» »

"Predelava" HDMI kabla

"Predelava" HDMI kabla

floyd1 ::

Zdravo, imam eno vprašanje. Na TV imam poleg ostalih tudi HDMI vhod pri katerem lahko zvok peljem v TV tudi analogno, preko malega stereo jacka. Vendar le v primeru, da TV na tem HDMI vhodu ne "natipa" zvoka (kot npr. pri običajnem DVI-HDMI kablu), drugače je tisti analogni vhod za zvok izklopljen (tudi v menuju TV nima možnosti nastavitev).
Ker imam po firmware nadgradnji na Xtreamerju problem z zvokom (s televizijo se zgleda več ne zmenita prav okrog zvoka preko HDMI, slika je OK, zvoka ni, z istimi nastavitvami pa mi s starejšim FW dela brez problemov, a potem pa ne delajo novejši MKV-ji) sem dobil idejo, da bi zvok peljal posebej - analogno. A TV ima očitno podatek, da gre preko HDMI tudi zvok in analognega vhoda ne vklopi, pa čeprav je vse tiho.
Sprašujem torej, a se da predelat HDMI kabel tako, da več ne bi fural zvoka, oz. da bi ga TV "videla" kot npr. DVI-HDMI kabel in bi vklopila rezervno varianto za zvok? Mogoče prekiniti kak kabel(kontakt), ali pa kdo ve, da se kaj takega tudi prodaja (HDMI kabel samo za sliko :O?)

Sem preizkusil, če potegnem HDMI kabel iz TV, začne delati zvok (seveda pa potem ni slike) preko tega (chinch-jack) kabla, drugače žal ne...

To varianto sem preizkusil že s tremi HDMI kabli (več jih doma žal nimam) a brez uspeha.

Se priporočam za vsako idejo, ker sem po več kot mesecu dni še vedno brez rešitve :(.
  • spremenil: floyd1 ()

LuGi ::

Kupi si zvočnike in priklopi jih na xtreamerja preko činča.

floyd1 ::

Ja, to bi lahko bila zadnja rešitev, pač še ena dodatna stvar za vklapljat, računalniških zvočnikov niti ne bi rabil kupit, še imam ene stare :). Vseeno pa bi raje peljal tudi zvok preko TV, kot mi je že delalo.
Da ne bo kdo narobe razumel - tudi zdaj nisem ravno v tišini (imam AV ojačevalec) a za kak dokumentarec in risanke za otroka bi si zvok preko TV res rad spet usposobil. Predvsem zato, ker moja tamala (stara 1,5 leta) veselo skače okrog je to postalo nevarno - gumb za glasnost je velik in svetleč in ji ga je pred kratkim že uspelo konkretno zasukat, na drugič pa ne bi rad čakal. Je že enkrat dovolj bobnelo po dnevni a na srečo ostalo vse celo (upam, da tudi njena ušesa). Tudi kam višje ojačevalca ne morem višje prestavit - skoraj 16 kilska "zverina", niti ni nekega prostora, pa še ogromno število kablov zadaj, potem bi moral prestaviti tudi vse ostale komponente ali zamenjati en kup kablov.

zavajon ::

Štukaš ta in ta adapter.

krebs11 ::

Jaz sem prejšnji teden tudi povezal pc z lg lcd tv, pa mi tudi ni delal zvok, kupil sem adapter dvi-hdmi, vmes je 10 m hdmi kabla in priklopleno na tv, slika ok zvoka ni bilo, potem sem še kupil 10 m kabla za zvočnike(3,5 jack)ga priklopil v pc tam kjer so zvoćniki, pa v tv kjer je analog audio in in prestavil hdmi kabel na hdmi 1, kjer tudi piše, da je to posebej zato, če nimaš zvoka preko hdmi kabla in stvar deluje.

floyd1 ::

Super zavajon, to pa lahko res naročim in preizkusim (ti adapterji itak vedno prav pridejo ;)). Pa je možno, da s tema adapterjema spet dobim ven čisto običajni HDMI kabel (ki mi spet ne bo delal)? DVI-HDMI kabel že imam in bi moral torej vzeti le še HDMI-DVI adapter.

krebs11: Ja, tudi moj TV je LG (50PG3000) in tudi sam imam to možnost samo na HDMI-1. A pri DVI-HDMI kablu iz računalnika stvar dela, pri HDMI-HDMI pa ne, pa čeprav na Xtreamerju v nastavitvah izklopim zvok preko HDMI (kar bi po moji logiki moralo pomagati, da začne TV iskati drugi vir zvoka, a se očitno ne znata prav zmenit (HDMI handshake)). Na DVI-ju po standardu menda itak ni zvoka, če se ne motim je imel ATI neko rešitev, a kot pravim, mislim da to ni po DVI standardu in si moral potem uporabiti njihov posebni vmesnik/kabel. Nisem pa siguren.

Aja, pri kolegu na Panasonic TV dela moj Xtreamer preko HDMI-ja brez problemov (tako slika kot zvok). Ravno tako na mojem LG-ju, če Xtreamerja flešnem ene 4 firmware nazaj, z istimi nastavitvami, probal že večkrat. Kot sem že rekel, potem pa mi delajo novejši MKV-ji in spet ni OK. Prekleta tehnika.

Hvala za vse dosedanje odgovore, če še kdo kaj ve, pa kar pogumno...;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5110861 (3426) acookook
»

DVI(PC)--->HDMI(TV) ni zvoka (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6321322 (10434) BorutK-73
»

Zvok preko HDMI? Misija nemogoče!

Oddelek: Zvok in slika
121906 (1422) damirez
»

Kako dobiti zvok iz prenosnika na receiver

Oddelek: Zvok in slika
305161 (4429) Primoz7
»

Kakovost DVI HDMI kablov in vpliv na sliko (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5523268 (14572) al3n

Več podobnih tem