» »

fitnes...

fitnes...

macek17 ::

Pozdravljeni,

Star sem 18 let in sem začel obiskovati fitnes... S sabo sem imel izkušenega prijatelja, ki hodi v fitnes že 3,4 leta, da mi je pokazal, kako se pravilno dela na posameznem orodju... Začel sem z vlečnimi vajami, nakar sem po približno pol vre vadbe, odšel na vaje za ročke (uteži)...

Kot začetnik sem začel z 5kg, potem 7.5kg... najprej sem uporabljal desno roko, potem pa še levo...
Problem se je začel pojavljati, ko sem dobil utež v levo roko in sem z veliko truda komajda vzdignil 2kg...

Preprosto mi ni jasno, kako je to mogoče! Kolega, ki je bil z mano v fitnesu, mi je svetoval zdravnika, ki ga bom tudi jutri obiskal...
kaj bi lahko bilo narobe?

Hvala za odgovore

bluefish ::

Če si desničar, potem je normalno, da je leva roka šibkejša. Je pa res, da je med 2 in 5 kilami kar nekaj razlike.

gendale ::

a tudi v vsakdanjih opravilih opaziš veliko razliko v moči med levo in desno roko?

maš še kje veliko razliko v moči med levo in desno stranjo?

najboljša varianta je da imaš levo stran šibkejšo in manj vzdržljivo in je bilo to + da si jo že s prejšnjimi vajami utrudil razlog, za razliko v moči

Qcube ::

Meni se zdi to dokaj normalno za prvič v fitnesu. Praviloma bi zdaj moral delati vaje s težo, ki ti jo zmore slabša roka, dokler ne dosežeš moči desne roke. Če leva roka lahko dvigne 2kg, delaš vaje tudi z desno 2kg.

turkx90 ::

Qcube je izjavil:

Meni se zdi to dokaj normalno za prvič v fitnesu. Praviloma bi zdaj moral delati vaje s težo, ki ti jo zmore slabša roka, dokler ne dosežeš moči desne roke. Če leva roka lahko dvigne 2kg, delaš vaje tudi z desno 2kg.



Eh nevem, če je to res. Po tem kar jaz vem, se dela z večjo težo, saj se ti pol leva roka s časom privadi. pri vseh je na zacetko ena bolj švoh od druge. Še posebej pri kašnem benchu se to lepo opazi.

Mustang2142 ::

Res da je normalno da si z eno roko šibkejši kot z drugo, ampak da pri 18 letih lahko dvigneš samo 2 kg pa ni. Pa med 2 kg in 7,5 kg je zelo velika razlika.

turkx90 ::

Mja, očitno je preveč geekal. Tudi 7 kg ni nič za ta leta če mene vprašaš. Mislim odvisno katera vaja, sklepam pa da je delal biceps.

M-XXXX ::

Mustang2142 je izjavil:

Res da je normalno da si z eno roko šibkejši kot z drugo, ampak da pri 18 letih lahko dvigneš samo 2 kg pa ni. Pa med 2 kg in 7,5 kg je zelo velika razlika.

Se ne morem bolje strinjat. Sicer ne vem za kakšne vaje gre, če pa recimo vzameš normalno vzdigovanje je pa za eno roko tud 20 kil malo, kaj šele 2!! Pa to še pralnega praška ne moreš dvignit:|

CleanPower ::

valda biceps. folk vid popaja in pol misle da še maš velk biceps boš nabit.

Avenger ::

Mah opis v OP je zanič. Bolj natančno opiši. Kaj si delal, koliko ponovitev, itd.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

blackbfm ::

Proste uteži za začetnika sploh niso primerne.. Delaj na napravah in glej da pravilno izvajaš vaje, dokler se ne utrdiš.

