» »

LCD nasvet

LCD nasvet

slovenec2 ::

OK, prebral sem si LCD temo(20 strani) pa mam še par dodatnih vprašanj:

-zanima me model SONY HX73 (v PC formatu kao zmagovalec testa LCDjev) ima odzivni čas 16ms
torej: ali je dober za igranje UT2k4??
problem je da ne igram samo 1st person shooterje, ampak tudi igre, ki so bolj primerne za LCDje in moja miza bi rajš vidla LCD monitor na njej, pa še oči bodo vesele :)

Nasvet rabim glede tega: ali je 16ms ZADOVOLJIV čas za UT? (če je malo ghostinga mi je OK, samo da ni nemogoče špilat oz. znatno otežkočeno)

-skratka zanima me LCD z minimalnim odzivnim časom & hkrati lepa slika, pa tut če stane 200k SIT

-sedaj mam LG 19'' in je slika (zame) za en K. Hočem met dobro sliko pa še oči si zjebeš k ma samo 75Hz na 1600 in 85Hz na 1280( ok 85Hz je zadovoljivo, ma rabu bi 100 rajš)

-če ima kdo ta LCD monitor (sony HX73) al pa podobnega s 16ms časom NAJ MI PROSIM POVE KAKO SE OBNESE na UTju

HVALA za vaše nasvete!!



-pa še to: če mi kdo svetuje naj rajš vzamem CRT naj pove MODEL in ZAKAJ, ampak mora bit THE BEST slika+odzivni čas vsaj 100Hz na 1280 in 85Hz na 1600 (kar ni lahko dobit) in velikost najmanj 19''(CRT) -cena NI pomembna( ok sam da ni kak 300k sit LOL)

slovenec2 ::

sem dal nujno v naslov ker bi rabil zadevščino kupit v roku 7 dni in bi mi vaši hitri odzivi zelo koristili.

THX again

Caligula ::

Ce si ful obcutljiv glede slike ti moram povedat, da v igrah ponavadi tudi odlicen LCD nima tako vibrantnih barv kot dober CRT. Je zelo blizu. Samo glede na tvoje nezadovoljstvo je verjetno ta tvoj LG eno jajce. V UT2004 nebi mel smet nobenih posebnih tezav. Sploh ne s kaksnim ghostingom, ki je pocasi ze kar izkoreninjen iz novih LCD monitorjev.

Ce mene vprasas pojdi po LCD in bos mel samo bolj zdrave oci od tega. V igrah bo odlicen, ti pa predlagam ,da jih v stacuni prosis, da ti pokazejo na njem kako igro, bench,.. da malo pogledas, ce ti barve,.. delujejo dovolj dobro.

Itak moras to sam videt. Nesi jim kak CD z benchem,.. pa ponavadi ce malo vztrajas pri nakupu te vrednosti gredo na roko in ti omogocijo test.

Drugace je pa itak skrajni cas, da saltas na LCD.

boštjan ::

slovenec2,najbolje da obiščeš velike štacune kot so bigbang,BOF harvey norman,kjer majo LCD razstavljen,jih pogledaš in pol greš kupit tja kjer je model najcenejši

OZZY ::

Kaka IIYAMA Vision Master PRO 19 colska....Jaz sem gledal pri enem frendu pa je bla slika zlo dobra. pa tud priporočena resolucija je bla 1600xxx pri 100Hz. Dobri pa so tudi Mitsubishi monitorji. Govorim za CRtje.

Sem mel možnost preizkusit tudi 2 x 17inč LCD pa mi niso bili preveč všeč - en je bil sony en pa phillips. Lahko da sem mel slabše modele. Men je še vedno bolj za igre crt, za kako pisarniško pa bolj lcd. Vsaj moje mnenje. ma pa vsak svoj okus.
Go with the flow.

slovenec2 ::

Hvala za vaše res hitre odgovore.

Glede CRTjev sem dal cel BTC skozi pa me ni zadovolil niti en model(zanimiv je edino ta novejši Vision master). Problem je, ki imajo v večini stare modele in kot sem zasledil na forumu bolj je star model večja je verjetnost da dobiš slab model(ker pač ne izdelujejo novih-sem šel na home page od sonyja in tam imajo samo 21'' CRT in večje... sej ne da bi imel kaj proti njim ampak so enostavno preveliki za mojo mizo).

Sicer me še zanima ali kdo pozna kak 19'' LCD s hitrostjo osveževanja 16ms in ki je nasploh kvaliteten, naj mi prosim sporoči. (pa naj bo kaka znana firma). Če ne, bom pa vzel Sony HX73, ki je zmagal na testu v PCFormatu (ima 16ms pa tut oblika in slika sta baje dobra).

Aja: baje da nekatere firme se preprosto zlažejo glede hitrosti osveževanja pike in da ni ravno zanesljiv podatek brez da stestiraš sam, a je to res?

Če pa pravite da igranje 1st shooterjev na novih LCDjih ni več tak bav-bav kot nekoč sem že bolj odločen k nakupu LCDja, edino kar me zanima je če se da dobit 19'' z istim osveževanjem kot tale SonyHX73 in ki je več ali manj podobne kvalitete.

