Forum » Sedem umetnosti » Tv serije
Tv serije
Temo vidijo: vsi
oo7 ::
Danes se je začela serija Black.Sails
Zelo vspodbuden začetek, super scena, kolise.
Dobro, da si napisal drugače sploh ne bi oprazil, da je že zunaj najbrž šele jutri.
Bom pogledal danes zvečer hvala
Sem pa pogledal na IMDB Black Sails in je najavljena že 2 sezona. Tako se to dela, da že naprej veš, da bo še naslednja sezona
Sem pogledal prvi del serije Black Sails in je super
Se je začela pa še ena nova serija The Musketeers in je tudi dobra.
http://www.imdb.com/title/tt2733252/
Se je začela pa še ena nova serija The Musketeers in je tudi dobra.
http://www.imdb.com/title/tt2733252/
Tr0n ::
Qcube ::
Nisem opazil :)
Edino mi je bilo zanimivo ko sem gledal malo okolico v posnetkih me je ful spominjalo na Banshee in pol kmalu zatem se pojavi tista "Rebecca" iz Banshee-ja. :)
Edino mi je bilo zanimivo ko sem gledal malo okolico v posnetkih me je ful spominjalo na Banshee in pol kmalu zatem se pojavi tista "Rebecca" iz Banshee-ja. :)
DarwiN ::
Po dolgem času ponovno dal priložnost eni novi seriji...
Helix.
Zdržal 2 dela in pol..:) Kakovost na podnu... Je že dodana med tiste serije, ki se delajo norca iz inteligence gledalca... Ne rabte niti gledat, ker je serija as good as kenslana!
Helix.
Zdržal 2 dela in pol..:) Kakovost na podnu... Je že dodana med tiste serije, ki se delajo norca iz inteligence gledalca... Ne rabte niti gledat, ker je serija as good as kenslana!
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Izi ::
Helixu pravzaprav ne kaže tako slabo kot hočejo nekateri prikazati. Značilno za to serijo je, da so "haterji" zelo glasni. Drugače pa ima kar visoko oceno. Okoli 7,7 tako na IMDb kot na TV.com.
Mogoče je problem tudi, da gre oziroma je šlo za eno najbolj pričakovanih serij leta 2014 in so bila pričakovanja nekaterih očitno previsoka. Gre vendarle za ljudi, ki so naredili odlično Battlestar Galactico in pričakovanja so torej velika. Verjetno prevelika.
Premiera je pričakovano imela rekordno gledanost. Gledali so jo praktično "vsi", zato je jasno, da se je med mnogimi milijoni gledalcev našlo tudi precej gledalcev, ki jim ta serija ni namenjena. Tako se pričakovano najdejo precej čustvene negativne ocene, ki z realnostjo nimajo nič skupnega, kot naprimer DarwiN, zgoraj. Serija pravzaprav ni slaba, kaj posebno izstopajoča pa tudi ni, vsaj po dosedanjih treh delih. Vsekakor pa je pod pričakovanji.
Tretji del je gledanost precej padla, na 1,8 milijona gledalcev (gledalci rednega prenosa iz SyFy TV), kar je še vedno v redu ampak manj od pričakovanega. Po moje je tega krivo predvsem, da se je dalo tretji del predčasno pogledati že ob premieri, kar je izkoristila večina, ki je potem izpustila redno gledanje prek TV.
Bomo videli kako bo šlo naprej. Čeprav igranje ni vrhunsko in so dialogi precej ubogi celo za sci-fi zvrst, serija še vedno precej obeta. In pričakuje se "izven zemeljska entiteta"
Vsekakor ne pričakujem, da bodo najbolj napovedovano in pričakovano serijo leta 2014 skenslali prav kmalu. Sicer pa kako dolgo jo bomo gledali bodo odločali izključno gledalci SyFy programa in nihče drug. Njihovo število je edino merilo in zaenkrat dokaj dobro kaže.
Mogoče je problem tudi, da gre oziroma je šlo za eno najbolj pričakovanih serij leta 2014 in so bila pričakovanja nekaterih očitno previsoka. Gre vendarle za ljudi, ki so naredili odlično Battlestar Galactico in pričakovanja so torej velika. Verjetno prevelika.
