» »

ilyama vs samsung

ilyama vs samsung

smirnof ::

kaj priporoate da kupim, ilyamo sync master 22" al samsung NF 22"?

msmiha ::

Ja zdaj težko rečti, ker ima vsak svoje prednosti in slabosti. Samo jaz če bi se odločal bi kupu ilyamo
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

smirnof ::

men je kr zlo važna osveževanje! tko da, kdo tuki vodi?

aja, kako je pa potem pri špilih, pri kateri resoluciji špilaš?

tropinovec ::

hehe...zadnjič si nekaj razmišljal o LCD-ju...
si si premislil ?8-)
jaz še vedno čakam na LCD SAMSUNGA 172T!
:D

Zgodovina sprememb…

smirnof ::

prepričala me je velikost, ko sem 22 inčnika vidu u štacuni! razlika je okol 20k, če primerjaš z 17" lcd-jem, imaš pa kakih 12 cm večjo površino (po diagonali). Še zmeraj pa me skrbi glede sevanja ;((

novi ::

Iiyama CTR je boljši kot Samsungov CTR. Moje mneje.

Sumo ::

Fantje, ime firme je iiyama in ne ILJAMA ali LIJAMA...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sumo ()

smirnof ::

ma važn da vemo zakva se gre>:D

PaJo ::

Zakaj pa nebi vzel recimo kakega 19" LCD-ja???
Ce bo vse po sreci dobim naslednji teden Samsunga 191T, za kar dobro ceno:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

mahi ::

Uau, kr 19" si bos ubodu. Lepo to. BTW: Kolk pa bos odstel zanj?
Mene pa mal jezi, ker od 17" naprej niso vec delali P serij (porsche design). Ker 171P se lahko skrije pred 171T in 172T! tko po kvaliteti kot po izgldu.
Mogoce bi morali se podobno naredit za vsaj se 18". Je pa res da je malo prodajan tko velik model:( Jaz si bom sigurno kupu 171P - ta RULES!
btw: kje se najbl splaca kupit LCDje? A kdo ve, a bo kak vecji padec cen v kratkem?

zile ::

mahi:??? P model se lahko skrije. P model Rules :D WTF !

(sic) ::

Mene pa zanima zakaj vsi tako palite na LCDje? Razumel bi nekega kmeta, ki nima pojma o PCji (na splošno), ki je nekje zagledal LCDja in je sedaj ves živčen, ker ne more imeti tole lepo stvarco na svoji mizi...

Amapak zdaj se vprašajte kaj res pridobiš z LCDjem?

1. prostor (kar je ZELO MAJHEN plus)
in
2. ne seva "slabih" žarkov in ima osveževanje većje.

Nihče pa očitno ne opazi, da pri LCDjih skorajda odpade igranje iger in gledanje filmov. Zakaj?
1. Ker imajo tako slab (velik) odzivni čas, ko se slika pokaže na zaslonu se kar nekaj časa ostane in zato pri hitrejših premikih za sabo vlači črte... Kar seveda pri CRTjih ni.
2. Prirejeni so le za ENO resolucijo in pri večjih/manjših resolucija kot je prirejen sliko zmanjša oz. raztegne (grdo, grdo).
3. Monitor je običajno dolgotrajen nakup - in ker (današnji) LCDji lahko prikažejo le 32 bitne barve, se lahko poslovite od 64 ali 128 bitnih barv. Kar se v grafičnem svetu utegne zgoditi že s prihodom NV35 ali R 350/400. Kar pa bo čez cca. 1-2 leti.
4. Barve so bolj povdarjene kar lepo slišati, razen, če se ukvarjaš z grafičnim oblikovanjem, izdelavo spletnih strani, video montažo,... - vse kar se tiče grafike.
5. (sicer ne tako pomembno) Majhen vidni zorni kot.

Medtem, ko pa CRTji zasedejo več prostora (celo večji modeli (21", 22" ali celo 24" (če si kdo lahko privošči)), pa jih drži tradicija ostre slike, "realnih" barv, jih prav malo zanima koliko barv lahko prikažejo in pri vseh današnjih (in dražjih) modelih so frekvence zavidanja vredne (100 Hz mislim, da zadošča za vsakega)...

Sicer pa bi se na tvojem mestu odločil (za cene ne vem) za iiyamo (če je le malo cenejši) v drugem primeru pa Samsung. Pa obvezno flat ekran - če boš vzel Samsunga vzemi DF, ker ima NF vidni tisti dve črti... Ali pa je obratno?


DODATEK: Da ne bom razpravljal o ceni LCDjev v primerjavi z CRTji...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: (sic) ()

Gandalfar ::

(sic) kdaj si ti nazadnje videl kaksnega novega LCDja?

