Forum » Programska oprema » Zagon aplikacij v višjih resolucijah
Zagon aplikacij v višjih resolucijah
Tomi ::
V službi se srečujem z velikimi problemi s prikazovanjem programov pri različni resolucijah.
Dva ključna programa sta pisana za 800x600 in 1024x768, večina monitorjev pa sedaj vsaj 17" ali 19" z resolucijo 1280x1024. Obstaja programska rešitev, da bi omenjena programa pognal v njuni priporočeni (ali pa tudi ne, ker mene ne moti) resoluciji, ker bijemo večni boj z uporabniki ali bodo oni "videli" (torej precej pod nativno resolucijo) ali pa bodo poslušali mene, ki jim neuspešno razlagam, zakaj je potrebno LCD-je poganjati na nativni resoluciji.
Mimogrede, ker gre za velik zdravstveni sistem z nekaj 1000 računalniki in ker so programske hiše tako nefleksibilne, da niti nočejo slišati o prilagoditvi vmesnika, to ni rešitev.
Dva ključna programa sta pisana za 800x600 in 1024x768, večina monitorjev pa sedaj vsaj 17" ali 19" z resolucijo 1280x1024. Obstaja programska rešitev, da bi omenjena programa pognal v njuni priporočeni (ali pa tudi ne, ker mene ne moti) resoluciji, ker bijemo večni boj z uporabniki ali bodo oni "videli" (torej precej pod nativno resolucijo) ali pa bodo poslušali mene, ki jim neuspešno razlagam, zakaj je potrebno LCD-je poganjati na nativni resoluciji.
Mimogrede, ker gre za velik zdravstveni sistem z nekaj 1000 računalniki in ker so programske hiše tako nefleksibilne, da niti nočejo slišati o prilagoditvi vmesnika, to ni rešitev.
metrodusa.blogspot.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DVI-HDMI povezava pc-ja z lcd-jem težavaOddelek: Zvok in slika | 1308 (1201) | ale1977 |
» | Priklop 2 ekranov na Ati 5850Oddelek: Strojna oprema | 1669 (1486) | jRk0 |
» | LCD monitorOddelek: Strojna oprema | 1500 (1330) | deanozavr |
» | Laptop in zunanji monitorOddelek: Pomoč in nasveti | 4222 (4022) | ant |
» | Različne resolucije na TV in monitorju!Oddelek: Zvok in slika | 1369 (1149) | CaqKa |