Premiera je pričakovano imela rekordno gledanost. Gledali so jo praktično "vsi", zato je jasno, da se je med mnogimi milijoni gledalcev našlo tudi precej gledalcev, ki jim ta serija ni namenjena. Tako se pričakovano najdejo precej čustvene negativne ocene, ki z realnostjo nimajo nič skupnega, kot naprimer DarwiN, zgoraj. Serija pravzaprav ni slaba, kaj posebno izstopajoča pa tudi ni, vsaj po dosedanjih treh delih. Vsekakor pa je pod pričakovanji.
Tretji del je gledanost precej padla, na 1,8 milijona gledalcev (gledalci rednega prenosa iz SyFy TV), kar je še vedno v redu ampak manj od pričakovanega. Po moje je tega krivo predvsem, da se je dalo tretji del predčasno pogledati že ob premieri, kar je izkoristila večina, ki je potem izpustila redno gledanje prek TV.
Bomo videli kako bo šlo naprej. Čeprav igranje ni vrhunsko in so dialogi precej ubogi celo za sci-fi zvrst, serija še vedno precej obeta. In pričakuje se "izven zemeljska entiteta"
Vsekakor ne pričakujem, da bodo najbolj napovedovano in pričakovano serijo leta 2014 skenslali prav kmalu. Sicer pa kako dolgo jo bomo gledali bodo odločali izključno gledalci SyFy programa in nihče drug. Njihovo število je edino merilo in zaenkrat dokaj dobro kaže.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
ramiz?! ::
Danes se je začela serija Black.Sails
Zelo vspodbuden začetek, super scena, kolise.
Men je odlična ...
Never regret anything, there's always a reason things happen.
misek ::
Jaz pa gledam serijo iz leta 2010 Rizzoli & Isles. Spremlja detektivko in mrliško oglednico pri njunem delu. Mi je kar všeč.
Tako se pričakovano najdejo precej čustvene negativne ocene, ki z realnostjo nimajo nič skupnega, kot naprimer DarwiN, zgoraj.
Hater? Mogoče.. Ampak nisem pa imel nobenih velikih pričakovanj od serije, ker pravzaprav sploh ne spremljam, kaj prihaja ven, tako da sem za serijo praktično včeraj prvič slišal..
In močno dvomim, da bo serija doživela drugo sezono... That's it.. Čeprav - če lahko ima nek Gravity oceno 8.3 na imdb, potem je vse mogoče.
Sicer pa midva težko debatirava... Tebi je 99% serij všeč, meni pa jih je 99% katastrofa, zato ne bova našla middle grounda.. Moj BS detector je pač precej "zaghteven".
Drugač pa me serija malo spominja na Avatarja, ali Prometheusa... Tudi tam je šlo za nek "največji človeški projekt vseh časov", pa so bili vsi vodilni in sodelujoči dobesedno sami retardi.. Ampak ko gre za takšno zvrst, potem mora bit zadeva resna in realna, saj vendar ne gledamo McGyverja ali Fringe, kjer si vse neumnosti pač vzel v zakup..
In pol si znanstveniki in strokovnjaki v seriji vzamejo pet minut časa za "controlled fusion"..Mislim..Za čas kosila so hoteli še fusion porihtat, kot nek small side project.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
Sicer pa midva težko debatirava... Tebi je 99% serij všeč, meni pa jih je 99% katastrofa, zato ne bova našla middle grounda..
Kje pa, še zdaleč mi ni všeč 99% serij, še 5% mi jih ni všeč. Sem že nekoč omenil, da se pač držim pravila, da komentiram samo tisto kar mi je všeč. In tega ni prav veliko. (kritike na splošno ne maram in prav tako se izogibam ljudi, ki radi kritizirajo)
Izmed vseh serij, ki se trenutno vrtijo mi je všeč samo 29 serij, vse ostale pa so mi zanič. Pilote ali vsaj trailerje pogledam vse. Imam dovolj časa in če bi mi bila kakšna serija še dobra bi jo spremljal ampak je ni. V bistvu to pomeni, da mi je 99% serij zanič enako kot tebi in verjetno tudi ostalim.
