» »

Fotografije

Fotografije

Lucifix ::

Na računalniku imam kar nekaj fotografij. A obstaja kakšna stran, kjer se da te fotke objavt, recimo drugi pa jih ocenjujejo itd. ? No, če si jih želi kdo ogledat: klik. Okey, pa ni jih treba že na tem forumu skritizirat do konca. :8)
  • spremenil: Lucifix ()

abcde7 ::

Ej ful lepe slike8-) , bohinj je res hud, pa gorovje...

||_^_|| ::

darh ::

na 3delavnici imajo tudi za fotografije poskrbljeno...
Excuses are useless! Results are priceless!

Sergio ::

črticamož: v kaj je tist Golf preoblečen? :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

BendeR ::

Heh to je kamen.V nejga pa izklesan golf.Za ta kamen pravijo da more vsak lastnik golfa it enkrat k njemu:)
:=)

McWolf ::

A ni to golf s kamnom obdan? k prov taprav zgleda tm not ;:D sam sekaaaaaaaaa
Go tell it on the mountains!

abcde7 ::

Hehe, kakšne fotoaparate pa za slikanje uporabljate? Digitalce, al navadne (katere?) pa poj u scaner?

Jst mam kr digitalca (Olympus Camedia E-10). Nč mu ne fali, tko da je kr kul.

iration ::

sicer so tele fotke velik slabše kolkr tiste zgori, ampak za pogledat pa so kšne ...
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

||_^_|| ::

Sergio: To je Golf isklesan iz kamna, stoji pa v Avstriji v vasici Mariawörth (al neki tazga:)).

Uporablam pa Olympus C-990z.

Imam majhen problem z slikanjem lune. Na fotografijah je luna zelo meglena. Rekli so mi da naj bi uporabljal nekakšn filter, ampak po mojem se da tudi brez njega.

~Panter~ ::

Še jest 2 slikci k sm jih glih uploadou

Obedve slikane z canonam eos300. Nist sicer prou ne vem kaj, za silo pa pomoje. :8)
Pogum ni odsotnost strahu, je le sodba, da je nekaj drugega pomembneje od strahu

Ta spodna je kr dobra. Kero resolucijo pa uporabljaš?

~Panter~ ::

A mislš na skenerju? pomoje sm tm okol 250 dpijou skenirou. Pol sm pa pomanjšou na 800x600 če se ne motm. Sam bo treba kakšne filtre kupt. A je za slikat sončn zahod potrebn kakšn filter? Mislm k gledaš pol u biostvu direkt u sonce.Sm bl amater, zato uprašam.
Pogum ni odsotnost strahu, je le sodba, da je nekaj drugega pomembneje od strahu

TTine ::

Lucifix!

Problem slikanja lune je naslednji:

verjetno imas aparat nastavljen na avtomatiko (S, A ali P, ni vazno). Ker po vsej verjetnosti nimas kaksnega hudega teleobjektiva (beri goriscnice 500mm ali vec) aparat vecino scene (nocno nebo z luno) vidi v crni barvi in zato odpre zaslonko do konca in nastavi nek osvetlitveni cas nekam po svoje. Bottom line: ker aparat vidi sceno temno, jo hoce posvetliti. Rezultat je preosvetljena luna, kar se kaze kot ena razmazana bela lisa bolj ali manj okrogle razlike, brez razpoznavnih "lunarnih oblik".

Resitev?

Ce ima tvoj aparat moznost tockastega merjenja osvetlitve (spot metering) jo uporabi in meri tocno na luno. Ce tega nacina nima, uporabi navadno merjenje (scene, matrix oz. nekej v tem stilu) in nastavi kompenzacijo na -2.0, lahko tudi vec. Ce tega ne obvladas lahko poskusis z rocno nastavitvijo osvetlitve. Zaslonka naj bo 5.6 ali 8, osvetlitveni cas 1/400 sali 1/250 s. Nastavitve kar dobro delajo pri obcutljiovosti filma (senzorja) ISO 100 ali 200 in polni luni. Ce mas pa digitalca pa eksperimentiraj. Aparat na stojalo, blendo na 8, 11 al celo 16 in primerno KRATKE osvetlitvene case, luna sveti bolj mocno kot si mislis!!!

Upam da sem bil v pomoc, za vse ostalo se mi javi na mejl.
LP
Tine.
www.pbase.com/tinet

smilyxx ::

panter: Ja pametno je imeti polarizacijski filter, s katerim lahko poudariš ali skoraj izničiš sončev odsev v vodi. Sicer pa lahko uporabiš tudi barven filterje, ki sliki dodajo lepo barvo.

Lp
Save water.
drink beer.

bodom ::

za slikanje lune sploh ni problemov...tko kot bi slikal recimo oblake podnevi.
ti nastavi zaslonko na 4.0 do 5.6 in case osvetlitve med 1/100 in 1/750 sekunde. seveda ce je vec kot 30% vidna. ce je vidna manj, pa mas osvetlitve tud tm do 1/10 sekunde in je najbolje dat aparat na stojalo.
za ostalo pa niti ne rabs stojala...edin ce nimas kake bolezni tresenja rok:D
jst mam aparat CANON EOS 500N...

za slikanje soncnih zahodov pa nastavi avtomatsko pa je...tud ce je sonce se za recimo dva premera nad obzorjem ni tako mocno, da bi skodilo filmu. tko, da se ne boj da bi kej 'zazgalo' sliko.