Kar se pa mišice tiče pa nimam pojma..kvečjem če bi imel zlomljeno roko v preteklosti? res najbolše da ti zdravnik počekera če je vse ok potem pa greš lepo naprej.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

Mare3 ::

Sklece, drog za dvigovanje in trebušnjaki FTW! Delam že nekaj časa se mi vidno bolj pozna od kolegov ki hodijo v fitnes in pijejo razne dodatke... Je pa res da treniram tudi nogomet, saj se z tekom verjeli ali ne mišice utrjujejo. Nasvet za macek17, to je verjetn zato ker karkli si delal si obremenjeval samo desno roko da ti ja nebi bilo treba leve, ne vem sicer zakaj ampak ok. Začni pa tako kot sem zgoraj napisal sklece, dvigovanje na drogu. Verjetno se na začetku ne boš dvignil nič več kot 5-10krat ampak brez skrbi v dveh tednih ob vsakodnevni vadbi lahko prideš tudi do 30 dvigov ali več če seveda redno izvajaš vaje.

ripmork ::

Morda pa gre le za bolj šibke vezi na levi roki. V vsakem primeru pa ne škodi obisk pri zdravniku.

@Mare3 dobro ve, kaj govori. Dvig na drogu je ena najboljših vaj za hrbet, je pa težka, zato se jo marsikdo izogiba. Če nisi dovolj močan za dvig na drogu, v začetku delaš le negativen del vaje (s pomočjo stola se dvigneš, potem se pa sam spuščaš, pa ponavljaš to dokler gre), sčasoma bo dovolj moči za prvi samostojen dvig na drogu.

Pri asimetriji je nujno in edinole logično, da težo bremena prilagodiš šibkejši mišici. Torej, če lahko z eno roko le 2 kilograma dvigneš, je to pač tvoj starting point za roke. Če boš močnejšo roko delal z večjo obremenitvijo, boš le še povečal simetrijo, česar nočeš v nobenem primeru.

Ker si začetnik je najboljše izkoristit trenažerje (zato pa v glavnem so, da se na čimbojl varen način naučiš "čutit" posamezne dele telesa).
Po kakšnem mesecu privajanja pa začneš s prostoročnimi vajami. Če je treba z dvemi kilami začet, boš pač z dvemi kilami začel. Bistvena je pravilna in počasna forma, obremenitev se skladno s tem postopoma dodaja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ripmork ()

Rippy ::

Lahko opišeš občutek, ko želiš dvigniti otež z levo roko ? Dejansko je možno, da možgani "pozabijo" kako učinkovito aktivirati mišice za določen gib... Mogoče se malo čudno sliši :). Recimo ni bolečine ali napora ampak enostavno ne gre toliko, kot bi moralo. Dober znak, da si len kot pes :D

Mare3 ::

Če se na drogu ne moreš dvigovati imaš verjetno kakega prijatelja ki te lahko drži za noge tako sem jaz začel s tem dvigovanjem da mi je kolega držal noge v zraku in sem se pač dvigoval toliko kolikor sem lahko hitro se obe roki izenačita in se lahko samostojno dviguješ. To je samo en način kateri je meni pomagal, obstajajo pa razne gume za raztegovanje ki so tudi dobra stvar.

JanezekNovak ::

Drugače imaš tudi napravo, ki ti olajša dvigovanje...

Assisted Chin / Dip
http://www.euroairsoft.com/

DrSimy ::

Vse vaje delaj z enojno palico

Kot začetnik nimaš kaj početi z izolacijskimi vajami.
S časom se bo roka oz mišica na levi roki toliko ojačala da boš dvigoval približno iste kg.

Začetnik se šteje okvirno pol leta s tem da 3x tedensko treniraš.
Za začetek ali celo telo vsak trening ali pa razdeljeno na 2 dela.

Recimo:
Trening A:
Bench press 4x10
Bent over a row 4x10
Military press 4x10
Trebušnjaki 4x20-25

Trening B:
Squat 4x15
Barbell curls 4x10
Overhead Triceps Extension 4x10
Calve raise 4x15


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vadbena rutina (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11111497 (8262) m0LN4r
»

Vaje z lastno težo

Oddelek: Loža
3812169 (10478) Golden eye
»

Fitnes naprava

Oddelek: Loža
232273 (1723) CleanPower
»

Poceni fitness oprema (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6812470 (8458) Heisenberg

Več podobnih tem