» »

ram

ram

MAFIA ::

pred kratkim sem pisal ker sem imel hp in sem imel 320 w napajalnik in nisem mogel dat mocnejsega. zdaj sm zamenau maticno plosco in zdaj imam asus P5P41T LE in napajalnik 600w. problem je zdaj v tem ker sem dokupil ram 2x 4 gb prej sem imel 2x2gb . ta maticna plosc drzi do 8gb rama . zdaj ce dam 4 ali 8 gb imam zmeraj 3584 gb rama. zdej nevem ali je to zarad windovsov ali bi mogu to kej prestelat u biosih da bi dobil 8 gb rama.

imam pa windovs XP profesional service pack 3 version 2002 tdj nevem al je to 32 ali 64 bitov je problem v tem???

rame imam pa take - 2x2gb hp 2gb b 2rx8 pc3
in program astra mi pokaze takole:
memory size 3583,04
system memory 3584 mb
memory module 2048 mb
memory module 20048

naknadno sm kupil 8 gb rama to bi pa zdaj dau rat notr so pa kingston 2x4 gb 8gb pc3
sm pogledau sm programom in da vn
memory size 3583.04
system memory 3584 mb
memory module 4096 mb
pri tem pa enega za 4 gb pa sloh ni najdlo k da ga nebi bilo notri.

zdaj kaj lahko naredim a se da to kej v biosih nagradit pa kako? ali rabim nove windovse in teli ki jih imam niso uredu .
rad bi samo da mi prizna useh 8 gb rama.
ce kdo ve kje je problem naj prosim napise hvala

LP

KoMar- ::

tdj nevem al je to 32 ali 64 bitov je problem v tem???

Da. Uporabi iskanje!

bluefish ::

IvoJan ::

moralo bi delat. Ce ti sploh ne zazna ramov je pomoje kaka hardverska napaka. Poglej ce tvoja plata sploh podpira te rame. Lahko se poves katere si kupil?

Edit: failan post :P
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: IvoJan ()

sm gledau na netu pa ne najdem al so 32 al 64 bitni. rame imam od kingston 8gb pc3 dimm kit 2 kosa.

bluefish ::

RAM ni 32 ali 64-biten. Potrebuješ 64-bit operacijski sistem.

ne to vem gledal sm za windovse katere mam al so 32 al 64 bitni. k ce so 32 potem bom dau une xp k so 64 bitov ce bo potem delal. ce ni kej druzga problem

kixs ::

Ce imas XP-je, potem so skoraj zagotovo 32-bitni. WinXP-x64 ni bil nikoli popularen.

Lahko pa na tale nacin preveris za ziher, poglej za XP:
http://www.mydigitallife.info/2008/03/1...

Ker imas toliko rama, priporocam raje W7-x64.

lp

sm pogledau in so 32bitni x86.
kaj zdj najbols da druge windovse druge poti ni???
al so kasni podobni xp 64 bitni ??

kixs hvala za odgovor

LP

solatko ::

Na sistemu XP-64 bit so bili problematični gonilniki za večino zadev. Če že greš v instalacijo novega OS-a, vzemi visto 64 bit ali pa Windows 7 - 64 bit, vendar so v 7-ici problemi z nekaterimi gonilniki za zvočne kartice, kamere in tiskalnike, na Visti pa teh problemov skoraj ni. Lahko pa se odločiš za Linux.

jst bi rad tak windows da nebo problem za igranje iger novejsih in malo starejsih . potem mi ne preostane druzga kot da kupim windovs 7.

hvala

lp

Seljak ::

Pozdravljeni.Da ne bom delal nove teme in ker imam tudi sam nekakšen problem z bralno pisalnim pomnilnikom bom kar tukaj napisal težavo(če to sploh je :D ).
Nameščen imam Windows 7 64bit OS kot dual boot pa Linux distribucijo Ubuntu.Nameščeni so 4GB RAM-i 800 Mhz.Ko sem v windowsih mi kaže dodatek,ki ga imam na namizju za prikazovanje uporabe CPU-ja in RAM-a 38% porabe RAM-a in to NON-STOP.Vse kar pa mi laufa pa so torrenti in brskalnik,ter AV ESET Smart Security.Kolikor se spomnim,na začetku,ko sem namestil windowse se to ni dogajalo.Posumil sem kakšen Virus,ampak poraba CPU-ja je normalna in varira glede na to kar pač delam in če ne delam nič je CPU med 0.4% in 0.5% kar se mi zdi logično,rami pa kot sem že napisal non-stop 38%.
Za vse odgovore in pomoč bom zelo vesel,če pa še potrebujete več podatkov jih bom posredoval.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Blisk ::

Vem da se da migrirati windows 2003 v 2008, ne vem ali se d aiz 32 bitne verzije v 64, to moram še preveriti.
Samo zanima me ali lahko obstoječi server spravim v virtualnega, brez ponovne namestitve?

solatko ::

Nova windows sistema imata drugačno porabo pomnilnika, kot xp. Navidezno ga trošita več, vendar, tudi takrat, ko imaš samo 1GB RAM-a, sistem ne bo zmrzoval, saj ga po potrebi sprosti. Ne vem, kaj se sploh sekirate glede porabe rama, saj ga ni nikoli premalo. Problem bi bil, če bi bila obremenitev skozi na 100% in bi mašina zaradi tega zmrzovala. Za poizkus vzemi ven eno palčko in zalaufaj na 2GB RAM-a, pa boš videl obremenitev okoli 50%. Vista in W7 pač uproabljata RAM, namesto diska, za določene operacije.
Delo krepa človeka

Seljak ::

Hvala ;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Chrome za Windows postal 64-bitni (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
7337068 (31029) Tr0n
»

win 8 64 ali 32

Oddelek: Operacijski sistemi
362757 (2211) SimplyMiha
»

RAM

Oddelek: Pomoč in nasveti
424156 (3125) alkoo
»

64 ali 32 bitni system

Oddelek: Pomoč in nasveti
162491 (1832) jype
»

4GB rama na operacijskem sistemu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1009022 (7831) opeter

Več podobnih tem