Forum » Omrežja in internet » [P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.
[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.
Ashrack ::
Ugotovu sm razlog. Ce imam ZoneAlarm "Internet Zone Security" nastiman na HIGH potem mi menja streznike skoraj na vsakih 5minut. Ce ga dam pa na MED je pa QL in mi zamenja streznik na povprecno 4ure..
ps. V obeh primerih imam HIGH ID.. al kdo ve kva bi blo loh narobe z mojo nastavitvijo firewalla=
ps. V obeh primerih imam HIGH ID.. al kdo ve kva bi blo loh narobe z mojo nastavitvijo firewalla=
....
"A kdo ve zakaj me ZoneAlarm opozarja, da eMule hoče transmitat e-mail message?"
Mene tud to zanima'
Mene tud to zanima'
....
kockish ::
mislim, da se mula in zone alarm ne razumeta najboljse. zamenjaj firewall.
p.s. mozno da je to pri overnetu in ne pri muli, ne spomnem se tocno.
p.s. mozno da je to pri overnetu in ne pri muli, ne spomnem se tocno.
LORDKOCKA
Ampak do zdj mi je normalno delal! Kva bi se loh spremenil?
Sm ze mel KERIOta ampak mi ni vsec(prevec dela z njim)
ZoneAlarm PRO mi zlo dobr odgovarja in ga ne mislim menjat
ps. Prou mas, MULE in ZA se ne razumeta najbolje
Ampak do zdj mi je normalno delal! Kva bi se loh spremenil?
Sm ze mel KERIOta ampak mi ni vsec(prevec dela z njim)
ZoneAlarm PRO mi zlo dobr odgovarja in ga ne mislim menjat
ps. Prou mas, MULE in ZA se ne razumeta najbolje
....
pivmik ::
Ma če odpreš tiste tri porte, ki uporablja eMule bi mogu delat na VSAKEM firewallu!
Al je res Z.A. toliko LAME?
Al je res Z.A. toliko LAME?
LP, Gregor GRE^
Mel sm odprte porte incoming/outcoming 4662 za TCP/IP
__________________________________4672 za UDP
In mi jebe. A mi mogoc se kej manjaka?
__________________________________4672 za UDP
In mi jebe. A mi mogoc se kej manjaka?
....
PicNiK: nekoc so bili problemi samo z ZA, tudi ce je bil nastavljen pravilno =)
Sem pa malo preveril in zdaj ocitno deluje tudi z ZA, samo nastaviti ga je treba.
Sem pa malo preveril in zdaj ocitno deluje tudi z ZA, samo nastaviti ga je treba.
LORDKOCKA
Kako ga je treba nastimat?
Men ga pravilno nastimat ne uspe.
Kako ga je treba nastimat?
Men ga pravilno nastimat ne uspe.
....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ashrack ()
hmmm.... iz emule-project.net help/support:
ZoneAlarm is reported to cause problems with eMule. It is not recommended.
Tako da bo res treba menjat =)
ZoneAlarm is reported to cause problems with eMule. It is not recommended.
Tako da bo res treba menjat =)
Vem da ZA povzroča bleme. ampak s pravilno konfiguracijo deluje pravilno.
Imam HIGH ID in tudi dobre prenose. ampak blem je v tem da mi na vsakih 5minut streznik menja kot sm ze v prejsnem postu opisal
Imam HIGH ID in tudi dobre prenose. ampak blem je v tem da mi na vsakih 5minut streznik menja kot sm ze v prejsnem postu opisal
....
falotXP ::
Kateri požarni zid oz. programski firewall je pa potem priporočljivo imeti, če dosti downlodaš prek eMule, bittorrenta, DC++...??? Katerega imate vi?
Vlady ::
Norton Internet Security 2002 z antivirusom. Zadeva skoraj nič ne upočasni računalnika, in mula mi je že tud čez 153kb/s dol vlekla. Samo odvisno je kaj dol vlečeš. Filmi grejo 5x hitreje kot ostalo... Novejši filmi (kak teden ali dva po izidu DVD-ja) grejo skoraj vsi nad 100kb/s dol).
KERIO PF je kar dobr,samo mas kr dost frk na zacetku da ga pravilno skonfiguriras...
....
matrix2 ::
ker je v zvezi z donkey bom kar tukaj postavil eno vprašanje? In sicer ko hočem odpreti v donkey mapo z imenom incoming mi javi sledečo napako to napako ne javi nikjer drugje;
Runetime Error!
Program: C:\WINDOWS\explorer.exe
abnormal program termination
Runetime Error!