Ze par mesecev si lastim Samsunga SyncMaster 171P in pisem moja opazanja na podlagi mojih izkusenj z njim:

1)odzivni cas - ni res, 25ms je cisto ql in nisem v nobeni igrici (Ut2k3, CounterStrike kakor tudi pri filmih ali pa kjerkoli drugje) opazil tega efekta.. to je bil problem lcdjev z odzivnim casom nad 30ms

2) prirejen je za 1280x1024 deluje pa tudi brez opazne razlike v 1024x768 ter 800x600 ter 80x25 za DOS..:) Nestandardne resolucije mora pa seveda interpolirati ampak zaenkrat se se nisem srecal z potrebo po tem..

3) pa si ti videl kaj pomenijo te 128bitne barve? To se samo v graficni kartici uporablja pri precunavanju, da pride do mansjih napak nakocnu se se vedno izrisejo 32bitne barve..

4) to je pac lasnost lcdja.. za domacega uporabnika pomojem ni problem

5) se ne strinjam, zorni kot je vsaj tako dober, ce ne boljsi od CRTja.. monitor sem pac pogledal pod kotom 5% in se vedno lahko prebral to besedilo

--

drugace pa je delo z LCDjem dejansko bolj prijetno in manj naporno za oci. Sicer ne vem tocno zakaj (se bom pozanimal) - toda zaenkrat to podajam kot splosno priznano dejstvo ter tudi kot moja osebna ugotovitev.

btw: lcd monitorje se da vrtet. DVI mi je tudi zelo vsec stvar. Prav tako mi je bilo zelo ql, ker sem dal 17" LCD v skatlo in sel na lan party pri cemer si nisem lomil hrbta od nosenja in prav tako monitor ni zavzemal ogromno prostora.

Kar se pa cene tice naj vsak sam preosodi, ce mu te lasnosti odtehtajo visjo ceno. - sicer pa 150k za kolikor se menda ta model sedaj prodaja pomojem niti ni pretirano glede na to kaj ponuja.

(sic) ::

3) pa si ti videl kaj pomenijo te 128bitne barve? To se samo v graficni kartici uporablja pri precunavanju, da pride do mansjih napak nakocnu se se vedno izrisejo 32bitne barve..


Jaz ne govorim o 64 bitni natančnosti ampak o 64 bitnih barvah - 16 bitne = 65000, 32 = 6 mil.,... itd.

Saj 128 bitno natančnost že ima R300.

smirnof ::

kaj je s tistima dvema črtama, pri katerih modelih so?

kateri 19" ali pa 22" ima boljše osveževanje in kateri lepšo sliko(samsung&iilyama)?
ali obstajajo kaki testi?

tropinovec ::

PaJo , tudi sam sem razmišljal o 191T, vendar sem se odločil (zaradi iger) za 172t, ki ima novejšo tehnologijo ter odzivni čas DEJANSKO 25 ms..
sicer tudi za 191t piše , da ima 25 ms , vendar typical , kar pomeni , je lahko tudi večji (celo do 35 ms) , pri 172 t pa je dejansko 25 ms!


response time 191T:

191t


poglej "conclusion" testa 191 T:

PROS:
-DVI & Analog Inputs
-Wide range for brightness and contrast levels
-One of the highest viewing angles out there
-Very crisp image quality when performing tasks that do not involve a substantial amount of movement
-High quality -- no cheap shortcuts

CONS:
-Ghosting was apparent when watching TV, playing games and slightly when viewing DVDs
-High retail price for the end consumer

test 191T


191 t je vsekakor odličen monitor vendar so , vsaj po testih opazne sence pri igrah in filmih, medtem ko pri 172 tega ni!


response time 172T:

172t


test 172 t


saj je tudi logično - serija 172 je novejša in prinaša tehnične izboljšave - samo škoda , da še ni 192T!!
:D

Zgodovina sprememb…

BlazP ::

(sic)
Dej ti to mal razloz, kak nej bi zgledale 64 pa 128 bitne barve na izhodu. A to nej bi bla graficna kartica sposobna prikazat 18446744073709551616 razlicnih barv(64 bitov)? Pa monitorji bojo sposobni prikazat to al ka? Kaka bo pa razlika med 18446744073709551615-tim odtenkom pa 18446744073709551616-tim odtenkom?
Kak bo pol sele s 128 bitnimi barvami (3,4 *10^38 barv).
Koncno bomo do konca izkoristili nase oci, ki so sposobne razlociti toliko razlicnih barv!

(sic) ::

BlazP:

Naše oči lahko zaznajo VELIKO več barv kot jih lahko prikažejo najboljše grafične kartice. Vendar pa naše oko ne zazna razlike med 32 in 64 bitnimi barvami - kar pa sploh nima veze, ker jih grafične pozna - torej več bitov lepši efekti. 24 bitne barve (ki so iste kot 32, le da 32 imajo še alpha kanal) lahko prikažejo 6.000.000 barv, kar je 8 pikslov na barvo oziroma 256 stopnej barv...

