» »

Kako posodobiti live image Ubuntuja?

Kako posodobiti live image Ubuntuja?

RejZoR ::

Ok, stvar je taka. Imam 4GB ključ na katerem je Ubunto 10.10. Imam tud 3GB casper-rw file, da se mi spremembe shranjujejo kljub temu da gre za Live image. Na tej točki pa me zanima če je možno ta live image posodobiti, da bi pač imel naložene vse najnovejše popravke, nadgradnje in bugfixe ter ročno dodal še kakšno programje itd, ker je precej stvari v stock live imageu že precej zastarelih (npr Firefox 3.6.10 namesto 3.6.13 itd).

Sem že probal z uporabo tega 3GB casper-rw dela ampak mi kmalu javi, da je zmanjkalo prostora kar pomeni da zadeva ne deluje ravno kot sem si zamislil da bo.

Če se da posodobit zadevo na ključku kar znotraj Ubuntu Live ko deluje bi bilo fino, lahko pa tudi vse skupaj nadgradim v Windows sistemu in nato zadevo prenesem na ključek.

Je kdo tolk štručkota, da bi mi povedal kako to narediti? Google ni bil radodaren, ker mi je serviral samo zadetke kako nadgrajevati stare inštalacije Ubuntuja na novejše, ne pa točno tega kar rabim jezst.

Thx
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Icematxyz ::

A ta ključek bolj ali manj uporabljaš na enem računalniku? Se pravi nočeš namestiti zadeve na trdi disk in pač imaš vse skupaj raje na USB ključu?

Ne, ta ključek bi potem prenašal okoli in ga uporabljal na različnih sistemih.

dux ::

@RejZor: Jaz sem uporabljal LiveUSB in ga nekajkrat tudi posodobil pa je šlo vedno brez težav (res pa je, da sem ga nadgradil le nekajkrat).
Če ti pravi, da ni dovolj prostora na ključku poskusi z novo namestitvijo na ključek in povečaj "persistence file", prostor, ki ga ima Ubuntu na razpolago.
Upanje je v nasih odlocitvah

Sej ima na razpolago 3GB kar je max kar sem lahko nastavil. Preostalih 800-900MB pa je rezerviranih za sam image Ubuntuja.

Bi se dalo inštalirati Ubuntu na ključek kot bi se ga sicer na trdi disk ampak da bi delovalo kljub temu, da bi se ga prestavljalo po različnih strojnih konfiguracijah. Al to ne bi delovalo najbolje?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RejZoR ()

Če gre le za odprto kodne gonilnike bi morda delovalo. Grub2 ne vem edino, kako bi se obnašal. Bi bilo treba poskusiti. Poskusi torej pa boš videl.

Bolj kot gonilnike se mi gre za software. Firefox, playerji, kodeki, plugini ala Adobe Player itd...

Saj pravim, namesti pa boš videl. Grub2 namesti v MBR od USB ključa. To pazi pri namestitvi Ubuntu na USB ključ, da boš izbral to opcijo. Za gonilnike pa se ti seveda gre. V katero koli strojno opremo boš vtaknil USB ključ, bo moral pač biti na voljo odprto koden gonilnik na ključu. Grub2 bo mogoče moralo se kaj ročno nastaviti, če bodo težave med prenašanjem med računalniki. S tem se boš ukvarjal, če bodo težave prisotne na tem področju.

Skratka kot sem rekel, poskusi pa boš videl.

Našel sem en kul programček, ki stori točno to kar sem rabil.

http://www.linuxliveusb.com

Preko tega programčka v Oknih narediš bootable ključek, katerega lahko posodabljaš, zapomni si vse nastavitve in se nasploh obnaša kot OS inštaliran na trdi disk.
Pa še res enostaven je za uporabo. Priporočam!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ubuntu 10.10 - 10 Out Of 10 (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1093167775 (125368) Icematxyz
»

Ubuntu 10.04 LTS - Change is coming (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

999140865 (103751) Icematxyz
»

Ubuntu Wubi suxage

211934 (1555) the_game
»

Ubuntu 11.04 Natty Narwhal (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

981177844 (150491) Icematxyz
»

Izšel Ubuntu 10.10 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
22167969 (58053) Icematxyz

Več podobnih tem