Forum » Zvok in slika » DLNA omrežje pomoč
DLNA omrežje pomoč
bacho ::
Imam DLNA televizor in imel bi NAS ( Bufalo TeraStation podpira DLNA recimo ) in DLNA player ( LaCie LaCinema Mini HD Connect )
Zakaj tako. Televizija je na steni in je v steno vgrajen tudi mrežni kabel, player bi bil drugje.
Zanima me ali lahko vrtim hd in full hd filme preko dlna playerja na tvju, nimam izkušenj in bi prosil za nasvet. Drugo ali ta player vidi nas storage, ima kdo kake izkušnje z tako konfiguracijo. ( NAS mrežni, tv mrežna, player mrežni )
Ful hvala!
Zakaj tako. Televizija je na steni in je v steno vgrajen tudi mrežni kabel, player bi bil drugje.
Zanima me ali lahko vrtim hd in full hd filme preko dlna playerja na tvju, nimam izkušenj in bi prosil za nasvet. Drugo ali ta player vidi nas storage, ima kdo kake izkušnje z tako konfiguracijo. ( NAS mrežni, tv mrežna, player mrežni )
Ful hvala!
milc ::
Jaz imam nekaj izkušenj z DLNA. Stvar deluje na pol OK. Obstaja več DLNA providerjev, probal sem recimo Vuze, pa PS3 pa še ene par. Vsi deljejo tko tko, včasih pa se tudi sesujejo, tako providerji, kot tudi TV. Nekateri video posnetki, ki mi sicer preko USBja (ko priklopim ključek z istim posnetkom na TV) delujejo odlično, preko DLNAja ne delujejo, reče sistem neznan format ali neki podobnega. Verjetno je sicer vse odvisno od konfiguracije DLNA strežnika.
Razlika, ki sem jo jaz opazil, pa ni nezanemarljiva je tudi ta, da se vsebine preko DLNA ne da FF in REVat. Tudi funkcija, da si tv zapomni zadnjo pozicijo, kjer si nehal gledati video ne deluje. Skratka, jaz če se mi le da, raje zadevo skopiram na disk/usb in priklopim na TV. Uporabljam Samsung UE46C7000. TV je na lokalno omrežje priklopljen preko brezžične povezave, tako da se preko DLNA včasih tudi zatika. Ča imaš windows mediaplayer, se tudi ta pojavi na TVju kot ponudniuk vsebin (preko DLNA), nisem probal, ker imam še stari dobri Windows XP. Ravno tako se pojavijo razni telefoni od sosedov na seznamu ponudnikov...
Moja ocena DLNAja, ideja odlična, realizacija pa zaenkrat precej šepa. Vsaj kar se tiče moje izkušnje.
Razlika, ki sem jo jaz opazil, pa ni nezanemarljiva je tudi ta, da se vsebine preko DLNA ne da FF in REVat. Tudi funkcija, da si tv zapomni zadnjo pozicijo, kjer si nehal gledati video ne deluje. Skratka, jaz če se mi le da, raje zadevo skopiram na disk/usb in priklopim na TV. Uporabljam Samsung UE46C7000. TV je na lokalno omrežje priklopljen preko brezžične povezave, tako da se preko DLNA včasih tudi zatika. Ča imaš windows mediaplayer, se tudi ta pojavi na TVju kot ponudniuk vsebin (preko DLNA), nisem probal, ker imam še stari dobri Windows XP. Ravno tako se pojavijo razni telefoni od sosedov na seznamu ponudnikov...
Moja ocena DLNAja, ideja odlična, realizacija pa zaenkrat precej šepa. Vsaj kar se tiče moje izkušnje.
