Forum » Omrežja in internet » [P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.
[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.
ganzi ::
ewo insteleru sm emulo 0.30a in se je downloal mal popravu..
Po 7h 45min prenešenih 932MB in zdele ne gre dol mnj k 40kB/s
Povprečje prenosa pa je že 33.87 kB/s..
Upload se vedno slab.. bom pa enkat ta tedn probu edonkey..da widm to čudo
Po 7h 45min prenešenih 932MB in zdele ne gre dol mnj k 40kB/s
Povprečje prenosa pa je že 33.87 kB/s..
Upload se vedno slab.. bom pa enkat ta tedn probu edonkey..da widm to čudo
jerko4 ::
Pa kaj se zadržujete z mulo. HerrBaron je lepo opisal da je edonkey hud. Dokaz več da ga mate. Js drgač uporablam overnet, ker je brez serverjev. Ampak je vseen kaj maš. Men se pr edonkeyu skos pojavla en popup pa se ga ne morm znebit. Overnet mi je drgač takoj začel dl k sm ga vklopu s 45 kb/s.
Ganzi: kolk maš pr emuli dl za en fajl? Js sm mel največ 20 kb/s. Tuki sm mel pa za en fajl 47 kb/s. Kolk bo šele k bom mel 1Mb.
Ganzi: kolk maš pr emuli dl za en fajl? Js sm mel največ 20 kb/s. Tuki sm mel pa za en fajl 47 kb/s. Kolk bo šele k bom mel 1Mb.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jerko4 ()
Lucifix ::
Nekaj me zanima... sicer je po vsej verjetnosti to vprašanje že bilo zastavljeno a vseeno nimam cel dan časa da brskam med 1900 posti (al kokr jih je že tukaj) in najdem odgovor.
Sedaj uporabljam emule plus, toda slišal sem da je mod LSD veliko boljši oz. popularen. Vem da ravno ne bo to vplivalo na hitrost, a če zbiršem plus in dodam LSD mod, a se mi bo rank kaj zbrisal ali ne?
Pa še nekaj.. recimo da pobirate "demo" programe, in imate izključen antivirusni program. Ali vas nič ne skrbi da bi dobili virus tako?
Sedaj uporabljam emule plus, toda slišal sem da je mod LSD veliko boljši oz. popularen. Vem da ravno ne bo to vplivalo na hitrost, a če zbiršem plus in dodam LSD mod, a se mi bo rank kaj zbrisal ali ne?
Pa še nekaj.. recimo da pobirate "demo" programe, in imate izključen antivirusni program. Ali vas nič ne skrbi da bi dobili virus tako?
za en file sm mev najvec skor 40kB/s!! pri filmu underground (en jugoslovanski film :) )
Drgac gre pa za en file bol pocas..
Zato pa prenašam kr neki fajlov (skor 30).
Kwa pa je zdj tole?
your client is connecting to fast(it will get baned) Vem da ni nc dobrga!?
Drgac gre pa za en file bol pocas..
Zato pa prenašam kr neki fajlov (skor 30).
Kwa pa je zdj tole?
your client is connecting to fast(it will get baned) Vem da ni nc dobrga!?
HerrBaron ::
Edonkey išče datoteke ko vseh serverjih, ne le na tistem, na katerega je povezan - pomoje je to zaradi vgrajenega overneta.
res sem maksimalno navdušen nad njim.
V cca 12 urah ki je zdownloadal 1.3 Gb.
Kdaj vam je zadnjič mula delala tako hitro?
Shareane datoteke so samo tiste, ki sem jih doldajal, in sicer le 5 komadov.
Max conecctions sem dal 250, tako da mi sploh ne moti (opazno)internetne povezave, edino nobenega špila še nisem sprobal istočasno.
res sem maksimalno navdušen nad njim.
V cca 12 urah ki je zdownloadal 1.3 Gb.
Kdaj vam je zadnjič mula delala tako hitro?
Shareane datoteke so samo tiste, ki sem jih doldajal, in sicer le 5 komadov.
Max conecctions sem dal 250, tako da mi sploh ne moti (opazno)internetne povezave, edino nobenega špila še nisem sprobal istočasno.
HerrBaron ::
@ganzi
To se ti dogaja, ker ti mula zgublja povezavo s strežnikom po nekaj sekundah, nato pa se hoče ponovno povezati.
To se pa dogaja v neskončnost. Takrat pa serverji ne dajejo drugim klientom tvojih filetov, ti pa itak ne dobiš novih virov, ker nisi priklopljen na server.
