» »

usb ključ

usb ključ

slavkot1 ::

Iz kitajske semnaročil 50 usb ključkov 32 gb velikosti in 50 ključkov velikosti 64gb. Bili so dokaj poceni in nisem razmišljal kaj bi lahko šlo po zlu. Ko sem jih prejel sem probal na računalniku ključek ga vstavil in dal lastnosti in res piše 32gb in 64gb velikost. Ko pa skušam naložiti film mi ga naloži in na tistem računalniku na kerem si nalagal film vse deluje. Na drugih računalnikih pa ne zazna da je kaj na ključku. Kaj se da storiti glede tega?

bluefish ::

Ker ti ključki v resnici nimajo kapacitete 32 oz. 64GB. Simple as that.

shadeX ::

tudi sam se z ebaya naročil 2X32gb microsd card in odštel 50EUR. kmalu po tem je bil oglas izbrisan, sicer 2X kartico sem dobil tudi piše na njej 32gb vendar ne deluje.

torej oropan sem bil 50EUR. šola za naprej.

če smem vprašat. koliko si ti odštel za 100 teh usbjev?

Ales ::

shadeX, če is plačeval z paypalom lahko sprožiš postopek za vrnitev denarja.

slavkot1, če dela na enem računalniku in na drugem ne, potem se splača še malo časa posvetiti ugotavljanju, kaj bi lahko še bilo narobe.

Za začetek nam vsaj napiši tole:
- kateri operacijski sistem imaš na enem in na drugem računalniku?
- ali si USB ključ formatiral in kateri datotečni sistem si uporabil?
- kako velika je datoteka s filmom?
- ali pravilno javlja zasedenost prostora na USB ključu, potem ko skopiraš film nanj?
- če formatiraš USB ključ na drugem računalniku in posnameš nekaj nanj, ali prvi računalnik tega prav tako ne vidi?

slavkot1 ::

-Jst mam windows vista na drugem računalniku je pa windows 7.
-Usb ključ sem probal formatirat v ntfs samo mi ne dovoli, zato sem ga formatiral v exfat datotečni sistem
-Datoteka s filmom je velika 700Mb
-Zasedenost prostora javlja pravilno ko nasnames film odšteje teh 700mb od tistih 62,4 ko je prazen.
- formatiral sem ga na windows vista in ko ga hoče odpreti na windows 7 mi pokaže datoteko in tut film je notr samo ga noče odpreti, isto se dogaja ko naredim obratno.

Dal sem 700EUR za teh 100 ključkov, živčn sm za popizdit ker nemorem ugotovit zakaj ne deluje.

Aja ko sem ključke prvič vstavil v pc je v mapi od ključka pokazalo neko datoteko za par sekund nato je izginila. Kaj bi lahko tista mapa bila?

Ali je možno da je ključek samo sprogramiran da v lastnostih pokaže 64gb prostora v resnici ga pa tut 64Mb ni?

gorenjc ::

Kot je že bluefish napisal, gre za lažne usb ključe (glede velikosti). Dejansko kapaciteto usb ključa se lahko preveri z H2testw orodjem. < Opis orodja tukaj Proizvajalca usb ključa (idvendor) se lahko preveri z Usbview orodjem. Prenese se ga lahko s te strani. To je drugače orodje od MS. >Na temo lažnih usb ključev precej tukaj, zadošča pa že v google-u fake usb flash drives. Windows explorer za take lažne ključe ne prikaže pravilne velikosti.

Nagi Bator ::

Kaj 100 si jih vzel po 7EUR v povprecju za en 32-64GB velik kljuc.
Bi ti ze zdrava pamet morala govorit, da tu verjetno nekaj ne stima.
Zal...,je pa dobra sola za naslednjic.
Si pa naredil nekega kitajca precej srecnega ;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formatiranje diska v W10 ne gre v starejše formate (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
568429 (7169) Pithlit
»

Na Usb ključ ne naloži datoteke (strani: 1 2 )

6216899 (16238) s6c-gEL
»

usb kljuci

262102 (1285) T-Mac
»

Usb ključ ne predvaja določenih formatov

Oddelek: Strojna oprema
1611806 (9711) Toros
»

Kateri USB ključ kupiti? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
16532195 (19108) Izi

Več podobnih tem