Program: C:\WINDOWS\explorer.exe
abnormal program termination
MATRIX2
Ne poslusat CAQKA nasveta,ker mudel je octino budala. Ker se ni ugotovil da se EDONKEY lahko uporablja tudi za legalno vsebino.Ce se ne motim je bil se prejsn teden mal nizje pod temu threadom thread o legalni izmenjavi pesmi...
Glede tvoje napake pa bi veliko pomagalo ce bi malo bolj opisal situacijo.Med tem pa probi antivirus,ADAWARE zagfnat...
Ne poslusat CAQKA nasveta,ker mudel je octino budala. Ker se ni ugotovil da se EDONKEY lahko uporablja tudi za legalno vsebino.Ce se ne motim je bil se prejsn teden mal nizje pod temu threadom thread o legalni izmenjavi pesmi...
Glede tvoje napake pa bi veliko pomagalo ce bi malo bolj opisal situacijo.Med tem pa probi antivirus,ADAWARE zagfnat...
....
windowsi pač imajo zaščito proti piratskim kopijam in ti zato ne dela..
ta je pa dobra he he he ha ha ha ho ho ho...
BaRtMaN ::
Pravzaprav to ni tako smešno, ker v Longhornu (Win2006?) bo Palladium. Dost časa, da prešaltam na Linux?
matrix2 ::
fantje še vedno čakam na odgovor. Vse sem prečokiral z antivirusni programi ad-aware....
pa še vedno javi te isto napako.
FalotXP res sem skor dol padel, kakšna šala
pa še vedno javi te isto napako.
FalotXP res sem skor dol padel, kakšna šala
Možno da imaš fentan disk... oz. bad sectorje, tam, kje se nahaja ta direktorij. Sam jst v to ne verjamem kej preveč. Je pa vseeno možnost.
MilkyWay ::
BaRtMaN: Ko pride Fritz (hardverski del zaščite) in Palladium (softverski del zaščite), Linux ne bo delu sploh, ker ga TCPA ne "podpira". Več pa najdeš v mojem podpisu .
MILKYWAY
Sam ali bo da kurcev FRITZ uspel je pa odvisno od nas potrosnikov kaj bomo delali
Sam ali bo da kurcev FRITZ uspel je pa odvisno od nas potrosnikov kaj bomo delali
....
BaRtMaN ::
MilkyWay: Si pa črnogled. Pri Intelu so rekli, da bo možno 'DRM hardware' aka. Fritz izključiti, kar pomeni Linux ali pa WinXP anytime.
Poleg tega na member listi TCPA ne vidim ne Apple-a, ne IBM-a, ne VIA-e, ne Transmeta-e.
Poleg tega na member listi TCPA ne vidim ne Apple-a, ne IBM-a, ne VIA-e, ne Transmeta-e.
FRITZ bojo uni bedniki uporabljal k nimajo pojma o comjutrih. za nas k se pa saj mal spoznamo pa ne bo panike. pa itaq se je se vsaka zascita do zdj razbila
....
MilkyWay ::
Črnogled ravno nisem, samo pišem to, kar sem prebral na internetu. IBM zagotovo je na member listi, kot ji ti praviš. Nenazadnje je IBM vse skupaj to začel.
Kdo bo pa uporabljal Fritza in kdo ne, pa ne bi jaz zdaj o tem preveč pametoval, saj je še nekoliko prezgodaj.
Kdo bo pa uporabljal Fritza in kdo ne, pa ne bi jaz zdaj o tem preveč pametoval, saj je še nekoliko prezgodaj.
No, vsi govorijo o nekih že vgrajenih protipiratskih zaščitah...samo, kdo bo šel na svoj rač. snemat win z tako zaščito, seveda nihče, kdo bo kupil hardwer z tako zaščito, seveda nihče, bomo pač na starih mašinah downlodali ter na win xp, nove stvari in nove winse pa naj imajo zase...sicer pa ni take zaščite ki se je ne da razbiti...samo sony poglejte, koliko denarja so porabili za zaščito oz. programe proti kopiranju njihovih cd-jev pa ni nič iz tega...bleh...obstajajo boljši načini za omejitev piratstva, ne pa taki...BEDA
Najboljši način proti piratstvu so konkurenčne cene piratskim izdelkom. Torej precej nižje kot pa sedaj. Verjetno je bolje kupiti winse, ki se ti sesuvajo in so nezanesljivi za 1000SIT (piratske) in imeti zraven še Linux za resnejše opravke, kot pa kupiti winse za 40.000SIT imeti neko "tehnično" podporo in ene update-e, ki ti bolj sesujejo sistem kot popravijo. No tole sem dal samo za primerjavo. Točnoh cen winsow ne poznam, ker jih nikol v življenju ne nameravam več kupiti... Vse več folka gre na otprtokodne sisteme, in otprtokodni sistemi postajajo vse bolj prijaznejši navadnim računalništva neveščim uporabnikom, ki so navajeni delati samo v grafičnem vmesniku, brez konzol. (mene osebno konzola u linux-u zelo moti, ker so winsi živi dokaz, da se da (skoraj) vse postoriti preko grafičnega vmesnika, brez pisanja v konzoli). Microsoft je verjetno zaradi tega v toliko računalnikih, ker na njem laufajo večina iger, in veliko uporabnikov računalnikov je mladih, ki radi zaigrajo kakšen "špil" na svoji mašini. Ravno zaradi tega, je tako množičen razvoj tudi hardware-a sam to je pa že druga tema. Že s telim postom sem zgrešil temo tu, vendar je samo primer, ki bi lahko saj delno odpravil piratsvo...