@pzorko
Predlagam edonkey-a, sicer pa lahko poskusiš oboje.
To se ti dogaja, ker ti mula zgublja povezavo s strežnikom po nekaj sekundah, nato pa se hoče ponovno povezati.
To se pa dogaja v neskončnost. Takrat pa serverji ne dajejo drugim klientom tvojih filetov, ti pa itak ne dobiš novih virov, ker nisi priklopljen na server.
@pzorko
Predlagam edonkey-a, sicer pa lahko poskusiš oboje.
men mula v 15h pobrala 1,95 GB!
HerrBaron Kaj pa lah naredim glede tega?
A je to mogoce zarad tega k mam tok slab upload? V 15h je šlo gor samo samo 150MB !?
In glih to me zanima kaj je narobe da je tok slab upload drgac mi je gor vlekl povprečno 10kB/s zdj pa komaj kaj.
Kaj je s tem da bom benan??
Aja drgač mam kabl 512/128.
HerrBaron Kaj pa lah naredim glede tega?
A je to mogoce zarad tega k mam tok slab upload? V 15h je šlo gor samo samo 150MB !?
In glih to me zanima kaj je narobe da je tok slab upload drgac mi je gor vlekl povprečno 10kB/s zdj pa komaj kaj.
Kaj je s tem da bom benan??
Aja drgač mam kabl 512/128.
Grey ::
Please help!
Imam problem s to eMule 0.30a. Zadeva deluje približno tok da najde fajle, jih zdownloada ene par MB pol mi pa ADSL dol vrže pa napiše nekakšno napako. Pol se tut ne morem konektat na internet dokler ne resetiram kompa. Če sm pa navadno na internetu mi pa tega ne dela. Firewall mi pa skos javlja neke Ping Attack, NETBios Attack, zdej tut Traceroute . Kaj bi biu lahko vzrok? Tole men že postaja mal nevarn, bom pol mogu še kej kje plačat. Tega pa ne bi glih rad. Zdej so tile anti-pirati kr povzročl zgago tko da je konc veselja .
Imam problem s to eMule 0.30a. Zadeva deluje približno tok da najde fajle, jih zdownloada ene par MB pol mi pa ADSL dol vrže pa napiše nekakšno napako. Pol se tut ne morem konektat na internet dokler ne resetiram kompa. Če sm pa navadno na internetu mi pa tega ne dela. Firewall mi pa skos javlja neke Ping Attack, NETBios Attack, zdej tut Traceroute . Kaj bi biu lahko vzrok? Tole men že postaja mal nevarn, bom pol mogu še kej kje plačat. Tega pa ne bi glih rad. Zdej so tile anti-pirati kr povzročl zgago tko da je konc veselja .
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Grey ()
Ej ne ni. Pa tut anti-virusa in firewalla nism meu. Vsi ta pravi porti so odprti tko da ni problem v tem. To se je začel dogajat k sm biu dubu unga črva(ki ga ni več) in ko sem posneu Anti Virus, od takrat.
buhica1 ::
A lahko z Overnetom ali eDonkeyem nadaljujem prenos kakega fajla, ki sem ga z eMulo prenesel recimo do polovice? Na kaj moram paziti?
Hvala za odgovore...
lp Buhica
Hvala za odgovore...
lp Buhica
Tr0n ::
Probaj skopirat temp direktorij oz. part fajle v eDonkey temp dir pa na novo zazeni. Mogoce bo delalo :).
Ja črva ni več(ni sledi)...A pr anti virusu ugasnem firewall in real time scan pa si downloadam Kerio Firewall(ker baje ne dela problemov in je dost dober)?
buhica1 ::
BTW: Iz Emule sem vse iz Temp direktorija prenesel v Temp od najnovejšega Overneta 0.50 in le ta ne prepozna part fajlov. Nato sem poskusil z downloadom enega razširjenega fajla pa tudi ni vleklo takoj...
Zaenkrat ostajam pri Muli...
lp Buhica
Zaenkrat ostajam pri Muli...
lp Buhica
destiny ::
Kva pa lahko naredim če mi zgineta .bak in .bak.met file-a v temp direktoriju? Mam pa eDonkeya...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: destiny ()
kloshar ::
Ko sem nabavil router, sem dobil nizek ID. To so moje nastavitve. Delam vse prav, ali bi moral vpisovati porte kam drugam in ali so porti pravi?
