Forum » Omrežja in internet » [P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.
[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.
pivmik ::
Mr|ce:
Napiši še enkrat uni tvoj prejšnji problem.
Če imaš ADSL je neumnost, da tvoj brat dostopa na internet preko tvojega računalnika. Ker z ADSLjem so lahko do 4 računalniki direktno, neodvisno povezani na internet.
Če pa imaš kabelski pa ne vem kako gre stvar. (Mogoče si je dobro nabavit router, ka pa vem.)
To da piše forewalled je krneki... to pač progrram neki se dela pametnega.
Nima veze firewall tukaj.
Fora je v tem da moraš PORT od Overneta na tvojem računalniku PREUSMERIT na bratov računalnik. Ali pa naj enostavno proba nastavit v Overnetu port 80. (po spremembi porta nanovo zaženi Overnet)
---Še kratek poduk---
1Mbps pomeni:
en Mega bit na sekundo
M - mega
b - bit
p- na
s - sekunda
64kbps
k - kilo
b - bit
p- na
s - sekunda
Mislila pa si seveda:
64 kBps
k - kilo (z malim k)
B - Bajt (velika črka B)
p- na
s - sekunda
en Bajt = osem bitov
Napiši še enkrat uni tvoj prejšnji problem.
Če imaš ADSL je neumnost, da tvoj brat dostopa na internet preko tvojega računalnika. Ker z ADSLjem so lahko do 4 računalniki direktno, neodvisno povezani na internet.
Če pa imaš kabelski pa ne vem kako gre stvar. (Mogoče si je dobro nabavit router, ka pa vem.)
To da piše forewalled je krneki... to pač progrram neki se dela pametnega.
Nima veze firewall tukaj.
Fora je v tem da moraš PORT od Overneta na tvojem računalniku PREUSMERIT na bratov računalnik. Ali pa naj enostavno proba nastavit v Overnetu port 80. (po spremembi porta nanovo zaženi Overnet)
---Še kratek poduk---
1Mbps pomeni:
en Mega bit na sekundo
M - mega
b - bit
p- na
s - sekunda
64kbps
k - kilo
b - bit
p- na
s - sekunda
Mislila pa si seveda:
64 kBps
k - kilo (z malim k)
B - Bajt (velika črka B)
p- na
s - sekunda
en Bajt = osem bitov
LP, Gregor GRE^
Myth ::
Torej, še enkrat.
Mogoce prenos ne more biti boljsi, ker je to star racunalnik. Konfiguracija:
Pentium MMX 200 MHz
128 mb rama
20 gb
Glede edonkeya pa takole:
V options nastavitve so:
max dl 0 (machine limit torej)
mal ul 20
line speed 192
connections 500
Trenutno imam 2 dl, sources 211, ul 10. Queue sem 69. COnnections imam 36/500.
Serverlisto imam od Maurice-ja. Se kaj potrebujes vedet?
Najvec kar mi je dol vleklo je bilo 34, s tem da sem vlekel dol 10 file-ov. Takrat sem imel sources 2000 , tam nekje in queue okol 1000.
To je bilo, dokler sem imel eDonkey. Ker pa sem moral za boljši prenos spreminjat server, sem se odločil za Overnet.
Tukaj pa je isto.
Line speed: 192, Max Dl 0, Max Ul 20, Connections 200 (to je tak vseeno kolko jih mam, ne preseze niti 150).
Porti so malo drugačni, kajti preko njih so nekateri prijatelji dosegali magicnih 150Kbps prenosa. No ja. Tak al drugače, meni ne vleče niti 40Kbps. Povprečje trenutno je 15Kbps.
Tisto o portu 80. Sem že sprobal, ker sem celi uradni page presurfal. Pa ne pomaga, še vedno firewalled. Pa obadva imava firewall izkloplen. Imam pa switch, pa kabelski internet, ne ADSL. Zaradi cesar mam ravno switch.
Včasih sem neke software inštaliral. Samo kaj ko se nisem nič spoznal na to (niti volje nisem mel kaj extra). Drugače pa uporablam ICS, ja.
