Forum » Zvok in slika » Zvok preko HDMI? Misija nemogoče!
Zvok preko HDMI? Misija nemogoče!
Galaxy ::
Lepo pozdravljeni!
Zadnje tri dni se ubadam s tem, kako za vraga naj spravim zvok iz računalnika preko HDMI kabla na TV. In sicer imam XFX Radeon HD4890 z dvema DVI izhodoma. Kupil sem HDMI 1.4a kabel in DVI-HDMI pretvornik. Vendar ko priključim HDMI kabel v računalnik, mi CCC sporoči naslednje:
In nimam več pojma, kako naj spravim zvok preko HDMI-ja na TV. Probal sem že vse mogoče, od onemogočanja in omogočanja ATI HDMI output v Device Managerju, do reinštaliranja gonilnikov za grafo in za plato in zvočno kartico, prebral tono forumov, vendar ne najdem NIČESAR, kar bi rešlo mojo težavo. AMD HDMI output se mi v "predvajalnih napravah" pokaže sivo in ne morem preusmerit zvoka. Ma TV, ki ima 4 HDMI vhode (Samsung 3D LED UE40D6000TWXXH), sem probal vsakega posebej, vendar še vedno zvoka ni za slišat!
A pozna kdo način, kako naj prisilim računalnik da spelje zvok preko te "nepriključene naprave"?
EDIT: Sicer res nimam originalnega pretvornika, vendar imam takega, ki ima vse možne pine. To bi vendarle moralo delovati?
Zadnje tri dni se ubadam s tem, kako za vraga naj spravim zvok iz računalnika preko HDMI kabla na TV. In sicer imam XFX Radeon HD4890 z dvema DVI izhodoma. Kupil sem HDMI 1.4a kabel in DVI-HDMI pretvornik. Vendar ko priključim HDMI kabel v računalnik, mi CCC sporoči naslednje:
In nimam več pojma, kako naj spravim zvok preko HDMI-ja na TV. Probal sem že vse mogoče, od onemogočanja in omogočanja ATI HDMI output v Device Managerju, do reinštaliranja gonilnikov za grafo in za plato in zvočno kartico, prebral tono forumov, vendar ne najdem NIČESAR, kar bi rešlo mojo težavo. AMD HDMI output se mi v "predvajalnih napravah" pokaže sivo in ne morem preusmerit zvoka. Ma TV, ki ima 4 HDMI vhode (Samsung 3D LED UE40D6000TWXXH), sem probal vsakega posebej, vendar še vedno zvoka ni za slišat!
A pozna kdo način, kako naj prisilim računalnik da spelje zvok preko te "nepriključene naprave"?
EDIT: Sicer res nimam originalnega pretvornika, vendar imam takega, ki ima vse možne pine. To bi vendarle moralo delovati?
- spremenil: Galaxy ()
gendale ::
pomoje je fora da rabiš tak (se pravi tist k si ga dobil zraven kartice) dvi-hdmi pretvornik, ki podpira to
ker navadni pretvorniki ne podpirajo zvoka, saj tudi dvi izhod načeloma ne prenaša zvoka
ker navadni pretvorniki ne podpirajo zvoka, saj tudi dvi izhod načeloma ne prenaša zvoka
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
5er--> ::
Kot je gendale povedal... rabiš dvi-hdmi pretvornik, ki ga proizvajalec (AMD) prilaga karticam.
Klik
Klik
Zanimivo, saj sem že večrat videl to omenjeno, a si nisem misli, da ima tako močan pomen ta pretvornik!
Aaagrrrrh! A se da to kje dobit pri nas v štacunah? Ker sem itak čakal skoraj 1 mesec da sem dobil HDMI kabel in pretvornik preko DealExtreme in se mi zdaj ne da več čakat da mi z Anglije še pošiljajo...
Aaagrrrrh! A se da to kje dobit pri nas v štacunah? Ker sem itak čakal skoraj 1 mesec da sem dobil HDMI kabel in pretvornik preko DealExtreme in se mi zdaj ne da več čakat da mi z Anglije še pošiljajo...
ender ::
Zvok se po HDMI kablu prenaša po istih kablih/pinih kot slika, vendar ATI na svojih karticah noče pošiljati zvočnega signala če ne zazna pravega pretvornika (edina razlika med klasičnim in ATIjevim HDMI pretvornikom je v tem, da ATI določene pine zveže skupaj, in s tem signalizira, da gre za "pravi" pretvornik).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Zheegec ::
Ah kje, klasični dvi-hdmi pretvornik sploh zvoka ne podpira, ker po standardu DVI nima zvoka. Zato ima ATI svojo pogruntavščino, ki to omogoča, ampak samo s pravim pretvornikom. Poglej v škatlo od grafične kartice, ponavadi proizvajalec vsaj en takšen pretvornik priloži zraven.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Ah kje, klasični dvi-hdmi pretvornik sploh zvoka ne podpira, ker po standardu DVI nima zvoka. Zato ima ATI svojo pogruntavščino, ki to omogoča, ampak samo s pravim pretvornikom. Poglej v škatlo od grafične kartice, ponavadi proizvajalec vsaj en takšen pretvornik priloži zraven.
Saj v tem je problem - jaz zraven tega nisem dobil, dobil sem le DVI-VGA pretvornik... Demise d.o.o. pa je šla v stečaj! Sem poslal e-mail ducat našim trgovin, če imajo takšen pretvornik...
Zheegec ::
Vprašaj na acord-92 servis, nazadnje so jih imeli par viška :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
blackbfm ::
Pretvornik mora bit točno za tvojo serijo, 2xxx, 3xxx, 4xxx itd oz. ni samo en za vse grafične.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DVI(PC)--->HDMI(TV) ni zvoka (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 21736 (10848) | BorutK-73 |
» | PC povezava na TVOddelek: Zvok in slika | 5142 (4810) | roadruner |
» | grafične kartice in HDMI izhodOddelek: Zvok in slika | 7452 (3463) | damirba |
» | HDMI kabel ne prenaša zvoka?Oddelek: Zvok in slika | 7832 (6739) | kontra |
» | Kako dobiti zvok iz prenosnika na receiverOddelek: Zvok in slika | 5316 (4584) | Primoz7 |