LP
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Gandalfar ()
Poldi112 ::
Mal preberi navodila kaj pomenijo ti trigger port in min, max. In probaj se 4661 za tcp ce ti dela. Drugace imas port range za tcp 4661 do 4662 in za udp 4665 do 4672.
Hair_Y ::
Jaz mam pa drug problem:
Zdaj že par dni zasledim, da mi upload pri eMule 30a nonstop niha; torej
od 10Kb pade na nulo, pa se počasi pobira pa spet na nič in tako dalje.
Vse skupaj seveda vpliva na download in je porazno.
Priključen pa sem na KKS (1024/128). Ali je še kdo drug opazil, da mu tako pobira
upload....
Ja pa včeraj sem dal sistem na novo pa nič drugače, porti pa so za mulo odprti,
kakor sem jih imel prej, ko je še vse štimalo
??????
Zdaj že par dni zasledim, da mi upload pri eMule 30a nonstop niha; torej
od 10Kb pade na nulo, pa se počasi pobira pa spet na nič in tako dalje.
Vse skupaj seveda vpliva na download in je porazno.
Priključen pa sem na KKS (1024/128). Ali je še kdo drug opazil, da mu tako pobira
upload....
Ja pa včeraj sem dal sistem na novo pa nič drugače, porti pa so za mulo odprti,
kakor sem jih imel prej, ko je še vse štimalo
??????
RE Hair Y:
Ja men se to tut dogaja.. upload je porazen pa nič ne pomaga..
Men ful slabo uploada.. pa graf je takšna katastrofa.. gor dol gor dol..
Ja men se to tut dogaja.. upload je porazen pa nič ne pomaga..
Men ful slabo uploada.. pa graf je takšna katastrofa.. gor dol gor dol..
Eto, download že na 40Kb, pol pa pade up na 0, pa gre vse v 3pm.
Pa kaj si priključen preko KKS-a ???
Pa kaj si priključen preko KKS-a ???
ne prek telemacha..
js drgač z downloadom nimam problemov.. mogoče je mal slabši..
prej je biv po 24 urah povprečen že okol 43kB/s.. zdj je pa okol 40kB/s..
Pust mulo pržgano ka rab da se dobr zalavfa..
Kakšn je pa pr teb razmerje prenosov UL:DL?
js drgač z downloadom nimam problemov.. mogoče je mal slabši..
prej je biv po 24 urah povprečen že okol 43kB/s.. zdj je pa okol 40kB/s..
Pust mulo pržgano ka rab da se dobr zalavfa..
Kakšn je pa pr teb razmerje prenosov UL:DL?
CaqKa ::
čist neumno vprašanje... a si edini ki uporabljaš ta bandwidth? oziroma si edini z dostopom do tega modema?
flipflop ::
Jst sm si dal zdaj gor overnet in zaenkrat vleče bolje kot mula,ki i zadnje dni sploh ni vlekla.
offtopic: tisti ki imate arnes 300,400 ali 500,kako ste ga dobili? Kakšna potrdila so potrebna,pogodbe,...? Ga lahko imaš če si izredni študent?
offtopic: tisti ki imate arnes 300,400 ali 500,kako ste ga dobili? Kakšna potrdila so potrebna,pogodbe,...? Ga lahko imaš če si izredni študent?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: flipflop ()
Če je blo to namenjeno meni (CaqKa), potem je odgovor Da.
Samo en računalnik direktno priključen na kabelski modem.
Saj pravim, da je to začelo dogajati pred okoli tednom dni, prej vse normal...
Samo en računalnik direktno priključen na kabelski modem.
Saj pravim, da je to začelo dogajati pred okoli tednom dni, prej vse normal...
nebi o tem kdo daje neumna vprašanja..
To sm ga vprašu zarad tega...
Prej sm meu UL:DL 1 : 4,5
Zdj pa mam razmerje 1 : 12,4
tko bajdwej hotu sm sam vidt a njemu tut tok slabo uploada! Neumno uprašanje je pa a virus fasu ker je reku da je na novo naložu sistem..
In js sm ga tut in ni blo izboljšanja..
To sm ga vprašu zarad tega...
Prej sm meu UL:DL 1 : 4,5
Zdj pa mam razmerje 1 : 12,4
tko bajdwej hotu sm sam vidt a njemu tut tok slabo uploada! Neumno uprašanje je pa a virus fasu ker je reku da je na novo naložu sistem..
