» »

[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.

[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.

««
49 / 72
»»

destiny ::

H_man v muli z desno klikneš na fajl, show file details in pod jezičkom file information ti piše keri .part mu pripada.

Cuoresportivo ::

@gandalfar:Bodte pridni .. nc linkanja na strani z ed2k linki..

Se opravičujem za zgoraj naveden linke.
lep pozdrav(best regards)

Matazz ::

Zdravo!
Neki me zanima..a se da emule naštelat tko ,da si NE rezervira placa na disku??Recmo če dam na download film,bo še predn bo začel kej vlečt uzel na disku recmo 700MB...
Pa še neki..a ni kao tko..več sourcov,prej in z večjo hitrostjo bom dobu fajl?Ker mam fajl k ma 54 sourcov ,pa fajl k jih ma 380 pa mam prvega že skor dol (2dni)medtem ko je drugega komaj začelo..

gofra ::

Morda kdo ve, zakaj se mi mula noče in noče povezati? Firewall je disablean, zveza vzpostavljena pa vseeno vsakič ob pritisku na connect dobim: fatal error while trying to connect to server. ??

CaqKa ::

matazz
isklopiš emule:
nato pa odurfaš na stran onega ki dela vobsub in mislim da celo media player classic

okej iščem...
ok tip se imenuje gabest in več nima tega toola na svojem hpju.
za uporabo si potreboval ntfs. deluje pa po principu da fajlu doda en flag (takšnega kot ga ima pagefile.sys) da je ta fajl samo navidezno tako velik čeprav na disku ne zavzame toliko.
stvar se je integrirala na desni klik v explorerju.. nakar si samo označil fajle in dal da jim je dodalo flag... >>> dodatni plac na disku.. kar pa ne pripomore kaj dosti. plac za tiste fajle boš itak rabil.. če ga nebo pa ti mula nebo vlekla in boš rabil ful cajta da boš sploh ugotovil zakaj.
poleg tega toola sem si takrat snel še en tool ki naredi hardlinke za fajle (torej ne bljižnic .pif, ampak take pravi hardlinke kot jih poznaš v linuxu)

če si zainteresiran mi lahko pišeš mail.

Gandalfar ::

hudo :)

Lahko kar javno poves ime orodja, ki zna delat hardlinke? :)

digital II ::

yo,
a ma kdo razmerje za vpisat v eMule UL in DL za adsl 1024/265....neki sm bral da bi blo za UL 12 top kaj pa DL..
anybody..tnx

Zheegec ::

Download ni nujno da imaš do konca, upload moraš pa imeti na 100% 0:)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

BaRtMaN ::

Upload omeji na 21 KB/s. Pri meni zradi večjega uploada drastično pade download iz drugih virov.

gandalfar.. lahko dobiš samo morem najprej do ntfs particij prit in mbr porihtat.. predvidoma jutri.

gandalfar stran na www2.arnes.si tukaj imaš chl extension in sparse file extension. prvi dela hardlinke, drugi pa skrajša file na dejansko velikost fajla ki ga zaseda na disku.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

kul, hvala :)

Sydk ::

Je kdo opazil drastično povečanje hitrosti v Overnetu z novo ver. 0.53? Zdej ko so naredli da moraš za neomejen DL imet vsaj 20kb/s Uploada se mi dozdeva da folk veliko bolj shara, meni dobesedno raztura:))

pivmik ::

Ja in vsi imajo novo verzijo...
in vsi imajo Overnet in ne emule/shareaza/lmule
in nobeden ne pozna porgrama netlimiter...

Verjetno je res.
LP, Gregor GRE^

picnik kaj če pa se ne povezuje z drugimi klienti kot tem novim overnetom?

potem so pa pač userji nastradali na račun manj datotek za večjo hitrost :)

Pol pa bi OverNet propadel, ker bi v bisvu ustvarili novo omrežje.
LP, Gregor GRE^

Boško ::

Živjo, ker ne dela iskanje, tale tema je pa zlo obsežna, vas bom kr tlele nekaj vprašu. Adsl pride v računalnik 1, ki je povezan z drugo kartico z računalnikom 2, vse deluje ok, razen interneta na rač. 2, če imam na rač 1 vkopljen požarni zid (Keiro). Kako ga prepričat, da spusti povezavo 'mimo'?