Any ideas?
LP
Mogoce prenos ne more biti boljsi, ker je to star racunalnik. Konfiguracija:
Pentium MMX 200 MHz
128 mb rama
20 gb
Glede edonkeya pa takole:
V options nastavitve so:
max dl 0 (machine limit torej)
mal ul 20
line speed 192
connections 500
Trenutno imam 2 dl, sources 211, ul 10. Queue sem 69. COnnections imam 36/500.
Serverlisto imam od Maurice-ja. Se kaj potrebujes vedet?
Najvec kar mi je dol vleklo je bilo 34, s tem da sem vlekel dol 10 file-ov. Takrat sem imel sources 2000 , tam nekje in queue okol 1000.
To je bilo, dokler sem imel eDonkey. Ker pa sem moral za boljši prenos spreminjat server, sem se odločil za Overnet.
Tukaj pa je isto.
Line speed: 192, Max Dl 0, Max Ul 20, Connections 200 (to je tak vseeno kolko jih mam, ne preseze niti 150).
Porti so malo drugačni, kajti preko njih so nekateri prijatelji dosegali magicnih 150Kbps prenosa. No ja. Tak al drugače, meni ne vleče niti 40Kbps. Povprečje trenutno je 15Kbps.
Tisto o portu 80. Sem že sprobal, ker sem celi uradni page presurfal. Pa ne pomaga, še vedno firewalled. Pa obadva imava firewall izkloplen. Imam pa switch, pa kabelski internet, ne ADSL. Zaradi cesar mam ravno switch.
Včasih sem neke software inštaliral. Samo kaj ko se nisem nič spoznal na to (niti volje nisem mel kaj extra). Drugače pa uporablam ICS, ja.
Any ideas?
LP
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤
2nemesis ::
>Tisto o portu 80. Sem že sprobal, ker sem celi uradni page presurfal. Pa ne pomaga, še vedno firewalled. Pa obadva imava firewall izkloplen. Imam pa switch, pa kabelski internet, ne ADSL. Zaradi cesar mam ravno switch.
Ne boljši bi bil router.
Ne vem katero verzijo OS-a imaš na comp-u ki je konektan na kabelsko, zato tudi ne vem če tvoj ICS podpira port forwarding.
Sam nisem nikoli uporabljal ICS, ker je najslabši softverski router ki ga poznam.
Za Overnet moraš fowardirat en TCP in en UDP port na bratov comp.
Enako velja za ostale programe (Emule, Kazaa, ...).
Dokler pa tega nimaš, bo vedno pisalo firewlled in v Emule LowID.
Prenos je veliko slabši, pa tudi konekcije ne dobiš do uporabnikov, ki so sami za požarnim zidom.
Ne boljši bi bil router.
Ne vem katero verzijo OS-a imaš na comp-u ki je konektan na kabelsko, zato tudi ne vem če tvoj ICS podpira port forwarding.
Sam nisem nikoli uporabljal ICS, ker je najslabši softverski router ki ga poznam.
Za Overnet moraš fowardirat en TCP in en UDP port na bratov comp.
Enako velja za ostale programe (Emule, Kazaa, ...).
Dokler pa tega nimaš, bo vedno pisalo firewlled in v Emule LowID.
Prenos je veliko slabši, pa tudi konekcije ne dobiš do uporabnikov, ki so sami za požarnim zidom.
Malce preberi Help datoteko:
C:\WINDOWS\Help\netcfg.chm
Poglej pod Internet Connection Sharing Settings.
Klikni na "Add a service definition" - piše kako prideš do nastavitev od ICS.
Na tvojem comp-u moraš dodat dva "Services" za Overnet - UDP in TCP.
Obakrat vpišeš ip od compa tvojega brata in kateri port forwardiraš (external in internal port).
C:\WINDOWS\Help\netcfg.chm
Poglej pod Internet Connection Sharing Settings.
Klikni na "Add a service definition" - piše kako prideš do nastavitev od ICS.
Na tvojem comp-u moraš dodat dva "Services" za Overnet - UDP in TCP.
