» »

Nokia e66 in Garmin

Nokia e66 in Garmin

tdk99 ::

Pozdravljeni!

Na nokia e66 sem naložil garmin mobile XT+autoroute.
Po namestitvi je zadeva ob zagonu nekaj časa obstala ob napisu Čakanje na večjo natančnost GPS;čez cca.15 min je stvar pričela delovati.Včeraj je delovalo normalno.Po ponovnem vklopu pa Garmina ne naloži več.Meni-namestitve-GmobileXT dam ukaz Odpri vendar se ne zgodi nič.
Kakšen namig preden zadevo ponovno naložim?
nalagal sem Garmin Mobile XT 5.00.30 + karta Adriaroute 2.20

lp tdk

WODAK ::

Zdravo!
Na svoji E66 imam prav tako naložen Garmin, vendar verzijo 5.00.40. Ta deluje brez problema. Obstaja še verzija 5.00.50, ki pa je bolj namenjena touch screenom in pa verzija 5.00.60, ki pa je pravzaprav hack enega izmed uporabnikov. Karte, ki jih uporabljam so AdriaRoute 3.11. Stvar deluje dokaj dobro, problem je le počasnost brskanja po mapi. Osebno ti bolj priporočam nokia maps, čigar slabost je le slaba pokritost Slovenije (mislim, da je 52 %), drugače pa deluje zelo hitro (pravočasno opozarja, brskanje po mapah deluje izjemno hitro,...). Če se želiš prej priklopit na gps pa si vklopi A-GPS. Na satelite boš povezan boš v dobri minuti.
huh? :)

tdk99 ::

Po kar nekajurnem mučenju in nalaganju različnih verzij mi zadeva sedaj deluje še kar normalno.Naložen imam Garmin5.00.50s60.9 ter Adriaroute 3.11.
Ob zagonu občasno javi Čakam na večjo natančnost GPS...kljub brskanju in iskanju rešitve mi zadeve še ni uspelo popraviti.
A-GPS pa imam vklopljen.

lp tdk

WODAK ::

tdk99 je izjavil:

Po kar nekajurnem mučenju in nalaganju različnih verzij mi zadeva sedaj deluje še kar normalno.Naložen imam Garmin5.00.50s60.9 ter Adriaroute 3.11.
Ob zagonu občasno javi Čakam na večjo natančnost GPS...kljub brskanju in iskanju rešitve mi zadeve še ni uspelo popraviti.
A-GPS pa imam vklopljen.

lp tdk

kolikor sem bral review-e za 5.00.50 ni priporočljiv za S60V3 ampak kvečjemu za S60V5 (touchsreen-i)...baje se na s60v3 dogajajo določeni freezi in pa loopi na verziji 5.00.50 , kjer moreš ponovno restratat telefon. Kot sem že navedel v prejšnem postu jaz uporabljam 5.00.40 in se mi zdi, da ta verzija deluje dokaj stabilno (brez kakršnih koli napak in resetiranja telefona).Prav tako me moti pri Garminu, da opozarja prepozno kdaj moraš kam zavit. Prav tako me zelo moti počasno brskanje po mapah (zoom in, zoom out). Zato raje sam uporabljam Nokia Maps ali pa Tom Tom. Tom Tom deluje odlično, vendar je problem le močna zastarelost map (mape so iz leta 2006).
Super stvar pri nokia maps pa je, da si lahko preko interneta na strani maps.ovi.com sam poiščeš kam bi rad šel ali pa narediš svojo ruto, ter si nato koordinate (favorites) in pa rute preneseš na telefon.
Sicer vedno pravijo....kako si posteljo postlaš ...tako tudi spiš :) treba se je znajt :)

P.S. videl sem, da je prišel ven NDrive 10...nisem še ga poskusil...lahko ga pa ti...pa poročaj kako celotna stvar deluje...
huh? :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: WODAK ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia 5800 XpressMusic (strani: 1 2 3 478 79 80 81 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
4043367574 (7336) hoodaudrey
»

Inštalacija Garmin mobile XT na Nokio 5230

62240 (1028) sokel
»

Garmin

81862 (1260) KoMar-
»

Garmin mobile XT + Nokia 5230