Mal čudno sem napisu, pa upam, da bote razumel. Pa pardon, če ste že kje razlagal.

L.p.

lokalna mreža med računalnikom 1 in 2 dela kadar je vklopljen kerio?

Brez problema:)

ICS imaš naštiman?

ICS? Mi je narodn vprašat...

ICS = Internet Connection Sharing
Deljenje Internet Povezave
LP, Gregor GRE^

Ja, če mam požarni zid izklopljen deluje vse bp, če pa je, pa net na drugem ne dela. Moram samo Keirota prepričat, da spusti drug računalnik mimo na net. Brskam pa komot po prvem, tudi če je Keiro vklopljen.

L.p.

kaj vse pa ne dela? s tem misliš na browsanje al s tem misliš na p2p programčke? če ja, katere?

Nič kar je povezan z netom! Ne browser, ne pošta, ne DAC, ne eMula... Nič:)

Vsak firewall naj bi imel DETECTING način v katerem te za pri vsakem zahtevanem dostopu določenega programa vpraša ali želiš dololiti povezavo temu programu ali ne.
Poskusi v tem načinu.
LP, Gregor GRE^

Ja, to vem in tud nastavim za drug računalnik, vendar net še vedno ne dela, saj on zahtevo lahko pošlje, vendar odgovor pa keiro blokira. Pa kaj nima nihče tak narjenga sistema?

kaj vse pa imaš v keriotu sploh ofnano?
daj svchost.exe naštelaj da ima vse permisione in ga daj čisto na vrh liste.

Sem stvar uredil tako, da sem pač enostavno zamenju firewall za Sygate in zdaj stvar deluje. Zaenkrat:)

l.p.

CallMeAl ::

pozdravljeni!

imam težavo pri konfiguriranju firewalla za eDonkeya na routerju Canyon CN-WF506. ustrezna porta (TCP in UDP) sem odprl pod Virtual Server (to mi je potrdil test, ki je pokazal, da bi moral imeti visoki ID), vendar se eDonkey nikakor noče povezati v mrežo (niti Overnet niti eDonkey mrežo) oz. ne najde serverjev (Can't connect to...). podoben problem imam z BitTorrentom, ki najde zelo malo "peers"ov (komaj kakšnega pri zelo razširjenih datotekah). poleg tega pa ne morem pošiljati datotek preko MSN Messengerja kljub temu, da naj bi bil ustrezen port odprt (po analogiji z eDonkeyem).

zanima me kje bi torej lahko še bila blokada routerja/firewalla.

najlepša hvala za odgovore!

LP

rojniki ::

dej povejte mi kaj naj nardim da mi ne bo treba tak dolg čakat v vrsti pri emule,ker bom znoru???;) :'(

Nc ne mors. Tko zadeva deluje.

Loki ::

ne ugasaj racunalnika, ne prekinjaj povezave, ne ugasaj emule.
kvecjemu, dobi si nekaj popularnih datotek (recimo LOTR:ROTK) in sharaj na release.

2nemesis ::

Emule lavfa zelo hitro če rabiš iz edk2 mreže zelo veliko datotek.

Vsota datotek krat njihovi resursi je število povezav, ki se naprej postavijo v čakalno vrsto. Če imaš več povezav, imaš tudi večjo možnost dolvleke.
S tem, ko več datotek dol vlečeš se ti tudi rang manjša, ki pa bo najbolj (negativno) vplival na dolvleko redkih datotek.

Popularne daš kvečjemu na high. Na release pa daš tiste datoteke, ki jih sam dol vlečeš. Po uspešni vleki pa daš datoteko nazaj na normal.

Bruc77 ::

Jst bom popi....!!!!! Upam de mi tu lahko kdo pomaga. Do včeraj je mula delala normalno, vsak dan zjutraj jo zaženem in zvečer sklopim, torej recimo normalno delovanje. Od včeraj me pa je.. sto na uro. Ko jo hočem zagnat, mi totalno zaustavi računalnik, oz. v 90% mi ga zablokira, da ga lahko resetiram samo z knofom na škatli. Vsi ostali programi delajo normalno samo če ni vključena, pa tud net mi dela normalno, aja pa Kazza tud.

Inštaliral nisem nobenih novih programov, nisem spreminjal nobene konfiguracije, ništa, nada, niente, torej mi lahko kdo razloži zakaj sedaj to???