vecji 'problem' so slikanje bliskov, soncnega ali luninega mrka...pri katerih pa igrajo doloceno vlogo tudi izkusnje8-)

ce pa mate cas--->moja malenkost:\

LP

bodom... malenkost??? haha bi reku, 423 slik ni kr tko. Bom probu mal se pohecat zdj z luno, ampak po mojem vreme ne bo kej prida. Dugač pa sm vidu tvoje slike s strelami. Kr nekajkrat sm probu to poletje ujet strelo pa nikol ni ratal. Ko sm na balkonu čaku, ni blo nobene, pol pa k sm šou notr, pa bum bum bum... smalo pač. Nebi blo slabo, če bi se kdo lotu strani, kot jo imajo na 3delavnica, ampak s samo temo fotografije. Po mojem bi kr fajn.

hmm...strele niso problem, sreca je tista8-)

aja...en moj frend ma tole stran--->link
pa ma gor samo slike in je tud glasovanje, e-cards,...
je to tist kar si iskal?
LP

Tomi ::

Ko bom imel kaj časa, bom naložil svoje slike.
Samo ne obljubljam, da bodo kvalitetne, ker imam še bolj malo izkušenj.
metrodusa.blogspot.com

bodom: mislim da je bil to kr zadetek v polno! :D Zdj pa veselo na delo z uploadanjem slik hehe.

hehe, ni blema:D
sej jst sm ze dal 7 slik tja...
sam jih mam rajs na svojmu homepage-u...edin glasovanje bi mogu se met za vsako sliko...sam brez MySQL baze bo mal tezko se mi zdi8-)
LP

Matty ::

bodom... kako ti pa rata slikat strelo podnevi, oz. na koliko slik ti ena uspe (ker ko se zabliska je ze skoraj prepozno...)? :) ker ponoci das pac na daljsi cas osvetlitve pa je (izredno zanimivo slika so tudi zvezdni utrinki... npr. ob jasni, zvezdni noci, moras pa biti nekje stran od civilizacije, npr. na pokljuki, da ni svetlobnih motenj)... podnevi moras pa "zadeti" pravi trenutek!! Ponoci mi je ze ratalo zadeti strelo, podnevi pa... no ja, nocem celega filma dezevne panorame poslikat :)

In tu je se moja malenkost... nekaj slikic iz Ekvadorja (je pa stran v izdelavi, tako da...). Vse slike pa so skenirane iz diasov (zaradi tega jih je pa tako malo).

matty: ja, sej sm napisu da so za to potrebne tud mal izkusnje.8-)
sm slikal strele tud podnevi in tud na vsaki sliki sm sigurno po eno ujel, ce ne vec...sam je bil cas osvetlitve mal predolg in je slika presvetla oz. bela.
da pa do tega ne pride nardis tako, da zaslonko zapres na recimo f/24 in vec...in spet slikas z daljsimi osvetlitvami, s tem da mas objektiv prekrit s temno stvarjo. ker vec kot 5s ni pametno imet odprtega objektiva, drgac bo slika spet bela...zato je pa tule dost pomembna sreca in pa dobr obcutek da ves kdaj bo udarlo...
sej s casom se navadis...:D

sm pa tud ze slikal lani poleti zvezde oz. utrinke...sam so ble zadeve prehitre da bi se uspele vtisnt na film...pa se film je bil premal obcutljiv. bom probu zdej letos 19. novembra zjutraj, ko je od 3h do 5h napovedan meteorski dez s 3k do 10k utrinki na uro. ce uspe...pokazem fotke.

LP

bodom... ce bos slikal utrinke poizkusi nastaviti cas osvetlitve na npr. 10 ali 20 minut (lahko tudi 30)... (ce imas za to ustrezni sprozilec)... ujel bos zelo zanimivo dogajanje na nebu :))) ze ce brez utrinkov slikas 30 minut jasno in zvezdno nebo bodo za zvezdami sledi...

Se to glede utrinkov... ker slikas temno nebo, bo tudi ze osnovni cas osvetlitve dolg, npr. 5-10 s, zato... stojalo + obilico srece, da utrinek pride ravno takrat...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matty ()

matty: ja ja, sej jst sm ze slikal...sm naredu dve sliki, eno z 1,5h drugo pa z 2h osvetlitvijo. pa se zelo lepo vidi crte za zvezdami oz. pot zvezd v tem casu...sam utrinkov ni, ker sm mel film obcutljivosti 100ASA, moral bi pa met vsaj 400, ce ne 800ASA. upam da bo cez 14 dni boljs, tud vreme upam d bo fajn...ceprou je napovedana polna luna:(
pa se utrinki so bili tako svetli, da jih zaradi slabe obcutljivosti filma sploh ni vtisnlo na film...
LP

ja... z utrinkom je res problem, ker je viden le delcek sekunde... ce bo pa polna luna pa se zna zgodit, da bo ta presvetlila ostalo dogajanje na nebu...

andrej ::

evo stran, kjer lahko drugi ocenjujejo tvoje slike:
http://www.photosig.com/

sicer tole ne spada sem... v celovcu imajo akcijo v media-marketu... za fotko velikosti 20*30 cm iz digitalca ali diasa placas samo 0,28 EUR!!!!! Velja pa do 14.11

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Adobe predstavil tehniko popravljanja zamegljenih posnetkov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
6221383 (16031) CaqKa
»

Nočno slikanje z fotoaparatom CanonS5 (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
517768 (6877) BigWhale
»

Canon A460 ostrina slike, hitrost zaklopa zaslonke

Oddelek: Kaj kupiti
72077 (2077) ;-)

Več podobnih tem