John Carmack je v svojem govoru na QuakeConu 2002 dejal, da se ob pomisleku na 64 ali 128 bitne barve ljudje zgražajo, češ da kdo rabi toliko barv. Potem pa je dejal, da so ljudje isto govorili ob prehodu iz 16 na 32 bitne barve.


Tukaj pa še nekaj kar sem našel:

So far, [I think] digital monitors (or was it just LCD monitors?) only support 24-bit color. Analog monitors can do more. They'll eventually increase the output, but it's not needed nearly as much as the processing part (particularly the floating-point color part).

mahi ::

ZILE: sorry ej, zatipkal sem se, hotu sem povedat da se lahko 171t in 172t skrije pred 171P serijo. No, od 172t se razlikuje predvsem v lepoti, katera je na strani P serije (gumbki,barva). Je pa res, da je 172 malo tanjsi.
Gandalfar: Kako se ti obnese 171p ? A bi ga ponovno kupil?

Gandalfar ::

mahi: takoj, brez odlasanja

BlazP ::

(sic)
Za zacetek: S 24 biti(oziroma 32) Je mozno prikazati 16.7 miljona barv in ne 6 miljonov.
Med 16 bitnimi in 32 bitnimi barvami nic ne recem, ker se razlike dejansko vidijo. Samo kot si sam reku:"Vendar pa naše oko ne zazna razlike med 32 in 64 bitnimi barvami". Ce se ze to ne opazi razlike, zakaj bi potem monitor moral biti sposoben prikazati 64 bitne barve, kaj sele 128 bitne!

"John Carmack je v svojem govoru na QuakeConu 2002 dejal, da se ob pomisleku na 64 ali 128 bitne barve ljudje zgražajo, češ da kdo rabi toliko barv. Potem pa je dejal, da so ljudje isto govorili ob prehodu iz 16 na 32 bitne barve."
Kar je John Carmack mislil s 64 oziroma 128 bitnimi barvami ti je ze Gandalfar povedal.

Pa sploh ne vem, zaka si tak pameten o necem, ko ocitno nimas pojma.
"če boš vzel Samsunga vzemi DF, ker ima NF vidni tisti dve črti... Ali pa je obratno?"
Ti cloveku svetujes naj raje vzame navadno katodno cev, ki je samo navidezno ravna (DF), kot pa diamondtron cev(NF), ki je cisto ravna(ne navidezno) ima bolse barve, bolsi kontrast, pa se bi nasu kej.


Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BlazP ()

mahi ::

gandalfar, kje pa si ga kupu? matr, u austriji je cena 154ksit, tko da bi ga tam takoj kupu. Tukaj pa je 178ksit, pa se mi zdi mal prevec (oziroma nimam tulku:( )

LeQuack ::


kaj je s tistima dvema črtama, pri katerih modelih so?

kateri 19" ali pa 22" ima boljše osveževanje in kateri lepšo sliko(samsung&iilyama)?
ali obstajajo kaki testi?


Tisti dve crti bos videl na vseh trinitron oz. diamondtron monitorjih, se prav pr Samsungih pr vseh NF, pa tud pr mislm da vecini iiyamah. Opazu jih bos vecinoma sam na zacetku pol se pa navads :)

tropinovec ::

mahi:
"ZILE: sorry ej, zatipkal sem se, hotu sem povedat da se lahko 171t in 172t skrije pred 171P serijo."

ker ne vem točno kaj si hotel s tem povedati - bi te prosil, da me malce razsvetliš - v čem je 171P boljši od 172T ??

:| 8-O

Gandalfar ::

mahi: pri nas v sloveniji ima enaa se mi zdi, da da najboljso ponudbo ali pa kar pcx, ki je uvoznik..

Gandalfar ::

n terms of image quality, LCD monitors are known to produce brighter displays, which allow them to be used in places where the ambient lighting conditions are high. As LCD displays are flicker-free, it causes less headaches and eyestrain to users, too. What's more, LCD panels draw 40 percent less power than similarly sized CRT monitors, produce less heat, and do not emit electromagnetic interference or X-rays (which CRTs do), making them somewhat safer and cheaper to use in the long run.

Se en lustkan FAQ: http://www.monitorsdirect.com/before/ex...

Zgodovina sprememb…

(sic) ::

BlazP:

6 milijoni barv... hehe, sem malo zabluzil - no 16.7 milijonov je.

Ti cloveku svetujes naj raje vzame navadno katodno cev, ki je samo navidezno ravna (DF), kot pa diamondtron cev(NF), ki je cisto ravna(ne navidezno) ima bolse barve, bolsi kontrast, pa se bi nasu kej.