Obakrat vpišeš ip od compa tvojega brata in kateri port forwardiraš (external in internal port).
pingec ::
evo lih sem prsu v to temo z istim namenom namrec instalau sem novejso mulo in vidu novo ikonco za konekt ki je bla pol redca in sem pol ugotovu da kademlia ni connectana zakaj in kaj sploh to je ?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.
Cowboy6 ::
jst sm z abc klientom potegnu dol en fajl, ki ima končnico nrg. kako nej jst to razpakiram, da bo ta fajl uporaben.
P.S. pa prosim če mi ker to razlož, ker je to velka zadeva in sm to vleku tri dni dol.
P.S. pa prosim če mi ker to razlož, ker je to velka zadeva in sm to vleku tri dni dol.
Tukaj naj bi bil moj podpis.
Flamer ::
Mene pa zanima kaj je to KAD omrežje ki ja je prinesla s sabo Mula v0.42b.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Flamer ()
Cuoresportivo ::
eno vprašanje: včasih se je dalo oni bonus file ali client fiel v muli posnet, pa ga potem nazaj not dat. Zakj mi zdaj po formatu piše 0 znanih uporabnikov, kljub temu da sem ga posnel?
lep pozdrav(best regards)
Cokolesnik ::
Tisti, ki kar v winsih nastavljate skupno rabo povezave v internet (imate denimo dva računalnika pri čemer eden dostopa direktno do interneta drug pa prek mreže oz. ICS uporablja njegov dostop): namestite program Port mapper od firme Analogx - LINK in rešili boste vse probleme v zvezi s preusmerjanjem določenega porta na kak računalnik, ki do interneta nima direktnega dostopa.
In ne pozabite, dodajte PortMapper v Urnik opravil (Nadzorna Plošča/Razporejena opravila), da se samodejno zaganja ob zagonu računalnika (ne po logiranju ampak ob zagonu, torej pred logiranjem v winse, če se prijavljate vanje z up. imenom).
In ne pozabite, dodajte PortMapper v Urnik opravil (Nadzorna Plošča/Razporejena opravila), da se samodejno zaganja ob zagonu računalnika (ne po logiranju ampak ob zagonu, torej pred logiranjem v winse, če se prijavljate vanje z up. imenom).
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cokolesnik ()
mahi ::
a mi lahko eden pove v cem je fora te nove emule 0.42b al kolk je ze zunej.
zakaj tak gromozanski preskok? kaj je novega? ali je bolj uporabna kot 0.3x?
zakaj tak gromozanski preskok? kaj je novega? ali je bolj uporabna kot 0.3x?
damirez ::
A lahko men kdo pove kako mulo nasraufat da bo hitreje delala. Iscem spil Descent 3 ze 14 dni in ga nikjer ne najdem razen na muli pa se ta sploh noce loadat nc sharam pa na ful in skoz do 50-60 Descenta mi je pa zloadal 22MB Halo?
Gandalfar ::
Pac noben nima oz. ima tolk malo ljudi. Sprijazni se .. KRADES .. pejt v stacuno kupt, ce ti kaj ni vsec drugace se pa postavi v vrsto in cakaj kakor vsi ostali...
pošteno. treba tud za take zadeve kaj naret, ne samo jemat, tud kaj dat.
Sharereactor in Svcdplaza ne delata, kot da bi jima nekdo odvzel domeni.
Filenexus je že nekaj časa nazaj uradno zaprl.
No naš še dela!
Zgleda da je RIAA zadnje čase bolj aktivna!
Filenexus je že nekaj časa nazaj uradno zaprl.
No naš še dela!
Zgleda da je RIAA zadnje čase bolj aktivna!
sharereactor zeza že cel mesec, zdaj pa je očitno totalni mrk.
Če zaprejo 10 sharereactorjev, 20 sloreactorjev in 30 ostalih podobnih strani, se bo vedno našla vsaj ena, ki jih bo nadomestila. In vsaka naslednja bo nalašč še boljša, verjemite. Dokler ne bomo uporabljali povečinsko opensourca ali plačevali 300% manj za (legalno) programsko opremo.