McMallar ::
Kar se tice FF in REW - pri PS3 media server (in WMP) to deluje, ne deluje pa pri vseh tipih datotek. Recimo mkv datotek ne morem "previjati", medtem ko DivX datoteke lahko. Imam pa Panasonic TX-P42E20.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25
Because OCT31 = DEC25
Jaz imam nekaj izkušenj z DLNA. Stvar deluje na pol OK. Obstaja več DLNA providerjev, probal sem recimo Vuze, pa PS3 pa še ene par. Vsi deljejo tko tko, včasih pa se tudi sesujejo, tako providerji, kot tudi TV. Nekateri video posnetki, ki mi sicer preko USBja (ko priklopim ključek z istim posnetkom na TV) delujejo odlično, preko DLNAja ne delujejo, reče sistem neznan format ali neki podobnega. Verjetno je sicer vse odvisno od konfiguracije DLNA strežnika.
hvala. Zanimajo me predvsem mkvji in divxi, mkv-je bi lahko vrtel samo player. Dejansko se na tvju pojavi DLNA player in vrti mkv preko 100 Mbit/s? kako je z podnapisi? Mogoče bi pa player vseeno skril za televizor, upajoč da bo daljinec delal,priklopil preko HDMI, samo da se poveže na NAS, nujno mora biti NAS. Je kak player ki dober nese daljinec?
Ker player in NAS delata skupaj ok? Je kdo probal zgornjo varianto?
Hvala, če kdo odgovori na katerokoli od treh vprašanj.
Zakaj pa bi prikljuceval TV na player ki bi ti potem predvajal DLNA vsebine? TV nima podpore?
Jaz imam v drugi sobi racunalnik z DLNA streznikom. TV je prikljucen direktno na LAN in to je to.
Jaz imam v drugi sobi racunalnik z DLNA streznikom. TV je prikljucen direktno na LAN in to je to.
Because OCT31 = DEC25
Because OCT31 = DEC25
Zakaj pa bi prikljuceval TV na player ki bi ti potem predvajal DLNA vsebine? TV nima podpore?
To je za mojega kolega, ima samo notebook, ki je včasih tukaj, včasih tam, zato bi imel mkv player ki se konekta na NAS, želi še da delajo slo podnapisi.
Preko PS3 Media Server podnapisi delajo. Nisem preprican ampak mislim da mora biti ime enako filmu (Film.avi in Film.srt).
Because OCT31 = DEC25
Because OCT31 = DEC25
pierch ::
Za lastnike Samsungov serije B in C je alternativa SamyGO, nekaj napotkov v tej temi: Samsung TV DLNA - dts zvok
Pierch
Andrejcek ::
Da ne odpiram nove teme..
TV: Panasonic TX-P42V20E
PC: obični laptop (win7)
Media server :PS3
Vse lepo deluje dokler ne predvajam filmov. Cca 2 minuti dela ok, potem pa ful šteka.
Tudi branje datotek iz serverja traja vedno dlje.
Preiskusil sem tudi vmesnik od media playerja pa je še slabše, saj ne prepozna novo dodanih datotek.
V glavnem, če ima kdo rešitev lepo prosim, drugače odneham. :(
Hvala LP
Vse lepo deluje dokler ne predvajam filmov. Cca 2 minuti dela ok, potem pa ful šteka.
Preiskusil sem tudi vmesnik od media playerja pa je še slabše, saj ne prepozna novo dodanih datotek.
Hvala LP
Verzija PS3 serverja je?
Because OCT31 = DEC25
Because OCT31 = DEC25
solorajder ::
Da ne odpiram nove teme..
Hvala LP
živjo
Imel sem podoben primer z zatikanjem mkv datotek preko dlna na LG plazmi.
Ugotovil sem, da je problem v mrežni kartici računalnika. Zamenjal sem mrežno kartico 10/100 z hitrejšo(gigabitno) in filmi se več ne zatikajo.
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DLNA podnapisiOddelek: Pomoč in nasveti | 1377 (861) | Ales |
» | Smart tv, dlna, plex media server ali kaj drugegaOddelek: Programska oprema | 3617 (2222) | Jeronimo |
» | DLNA softwareOddelek: Zvok in slika | 7564 (4813) | mk818764 |
» | DLNA in LG 42LE5500Oddelek: Omrežja in internet | 5213 (4433) | mcesarec |
» | PHILIPS 32PFL8404H/12 TV LCD+ ethernet portOddelek: Zvok in slika | 7982 (6751) | Dejancek |