Forum » Pomoč in nasveti » zakaj mi rač. ne zazna CD-roma in pekača
zakaj mi rač. ne zazna CD-roma in pekača
bicikl ::
zgleda kot da ne bi meu cd-roma in pekača. win98 sploh nč ne zazna in kao da ne obstajata. tud v nadzorni plošči ni nikjer CD-rom pogona. čudno?? mogoče ve kdo kaj je narobe?
lp
lp
gkovac ::
si mašino odprl in pogledal če maš dobr priklopljena? Preveri kablovje, zamenjaj kable če je potrebno! To je najboljši predlog ki ti ga lahko dam. Preveri pa tudi če sta vklopljena v napajanje.
lp,
Jebiveter ::
Grem stavit da sta oba MASTER na istem kablu! Ce sta oba "gospodarja" potem ne zazna nobenega! Resitev: daj CD-ROMu vlogo "suznja" (slave)! (Hmm, racunalistvo je vrsta S&M! )
Je ze tko da ne moreta dva "gospodarja" na svetu bit!
Je ze tko da ne moreta dva "gospodarja" na svetu bit!
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?
BoGo ::
Če sta pogona vredu, bi ti ju moral zaznati tudi pri bootanju. Jaz sem ravno danes resil problem, ko mi tudi ni zaznal CD-roma v dosu ali windowsih, pri bootanju pa je. Preveri, če so vsi pini za priklop IDE kabla zadaj ravni in pa če je kabel dober.
Aspirinix ::
Če sem prav razumel sta pekač in cd na istem kablu.
No možno je še eno: v BIOSu maš drugi IDE kanal disabled nastalvjen. Če ni eno od prej naštetih.
Aja, pa če sta oba na slave tudi ne dela.
No možno je še eno: v BIOSu maš drugi IDE kanal disabled nastalvjen. Če ni eno od prej naštetih.
Aja, pa če sta oba na slave tudi ne dela.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem pri menjavi Cd-r s CD- RW!Oddelek: Pomoč in nasveti | 752 (643) | SavoS |
» | vprašanja v zvezi s povezavo diskov in cd-rom enotOddelek: Pomoč in nasveti | 1118 (931) | pirx |
» | Teac CD-RW 40x burn speedOddelek: Strojna oprema | 1092 (947) | Matek |
» | Neenakomeren pretok podatkov v CloneCDju :(Oddelek: Pomoč in nasveti | 1737 (1371) | AnWar |
» | namestitev CD-ROM-a v novem računalnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 2168 (2008) | nando |