Za vse serije, ki jih v tej temi nisem komentiral lahko vzameš, kot da so meni zanič in njih gledanja ne priporočam
Gregor P ::
29 serij (ki se trenutno vrtijo)?!? Pa veš kako velika številka je to?!?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
Kritika je ena od gonilnih sil napredka, ker pritiska na ponudnike storitev, a ne..
Drugač pa, samo 29 serij ti je všeč? :)
Jaz od aktualnih prebavljam samo Bates Motel, Hannibal, Vikings (kjer pričakujem, da bodo z drugo sezono zavozili) in pa Person of Interest ter Hell on Wheels (ki jima kvaliteta počasi pada)... To je to.. 5 serij, od tega so 3 pod drobnogledom..:S No, čeprav seveda nisem dal vsem serijam priložnost, zato iščem kakšno novo, do takrat bom pač očitno TNG-ja vrgel v playlisto. :P
edit: Samo kot zanimivost... Če ti v nekem sivem povprečju všeč samo 5% serij oz. še manj, in če ti je od trenutnih všeč 29 serij, potem bi se moralo trenutno vrtet 600 serij. :)
Drugač pa, samo 29 serij ti je všeč? :)
Jaz od aktualnih prebavljam samo Bates Motel, Hannibal, Vikings (kjer pričakujem, da bodo z drugo sezono zavozili) in pa Person of Interest ter Hell on Wheels (ki jima kvaliteta počasi pada)... To je to.. 5 serij, od tega so 3 pod drobnogledom..:S No, čeprav seveda nisem dal vsem serijam priložnost, zato iščem kakšno novo, do takrat bom pač očitno TNG-ja vrgel v playlisto. :P
edit: Samo kot zanimivost... Če ti v nekem sivem povprečju všeč samo 5% serij oz. še manj, in če ti je od trenutnih všeč 29 serij, potem bi se moralo trenutno vrtet 600 serij. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
SHERLOCK SEZONA 3 EPIZODA 3 SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SPOLIER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Charles Magnussen, ki je videl tiste številke in napise in tisti trezor tisto je bilo vse samo v njegovi glavi??? In, ko ga je Sherlock ubil je s tem uničil vse dokaze?
Tretja sezna mi je bila najslabša ampak vseeno dobra. Komaj čakam sezono 4 pa še Jim Moriarity se vrne
SPOLIER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Charles Magnussen, ki je videl tiste številke in napise in tisti trezor tisto je bilo vse samo v njegovi glavi??? In, ko ga je Sherlock ubil je s tem uničil vse dokaze?
Tretja sezna mi je bila najslabša ampak vseeno dobra. Komaj čakam sezono 4 pa še Jim Moriarity se vrne
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()
Sc0ut ::
Tretja je res najslabša. Še poseej proti Magnussenu je zgledal totalno povožen in poražen. Ubijanje kar tako? Nato pa ga brat reši? ... Serije se počasi začenja prijemat sloves da je to serija kjer nobeden ne umre.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850
29 serij (ki se trenutno vrtijo)?!? Pa veš kako velika številka je to?!?
Moraš računati, da je vedno več kot polovica serij na pavzi med sezonami. Večina serij je tedenska in traja 3 do največ 6 mesec na leto, ves ostali čas pa so v pavzi.
Kar se pa tiče števila aktivnih serij, trenutno na tv.com spremljajo 1356 večjih svetovnih TV postaj, ki imajo svojo lastno produkcijo. In če rečemo, da vsaka naredi 3 serije na leto je to že 4000 trenutno aktivnih serij.
In to so samo Angleško govoreče TV serije. Kakšnih Indijskih in Španskih serij, ki jih je nekaj 10 tisoč vsako leto ne upoštevam.
Te številke jemljite z rezervo, lahko sem močno brcnil v temo
Zgodovina sprememb…
... sam se čudim zato ker mi (časovno) uspe maksimalno videti/spremljati dve seriji na leto, če sploh (pilotov, ali pa še kakšen del poleg, seveda vidim več); zato tudi sem še toliko bolj izbirčen kaj gledam
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
IL_DIAVOLO ::
Sicer pa midva težko debatirava... Tebi je 99% serij všeč, meni pa jih je 99% katastrofa, zato ne bova našla middle grounda..
