk mas nastavlen upload, sam da ni premal :\ ?

pa se to - kaj nardis da se vsi fajli dl-jajo k pr vecini pise WAITING - zakaj?

Jst vas ne štekam zakaj še vedno vztrajate pri eMuli? DC je bistveno boljši. Saj tam tud vse dobiš in še hitreje.

kleDo ::

shock: kaj je DC:8) oz. če bi se al dobit link

tnx
««
10 / 72
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

eMule FAQ

Oddelek: Omrežja in internet
267307 (5733) Spc
»

težave z mulo in routerjem

102212 (1994) Goldee
»

eDonkey kralj P2P omrežij (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
5510325 (8795) Eru
»

ADSL visoka hitrost??

251930 (1296) BaRtMaN
»

Kateri je poleg Kazaa 2.0 najboljsi?

Oddelek: Programska oprema
342767 (2041) cybermedo

Več podobnih tem