Hvala za kakršnokoli pomoč

Inštaliraj najnovejšo verzijo eMule.
Če pa imaš že najnovejšo pa inštaliraj malo sttarejšo verzijo.
Pa ne kakega mod-a, ampak navadno verzijo.
LP, Gregor GRE^

MesniBurek ::

Zam pa e-mule & comp. sux .sej ne da so slabi sam
probejte shareazo pa boste bli veseli nad downloadom,
meni download-a tud po 200 Kb/s(datoteka je velika 1gb)
kr sm si jo lih zdele instaliru pa sploh
ne morm verjet8-O 8-O

Mam pa ADSL prvi paket

200Kb/s... ADSL prvi paket
200 Kb/s niti ni kaj posebnega, 25 KB/s. Ni pa slabo za ed2k.

MesniBurek ::

Aja šele zdejle vidm da piše mali Kb sam vseeno shareaza je
kul kr takoj začne vleč dol(vsaj meni).
Ne morm pa verjet k so eni napisali da jim mula vleče po
100 in več kB k men niti 30 ne vleče.Sam še neki kaj je
tisti KAD pr emule kaj kej pomaga pr downloadanju???

KAD pomaga
pedpona kilo se piše k in ne K
eMule mi trenutno downloada 90 KiB/s
Potrpežljivost = eMule
LP, Gregor GRE^

||_^_|| ::

A ma se kdo podobne tezave z overnet 0.53?

Ko ga pozenem ma CPU usage nekje 5-15%, cez nekaj casa pa zraste na 90-99% in je zadeva skrajno nevzdrzna.

digital II ::

yo, ena neumesna...
laufam eMule v0.42g in nalepem dobimod nekega userja message ki se sliši takole.
citat : "You Are banned because of possibly using a LEECHER MOD!!!! Plz Change",
razumljivo, ali mi lahko nekdo po kmečko razloži kwa je ta leecher mod in kje ga chang-am...ali pač
hvala

Predator ::

ignoriraj, stupid msg-i pač
Building a better mousetrap merely results in smarter mice.

beni ::

Kako naj v Overnetu pogledam ali se downloada prava stvar. V Kazza se to da, tukaj pa sem že dve zadevi snel, pa sem pod naslovom X dobil vsebino Y. Bom kar pop...

Beni

beni ::

Kaj res nihče ne ve ...

mx440 ::

Zakaj skos na emule piše watting pol pa za majhen čas se dvigne dl na 0. 4k/bs8-O pol pa spet nč. Ka nej še nastavm da bo delal.?

Zgodovina sprememb…

• polepsal: CaqKa ()

cim vecji upload, ceim manj socasnih downloadov ter veliko potrpezljivosti

beni:
instaliraj emule. V nastavitvah nastimas da downloada najprej zacetke in konce filmov in določiš player za preview(najboljše VideoLAN). Tako boš s funkcijo preview pogledal vsebino filma in videl če je to to.
Pa z emule tudi lahko gledaš komentarje uporabniukov ki so downloadali film, in ga po možnosti označili za FAKE ali incomplete. Pa poglej kakšna imena datotek imajo ostali uporabniki ki downloadajo isti film kot ti (če ti downloadaš Matrix 4, ostali uporabniki pa imajo ime datoteke Baletno Tekmovanje 2004.avi bo verjetno nekaj sumljivega)
In EKSTREMNO pomaga da downloadaš/klikaš ED2K linke na priznanih eDonkey straneh(

Na kartko: uporabljaj možgane.
LP, Gregor GRE^

Zgodovina sprememb…

mx440 ::

cim vecji upload???8-O
na kok ga nastavm mam adsl 1M

Ponavad se to nastavi na 80% zmožnosti. Jaz imam nastavljenega na 21 kB/s, sicer mi ovira download.
Zgleda, da sem preveč oddaljen od centrale.
««
49 / 72
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

eMule FAQ

Oddelek: Omrežja in internet
267211 (5637) Spc
»

težave z mulo in routerjem

102046 (1828) Goldee
»

eDonkey kralj P2P omrežij (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
559859 (8329) Eru
»

ADSL visoka hitrost??

251839 (1205) BaRtMaN
»

Kateri je poleg Kazaa 2.0 najboljsi?

Oddelek: Programska oprema
342636 (1910) cybermedo

Več podobnih tem