Caligula ::

Aja, 16 ms podatek velja samo za tri barve. Vse firme nabijajo. Tudi Sony.
Dejansko majo ti monitorji pod 25ms, tistih 16 ms je pa za marketing. Skratka pod 25ms je vse enako in ghostinga ni. Edino mogoce pri 19 incnih. Za 17 incne sem ziher da ne, za 19 incne pa nebi dal roke v ogenj. 19incni monitorji so fajn ce zmorejo resolucijo 1600... pa ce je novejse sorte sam ghosting bi mogoce se bil kje prisoten.. So pa 17incni bojda po razvoju kako leto do dve pred njimi.
Samo zdaj so 19incni ze fajn.

Pod 25 ms pa ghostinga videl ne bos. Ne na 17 incnem monitorju. 19 incev pa mogoce se.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

slovenec2 ::

Thx Juras.

Še eno vprašanje ki se zastavlja samo po sebi: če ni tega ghostinga zakaj pa potem folk ŠE VEDNO joče kak so LCDji slabi za 1st shooterje (ali imajo novi LCDji zarad starih modelov to recimo STIGMO na sebi, stereotip skratka).

Bil sem pri kolegu ki ima nek Samsung (ime kr neki nespomnem) in sem osupel nad lepo sliko (ne igra pa 1st shooterjev tak da nism vidu). Sicer ima 25ms čas in je star model 2 leti, tko da se že veselim LCDja.

Se pa strinjam s tabo da 19'' LCD še niso tok dobri kot 17'' ker so precej počasnejši(čeprav kao 25ms) in večina ima 1280 resolucijo, torej večjo piko (0.29 namest 0.26), pa še velik več stanejo.

Sicer pa dajem tok vprašanj, ker 160K sit ni malo, ne bi se rad 'zmotil' pri nakupu in ki monitorji so po moje zelo subjektivna tema in ni druge kot da sprašuješ veliko naokrog (ni pač benchmarka kot pri grafičnih karticah).

PARTyZAN ::

Em..srčy ampak razlika med 25 in 16ms je VIDNA. Probi..jest sm cel BTC prečesu..in pršu do spoznanja da mi najbolj sede Sony SDM X73:) (17" 16ms)

Caligula ::

Ta razlika ni vidna, si pa lahko slucajno naletu na dober monitor. Sej ma vecina 25ms monitorjev tud tistih 16 ms za osnovne tri barve. Tisti Sony je dober pa se pretirano drag ni.

Mogoce ni slabo pocakat do maja z nakupom 19 incnika. Sej bo tvoj CRT se zdrzal toliko. Takrat bi znalo bit vec izbire pa se cene bodo padle. Tudi ravno kak malo ovejsi model zna ven priti.

Ze te dni cene hitro padajo zaradi blizanja EU. Poglej kake Radeone 9800....

tistih 200 jurjev je veliko in ni vrag da ne zdrzis se malo.

Sem prebral test zdaj od 192T pa niso navduseni nad ghostingom.
Mogoce ce se ti mudi raje vzami 17 incnika. Tisti Sony bi kar bil pravi. Ce pravilno predpostavljam, da gre za tega, ki je nekaj nad 130.000 SIT.

totek24 ::

Ja jaz ne opazim razlike v teh 16ms. In kot je juras povedal, teh 16ms velja samo za tri osnovne barve za ostale pa ne. Tak, da to je en velik marketingski nateg. Ko bojo vse barve delovale na 16ms bo mogoce kaka vidna razlika. Drugace bi pa jaz mel kakega Samsunga 192 ali kaj podobnega.
Če kdo kaj rabi: http://www.bolha.com/index.php/ukaz/show/kat/-4/userid/totek

Grey ::

Ghosting opaziš samo na začetnem prehodu iz CRT na LCD. Pol po 1 mescu al mal več se že navadiš in tega ne opaziš več...oči pa postanejo bolj občutljive(beri:zaznaš tut 80Hz kot utripanje).

boštjan ::

oči pa postanejo bolj občutljive(beri:zaznaš tut 80Hz kot utripanje).

tako je,mene že pri 85Hz začnejo oči pečt,100Hz pa je ok

krucymucy ::

jest pa se kar cakam in vztrajam na 100Hz trinitronu, imam pa nekako poleti kupiti LCD-ja in sem nekako najbolj navdusen na hyundaijem, ja 17" je ocenjen zelo dobro in na marskikaterem testu zmagovalec ...

PolentozerkaTM ::

19" LCD LG 1910B:\ Komentarji (zadovoljnih) uporabnikov?
Jaz imam pa namen ta teden kupit tega LCDja LG 1910B. Kolega ga ima, pa je max zadovoljen, igra pa vse najnovejse igre od Princa do UT... in pravi, da ni panike okrog ghostinga. Skratka zdi se mi, da ni vec problem pri casih, saj imajo danes vsi pod 25 ms, kar popolnoma zadostuje (tistih 16 ms je bolj marketinskih:| )

Je pa ravno zato 19" LCD boljsi, ko so pri isti resoluciji ikonce vecje kot pri 17", pa se ti ni treba tolko matrat, ko gledas. Ali pac?

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ker LCD monitor? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
564151 (2934) boštjan
»

Kateri 19" LCD z zvočnik?

Oddelek: Kaj kupiti
5672 (597) Skrat
»

19" LCD z nič ali čim manj ghostinga

Oddelek: Kaj kupiti
5805 (685) boštjan
»

17" LCD monitorji pod drobnogledom

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
133707 (3707) antonija
»

CRT - LCD razočaranje in žalost... (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
645333 (3876) Marjan

Več podobnih tem