Forum » Sedem umetnosti » Tv serije
Tv serije
Temo vidijo: vsi
IL_DIAVOLO ::
Saj pa danes to ni več nič takšnega s tehnologijo, ki jo svet ponuja...bionsko oko je že zelo razvito, da ne omenjam bionskega človeka. Ne vem pa točno, o čem točno se gre serija
Izi ::
Pogledal sem dva dela nove serije "True Detective", ker sem videl neke divje visoke ocene in celo primerjave z Breaking Bad.
Zaradi očitnega zavajanja z oceno 9,4 na IMDb, moram sedaj prekršiti moje pravilo, da ne pišem negativnih kritik, ker take polomije, kot je True Detective pa res že dolgo nisem videl. Upam si trditi, da gre za najbolj dolgočasno serijo v vsej zgodovini. Ne vidim druge, kot da so opisi serije plačani. Strinjam se edino z eno recenzijo, ki podobno kot jaz ugotavlja, da je bolj razburljivo gledati barvo kako se suši, kot pa to serijo
Najhuje je, ker je zgodba po svoje zanimiva, igralci igrajo odlično, dialogi so dobro zastavljeni, detektiva v preteklosti se močno razlikujeta od sedanjosti, detektiv Hart je zanimiv lik, skratka na videz je vse v redu, ampak režiserju je nekako uspelo narediti najbolj dolgočasno serijo vseh časov.
Serija True Detective bi morala v šolah filmske umetnosti služiti za zgled, kako se ne sme delati serij. Vsi kadri so za polovico predolgi, dolge minute gredo za dejanja, ki nikogar ne zanimajo, kamera kar v tri dni snema zadeve, ki z zgodbo nimajo popolnoma nič.
Medtem ko je detektiv Hart precej zanimiv lik, je detektiv Cohle na smrt dolgočasen in Ameriško klišejski. Louisiana, kot mesto dogajanje je dolgočasna za umret, prebivalci pa še bolj. Občutek sem dobil, da tam živijo samo verski fanatiki in kurbe, vmes pa nič.
Serijo tudi precej očitno financira tobačna industrija. Nenehno kajenje na zaslišanju deluje prisiljeno in do konca ogabno, pa še popolnoma nepotrebno samo jemlje čas in dela vse skupaj še bolj dolgočasno. Za prikaz propada detektiva Harta v sedanjosti bi alkohol več kot zadostoval, posiljevanje s cigaretami bi lahko mirno izpustili. Ampak očitno hočejo šokirati, tako s kajenjem kot s seksom detektiva Cohleja in njegove žene. Oboje je povsem odveč.
Če bi zadevo vzel v roke dober režiser in več kot polovico materiala porezal stran bi na koncu morda dobili gledljivo serijo. Tako pa je moja ocena 2/10, pa še to sem zelo radodaren.
Zaradi očitnega zavajanja z oceno 9,4 na IMDb, moram sedaj prekršiti moje pravilo, da ne pišem negativnih kritik, ker take polomije, kot je True Detective pa res že dolgo nisem videl. Upam si trditi, da gre za najbolj dolgočasno serijo v vsej zgodovini. Ne vidim druge, kot da so opisi serije plačani. Strinjam se edino z eno recenzijo, ki podobno kot jaz ugotavlja, da je bolj razburljivo gledati barvo kako se suši, kot pa to serijo
Najhuje je, ker je zgodba po svoje zanimiva, igralci igrajo odlično, dialogi so dobro zastavljeni, detektiva v preteklosti se močno razlikujeta od sedanjosti, detektiv Hart je zanimiv lik, skratka na videz je vse v redu, ampak režiserju je nekako uspelo narediti najbolj dolgočasno serijo vseh časov.
Serija True Detective bi morala v šolah filmske umetnosti služiti za zgled, kako se ne sme delati serij. Vsi kadri so za polovico predolgi, dolge minute gredo za dejanja, ki nikogar ne zanimajo, kamera kar v tri dni snema zadeve, ki z zgodbo nimajo popolnoma nič.
Medtem ko je detektiv Hart precej zanimiv lik, je detektiv Cohle na smrt dolgočasen in Ameriško klišejski. Louisiana, kot mesto dogajanje je dolgočasna za umret, prebivalci pa še bolj. Občutek sem dobil, da tam živijo samo verski fanatiki in kurbe, vmes pa nič.
Serijo tudi precej očitno financira tobačna industrija. Nenehno kajenje na zaslišanju deluje prisiljeno in do konca ogabno, pa še popolnoma nepotrebno samo jemlje čas in dela vse skupaj še bolj dolgočasno. Za prikaz propada detektiva Harta v sedanjosti bi alkohol več kot zadostoval, posiljevanje s cigaretami bi lahko mirno izpustili. Ampak očitno hočejo šokirati, tako s kajenjem kot s seksom detektiva Cohleja in njegove žene. Oboje je povsem odveč.
