» »

LitePanel 170 - LCD? ima kdo?

LitePanel 170 - LCD? ima kdo?

borchi ::

ok! letos sem bil zelo priden in zato si bom kupu eno darilo!

mislim na en lcd monitor in me zanima, če ma kdo kakšne izkušnje z lite-on litepanel 170 lcd-jem? baje obstajata dva modela; en običen in en mercury? kje je fora? pri lcd-ju me zanima predvsem response-time. in ne sme bit preveč grd. zato je iiyama as4314ut že skor odpisana. cena je lahko do 140k sit (max.). vem, da se splača dat 180k sit za oreng monitor z dvi, itd. ampak ne gre. itak je blo od začetka planirano, da ne prek 100k ampak potem bi mogu kupit 15" :-(

grafična kartica nima dig. izhoda in je tut kako leto ne bom menjal, zato dvi ni tako nujen. pa tut potem bom kako leto-dve zdržal brez njega.

lite-on se mi zdi pametna cena in ni preveč grd. a je še kak monitor v istem cenovnem/kvalitetnem rangu, ki se ga splača vzet pod drobnogled?

AMPAK ........, ker je moja osnovna plošča že precej "znucana" in ker LCDjem še vedno padajo cene (in bom posledično čez dva mesca ugotovil, da sem dal 40k sit preveč), bi si mogoče pod smrekco dal kakega nforce2 z 2x256Mb DDRja. in bi potem čez kako leto nabavu "pravega" LCDja.

komentarji???

najlepša hvala!
l'jga

Heisenberg ::

moje mnenje je, da ce nimas dovolj denarja za spodoben LCD ga reje ne kupuj oz. kupi boljsi 15" LCD kot pa "lite on" 17"........

lp

BigHugo ::

DM: im kaj manjka Liteonu? A to govoriš na pamet, ali pa ga imaš mogoče doma?
LP BigHugo

borchi ::

ja, DM, zakaj lite-on ne bi mogu bit oz. ni "spodoben" monitor? to da ne stane 200k sit ni razlog?!
l'jga

BigHugo ::

borchi: sam imam 17" Liteona že od aprila pa moram reč, da je za ta denar spodoben monitor. Response time ima 25ms, do sedaj še brez dead pixlov. Imel sem priložnost sprobat že kar nekaj LCDjev (en mi je tudi izdihnil), med drugim tudi Liyamo, ki jo nekateri tako zelo hvalijo, vendar se z Liteonom žal ne mora kosati.

DM: daj malo utemelji tvoje besede. Tudi monitorji cenovnega razreda 200.000+ SIT niso vsi vredni nakupa. Žal tako je to.
LP BigHugo

dexter_II ::

sam sem tudi navijal za samsunga,pa sem mal oktoberski monitor prebral pa me je mal zvil
saj je skor vse boljse kot samsung,clo neki relisys

so pa liteon-i dobili clo boljse ocene od iiyame-pa na monitorju se verjetno ne salijo saj jast tko mislim

borchi ::

BigHugo: ka je pa s temi navadnimi in Mercury Liteon-i? kr mnda majo navadni ful slabši response time?! kk veš kir je pravi, a ma tvoj kako bol točno oznako kot pa samo "litepanel 170"?

glede cene in boljših LCDjev pa takole. najbolšega monitorja si verjetno NIKOLI ne bom mogu privoščit. vedno bo kak model, ki bo nekaj boljši in veliko dražji kot modeli za mase. rad bi se pa čim prej znebil CRTja, ker me je v mojem ne tako kratkem življenju že pošteno prežarčil in obseval in mi nekak ni všeč, da se ponoči že rahlo svetim! pa na učke mi bo tut počasi že potekla garancija.
l'jga

borchi ::

zdej sem pogledu v specifikacije od litepanel-a 170. response time je 30 in 15 torej skupaj 45!!! to piše v papirjih v škatli. menda je bila to škatla tistega modela, ki je sivo-moder (se pravi novejši model od tistega, ki je cel bež barve). a lahko kdo ki ma litepanela 170 pogleda zadaj na nalepko na monitorju in pogleda točen model? pa kaj je zdej s tem "mercury" modelom??? a to je ta sivo-moder?
l'jga