In js sm ga tut in ni blo izboljšanja..
CaqKa ::
tisto neumno vpršanje je bilo namenjeno meni ... oziroma se je nanašalo na moje vprašanje ki sem mu ga zastavil..
sicer pa ja.. tvoje vpršanje je neumno... bolj vmesno bi bilo če bi ga vprašal koliko uploada.
pa četudi je sistem na novo dal je lahko virus ostal.
sicer pa ja.. tvoje vpršanje je neumno... bolj vmesno bi bilo če bi ga vprašal koliko uploada.
pa četudi je sistem na novo dal je lahko virus ostal.
No da zadovoljim vsem vprašanjem :
upload-am 10Kb, sistem pa sem dal na novo gor, pred tem pa sformatiral particijo.
Sem mel tudi (no še mam) norton antivirus in kerio-v firewall.
Sem dal včeraj spet vse na novo gor (tokrat sem se ognil tem 'glupim' Windows
update-om), pa mi na začetku niti web strani ni odprlo, sedaj pa
zadeva spet šiba po starem.
Očitne kabelski modem rabi nekaj časa, da se na novo skonfigurira, ker sem danes zjutraj
pogledal mulo in je povprečje okoli 33Kb, trenutni Dl pa 57Kb.
Samo sem že enkrat opazil, da ko sem dal gor windowsovo popravke je cel
sistem deloval bolj čudno, ni blo pravega odziva, net je deloval bolj počasi, itd...
Bom raje počakal na SP2....
upload-am 10Kb, sistem pa sem dal na novo gor, pred tem pa sformatiral particijo.
Sem mel tudi (no še mam) norton antivirus in kerio-v firewall.
Sem dal včeraj spet vse na novo gor (tokrat sem se ognil tem 'glupim' Windows
update-om), pa mi na začetku niti web strani ni odprlo, sedaj pa
zadeva spet šiba po starem.
Očitne kabelski modem rabi nekaj časa, da se na novo skonfigurira, ker sem danes zjutraj
pogledal mulo in je povprečje okoli 33Kb, trenutni Dl pa 57Kb.
Samo sem že enkrat opazil, da ko sem dal gor windowsovo popravke je cel
sistem deloval bolj čudno, ni blo pravega odziva, net je deloval bolj počasi, itd...
Bom raje počakal na SP2....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Hair_Y ()
blze ::
folk jz sm tud še zelenc v tem e-mule sam mene zanima zakaj mi dela pri filmu čist na koncu pride recimo do 30kb do konca filma in mi skoči na 8mb in reče zadnji del je pokvarjen in to mi dela nonstop.A ve kdo zakaj??
uživejte
blze
blze
Jest mam pa problem s firewallom, k ne vem kje ga mam vkloplenga ! Na routerju je disejblan, na lokalni mrežni povezavi ga pa tud nisem vklopu. Mam pa Norton systemworks 2003 in autoprotect enablan.
Problem je, da je edini server, k se lohk konektam na donkeyu www.lolitasgratis.net (al pa kako podobno sranje)
A ma kdo kako idejo?
Problem je, da je edini server, k se lohk konektam na donkeyu www.lolitasgratis.net (al pa kako podobno sranje)
A ma kdo kako idejo?
Itak da LowID če sem za firewallom... Tud v WinMX-u ne morem uspostavt primarne konekcije (konekcija za DSL, kabl, T1...).
BaRtMaN ::
blze: stalno dobivaš od nekoga pokvarjen del. Pavziraj in spet resumaj z downloadom, mogoče pomaga.
destiny: a imaš mogoče Win XP in enablan integrirani firewall?
destiny: a imaš mogoče Win XP in enablan integrirani firewall?
bartman:ma to dela usak film, ko napiše končujem začne računačnik ful neki mlet in pol sam vrže na določen mega nazaj in spet jovo na novo in pol u zaposnik napiše najden pokvarjen del, to mi greže rahlo na živce
ve kdo za kakšno rešiitev??
ve kdo za kakšno rešiitev??
uživejte
blze
blze
ej v najdi.si napiši emule pa ti bo najdlo stran kamor piše kako se konfigurira emule in kako se sklopi firewal
uživejte
blze
blze
BaRtMaN ::
Greš na lastnosti povezave, preko katere se povezuješ v internet, greš na zavihek Advanced in izklopiš.
BaRtMaN: To vem in tem je že skoz izklopljen (za vsak slučaj sm šu še enkrat preverit in je izklopljen) ampak jest sm še zmer pod firewallom
Hair Y
Kako je z uploadom pri teb a se je kej popravu?