Kje pa, še zdaleč mi ni všeč 99% serij, še 5% mi jih ni všeč. Sem že nekoč omenil, da se pač držim pravila, da komentiram samo tisto kar mi je všeč. In tega ni prav veliko. (kritike na splošno ne maram in prav tako se izogibam ljudi, ki radi kritizirajo)
Izmed vseh serij, ki se trenutno vrtijo mi je všeč samo 29 serij, vse ostale pa so mi zanič. Pilote ali vsaj trailerje pogledam vse. Imam dovolj časa in če bi mi bila kakšna serija še dobra bi jo spremljal ampak je ni. V bistvu to pomeni, da mi je 99% serij zanič enako kot tebi in verjetno tudi ostalim.
Za vse serije, ki jih v tej temi nisem komentiral lahko vzameš, kot da so meni zanič in njih gledanja ne priporočam
Je rekel samo 29 serij
You mad, bro?
adam1900 ::
Izi lahko našteješ teh 29? Mogoče katero posebej priporočaš? V zadnjem času sem začel spremljat serije pa več ne vem s čim naj nadaljujem.
Trenutno pogledal/spremljam: Almost Human, Arrow, Da Vinci's Demons, Game of Thrones, House of Cards, Mob City, Peaky Blinders, Suits, The Big Bang Theory, The Blacklist, The Walking Dead, True Detective,Under the Dome, Vikings, Breaking Bad, Spartacus, The Event.
Trenutno pogledal/spremljam: Almost Human, Arrow, Da Vinci's Demons, Game of Thrones, House of Cards, Mob City, Peaky Blinders, Suits, The Big Bang Theory, The Blacklist, The Walking Dead, True Detective,Under the Dome, Vikings, Breaking Bad, Spartacus, The Event.
Jaz pa trenutno gledam: Almost Human, Arrow, Archer, Revolution in serije, ki so se začele pred kratkim Inteligence, Helix, True Detective, Black Sails in The Musketers
Komaj pa čakam, da se začne spet: Vikings, Game of Thrones, Walking dead, Da Vinci Demons Hannibal in Sherlock
Komaj pa čakam, da se začne spet: Vikings, Game of Thrones, Walking dead, Da Vinci Demons Hannibal in Sherlock
Izi lahko našteješ teh 29? Mogoče katero posebej priporočaš? V zadnjem času sem začel spremljat serije pa več ne vem s čim naj nadaljujem.
Opazil sem, da je moj TV koledar v zadnjih nekaj letih postal precej sci-fi usmerjen.
Iz tvojega spiska gledam: Almost Human, Arrow, The Blacklist, Da Vinci's Demons, Game of Thrones, Under the Dome, Vikings in The Walking Dead.
(The Event, pa ne spada med trenutne serije, sem ga pa spremljal pred leti)
Priporočil bi še: Falling Skies, Grimm, Heaven, Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D, The Originals, Orphan Black, Person of Interest, Revolution, Sherlock, True Blood in Twisted
Potem pa gledam še nekaj meni zanimivih, ki pa niso ravno za priporočat komurkoli: Atlantis, Continuum, Defiance, Sleepy Hollow, Supernatural, The Tomorrow People in The Vampire Diaries
Na spisku imam še novi seriji Helix in Intelligence o katerih pa še nimam končnega mnenja saj sta se komaj začeli.
Smurf ::
Iz tvojega spiska gledam: Almost Human, Arrow, The Blacklist, Da Vinci's Demons, Game of Thrones, Under the Dome, Vikings in The Walking Dead.
(The Event, pa ne spada med trenutne serije, sem ga pa spremljal pred leti)
Priporočil bi še: Falling Skies, Grimm, Heaven, Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D, The Originals, Orphan Black, Person of Interest, Revolution, Sherlock, True Blood in Twisted
Potem pa gledam še nekaj meni zanimivih, ki pa niso ravno za priporočat komurkoli: Atlantis, Continuum, Defiance, Sleepy Hollow, Supernatural, The Tomorrow People in The Vampire Diaries
Na spisku imam še novi seriji Helix in Intelligence o katerih pa še nimam končnega mnenja saj sta se komaj začeli.
