Forum » Loža » 99% isopropyl alcohol
99% isopropyl alcohol
supaFlaj ::
Pozdravljeni!
Kje bi lahko kupil 99% isopropyl alcohol. Nakaj je že bilo rečenega, ampak so stari posti. Rabim pa za čiščenje fotoaparata, če mogoče koga tudi zanima:
Hvala in LP
Kje bi lahko kupil 99% isopropyl alcohol. Nakaj je že bilo rečenega, ampak so stari posti. Rabim pa za čiščenje fotoaparata, če mogoče koga tudi zanima:
Hvala in LP
- premaknil iz Pomoč in nasveti: bluefish ()
geniuus ::
tudi 96/97% bo vredu, ker ga ne boš pil stane pa ene 4EUR/liter v zgoraj naštetih trgovinah
StratOS ::
Doh .... Tud jaz bi čistil, sam ne leče, bi šel čistit stekla kakšne stolpnice ....
Izopropilni alkohol oz. 2-propanol (oziroma C3H7OH) boš našel le v LabTeh, Mikro+Polo, Brenntag oz. kateri drugi, ki je zadolžena za kemikalije.
Izopropilni alkohol oz. 2-propanol (oziroma C3H7OH) boš našel le v LabTeh, Mikro+Polo, Brenntag oz. kateri drugi, ki je zadolžena za kemikalije.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
Res hvala za uporabne informacije. Sem bil danes v Chemo trade-u na dunajski v LJ in so mi včeraj prodali zadnjo flaško, tko da počakam do naslednjega tedna, ko pride nova zaloga :D
StratOS: Ne potrebujem izopropila za čiščenje leč, ampak za čiščenje sprožilca na fotoaparatu. Ker je v nasprotnem primeru potrebno 3/4 fotoaparata razdret, sem se odločil, da upoštevam navodila v videu, kjer zlije to raztopino v predel za baterije. Na zgornji strani je pa sprožilec in idealno mesto za izpiranje nečistoč :P Upam, da mi uspe.
lp
StratOS: Ne potrebujem izopropila za čiščenje leč, ampak za čiščenje sprožilca na fotoaparatu. Ker je v nasprotnem primeru potrebno 3/4 fotoaparata razdret, sem se odločil, da upoštevam navodila v videu, kjer zlije to raztopino v predel za baterije. Na zgornji strani je pa sprožilec in idealno mesto za izpiranje nečistoč :P Upam, da mi uspe.
lp
Bo,bo ... Tisto glede leče je bilo vmesno .... Sem mislil na količino (popitega) --> etanola :)
A maš Cannona-EOS al podobno ne?
A maš Cannona-EOS al podobno ne?
Spet jaz :)
Izopropilnega alkohola nisem našel, sem pa dobil Etanol 99,5%. Kaj pravite - bi lahko bil dober nadomestek? Morda Etanol povzroči kakšno škodo na elektronskih vezjih?
Izopropilnega alkohola nisem našel, sem pa dobil Etanol 99,5%. Kaj pravite - bi lahko bil dober nadomestek? Morda Etanol povzroči kakšno škodo na elektronskih vezjih?
Bo postalo pijano vse .... poglej , pokliči LabTeh, Mikro+Polo, Brenntag
Zakaj misliš, da bo postalo vse pijano? Kolkor sem prebral je zadeva zlo podobna, razlikujeta se le po popularnosti (v ameriki prisegajo na izopropil v Evropi ga je pa težje dobiti in ga nadomešča etanol).
jkosen ::
Pri nas v firmi (Exoterm-it) ga uporabljamo v proizvodnji. Samo dvomim, da ti ga bodo hotl tolk mal prodat :). Uporabljamo pa tako IPO kot etanol.
Rock N Roll
iso2000 ::
Mislim da sem kupil isopropilni alkohol pred leti v Mikro-Polo. Podpisat sem moral neko izjavo s pripisom namena uporabe in nato sem lahko kupil 1 liter te zadeve. Uporabljam jo za čiščenje senzorja DSLR aparata.
Lp
Lp
Smrekar1 ::
Super varianta so razkužilni robčki, prepojeni s tem.
V pomoč:
Izopropil alkohol = izopropanol = 2-propanol = propan-2-ol
V pomoč:
Izopropil alkohol = izopropanol = 2-propanol = propan-2-ol
Hitch-Hiker ::
Zakaj komplicirate z raznimi Mikro polo varjantami.
V Merkurju (kot je SimplTech napisal) majo na oddelku z barvami in laki.
Taka neugledna rjavo rumena flaska na kateri pise IZOPROPANOL.
Nazadnje, ko sem kupoval, je bil mislim da 4,5EUR/L.
LP
EDIT. Typo.
V Merkurju (kot je SimplTech napisal) majo na oddelku z barvami in laki.
Taka neugledna rjavo rumena flaska na kateri pise IZOPROPANOL.
Nazadnje, ko sem kupoval, je bil mislim da 4,5EUR/L.
LP
EDIT. Typo.
Pomagajmo Microsoftu v boju proti piratstvu - namestimo Linux!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hitch-Hiker ()
kiFni ::
Ja super zadeva za čistit elektroniko, recimo hladino pasto na cpu/gpu, zamaščene daljince od TV... in hitro shlapi. 1 liter maš zelo dolgo. Uporabljam že mnogo let. Ga mam celo kanto. Proizvaja ga tudi Cinkarna.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kiFni ()
K0K0 ::
Po mojih izkušnjah se je Merkurjev izopropanol poslabšal. Včasih je lepo topil mast in olje tko da se je dal dejansko kej spucat. Ne vem kaj so naredil, sam zdej še z rostfraj ponka ne morem spucat olja, ker je tko kot bi pucal z vodo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | izopropanol? Etanol? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 31204 (8477) | AtaStrumf |
» | Nakup osnovnega kemijskega seta (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8890 (6476) | Raptor F16 |
» | kako vi čistite zapacane monitorjeOddelek: Zvok in slika | 2312 (1751) | starfotr |
⊘ | EtanolOddelek: Loža | 17037 (6926) | tikitoki |
» | Rubbing alcoholOddelek: Pomoč in nasveti | 4543 (4095) | OChack |