AtaStrumf ::
Hardwareašom ni do tega, da bi naredili nezlomljivo zaščito, ker bo kot tak neuporaben za piratske vsebine (igre, filmi itd.) in potem tudi novega HW-ja ne rabimo, ker winsi, office itd. čist dober laufa že danes in bo tudi še za naslednjih 3-5 let fural 100% brez problemov, vmes lahko pa že propadejo.
Verjetno malo mislijo tudi na to, da se da skrekat (vsaj v kombinaciji z SW), če se malo potrudiš (laiki bojo pač trpeli - SW se bo zato nekoliko bolje prodajal), ker drugače kot sem rekel, bojo izgubili precej prodaje, plus po možnosti dali nekomu konkurenčno prednost itd. Sam sebe pač ne streljaš v kolena, ane ?!?
Ni nezlomljive zaščite? Pol mi pa zrihtaj ključ od XBOX-ove zaščite. OK če uporabiš čip, se da upor. piratske igre, ampak kot sem rekel, to je pač luknja, ki jo pustijo za nekoliko bolj zagrete. Malo primerjaj prodajo iger za XBOX in ostale konzole in za PC, pa boš videl kaj mislim. Tako nekako vsi nekaj pridobijo in verjetno bo tako tudi s to novo zaščito.
Aja pa še povej mi kako odklenem množilnik na P4-ki .
BTW, če malo pomislimo je tole kar on topic .
Verjetno malo mislijo tudi na to, da se da skrekat (vsaj v kombinaciji z SW), če se malo potrudiš (laiki bojo pač trpeli - SW se bo zato nekoliko bolje prodajal), ker drugače kot sem rekel, bojo izgubili precej prodaje, plus po možnosti dali nekomu konkurenčno prednost itd. Sam sebe pač ne streljaš v kolena, ane ?!?
Ni nezlomljive zaščite? Pol mi pa zrihtaj ključ od XBOX-ove zaščite. OK če uporabiš čip, se da upor. piratske igre, ampak kot sem rekel, to je pač luknja, ki jo pustijo za nekoliko bolj zagrete. Malo primerjaj prodajo iger za XBOX in ostale konzole in za PC, pa boš videl kaj mislim. Tako nekako vsi nekaj pridobijo in verjetno bo tako tudi s to novo zaščito.
Aja pa še povej mi kako odklenem množilnik na P4-ki .
BTW, če malo pomislimo je tole kar on topic .
Zavsako stvar prej ali slej nekdo odkrije, kako se jo da odkelniti. Kot so pigruntal AMd-je, bojo tud P4-ke, če jih še niso... Ne vem točn SIcer pa kdo kupuje XBOX, če imaš na PC-ju več iger, pa še kaj drugega, kot samo ogre lahko igraš gor. Men se zdijo te konzole za igre totalno brezveze, ker lahko igram Playstation igre na Pc-ju... Pač za male mulce, za katere se bojimo, da nam bojo sesuvali domač računalnik, ali pa vsekakor ne želimo, da igrajo na našem, jim kupimo playstation. Drugače se mi zdi pa popolnoma neuporabna. In če neko stvar zakoridajo, je jo da 100% tud odkodirat. Tako kot se da uničit narejeno... In tale tema zdele je totalno off-topic, ker tukaj se meni o programih za izmenjavo datotek in ne o pirastvu. Z mulo lahko vlečeš dol popolnoma legalne stvari... Oz. kaj kdo vleče je odvisno od uporabnika.
Ja sej sm reku, da je tole kar smo začel total faljeno, tako da lahko mirno brišeš tele zadnje poste, ki so brca u temo glede topic-a...
