» »

[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.

[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.

««
59 / 72
»»

wolftrix ::

Vedno obstaja rešitev. Ker Planetov Router pa maš? Ker ga mam jest tud! Loh ti iz tega vidika kej pomagam, kako ga nastavt.

johnny90 ::

Mogoče so krivi porti ker nisem prepričan če sem jih nastavil pravilno. Ruter Planet Broadband Router - XRT-401D

Kul jest mam tud tega. Prvo preveri če si odpru tiste porte k sm jih že predhodno opisal.
Ti bom še bolj specifično napisal kje jih odpreš:
General setup --> klikneš na NAT
Tu daš kljukico na Enable:
Enable or disable NAT module function : Enable Disable,
potem klikneš na podpoglavje NAT --> Port Forwarding
in daš tudi tu kljukico na:
Enable Port Forwarding
potem pa not napiše takole:

1 192.168.0.100 TCP 4661-4662 E-mule
2 192.168.0.100 TCP 4711 E-mule
3 192.168.0.100 UDP 4671-4672 E-mule
4 192.168.0.100 UDP 4665 E-mule

IP je pri tebi lahko tudi 192.168.0.200
to še preveri če si pravi IP napisu v:
Start meni--> Run... (in tu not napišeš: cmd)
ko si v programčku Command Prompt napiš noter: ipconfig
in ko se ti ispišejo IPji je pravi: IP Adress napisan in to je tapravi IP

No k boš to naredu, pa če ne bo še nč pa gremo na drugo lekcijo;-)

tuncek ::

zanima me kako bi lahko za imash odprl ruter
Zanima me kakšen je:
Inbound port
Type
Private IP address
Private port

A je treba med še kaj druzga.
A mora bit pred enable klukica
tuncek

OK ratal je.. čeprov rutr kr neki jebe.. najprj k sm napisu na mojem compu ipconfig je napisal da mam 103 nakonc. Pa se mi je zdel mal čudn ampak sm usen ruter na ta ip nastavu. Pol pa ni delal pa sm ruter resetiru... no pol pa je napisal pri ipconfig 100 nakonc, kr je normaln. Pol sm pa še enkat porte na ta ip nastavu.. in zdej dela. hi id!!! :) :) :) hvala ti. enkt ti bom eno rundo častiv!:D

Bakunin ::

Nastavi si da ti bo za tvojo omrezno kartico (MAC address) dajal vedno isti IP (*.100).

in kako se to nastavi?

preberi navodila?

A maš statičen al dinamičen IP?

za eMule je vseeno, pri DC++ pa si lahko pomagas s trikom :

uproabis kaksen *.no-ip/dyndns naslov in potem TEGA vpises pod "Active IP" v DC++. Ko bos zagnal DC++ bo ime streznika spremenil v tvoj trenutni IP naslov. et voila.

Dulle ::

Alo.
Vprasanje WOLFRIX-u

Sem vse nastavil tako kot si opisal, imam enak router, pa se vedno nic- LOW ID, Potem sem izbral porte nad 10000, pa naredil vse nastavitve na routerju, pa se vedno low id, potem pa sem odstranil router pa se zagnal mulo brez njega pa spet low id. Imam pa kabelski internet 256/64, Win XP- SP2. V cem se je lahko problem?
LP
Dulle

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dulle ()

Myth ::

Firewall
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Izklopljen ima tudi Firewall ki se je namestil s SP2. Res ne vem kaj bi lahko bilo se narobe. Imam se Norto Antivirus Profesional 2004, in koliko sem gledal po nastavitvah nima pozarnega zidu.
LP

Ne spoznam se na Nortona kaj preveč sem pa slišal da ga kritizirajo iz vseh strani. Žre preveč rama, tralalal. Pa poskus ubrat metodo izločanja. Če ne veš kaj bi blo narobe zbriš najprej Nortona Antivirus, nalož Kaspersky antivirus pa zažen Mule. Če bo še vedno LOw ID pol ni vzrok v Nortonu ampak drugje. Zbriš SP2, al pa v Security centru deaktiviraj Windows Firewall. Če se bojo napake še pojavljale pol je možnosti loh veliko. Probi še resetirat Router. Ta tipka za reset je zadaj na routerju. Preveri če si dal kljukice kjer si odpru porte na ENABLE. Če še ni odpri vse porte še v Virtual server. Če bo problem se še pojavil kontaktiraj še naprej.
LP

divx man ::

zdravo!!!

imam router in vse porte naštimane tako kot morajo biti. ko prižgem emule in se povežem z pač nekim serverjom mi dela vse ok. če pa se povežem še z kad network mi vsake toliko časa približno pet minut napiše v orodni vrstici: a network cable is unplugged in me za par sekund vrže z interneta, tako da potem ne morem priti na vrsto da bi mi začelo downloadat datoteke!!!! če kdo ve kaj bi lahko bilo narobe prosim če mi napiše!!!

multiscan ::

Moj problem pa se ne začne pri lowID ampak pri nezmožnosti konektanja na KAD omrežje......v čem je štos tega?
Prej, pri prejšnji vereziji mule sem imel v44d, ni bilo teh težav.