Izražene številke so simbolne.
Izražene številke so simbolne.
Predlagam, da preselijo sharereactor v državo (zaradi mene lahko tudi takšno v velikosti vasice, otočka, ladje ali drugega obsega), kjer kapitalistično usmerjeni zakoni ter pohlep proizvajalcev programske opreme ne zdrži pravne utemeljitve.
Predvsem pohlep velikih založb in korporacij.
Sami proizvajalci/izvajalci dobijo malo denarja napram tistim na vrhu ki ne delajo nič.
Sami proizvajalci/izvajalci dobijo malo denarja napram tistim na vrhu ki ne delajo nič.
LP, Gregor GRE^
Gandalfar ::
Cokolesnik: ja, sam v taksnih drzavah imajo slabe inet povezave oz. so prevec drage pa uplink jim predstavljajo iste kapitalisticne drzave...
H_man ::
Jaz bi tud malo zagnjavo če smem?
Ker sem čisto novi me lahko tud vun sku...te, samo prosim malo pomoči prej.
Danes sem dobu kablski internet, mam ICS pa firewall in ne znam porte odpret ali kaj že, za eMulo.
Sem iskal pa nič trotl ziher ne najdem, nebi si rad zajebal kaj?
Če je kje kaj napisano step by step prosim za link, hvala dosti!!
lp
Ker sem čisto novi me lahko tud vun sku...te, samo prosim malo pomoči prej.
Danes sem dobu kablski internet, mam ICS pa firewall in ne znam porte odpret ali kaj že, za eMulo.
Sem iskal pa nič trotl ziher ne najdem, nebi si rad zajebal kaj?
Če je kje kaj napisano step by step prosim za link, hvala dosti!!
lp
Vesoljc ::
step1: odpri www.yahoo.com
step2: vpisi notri "emule"
step3: pritisni search
step4: klikni prvi link, ki ti ga ponudi
step5: znasel se bos na www.emule-project.net/
step6: v desnem meniju klikni na Help&Support
step7: klikni na Ports, Firewalls & Router
step8: beri...
step2: vpisi notri "emule"
step3: pritisni search
step4: klikni prvi link, ki ti ga ponudi
step5: znasel se bos na www.emule-project.net/
step6: v desnem meniju klikni na Help&Support
step7: klikni na Ports, Firewalls & Router
step8: beri...
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
Lith ::
Vlady ::
Takim kot si ti, bi prepovedal uporabljat internet... samo vlekel bi dol, gor pa nič dajal?
Sydk ::
Jat mam pa en tak problem v ABC (Yet Another bittorrent client) in sicer dljam en file k ma full seederjev in leti res 100kb/s in pol mi napiše npr. piece 537 failed hash check, re-downloading it.....in pol ko ga na novo zlovda, že najde spet drug failed hash check in tako v nedogled!
kaj je to? A je to file neki zjeban? a se mi sploh splača še naprej dljat ker file ni ravno majhen.
LP
kaj je to? A je to file neki zjeban? a se mi sploh splača še naprej dljat ker file ni ravno majhen.
LP
Lith ::
@ PicNiK in Vlady:
če bom kdaj snemal kake špile z donkeyem, potem bom tudi pripravljen pustit U/L, tako pa pri 300 in več seederjih za program ki ga rabim potem 'preskusit' ne bom še U/L dajal unlimited
(sicer raje uporabljam BT, kjer je manj oz. nič šodra, ki pa ga donkey ima, še več pa Kazaa - sem jih že sprobal vse in ne hvala donkey/muli in kazaa sranju)
Res pa nisem za zgled ampak kaj morem, nimam možnosti pustit rač. 24/7 in moram kdaj žrtvovat prepiranje zato da kaj 'snamem' in tudi nisem preveč prijazen in ustrežljiv pri U/L (ko pride pač nekje razmerje 1: 0.7 prekinem). Jaz osebno rabim najmanj tri- štiri dni, da BT sname velikosti 1 CD, če je več meni potem čas že kar eksponentno naraste, najraje pa traja kar cel teden.
