» »

LCD monitorji

LCD monitorji

Border ::

Lep pozdrav!

No, ce sem odkrit me je malo zacelo skbeti za moje zdravje, saj sem ob racnalniku cele dneve.
Premisljujem ob nakupu novega LCD monitorja, ki bi (ce bi) zmanjsal sevanje in nevarnost za moje oci.

Kateri LCD monitro kupiti?

border

matter ::

Sicer sevanje ni dokazano, da škoduje, ampak je pomemben člen za glavobole in utrujenost osveževanje zaslona.
Jest mam LCD in mi v enem letu ni dioptrija skočila za 0, medtem ko prej ni bilo tako. Oči me tudi ne bolijo po večurnem nažiganju, al pa ircanju. nasploh rox
Pomembno pa je da v specifikacijah pogledaš odzivni čas (response time) sploh če imaš namen igrat igrice. Zato sem jaz takrat kupil eizo L365 ker je imel 25 ms(tisti čas ko sem kupoval, je bil edini pri nas s tem odzivnim časom). Ampak danes imaš že verjetno novejše monitorje ki imajo 25ms. Poglej malo teste, pa kaj je pri nas sploh dobavljivo. Poglej kako se odreže sony x25 (nism prepričan če je 25 neki na x), kjer hvalijo njegov odzivni čas (ampak to hvali sony, za uporabnike ne vem). Pa prvo poglej repsonse time. Potem pa enakomerno osvetljenost (to najdeš na testu) in da ima dvi, ampak dvi ni obvezno, je pa dobro če ima.

Skatey ::

Tema ki ma vec tem...
klikn gor ko je bla mau nazaj ena podobna tema... pa sm ze not paste linke na vse druge teme o lcdjih in vsem.. drgac pa za test lcdjev mas v prejsnem monitorju to je september 2002 test lcdjev... oz. mal pobrski po googlu pa bos najdu vec testov...

LP
Design, elephants and stuff... www.yukaii.com/blog

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hitrost LCD-ja in osveževanje... (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
595415 (4448) Poldy
»

ker LCD monitor? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
564416 (3199) boštjan
»

LCD nasvet

Oddelek: Kaj kupiti
141658 (1381) PolentozerkaTM
»

ilyama vs samsung