OldSkul ::

Divx man, probaj zamenjati kabel.

divx man ::

sadarj79:
to nebi bil problem če nebi imel kabla napeljanega po steni kakšnih dvajset metrov!!!! namreč drug računalnik je zelo oddaljen od mojega in vmes je veliko sten tako da ni bilo druge varjante za inštalacijo. sicer mi pa ni jasno zakaj bi moral menjati kabel ker mi drugače internet dela brez težav in tud emule dela brez težav ko sem povezan samo na server. ko pa se povežem na kad network mi napiše da je network kabel izklopljen!!!

sile01 ::

Jaz se opravičuje ampak imam eno čisto nevmesno vprašanje. Kolko je normalen CPU Usage če imaš prižgan emule in pač vlečeš kaj dol ostalo pa ne dela?? Hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sile01 ()

Obremenjenost CPUja s strani Emule je čist različna. Prvo odvisno kok zmogljiv procesor maš, kolk hitr dol vse poberaš, kolk stvari šeraš, kolk stvari hkrati dol pobiraš. Sigurno pa ti bo več zasedl če boš npr. 12 filmov hkrati poberu, kt pa 2. Pa men se zdi da je odvisn tud od same Emule, ker tastare verzije takrt k hasha en file obremenijo procesor na 100%. Mogoče rabš pa nov Emule. Npr. jest poberam s tanovo Emule 8 filmov hkrati pa zasede 5% (mam pa 2.8GHz).

Pomoje je blo res bl obremenjen k je hashu ene file. Še neki a se da dobit tko visok ID kokr če sm direkt na ADSL modem prključen, čez router. Hvala

BaRtMaN ::

Nekaj časa nazaj se je tukaj dosti govorilo o porabi procesorskega časa, ugotovitev je bila, da precej pomaga ustavitev statistike (drsnike zabiješ v levo).

Sej zdaj ko je hash končal mam CPU usage od 10% - 15% , s tem da DL cca. 25 stvari, proc mam pa amd 64+ 3000.

Nič čudno8-O , da ti tok nabije če maš pa v procesu downloadanja 25 stvari. Da ti pa hash nabije na 100% je pa kriva starejša različica Emule. Nadevi si novo. To pa zato, še sam nevem kaj so izboljšal, k hesha ne nabije več na 100% ampak tko k da ni nč. Mogoče za % več. Downloadaj pa raj tm po 5 stvari na enkrat in k tist pobereš nadajuj. Tko boš še najboljši učinek dosegu (govorim izključno iz mojih izkušenj, kšn se itak nau strinju). >:D

Mah sej me unih 15 % tok ne mot. Mam pa novo verzijo k sem jo včeraj DL. Hvala za odgovor

bacil ::

Mene pa zanima zakaj se mi ID število ne spreminja. Sicer mi mula napiše visok ID, a število ostane vedno isto. Firewall na routerju in v Xp-ju je izkloplen. Problem je namreč ta, da se mi prenos ne dvigne nad 15 kilo že dva meseca.

Jaz ::

Sesuvanje eMule 0.45

Ko sem instaliral eMulo 0.45 se je le ta začela sesuvat. Po priblizno 10-15 min se obsei in napise da se opravicuje za napako. Prej ko sem mel instalirano eMulo 0.30 je delalo brez problemov.... Ali kdo ve kaj je narobe?

imam pa:
Win XP SP2
NOD32
Outpost firewall

Hitrost download ni odvisen kako visok High ID maš, če je high je high. Spreminja se glede na to ker IP maš, izračuna se ga pa tko :

IP = A.B.C.D High ID = A + 256*B + 256*256*C + 256*256*256*D

OldSkul ::

Mene spremlja en problem.
Ko se mi konča en download v muli mi tako download kot upload padeta skoraj na 0 KB/s, in to se dogaja zmeraj ko končam nek download. Drugače med samim downloadom mi dela povezava brez problemov tudi po več dni, če snemam DVD-je.

Kaj je z mojo mulo, čist bom znoru. Sploh mi noče nč dol vlečt. Sm jo mel pržgano čez noč, se zjutri zbudi pogledam in mi 3 fajle vleče z 1 KB/s.Mam HIGH ID. Hvala

jarni2 ::

Halo vsem!

Sem precej nov glede tehle downloadov... in precejšen laik... berem tehle 59 strani že kar nekaj časa in se totalno ne znajdem...

imam :
adsl povezavo
level one fbr-1405tx-1-port broadband ruter w/4LAN port
dva računalnika

do zdaj ni bilo problema, ker nisem vedel kako hitro se lahko downloada... zadnjič govoril z kolegom, kateremu zadeva laufa očitno HITREJE!!!
Downloadam z edonkey-em in mi vleče cca 5-20, včasih pa celo 40... to se mi zdi zelo počasi saj mi npr. pri direktnem downloadu kakšnega programa (ala iz tucows) zdownloada par mega v par sekundah...

Bral sem da si lahko odpreš porte na routerju, itd... pa tudi da ta moj router = Ta router nima možnosti odpiranja ranga (no določene verzije majo samo jih je malo)
Jaz nimam pojma kaj to pomeni ...