Tole je pa skoraj kot moj spisek (- vampirji) :).
broken/link ::
ne vem, a se to šteje kot uradna potrditev ali ne, ampak veselo branje :) http://www.imdb.com/news/ni56640240
Jaz bi ti priporočal še serijo The Borgias meni vrhunska, tematika in igralci.
Res je.
Samo škoda, ker ne bo četrte sezone
Sherlocka je ze konec. :)
Rest Easy 'Sherlock' Fans, Seasons 4 And 5 Have Already Been Plotted Out
http://www.huffingtonpost.com/2014/01/0...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()
medenko ::
tako super serije kot je Sherlock, pa ja ne morejo ukinit no....90 minut mine tako prehitro.
IL_DIAVOLO ::
A napovedani kar 2 sezoni vnaprej...fuck yeah!
Škoda res, da je tako kratka, ampak po drugi strani pa dobiš vsako sekundo dodelano v nulo...čeprav bi lahko posneli kak del več. Če pogledamo, da 1 del traja 90 minut, kar znese 2 dela pri navadni seriji to nanaese 6 delov s 3 deli, bi lahko posneli vsaj 6 delov. Imam vseeno raje krajšo serijo in to spedenano.
Ima pa ta serija plus, ker je tak nareta, da hitro pozabiš, kaj se je dogajalo, ker sherlock res hitro govori in pogledaš 1 del 3x, pa te še vedno vleče da pogledaš še 1x
Vem, da se že ponavljam, ampak jaz je ne morem prehvalit...preprosto odlična je
Škoda res, da je tako kratka, ampak po drugi strani pa dobiš vsako sekundo dodelano v nulo...čeprav bi lahko posneli kak del več. Če pogledamo, da 1 del traja 90 minut, kar znese 2 dela pri navadni seriji to nanaese 6 delov s 3 deli, bi lahko posneli vsaj 6 delov. Imam vseeno raje krajšo serijo in to spedenano.
Ima pa ta serija plus, ker je tak nareta, da hitro pozabiš, kaj se je dogajalo, ker sherlock res hitro govori in pogledaš 1 del 3x, pa te še vedno vleče da pogledaš še 1x
Vem, da se že ponavljam, ampak jaz je ne morem prehvalit...preprosto odlična je
... s podnapisi Watson ... glej z angleškimi podnapisi
... s podnapisi Watson ... glej z angleškimi podnapisi
S podnapisi se kar nekaj vsebine izgubi, tudi z angleškimi. Če se ob prehitrem govorjenju izgubiš je bolje "prevrteti" malo nazaj in si sceno pogledati še enkrat.
Je presenetljivo veliko besednih iger, precej tudi takih, ki temeljijo na izgovorjavi in je z branjem vprašanje če boš dojel šalo.
Na primer: Kader se zaključi z napol izgovorjeno besedo Fa..., in takoj preskoči v naslednji kader, kjer doktor reče pacientu naj zakašlja "Couhg" (izg.: kof). Če poslušaš, takoj slišiš Fuckoff (izg. fakof), če pa bereš pa dvomim, da bi konec enega podnapisa "Fa..." in začetek naslednjega podnapisa "Cough ..." uspel povezati v karkoli smešnega. Da slovenskih podnapisov niti ne omenjam, kjer se šale ne da prevesti na noben način.
Takih in podobnih zadev kar mrgoli, zato je po moje Sherlocka najbolje gledati popolnoma brez pomagal. Raje večkrat, ker boš vsakič opazil, da si kaj spregledal.
Da ne bom vedno samo hvalil bom malo pograjal ravno to dejstvo, da Sherlock postaja čista komedija brez kančka resnosti. Sicer je treba priznati, da so Angleži mojstri komedije, ampak se mi zdi, da so v tretji sezoni le malo pretiravali z njo. Sherlock naj bi bil v prvi vrsti kriminalka, ki pa so ga sedaj uspeli degradirati v čisto komedijo, kar meni ni najbolj všeč.