Heisenberg ::

namenjeno tistim, ki menijo, da nimam prav:

malo denarja malo muske pol pa sami preracunajte ce se vam splaca kupit....
ali pa "nisem tako bogat, da bi kupoval poceni"



lp

borchi ::

DM: da se ne boma narobe razumela. če mi poveš, zakaj je liteon tako zanič (razen tega, da očitno obstajata dva modela, ki sta si različna in v imenu zelo podobna/ista) bom z veseljem poslušal tvoje nasvete. malo denarja malo muske js ne sprejmem, ker bi potemtakem morali vsi met pentiuma 4 namesto athlonov, ki za svoj denar ponujajo daleč več.

a kdo kaj ve o hansolu h711? matr, kirkoli monitor se mi zdi zanimiv je ful teško dobit kak test od njega na internetu!!!
l'jga

Heisenberg ::

testov je ogromno na netu
toda ne od takih krs modelov kot jih prodajajo tukaj na balkanu

samsunga recimo so v monitorju povsem popljuvali, a kjerkoli na netu gledam teste ga ne morejo prehvalit....

in kaj mi da to vedeti ?

v monitorju pisejo to kar jim najvisji ponudnik ponudi, ker imajo vsi te kr ene LCDje seveda potem to dobro ocenijo...oz prodajo oceno.

saj se folk dobro zaveda kaj pomeni naziv "tehnicna odlicnost" ali pa "priporocamo nakup" ... itd...

ravno zato sem sam odpovedal narocnino na monitor ker so vedno bolj pristranski

denar je sveta vladar in tudi pri Monitorju niso izjeme

Zgodovina sprememb…

Blup ::

Kdr kupujem monitor VEDNO najprej pogledam kaj mi ima HANSOL za ponudt...

Power plus... Hansol H711 za slabih 140k SIT... imam, deluje odlično, Hansol me nikoli še ni razočaru, 25ms odzivni čas...

...ampak to je samo moje mnenje... glede monitorjev
kaj pa bolj rabiš, plato in ram al monitor morš pa sam presodt po tem za kaj stvar uporablaš... plate ne menat zato k je stara, meni jo zato k rabš bolš... monitor pa itak vedno rabmo najbolši (treba učke šparat)

Blup
:\

borchi ::

za hansola h711 sem tut najdu na eni strani podatek, da ma odzivni čas 25ms. a to potem drži? pa še grd ni. glede tistega zaradi česar so ga pa v monitorju grajali me pa ne moti tako zelo. poleg tega ima matriko od samsunga - a mogoče kdo ve od kirga modela?
l'jga

Blup ::

borchi: zrd česa so ga pa grajal?

Switch ::

Sam imam Samsunga 171P in moram reči, da je zelo dober. Všeč mi je, ker se ga da obrniti za 90 stopinj (zelo uporabno pri 17", ker je prikazana površina enaka dvem crt 17¨ postavljenih enega nad drugega z resolucijo 1024X786:D )
Vsi monitorji LCD so si precej podobni. Bodi pozoren le na to, da bo response time pod 25ms in da bo 17" drugo naj te ne skrbi.

P.S.
Na Hansolovi strani me je slika nekega Hansol monitorja LCD res nasmejala. Koliko mislite, da ima odzivni čas ta monitor:D >:D

borchi ::

Blup: neenakomerna osvetlitev zaslona (levi in desni rob sta temnejša), slaba kotna vidljivost (pod večjimi koti je slika rumenkasta in temnejša), opazno sneženje na drobnih vzorcih, ki pa pri vsakdanjem delu ni preveč moteče.