Tr0n ::
Saj ni blema. Ce se hocete o drugih stvareh pogovarjat, pac odprete novo temo.
Tale je itaq ze prevec polna :).
Tale je itaq ze prevec polna :).
Vse bleme z Zone Alarm PRO sem resil
Ze nekaj casa v Muli dobivam sporocila:
POPRONNY: [WARNING] Your client is connecting to fast, it will get banned
Kva naj bi to pomenilo?
ps.Prvi post ki je spet ONTOPIC
Ze nekaj casa v Muli dobivam sporocila:
POPRONNY: [WARNING] Your client is connecting to fast, it will get banned
Kva naj bi to pomenilo?
ps.Prvi post ki je spet ONTOPIC
....
Myth ::
Mam linijo 1,5mbps... Uporabljam pa eDonkeya. Sedaj pa vprasanje. Zakaj mi ne vlece vsaj polovico bandwitha dol? Kaj bi moral storiti? DL , UL, Servers, Ports mam vse nastavleno... Kaj bi blo narobe, da mi vlece do 40mbps najvec? Zakaj ne more vec?
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤
@Big Daddy tvoj klient se povezuje prehitro. Tam v nastavitvah imaš nastavtitev za hitrost povezovanja. Tam daj na ene 5 novih povezav na minuto. Če se klient prehitro pvoezuje, ga server ban-a. Če ne pa še malo nazaj preber, 100% je vsaj ene 5x omenjeno v tej temi.
Ja Tron, verjetno bi blo najbolš odpret novo temo. Tale je že kot jara kača... Če hočeš kaj vedet, moraš prebrskat več kot 40 strani, to je za večino folka preveč. in potem še 1x vprašajo in še 1x dobijo razlago, in potem se število strani veča in veča v nedogled. Zato mislm, da bi lbo bolš o tem napisat FAQ ali pa quick help glede teh programov...
Ja Tron, verjetno bi blo najbolš odpret novo temo. Tale je že kot jara kača... Če hočeš kaj vedet, moraš prebrskat več kot 40 strani, to je za večino folka preveč. in potem še 1x vprašajo in še 1x dobijo razlago, in potem se število strani veča in veča v nedogled. Zato mislm, da bi lbo bolš o tem napisat FAQ ali pa quick help glede teh programov...
VLADY
Kot si napisal, je res treba nov topic odpret. Al pa se boljse, vse pomenbne stvari izpisat in jih dat v prvi topic na naslednjem threadu. Sam komu bi se to dal delat?
Kot si napisal, je res treba nov topic odpret. Al pa se boljse, vse pomenbne stvari izpisat in jih dat v prvi topic na naslednjem threadu. Sam komu bi se to dal delat?
....
Wolverine ::
Uporabljam eMule Plus Version 1i in se mi včasih kar sama zapre, ne javi nobene napake, poznate kakšno rešitev?
Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)
eMule Plus je smet, najslabši mod od eMule.
Prešaltaj nazaj na navadno eMulo.
Prešaltaj nazaj na navadno eMulo.
LP, Gregor GRE^
Jazst mam MNOD eMule 0.40f 26-stormit-22pmk
Ima tudi Kademlio, dela brez problema, medtem ko mi je tudi navaden eMule 0.3x delal težave (zablokiral, 99% poraba procesorja)
Ima tudi Kademlio, dela brez problema, medtem ko mi je tudi navaden eMule 0.3x delal težave (zablokiral, 99% poraba procesorja)
LP, Gregor GRE^
Picnik: kaj je tole home page od te mule?
zgleda da je, samo ni uradni page ampak page kjer imajo vse MODe od mule.
Jaz sem ga dobil v eMule Forumu (se moreš registrirat da vidiš MODs oddelek)
Jaz sem ga dobil v eMule Forumu (se moreš registrirat da vidiš MODs oddelek)
LP, Gregor GRE^
Tista lestvica top 5 je vredna kaj, je ze kdo probal eFMoD Kad?
Bom probal EFMOD drugic, zaenkrat se SIVKO testiram.. Folk, kaksna se vam kej SIVKA MOD zdi?
....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | eMule FAQOddelek: Omrežja in internet | 7211 (5637) | Spc |
» | težave z mulo in routerjemOddelek: Omrežja in internet | 2046 (1828) | Goldee |
» | eDonkey kralj P2P omrežij (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Avtorsko pravo | 9859 (8329) | Eru |
» | ADSL visoka hitrost??Oddelek: Omrežja in internet | 1839 (1205) | BaRtMaN |
» | Kateri je poleg Kazaa 2.0 najboljsi?Oddelek: Programska oprema | 2637 (1911) | cybermedo |