Tr0n ::
Ko ste omenjali serije, ste pozabili se na Justified (Timothy Olyphant) in ameriskega Sherlocka v Elementary.
dr.Akula ::
In kakšen je ta Ameriški Sherlock?
Vidim, da je Dr Watson Lucy Liu
Generična ameriška serija tipa CSI, scenaristično mogoče malo boljša. Izbirajo pa dobre soundtracke, I'll give them that.
ni podatka
Tale Intelligence pa zgleda kot kakšen EPP za NSA. Kdo sponzorira to serijo? Vlada ZDA?!?
Tale Intelligence pa zgleda kot kakšen EPP za NSA. Kdo sponzorira to serijo? Vlada ZDA?!?A si spregledal, da gre za sci-fi serijo?
Sicer pa kdo misliš, da ima najnovejšo tehnologijo na planetu? Kdo razvija kvantne računalnike? Koga so Rusi zaprosili za tehnološko pomoč pri varovanju olimpijskih iger?
Čipi vgrajeni v možgane brez dvoma nekoč bodo. Kdo misliš, da jih bo imel prvi? Ameriški vohuni jasno. Torej?
Ne vem zakaj ste nekateri tako obsedeni z Ameriko. Tudi največji sovražniki Američanov morajo priznati, da so tehnološko daleč pred ostalim svetom. Ves software, ki ga imamo naloženega na elektronskih napravah prihaja iz Amerike.
Kar se tiče serije Intelligence jaz vidim zanimivo vohunsko serijo s sci-fi tematiko. Katerikoli drug narod, ki bi delal serijo o čipih v glavi, bi zelo verjetno izpadel smešno. Ameriška serija pa se mi ne zdi smešna ampak prej vizionarska.
Gabriel ni predstavljen samo kot "asset" v lasti agencije, ampak tudi kot človek s svojimi težavami. Posvečajo se torej tako pozitivnim kot negativnim vidikom vgradnje čipa v možgane.
Akcija je izvedena zelo realistično in na visokem nivoju. Tehnično je vsekakor vrhunska serija, kako bo pa z zgodbo bomo pa še videli. Povsem normalno je, da bodo v vlogi teroristov največkrat muslimani, saj je v resničnem svetu enako.
Ker gre za občutljivo tematiko je povsem pričakovano, da prevladujejo ekstremne ocene 10/10 ali pa 1/10, tistih vmesnih pa je precej manj. Teroristi in njihovi simpatizerji bodo jasno serijo ocenili kot Ameriško propagando kljub dejstvu, da gre za znanstveno fantastiko.
Zgodovina sprememb…
Killermode ::
Čipi v možganih sploh niso več sci-fi od kar so slepemu človeku probal "USPEŠNO" povrnat vid.
Drži ni neka huda ZF serija tole, le idealno sovpada s trenutnim dogajanjem, kjer želijo od nas, da naj bi vsi kar tako na slepo zaupali tajnim službam ... drugače je pa zlobni smeško poleg za vsak slučaj
Killermode je izjavil:
Čipi v možganih sploh niso več sci-fi od kar so slepemu človeku probal "USPEŠNO" povrnat vid.
Hja, do internetnega dostopa direkt v možgane je po moje še kar dolga pot in mi verjetno tega ne bomo doživeli. Na žalost ali pa še bolj verjetno na srečo.
Vsekakor pa sam čip ne bo dovolj. Nekje mora biti tudi antena in to ne prav majhna. Le kam so mu vgradili anteno?
Zgodovina sprememb…
Killermode ::
@Izi glede na to kako je zgrajeno človeško telo bi se dalo kar samo telo uporabljati kot anteno.
Killermode je izjavil:
@Izi glede na to kako je zgrajeno človeško telo bi se dalo kar samo telo uporabljati kot anteno.
Imaš prav, ja. Človeško telo pravzaprav odlično lovi signale. Če radio slabo lovi postajo moraš samo prijeti anteno in je sprejem takoj odličen.