Switch: to bi se dalo zračunat, če bi vedli kk velik je ta tiger v resnici in kako hitro teče v trenutku, ko ga je posnela kamera. ;-)
l'jga

Blup ::

Vse je več al mn res... sam da sta levi in desni rob svetlejša... kar pa je opazno samo če je cel zaslon črn (morda tudi pri igrah, tega ne vem)... ampak čim je rob od programa al pa kej podobnga je to čist neopazno..

Blup
:\

borchi ::

me veseli :-)
l'jga

SmoKey ::

borchi:moj zelo dober prijatelj ima tega LITE-ON sivo modrega ampak 15'' in dela ful dobr. Ima samo eno mrtvo piko to ze od takrat ko ga je kupil, ima ga pa ze ene pol leta. Tud v s stacuni sem gledal na njemu film(DivX), igral UT2003 (na 17'') in je zadost hiter za take potrebe (razen ce se ne bos sel kaksnega 3D modeliranja)

Liyama naj bi bil se boljsi in imel se hitrejsi odzivni cas pike, sploh dober pa je samsung-izredno lep, vrti se okrog in okrog , das ga lahko na steno kot sliko, stane pa ene 170k. Prodajalec mi je reku da si ga bo v kratkem casu kupil - pa sem ga vprasal zakaj; in sva padla v debato pol sva pa ene 20 minut UT2003 nabijala in sem se v monitor cist zaljubil, sam si bom tud jaz kupil monitor glede na moje financne zmoznosti-->lite-on 170. Un ta drug oz. ta prvi model lite-ona pa je za gledanje divx-ov in spilanje prepocasen-mi je tudi prodajalec povedal in me posvaril da naj ne kupujem tega ''sranja''. Kaj se zgodi? slike se zacnejo nalagati ena na drugo in to ne po celem ekranu ampak malo tam malo tu tako da bi dobil eno grozno packarijo na koncu filma.

DM : Drugic ce bos kaj pisal v threade raj povej kj pametnga ker ce te folk vprasa za nasvet ti ni nujno treba odgovort ce nisi 100%, ker folk sam zmedes za brezveze.
Živalsk vrt iz silicijeve doline

borchi ::

js sem v harvey-normanu gledal oba modela in v knjigicah pogledal specifikacije obeh modelov. starejši model (bež barve) ima response time 15+5=20ms! novejši model (srebrno-moder) pa 30+15=45ms!!!! tako, da men ni nč več jasno glede lite-on litepanel 170 monitorjev.
če bom kje našu hansola h711 ugodno, se bom odloču za njega. v h-n je 150k sit - PREVEČ! če ne pa bom kupu kakega 15". al pa tut nič. vidim, da je na trgu lcdjev še precejšnja zmeda.
l'jga

Blup ::

Hansol H711 imaš v Power Plusu za 140.000,00 Sit oz nekaj drobiža manj...

Blup
:\

Grey ::

LiteOn 170 je najbrž čit v redu ker imam sam doma LiteOn 150:) in je za igre super(osvetlitev,barve,ostrina), moti me samo fiksna resolucija.

MEDENA ::

Kaj zdej se splača al ne?

Ker ga mislim kupiti v BIG-BANGU za 136 k sit na 13 obrokov LOL

freakolowsky ::

mam dva LiteOna 170 ... moje mnenje ... se splača.



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

akcija v Norman Harveyu

Oddelek: Kaj kupiti
141531 (1038) dexter_II
»

uorng workstation

Oddelek: Kaj kupiti
101303 (1121) kuglvinkl
»

pomoč pri nakupu LCD monitorja

Oddelek: Kaj kupiti
281841 (1230) zenaj
»

Kateri LCD?

Oddelek: Kaj kupiti
111649 (1454) BigHugo
»

Dejstva o LCD (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
503915 (3127) matter

Več podobnih tem