Tako da prosim za kakšne napotke...

hvala vsem za bodoče odgovore !
Jarni

Download na eDonkey maš čist vredu, takega kot ga dobiš na net z P2P neboš dosegu. Porte pa lahko odpreš KLIK. Probi kakšen drug program meni recimo eXeem dost vredu vleče, 1.5 GB mi je potegni v cca. 2 dneh, download pa doseže tudi do 70 kb/s.

jarni2 ::

thanks, sem danes odprl porte, pa mi vleče cca 50-60

jarni

roli ::

Kje bi dobil kak server list za KMLDonkey?
Ker ni na začetku nobenega not.
http://www.r00li.com

2nemesis ::

rolihandrej: Pojdi preko web vmesnika na mldonkey (http://127.0.0.1:4080), klikni na Servers in potem še na Serverlist.

Kje pa se ta web vmesnik nahaja?
Jaz ga ne najdem.

Ve kdo?
Tole se mi zdi malo čudno.
Al ma kdo kak link do server lista?
Uporabljam pa tisto verzijo ki je v Suse 9.2 PRO

2nemesis ::

KMLdonkey je samo GUI.
Web vmesnik je preveden v samo jedro programa mldonkey (mlnet).

Da bo šlo hitreje evo Link.

ShowDown ::

>Sesuvanje eMule 0.45
>Ko sem instaliral eMulo 0.45 se je le ta začela sesuvat. Po priblizno 10-15 min se obsei in napise da se opravicuje za napako. Prej ko sem mel instalirano eMulo 0.30 je delalo brez problemov.... Ali kdo ve kaj je narobe?

Se podpišem pod ta post. Komu znana kakšna rešitev? Iskal sem po emule forumu, ampak tam so rekli naj disejblam FW,AV.....to pa seveda ne pomaga, ker mi je pred zadnjim formatiranjem vse delalo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ShowDown ()

Izak ::

Pozdrav!

Mene pa zanima kateri mod oziroma različica mule (phonix, plus,...) je najbolj uporabna. Baje se da z neketerimi izpeljankami mule kar vidno povečat hitrost downlowda. Ze dve leti rabim obicno mulo. Verjamem da je blo že kaj napisanega na to temo, vendar se z teh 50+ plus strani ne znajdem veliko.

Pa, hvala!

akulp ::

Zivjo..Imam eno nevmesno vprasanje..pa vendar...iskal sem ze odg. tukaj med temami, pa nism nasel..kaj pomeni ce ma teta:) eMule zavezane oči, s tistim črnim trakcom..spodaj v tray meniju? Sicer download laufa (slabo)...sam se zdej ne vem kaj to pomen.

Hvala!

LP Luka
Lukcc

ShowDown ::

to pomeni da je teta mula stopla k nindžam:D

Šalo na stran. To pomeni da imaš Low ID.

za wolftrix-a

Sedaj pa imam high id:D , sem ves sistem sformatiral, in ponovno nalozil xp-je pa sp2, pa nortona, pa mulo, pa sedaj deluje:P , samo se vedno nevem kaj je bil prej problem;( , ker imam vse nastavitve take kot pred formatiranjem. LP
Dulle

Vlady ::

Mogoče SP2???? >:D :D
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Imate Debian kaksno drugo distribucijo, ki uporablja DEB pakete in bi radi uporabljali "mulo" ?

Dodajte v svojo /etc/apt/sources.list datoteko naslednje:

deb http://www.vollstreckernet.de/debian/ testing amule wx

in si nato nalozite aMule.

potrebujete vec informacij?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bakunin ()

guererro ::

Imam veliko težavo!
Vem da je bilo o tem že veliko napisanega vendar pri pregledu nekaj strani nisem našel odgovora.

Stvar je taka: Ko si hočem kaj dawnloadat s pomočjo azureusa mi mi napise Prot 6881 is black listede, kateri port naj vpišem da mi bo stvar delovala?

LP

Predator ::

BT vprašanja načeloma sodijo v ločeno temo.

Izberi katerikoli port zunaj naslednjih port rangov: 411 - 413, 1214, 4662, 6346 - 6347, 6699, 6881 - 6889.
Building a better mousetrap merely results in smarter mice.

Še vedno ne deluje:(
Tokrat napiše Error ((4) Torrent not registered with this tracker;(

Predator ::

To ni napaka pri tebi, tracker je pač umaknil torrent, ki ga ti nameravaš downloadat.
Building a better mousetrap merely results in smarter mice.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Predator ()

Sedaj dela vse:))
Hvala za pomoč!
««
59 / 72
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

eMule FAQ

Oddelek: Omrežja in internet
267235 (5661) Spc
»

težave z mulo in routerjem

102104 (1886) Goldee
»

eDonkey kralj P2P omrežij (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
559944 (8414) Eru
»

ADSL visoka hitrost??

251857 (1223) BaRtMaN
»

Kateri je poleg Kazaa 2.0 najboljsi?

Oddelek: Programska oprema
342658 (1932) cybermedo

Več podobnih tem