Če bi zadevo vzel v roke dober režiser in več kot polovico materiala porezal stran bi na koncu morda dobili gledljivo serijo. Tako pa je moja ocena 2/10, pa še to sem zelo radodaren.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
Tr0n ::
Mene pa True Detective malce spominja na Twin Peaks. Taka dark, mysterious serija z zelo zanimivim nacinom pripovedovanja in odstekanimi liki. Mene je totalno prevzela, predvsem zaradi tega, ker se ne drzi klasicne Hollywood TV show formule. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tr0n ()
Gregor P ::
Ooo Twin Peaks varianta ... potem je pa za pogledat
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Lion29 ::
kar Izi ugotavlja sem jaz se na 1/2 prvega dela... meni blazno pocasna in dolgocasna... pismo... pa tak potencial
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
oo7 ::
Jaz sem v ponedeljek gledal prvi del True Detectives na Hbo in po pravici povedano sem zadnjih 10 minut zaspal.
Sem rekel, da bom gledal drugi del v ponedeljek na Hbo in sem čisto pozabil.
Sem rekel, da bom gledal drugi del v ponedeljek na Hbo in sem čisto pozabil.
Qcube ::
Meni pa je še kar ok, malo počasnejša je ampak nič prehudega. Moram videt še kakšen del za dokončno oceno.
Dami ::
kar Izi ugotavlja sem jaz se na 1/2 prvega dela... meni blazno pocasna in dolgocasna... pismo... pa tak potencial
Jaz isto, sicer sem se prisilil pogledat do konca. Verjamem da je težko nardit neki novega v tej poplavi detektivk, sam ne vem kaj so hoteli s tem slowmotion dosečt. Pokazat kak dolgočasno in bedno živijo tam v redneck land ain't the way.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dami ()
SPOILER- če še kdo ni gledal zadnja dva dela serije Arrow in Revolution
Zadnji del Arrow je bil super.
Kolikor je tisti Sebastian Blood neki zajebanc je v družbi Slade Wilsona-Deadstroke kot ena baba
Upam, da se bosta kmalu srečala Arrow in Deadstroke in takrat se bo pomoje Arrow-u slabo pisalo
V seriji Revolution je Moonroe svojemu sinu obljubil, da bo nazaj dobil Moonroe republiko mislim, da bo to bolj misija nemogoče ali ne?
Ampak vseeno je bila republika Moonroe boljši negativc kot pa so Patrioti.
Zadnji del Arrow je bil super.
Kolikor je tisti Sebastian Blood neki zajebanc je v družbi Slade Wilsona-Deadstroke kot ena baba
Upam, da se bosta kmalu srečala Arrow in Deadstroke in takrat se bo pomoje Arrow-u slabo pisalo
V seriji Revolution je Moonroe svojemu sinu obljubil, da bo nazaj dobil Moonroe republiko mislim, da bo to bolj misija nemogoče ali ne?
Arrow Spoiler
Sebastian in Slade sta glavna negativca 2. sezone. Oba sta v istem zlobnem kultu, ki hoče prevzeti mesto. Slade je glavni šef, Sebastian pa je takoj drugi po rangu.
Česar Oliver ne ve, je, da vsi člani tega kulta nosijo maske, ki jim zakrijejo identiteto in napravico za spremembo glasu. Tako Oliver sploh še ne ve s kom ima opravka in koga mora loviti. Enega z masko je našel in sploh ne ve, da jih je več.
Ali je bolj nevaren Sebastian ali Slade je pa vprašanje. Slade je surova moč in bo vsekakor hud problem za Oliverja, če se spopadeta. In spopasti se vsekakor morata, ker kult se drugače ne more uničiti, kot da se uniči šefa.
Ampak možgani kulta so v Sebastianu, ki je pravzaprav bolj pomemben kot pa Slade. Sebastian je tipičen do obisti pokvarjen politik, ima politično moč in podporo ljudstva. Kot kaže bo postal celo župan, če se kaj ne bo prej spremenilo. Tako pomembne osebnosti kot je Sebastian, Oliver ne more kar ubiti četudi bi vedel, da je on tisti, ki z masko "rekrutira" nove člane kulta, tako da jim vbrizgava serum in tisti ki preživijo postanejo novi člani.