če bom kdaj snemal kake špile z donkeyem, potem bom tudi pripravljen pustit U/L, tako pa pri 300 in več seederjih za program ki ga rabim potem 'preskusit' ne bom še U/L dajal unlimited
(sicer raje uporabljam BT, kjer je manj oz. nič šodra, ki pa ga donkey ima, še več pa Kazaa - sem jih že sprobal vse in ne hvala donkey/muli in kazaa sranju)
Res pa nisem za zgled ampak kaj morem, nimam možnosti pustit rač. 24/7 in moram kdaj žrtvovat prepiranje zato da kaj 'snamem' in tudi nisem preveč prijazen in ustrežljiv pri U/L (ko pride pač nekje razmerje 1: 0.7 prekinem). Jaz osebno rabim najmanj tri- štiri dni, da BT sname velikosti 1 CD, če je več meni potem čas že kar eksponentno naraste, najraje pa traja kar cel teden.
Caniggia ::
Bral sem kakih 10 strani te teme, a odgovora na moj problem nisem zasledil.
Imam kabelski internet. Prvo sem si posnel Mulo, pocakal par dni, imel HiID, pa mi je snemal max. 2-3 kB/s. Sem vrgel mulo dol, posnel Overnet, tudi tu ista zgodba ze 2 dni, pa mam rac. non stop prizgan. Nimam nobenega firevolla.
Kazaa mi na dolocene ruke dobro dela ampak v povprecju nic vec kot 20-40 kB/s.
Edino ABC mi dosega na ruke 80 kB/s ampak v povprecju je tudi tu slabo.
KAJ BI BILO LAHKO NAROBE? Se posebno z eMulo & co.
Naredil sem tudi test na http://www.thedonkeynetwork.com/connect..., pa pravi, da je "connection was accepted " "sent hello but the answer doesn't seem to come from an edonkey client !??"
Imam kabelski internet. Prvo sem si posnel Mulo, pocakal par dni, imel HiID, pa mi je snemal max. 2-3 kB/s. Sem vrgel mulo dol, posnel Overnet, tudi tu ista zgodba ze 2 dni, pa mam rac. non stop prizgan. Nimam nobenega firevolla.
Kazaa mi na dolocene ruke dobro dela ampak v povprecju nic vec kot 20-40 kB/s.
Edino ABC mi dosega na ruke 80 kB/s ampak v povprecju je tudi tu slabo.
KAJ BI BILO LAHKO NAROBE? Se posebno z eMulo & co.
Naredil sem tudi test na http://www.thedonkeynetwork.com/connect..., pa pravi, da je "connection was accepted " "sent hello but the answer doesn't seem to come from an edonkey client !??"
PA v emuli downloadaj iz priznanih strani ki objavljajo ed2k linke za eMule, s tem si siguren da dobiš pravo in kvalitetno stvar ter da bo downloadalo dokaj hitro(to stvar ima veliko drugih ljudi).
(ne uporabljat preveč searcha)
Drugače pa... Omejitev uploada na 80% celotne zmogljivosti tvojega uploada.
(ne uporabljat preveč searcha)
Drugače pa... Omejitev uploada na 80% celotne zmogljivosti tvojega uploada.
LP, Gregor GRE^
Caniggia ::
Ni to malo dost?? 80 %
Jaz mam nastavljen limit na 10 kB/s. Kaj mi zaradi tega pocasi dela, ker mam upload na tak malo nastavljen??
In to mam nastavljeno pri vseh P2P programih. ABC, Kazaa in Emule, overnet
Jaz mam nastavljen limit na 10 kB/s. Kaj mi zaradi tega pocasi dela, ker mam upload na tak malo nastavljen??
In to mam nastavljeno pri vseh P2P programih. ABC, Kazaa in Emule, overnet
destiny ::
A kdo mogoče ve če se da zamenjat HASH fajla?
