» »

Problem pri menjavi Cd-r s CD- RW!

Problem pri menjavi Cd-r s CD- RW!

Sade ::

Pozdravljeni , imam nujni problem, pri menjavi cd -roma s CdrW-jem sem samo zamenjal kable in pustil jumper na isti poziciji CL, po ponovnem zagonu pc-ja , ga ne zazna, nato pa zamrzne( ce ga izklopim se spet nalozi sistem), kaj bi lahko bil problem!!!

Je ena zelo stara plata, natanncne podatke sporocim danes ponoci!

Probal sem ze velik stvari tudi reset biosa ampak cist 0 ne pomaga, se vec ce priklopim nazaj star CD-R se zgodi isto!!!!!

Vse kar sem naredil je da sem zamenjal Drive-a, jumper in kabla pa prilopil isto!!!1

KAJ BI LAHKO BIL PROBLEM????

Please HELPPP!!!

Lp Sade!

msmiha ::

Ja če je zdaj writer sam na kanalu potem more biti nastavljen na Master. Če je še na tem kanalu kaj drugega priklopljeno poglej kak je nastavljena tista IDE naprava in tega writterja nastavi na ravno nasprotno (Čej je recimo disk na master more biti CD-RW na Slave)
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

Sade ::

Sam sem probu se jumper prestavit na master in pa na slave, pa je bil isti rezultat, ram se presteje pa vse pol pa zamrzne!!!

Any idea=?

SavoS ::

Nisem zasledil, a si v biosu dal autodetekt, oziroma a ti ga bios splo9h prepozna??, probaj še to, sicer pa disk daj na master, cdrw pa na slave, če sta na istem kablu, če pa maš vsakega na svojem kablu in vsak kabel na svoj ide priključen pol pa lahko map disk na master in tudi cdrw na master!
Preglej še enkrat kable......
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SavoS ()

Sade ::

Bios ga ne zazna, kabli se mi pa niso zdel porblematicni ker je bil prej cist isto priklopjen drug CDR drive!!!!


Lp Sade!

SavoS ::

A maš možnost probat ta cdrw na drugem pc-ju, če ga tudi tam ne prepozna , seveda moraš v bios in nastavit pod opcijo autodetect hard drive, potem nekaj ni vredu z cdrw.
Če pa ga tam spozna pa ga na tvoji plati ne spozna, potem bi jaz špe enkrat preveko kable, pregledal pine id priključkov, če ni slučajno kakšen pin odlomljen, potem pša še enkrat v bios in opcijo autodetekt hard drive, pa ni vrag da ga nenajde, aja pa probaj še kateri drug kabl dobit pa povezavo, al pa malo obračaj kable ......
Vsak tak problem je čisto specifičen, in noben ti nebo mogo točno povet kaj je, najboljše da probavaš vse kar se lahko spomneš, če pa še potem negre, pa nesi nazaj tam ko si kupu, pa naj ti oni not nardijo!
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

gkovac ::

SavoS ima prav... menjaj vse možnosti, ki jih imaš. Obračaj kable, menjaj jumperje, in to vse možne kombinacije. Če pa to ne bo več delal potem je pa nekaj naroba ali z tvojim CDRW ali pa z IDE kontrolerjem na plati.

Skratka probi vse kombinacije in upam da ti bo ratal pa sevede sporoč kaj si pogruntal.
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

Sade ::

Oj!
Jutr grem spet do onih ko majo ta pc, tako da bom vidu , s tem da pol opcij zetakoj odpade ker sem ze napisu V PRVEM postu , da ce prklopim nazaj star drive je isto, tako da s tem CDRW ni problem, bom probu se kable, drgac pa pa nesejo pol na servis, sam da ne bom pol izpadu budalo, zato ko so me prosl, ce zanm to, pa sem reku , da ja ker nisem tko mal Drive-ov ze zamenju kakih 20 al pa 30 pa se nikol ni blo problemov, porocam naprej, drgac pa ce je se kaka ideja, prosim sporocite!!

Lp

Sade ::

Danes sem spet šou rešvat zadevo in zram vzel se en kabl, in to je blo to, problem je bil sam kabl!!!!

Lp!

SavoS ::

me :D , da si uspel zrihtat!
Pri takih stvareh je pač najbolje sprobat vse možnosti, ki ti padejo na pamet, tud tiste najbolj nore in nemogoče, ena je sigurno prava, če kera druga ne pol je še zadnja varianta - smet kanta>:D
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trdi disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
383318 (2545) Voluharr
»

CD-ROM problem

Oddelek: Strojna oprema
14978 (914) DeeCoy
»

Pekač ne zapeče cd-ja

Oddelek: Pomoč in nasveti
222019 (1668) cash1970
»

Kako iz PIO nazaj na DMA?

Oddelek: Pomoč in nasveti
101211 (1124) Lith
»

Ko sem priklopil Cd RW mi prejšnji cd ne dela!

Oddelek: Pomoč in nasveti
9779 (682) Han

Več podobnih tem