Moj je še vedno ful slab..
Pa se download se mi je poslabšu..
Kako je z uploadom pri teb a se je kej popravu?
Moj je še vedno ful slab..
Pa se download se mi je poslabšu..
debela deklca ::
Pozdravljeni! Mam eno vprašanje za vse, k uporabljate mulo. Men se zdaj dogaja, da na search sploh nič ne najde, tud če dam še tako ''popularno'' ime za iskat. Kaj se dogaja?Mi zna kdo pomagat. Do včeraj je blo še vse v redu.
Hvala
Hvala
Ganzi: Joj kake probleme sem mel, sploh se mi modem ni hotel 'konektat' na
provider-ja. Še vedno ne vem ali je bil problem pri meni ali ponudniku storitev - KKS-u.
Ali je možno, da MAC adresa kaj zaj*be modem pri priključevanju?
Ko sem potem nekaj šaril po biosu, je vse delovalo normalno.
Up-load je sedaj normalen, torej konstantno 10Kb, down pa tudi v povprečju
okoli 35Kb, tak, da je zaenkrat vse O.K.
Ali lahko kdo razloži kaj več o MAC naslovu in kaj je to NIC ???
provider-ja. Še vedno ne vem ali je bil problem pri meni ali ponudniku storitev - KKS-u.
Ali je možno, da MAC adresa kaj zaj*be modem pri priključevanju?
Ko sem potem nekaj šaril po biosu, je vse delovalo normalno.
Up-load je sedaj normalen, torej konstantno 10Kb, down pa tudi v povprečju
okoli 35Kb, tak, da je zaenkrat vse O.K.
Ali lahko kdo razloži kaj več o MAC naslovu in kaj je to NIC ???
Cokolesnik ::
MAC (Media Access Control)
Naslov MAC je enoumno določen naslov računalnika, definiran na nivoju strojne opreme.
V omrežjih Ethernet je to njegov naslov v krajevni mreži. Ko je računalnik povezan na internet, se naslovu MAC priredi naslov IP.
Naslovi MAC so 48 bitni, v šestnajstiškem številskem sistemu pa so predstavljeni z 12 mestnim številom.
Naslov MAC je enoumno določen naslov računalnika, definiran na nivoju strojne opreme.
V omrežjih Ethernet je to njegov naslov v krajevni mreži. Ko je računalnik povezan na internet, se naslovu MAC priredi naslov IP.
Naslovi MAC so 48 bitni, v šestnajstiškem številskem sistemu pa so predstavljeni z 12 mestnim številom.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
matrix2 ::
Imam problem z e-donkey-jem, sem ga inštaliral pred mesecem dni in takrat na začetku je zelo obetal, tudi konstantno do (120kb lowda). Že tri dni nazaj pa se je vsa zadeva zelo upočasnila tako lowd kot upload. Te isto se mi je pripetilo tudi z mulo načeprav so bile hitrosti pri muli že na začetku zelo mizerne(10kb/s). Če ima kdo takšno izkušnjo bi prosil, če mi lahko svetuje zakaj se vsi ti programčki tako upočasnijom, nekje na dobo enega meseca. Še to najnovejšo verzijo sem snel iz uradne strani zato me vsake toliko opozarja da jo moram registrirati. Je mogoče to vzrok?
flipflop ::
Meni tudi overnet počasi vleče (največ 5kb),prej je vlekel 55 kb/s. Upload je še vedno takšen kot je bil.
matrix2 ::
zanimivo tole z e-donkey, potem nisem edini ki mu drastično pada lowd. Nekako upload se je stabiliziral, lowd pa še vedno drastično pada iz dneva v dan. Trenutno imam povprečje treh dneh 7kb imel pa sem povprečje 80kb/s. Mogoče ve kdo čemu vzrok!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | eMule FAQOddelek: Omrežja in internet | 7212 (5638) | Spc |
» | težave z mulo in routerjemOddelek: Omrežja in internet | 2046 (1828) | Goldee |
» | eDonkey kralj P2P omrežij (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Avtorsko pravo | 9859 (8329) | Eru |
» | ADSL visoka hitrost??Oddelek: Omrežja in internet | 1839 (1205) | BaRtMaN |
» | Kateri je poleg Kazaa 2.0 najboljsi?Oddelek: Programska oprema | 2637 (1911) | cybermedo |