Forum » Omrežja in internet » Rabim pomoč - IPv6 (praktični del)
Rabim pomoč - IPv6 (praktični del)
hijackster ::
Hejla!
Mene zanima kaj spada pri IPv6 pod praktični del. Sam delam seminarsko glede tega,
pa je potrebno drugo kot splošna teorija, pa me zanima kje nej se lotim iskanja
oz. kaj bi sploh spadalo pod praktični del - a so to nastavitve al kko?
Hvala za odgovore!
Mene zanima kaj spada pri IPv6 pod praktični del. Sam delam seminarsko glede tega,
pa je potrebno drugo kot splošna teorija, pa me zanima kje nej se lotim iskanja
oz. kaj bi sploh spadalo pod praktični del - a so to nastavitve al kko?
Hvala za odgovore!
jl ::
Lahko postavis v labu neko testno opremo, par routerjev/switchev/firewallov/PC-jev in postavis neko testno IPv6 omrezje. Testiras razlicne routing protokole, probas razlicna pravila na pozarnih pregradah in opazujes obnasanje itd.
Lahko pa tudi cisto enostavno naredis IPv6 tunel (npr preko tunnelbroker) in naredis na PCju trace prometa npr z wiresharkom ter nato malo analiziras.
Cisto odvisno na kaksnem nivoju zelis prakticni del izvesti...
Lahko pa tudi cisto enostavno naredis IPv6 tunel (npr preko tunnelbroker) in naredis na PCju trace prometa npr z wiresharkom ter nato malo analiziras.
Cisto odvisno na kaksnem nivoju zelis prakticni del izvesti...
hijackster ::
No, mogoče sem se malo napačno izrazu - stvar je v tem, da morm v obliki pisnega dela predstavit
praktični del IPv6, ni mi pa potrebno dejansko - fizično izvajat tega.
Drgači sm čist n00b glede tega in bi rabu preprosto smernico ker niti nevem kaj bi googlu.
Hvala za odgovor btw.
praktični del IPv6, ni mi pa potrebno dejansko - fizično izvajat tega.
Drgači sm čist n00b glede tega in bi rabu preprosto smernico ker niti nevem kaj bi googlu.
Hvala za odgovor btw.
afro~dizzy~act ::
Bi uporabu temo.
Berem o pomanjkanju IP4 naslovov. Vem da gre tukaj bolj za ISP povezane probleme, ampak vseeno...
Kdaj bomo začeli IP6 sistem uporabljat tudi doma za razne naprave? In kako bodo stare naprave IP4 komunicirale z novim omrežjem?
Sam sem se komaj kaj naučil o IP4. Ali bo za preskok na IP6 potrebno kup novega znanja, ali bo to samo bolj nadgradnja obstoječega?
Berem o pomanjkanju IP4 naslovov. Vem da gre tukaj bolj za ISP povezane probleme, ampak vseeno...
Kdaj bomo začeli IP6 sistem uporabljat tudi doma za razne naprave? In kako bodo stare naprave IP4 komunicirale z novim omrežjem?
Sam sem se komaj kaj naučil o IP4. Ali bo za preskok na IP6 potrebno kup novega znanja, ali bo to samo bolj nadgradnja obstoječega?
SasoS ::
Potrebno bo kup novega znanja, stare IPv4 naprave ne bodo nikoli komunicirale z novim svetom, itd. Zato pa traja prehod že 12 let :D
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IPv6 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 93680 (11695) | Klemen86 |
» | Deveto slovensko IPv6 srečanje (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 12769 (10387) | Bakunin |
» | Jutri svetovni dan IPv6 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 17718 (14714) | Spock83 |
» | Naslovi IPv4 bodo pošli prihodnje leto (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 9748 (7432) | Bakunin |
» | IPv6 on Linux RH9Oddelek: Omrežja in internet | 2341 (1890) | Gandalfar |