» »

Izlet v VB

Izlet v VB

dinozaver7 ::

Lep pozdrav!

S prijateljem namerava poleti oditi na krajši izlet v London ali katero drugo mesto v VB. Kolikor vem iz preteklih izkušenj je Ryanair najcenejši letalski ponudnik, sploh za relacijo Trst-London in bi tako letela z njim. Zdaj pa me zanima, kakšne so vaše izkušnje, nasveti... Predvsem me zanima, kje je najceneje prespati, jesti ipd zadeve. Izkušnje iz prve roke pač.
Lahko predlagate tudi kakšno drugo mesto (tudi Irska, Škotska) in poveste malo več... V poštev pride tudi ZDA, če imate kakšne dobre ideje :)

Bistvo je, da bi seveda porabila čimmanj ;)

Hvala za pomoč!
:P

mare_ ::

Ryanair leti iz trsta in celovca, easyjet iz brnika in wizzair iz zagreba, je pa ponavadi ryanair res najcenejši. Če imaš viso electron oz. poznaš koga, ki jo ima, se ti splača letalsko karto kupit z njo, ker je pri ryanairju potem ceneje za ~10 EUR na osebo.
Ryanair leti na stansted, najcenejši prevoz do londona je potem http://www.terravision.eu/, če preko neta rezerviraš, je še evro ali dva ceneje.
Mi smo naračunali, da se nam je v londonu splačalo vzeti kar oyster (kot urbana pri nas), drugače pa poglej na http://www.tfl.gov.uk/.
Hostel je meni tale kul: http://www.hostelworld.com/hosteldetail... , ker je kul lokacija, čist, ne preveč drag pa kopalnice so v sobi :) ampak za to bo mel zihr še kdo kakšen predlog.
Hrana - lahko kupiš v trgovini in si skuhaš v hostlu, če se ti ne da, pubi tudi niso tako zelo dragi, pa po celem dnevu sightseeinga paše nekej fino mastnega in kaloričnega :P
Pa muzeji in galerije so načeloma zastonj, če se prav spomnim.

fosil ::

Varianta je lahko tudi let iz benetk, sploh za nazaj zna bit zanimivo, ker je let že ob šestih zjutraj in greš lahko pozno zvečer na letališče in potem na letališču zadremaš za par ur in tako prišparaš za eno nočitev, na wikitravel najdeš celo nasvete kako prespat na Stansteadu.
Če misliš delat kakšne izlete iz Londona (recimo Oxford) ali tudi sicer po VB je najboljši vlak. Karto obvezno nabavi prek neta, ker jo lahko dobiš za res nizko ceno, tudi če jo nabaviš samo kakšen teden prej (ko recimo že približno vidiš kakšno bo vreme).
Pa redno spremljaj stran od ryanaira, majo včasih kakšne akcije, recimo vikend akcije, ko so karte po posebni ceni.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

JayKay ::

Od vseh letališč še je najboljše letet na Stansted. Je geografsko med Londonom in Cambridgem, tako da se da do obeh hitro prit. Bus iz letališča so Terravision, Easybus ali pa National Express. Karte za vlak so cenejše ob vikendih in med tednom po 9:30 (off peak). Nakup kart, timetable, etc: National Rail in pa Trainline.
Spanje v londonu: YHA hostli, recimo tudi Easy Hotel. Hrana v londonu: kakšni pubu (ti imajo ponavadi čez teden 2za1 kosilo za recimo za 10 funtov. Kebabčin in ostalega je polno v Covent Garden, Soho, China town, skratka vsepovsod.
Od ostalih mest so ql še Oxford, Bath, dlje pa verjetno ne boš potoval. Vlak je malenkost hitrjši kot bus je pa dražji. V oxford gre Oxford Tube, v Cambridge pa National Express.
Megabus.com ima poceni karte.

dinozaver7 ::

Super, ful hvala za te nasvete!! Imam Viso Electron tako, da bom izkoristil popust pri Ryanairu. Slišal sem tudi, da je v Londonu nek slovenski duhovnik, ki ima poceni prenočišča, se bom pozanimal še pri njemu.

Mimogrede, če bi potoval v ZDA... Kam se najbolj splača leteti in kako je s kartami? Obstaja kak podoben let. ponudnik Ryanair-u za čez lužo?
:P

JayKay ::

poglej expedia.com ali co.uk imajo akcije in lahko dobiš poceni let in prenočišče

popster ::

kje je najceneje prespati
Kensal Green @ Wikipedia
takoj ko prideš ven iz undergrounda je na levi velik hostel, 50m
poceni in dobre izkušnje imam


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poceni v Francijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7922838 (17837) Karaya 52
»

Najceneje do Londona

Oddelek: Loža
4410154 (7642) innerspace
»

Adria vs. Ryanair - kateri je boljši?

Oddelek: Loža
374913 (4065) BigWhale
»

London.

Oddelek: Loža
183642 (3195) Matty
»

Let z letalom na Irsko.

Oddelek: Loža
304045 (2034) MitjaM.

Več podobnih tem