Zdaj mi pa povej pametnjakovič, če si že videl NF in DF od blizu? In primerjal?
Ko boš mi sporoči...

Gejmer ::

Zanima me ker 17" LCD ma 20ms osveževanje(hočem zaradi igric) in se ga dobi v sloveniji?
Nanda yo?

Gandalfar ::

Gejmer: moj ima 25ms in nisem opazil razlike glede na 17" CRTja, ki sem ga imel prej...

BlazP ::

(sic)
Ja sem videl DF in NF od blizu. Doma imam 757 DFX ze eno leto. To pa samo zato, ker takrat, ko sem kupoval monitor niso imeli NFa tam kjer sem kupoval. Cez cesto pa imam 4 kolege cimre od katerih ima EN 959NF en pa 755DF. Tak da zelo pogosto gledam razliko med NF in DF.

nodes ::

V Vidi-ju je bil par številk nazaj test teh monitojev. In je zmagal Sony pred Samsungom, Iiyama je bil nekje zadaj , tako da ne vem?

smirnof ::

a to so bli lcd al crt?

nodes ::

V kontekstu s temo.
Lcd je boljši Iiyama.

koyotee ::

100% iiyamo!¨js mam 19" 454VM pro od iiyame! superrrrrrrrrrrrr ne menam za nc

nodes ::

Še boš menjal, še še...

BoO ::

test malo starejšega datuma ampak vseeno
pa še novejši test sicer brez samsunga

poglejte oceno za image qualitiy pri iiyami

PaJo ::

tropinovec: Zakaj sem vzel 191T?? Zato ker je bil tudi moj prvi cilj 172T, ampak je ta model na zalost zelo tezko dobavljiv, vsaj trenutno meni in bratu pa ni cakat na to zadevo in se je 191T izkazal kod najboljsa druga izbira, res da bo monitro prisel malo manj kod 200k, ampak ze sedaj mi ni zal tega denaraj. Kar se pa tice tistih respnse timov, pa po moje stvar sploh ni tako huda, vsaj za mene ne ker teko vecino delam bolj umirjene stvari, kod je srufanje, programiranji, pisanje dokumentov in mogoce vcasih kaki spil, pa tam tako in tako more spilat ok. Ce pa gledam kaksen film pa imam v ta namen TV out in stvar dovolj dobro predstavi 72" Sonyev TV, tako da se zaradi tega pac ne sekiram, glavno da moje oci ne bodo vec trpela (prevec ur presedim za kompom:() in da bom malo vec prosotora na moji pisalni mizi:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

imi ::

Ta preklemani monitor - 172T - iščem in čakam že tri mesece, pa ga nikjer ne morem dobiti, tako da se mi zdi že brezveze brati nekakšne primerjave med njim in drugimi monitorji.

Vsi samo obljubljajo da ga bodo kmalu imeli na zalogi, tudi na cenikih ga imajo v praksi pa ga ne moreš kupiti.

;((

smirnof ::

ja to pa je hudič, če maš keš, pa ni monitorja! a si mogoče pomislu kej na iilyamo?

tropinovec ::

ljudje, jaszts sem se odločil za SAMSUNGA 172T že pred dvema mesecema (mislim, da bodo prišli v SLO februarja - samo ne vem katerega leta hehe :D

HitriPepe ::

PaJo: Kje si te ti dobil 191T za manj kot 200k sit?

Bi rad vedel ker ga jaz tudi kopujem, pa ga nisem nikjer zasledil tako poceni!

Lp
www.STROJI.NET

PaJo ::

Pri PCX-u je to cena za nadljno prodajo z DDV-jem:D
Namrec cene so biel do prejsnega tedna malo visje potem pa so padle. No v glavnem meni se zdi za tako cifro solidan zadeva, na 172T pa res niam namena cakat, ker bo se trjalo preden jih bodo nasi dobili ima samsung baje velike probleme to dobavljat po celem svetu:\
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

imi ::

Na iiyamo sem že pomislil, pa nima DVI izhoda!

koyotee ::

vsekakor je najbolsa iiyama 19" 454 vm pro! pri max resoluciji 1920x1440 mas 86hz osvezvanja‚! vsekakor vredno nakupa! 22" je pa se bolsa


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

lastniki LCD monitorjev

Oddelek: Kaj kupiti
151523 (1190) tx-z
»

Kateri 17 lcd monitor?

Oddelek: Kaj kupiti
352524 (1874) Wolverine
»

Lcd Samsung 152T ali 172T

Oddelek: Kaj kupiti
462356 (1595) tropinovec
»

LCD pocenitev?!?

Oddelek: Kaj kupiti
292302 (1159) LojzePek
»

Samsung ali Hercules?

Oddelek: Kaj kupiti
171577 (1253) FANATIK

Več podobnih tem