» »

Ruter

Ruter

Simplon ::

Oj!

Se opravičujem, ampak eno zelo amatersko vprašanje. Če imam trenutno v eni sobi računalnik, v katerega je vštekan kabel za internet, zdaj bi pa računalnik preselil v drugo sobo, a to pomeni, da samo kabel vštekam v ruter in zadeva dela? Ali slučajno rabim kaj kupovat še za računalnik, da bo potem znal tisti signal od ruterja sprejet?

Hvala če bo kdo odgovoril.

Karen ::

Uf, premalo podatkov si dal. Verjetno imaš namizni računalnik ki nima brezžične kartice. Če hočeš samo računalnik v drugo sobo peljat potem samo podaljšaj in spelji kabel, ne rabiš routerja. Če nočeš žice med računalnikom in routerjem potem rabiš brezžični router in na računalniku brezžično mrežno kartico, da bo delalo. Pa običajno bo treba še kaj poinštalirat - če boš samo router vtaknil v kabel najbrž ne bo delalo (ali pa tudi, odvisno od providerja in ostalih drugih dejavnikov). Router verjetno rabiš ali za to ker hočeš brezžično povezavo (rabiš še brezžično mrežno) ali pa ker bi rad priključil še kako drugo mašino na isti internet. Upam da si dobil odgovor, sicer še vprašaj podrobneje.

Karen, zaenkrat hvala za odgovor. Ja, imam namizni računalnik, za mrežno kartico imam pa Marvell Yukon 88E8056 PCI-E Gigabit Ethernet Controller, če sem prav razbral. Zdaj moram torej ugotovit, a je ta brezžična, al jo moram zamenjat s tako, ki bo.

Ne morem pa sam kabla potegnit, ker je prvič malo nerodno ga tam vmes speljat, itak je pa mišljeno, da potem kmalu na isto omrežje pride še en laptop in en brezžični printer.

jest10 ::

Nimaš brezžične kartice.
Kupiti moreš brezžično kartico(notranjo na PCI, ali zunanjo na USB), ter router. Če nisi zahteven ti bo čez glavo dovolj že recimo TP-Link WR741ND. Mrežno pa vzemi po želji

A za osnovno rabo je kaj važno, akkšna je ta mrežna kartica. Npr. a kaj takole cenenega zadošča:
http://www.mimovrste.com/artikel/249002...

Za ruter pa:
http://www.mimovrste.com/artikel/114045...

Najlepša hvala vsem za pomoč.

Zakaj gledaš tega starega dinozavra, če imaš sedaj za manjšo vsoto na voljo boljše, novejše izdelke?

Mrežna bo ok, če boš dokaj blizu routerja. Če boš daleč je bolje vzeti tako, ki ima zunanjo anteno

Ja, dinozavra gledam zato, ker nič drugega ne poznam, ta mi je pa na drugi lokaciji dobro služil. Priporočaš kaj drugega?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Simplon ()

Med cenejšimi je trenutno v vrhu TP-Link(modeli 741ND, 841ND, 941ND ter 1043ND, na vse gre tudi dd-wrt).
Za dražje bo pa kdo drug povedal.

Bemtiš, še vedno rabm pomoč. Nabavu ruter TP-Link, zadevo inštaliral po priloženih navodilih (vpisal IP, DNS), vse je bilo kao OK, samo potem mi pa brskalnik ne najde nobene spletne strani. Kaj bi bla lahko težava?

Hm, prvi del težave sem rešil, drugega pa nikakor ne morem. Prek routerja mi zadeva normalno dela, če ga imam s kablom priklopljenega na računalnik. Če pa kabel odklopim in se probam povezat wireless, pa mi omrežje sicer najde, ampak potem mi pa napiše, da windows ni uspel pridobit certifikata, da bi se lahko povezal z omrežjem in potem mi pač v neskončnost piše "Preverjanje identitete", zadeva pa ne deluje.

steev ::

Priklopi se preko kabla in se malo poigraj z nastavitvami zaščite v routerju (v brakslnik vpišeše IP od routerja). Ponavadi kak Wireless -> Security ... Nastavi wpa2, geslo itd.
:|

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri ROUTER za cim večjo hitrostjo prenosa (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7022036 (16237) broken/link
»

Router TP-Link TL-MR3420 in DD-WRT

Oddelek: Pomoč in nasveti
182916 (2712) Auba
»

Brezžični router na T2

Oddelek: Omrežja in internet
194297 (4069) trnvpeti
»

Kateri usmerjevalnik(router)?