Stvar je v tem, da mam neki že skor downloadan ampak manjka mi ene par delčkov, ki jih noben nima . Obstaja pa nek file k ma enako ime, enako velikost sam z drugim hashom in z vsemi delčki!
Stvar je v tem, da mam neki že skor downloadan ampak manjka mi ene par delčkov, ki jih noben nima . Obstaja pa nek file k ma enako ime, enako velikost sam z drugim hashom in z vsemi delčki!
S Total Commanderjem razdeli nedokončani PART fajl na več fajlov po 9500KB.
Tudi tadrugi PART file razdeli na več falov ki zasedejo 9500KB. Pol pa iz prvega izloči tisti fajl(kos) ki ga ne more downloadat, in dej namesto njega (preimenuj enako) tisti drugi kos.
Pol pa združi nazaj spet s TCjem.
Tudi tadrugi PART file razdeli na več falov ki zasedejo 9500KB. Pol pa iz prvega izloči tisti fajl(kos) ki ga ne more downloadat, in dej namesto njega (preimenuj enako) tisti drugi kos.
Pol pa združi nazaj spet s TCjem.
LP, Gregor GRE^
Xplicit ::
vem da je blo o emuli ze veliko povedanega, sam nism tle na foru se nc o tem najdu:
instalirano sem imel mulo 0.42d in je dokaj dobro laufal, pol pa dons k sm zagnal se je samodejno sesul priblizno minuto po zagonu programa. si recem ok se zgodi in zazenem se enkrat spet isto. ql! potegnem dol zadnjo verzijo .42e in instaliram, pa po zagonu, ko nastavim vse dawnload folderje in connections, se po parih minutah spet sesuje. probal sem zagnat se ene parktat, sam se vedno po priblizno 2-3 minutah sesuje.
kje je fora?
edino kar je drugega od vceraj na danes na kompjuterju je to da sem posodobil nortona in nic drugega (pa se to je blo sam virus definition)
kaj bi lahko blo narobe?
aja pozabu sm povedat se to - os je win xp
error pa javi:
AppName: emule.exe AppVer: 0.42.4.27 ModName: ole32.dll
ModVer: 5.1.2600.1106 Offset: 0001222e
sm probu reinstall, pa zdrzi ene par minut vec, pl se pa spet sesuje
instalirano sem imel mulo 0.42d in je dokaj dobro laufal, pol pa dons k sm zagnal se je samodejno sesul priblizno minuto po zagonu programa. si recem ok se zgodi in zazenem se enkrat spet isto. ql! potegnem dol zadnjo verzijo .42e in instaliram, pa po zagonu, ko nastavim vse dawnload folderje in connections, se po parih minutah spet sesuje. probal sem zagnat se ene parktat, sam se vedno po priblizno 2-3 minutah sesuje.
kje je fora?
edino kar je drugega od vceraj na danes na kompjuterju je to da sem posodobil nortona in nic drugega (pa se to je blo sam virus definition)
kaj bi lahko blo narobe?
aja pozabu sm povedat se to - os je win xp
error pa javi:
AppName: emule.exe AppVer: 0.42.4.27 ModName: ole32.dll
ModVer: 5.1.2600.1106 Offset: 0001222e
sm probu reinstall, pa zdrzi ene par minut vec, pl se pa spet sesuje
destiny ::
PicNiC tole s TC je res zvito . Problem pa je v tem, k ne vem točn katera dva delčka mi manjkata. Vem da je eden bolj na začetku, drugi pa proti koncu druge tretine fajla. A maš kako idejo kako bi lohk to mal bol natančno določu?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | eMule FAQOddelek: Omrežja in internet | 7211 (5637) | Spc |
» | težave z mulo in routerjemOddelek: Omrežja in internet | 2046 (1828) | Goldee |
» | eDonkey kralj P2P omrežij (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Avtorsko pravo | 9859 (8329) | Eru |
» | ADSL visoka hitrost??Oddelek: Omrežja in internet | 1839 (1205) | BaRtMaN |
» | Kateri je poleg Kazaa 2.0 najboljsi?Oddelek: Programska oprema | 2636 (1910) | cybermedo |