Meni se zdi Sebastian bolj nevaren, ker je nepredvidljiv in njegov cilj je prevzeti celo mesto, medtem ko je Slade enostaven in predvidljiv s točno določenim ciljem in sicer pobiti celo družino Queen, potem pa je njegova misija končana.
Revolution Spoiler
Če uničijo Patriote, bo Monroe republika povsem mogoč cilj. Privržence na severu ima še vedno in v tistem delu stare Monroe republike je še vedno avtoriteta.
Če nisi vedel, je Monroe republika obsegala samo severni del združenih držav Amerike in en del Kanade. Se pravi severni del severne Amerike. Potem pa so se odpravili precej južno dol do Mehike, kjer je bil njegov sin. V tistih krajih Monroe nikoli ni imel nobene avtoritete.
Je pa sploh vprašanje ali si Monroe res želi stare republike ali je to samo natvezil sinu, da ga je pridobil na svojo stran.
Pa še nekaj je treba vedeti in sicer, da je Monroe republiko pravzaprav ustanovil Miles Matheson, sicer skupaj z Monroejem, ki ima ambicije, ampak potrebno vojaško znanje ima samo Miles.
Glavno vprašanje je kakšne načrte ima v resnici Monroe?
Vemo, da je zloben in ambiciozen podobno kot Tom Neville. Spremenil se ni, samo okoliščine so ga prisilile, da se obnaša malo bolj prijazno. Sploh je vprašanje ali do sina resnično kaj čuti ali je rabil samo sredstvo za uresničitev njegovih načrtov.
Kakorkoli že, prva stvar, in to velja za vse naše "junake", v vsakem primeru mora biti odstranitev Patriotov.
Zanimivo pri seriji je, da sedaj spremljamo že tri tako rekoč povsem ločene zgodbe s celo različnimi žanri:
- Post apokaliptična zgodba družin Matheson-Monroe je širše zastavljena in poteka na najnižjih nivojih družbe.
- Politična zgodba družine Neville je bolj ozko usmerjena ampak poteka v najvišjih družbenih krogih.
- Znanstveno fantastična zgodba družine Pittman, ki dobesedno odloča o usodi celega planeta in vse ostalo dogajanje naredi povsem nepomembno, saj vpliva na odločitve "boga" (umetna inteligenca) ki lahko v sekundi izbriše vse življenje na planetu.
Sebastian in Slade sta glavna negativca 2. sezone. Oba sta v istem zlobnem kultu, ki hoče prevzeti mesto. Slade je glavni šef, Sebastian pa je takoj drugi po rangu.
Česar Oliver ne ve, je, da vsi člani tega kulta nosijo maske, ki jim zakrijejo identiteto in napravico za spremembo glasu. Tako Oliver sploh še ne ve s kom ima opravka in koga mora loviti. Enega z masko je našel in sploh ne ve, da jih je več.
Ali je bolj nevaren Sebastian ali Slade je pa vprašanje. Slade je surova moč in bo vsekakor hud problem za Oliverja, če se spopadeta. In spopasti se vsekakor morata, ker kult se drugače ne more uničiti, kot da se uniči šefa.
Ampak možgani kulta so v Sebastianu, ki je pravzaprav bolj pomemben kot pa Slade. Sebastian je tipičen do obisti pokvarjen politik, ima politično moč in podporo ljudstva. Kot kaže bo postal celo župan, če se kaj ne bo prej spremenilo. Tako pomembne osebnosti kot je Sebastian, Oliver ne more kar ubiti četudi bi vedel, da je on tisti, ki z masko "rekrutira" nove člane kulta, tako da jim vbrizgava serum in tisti ki preživijo postanejo novi člani.
Meni se zdi Sebastian bolj nevaren, ker je nepredvidljiv in njegov cilj je prevzeti celo mesto, medtem ko je Slade enostaven in predvidljiv s točno določenim ciljem in sicer pobiti celo družino Queen, potem pa je njegova misija končana.
Revolution Spoiler
V seriji Revolution je Moonroe svojemu sinu obljubil, da bo nazaj dobil Moonroe republiko mislim, da bo to bolj misija nemogoče ali ne?(Ni Moonroe, ampak je Monroe)
Če uničijo Patriote, bo Monroe republika povsem mogoč cilj. Privržence na severu ima še vedno in v tistem delu stare Monroe republike je še vedno avtoriteta.
Če nisi vedel, je Monroe republika obsegala samo severni del združenih držav Amerike in en del Kanade. Se pravi severni del severne Amerike. Potem pa so se odpravili precej južno dol do Mehike, kjer je bil njegov sin. V tistih krajih Monroe nikoli ni imel nobene avtoritete.
Je pa sploh vprašanje ali si Monroe res želi stare republike ali je to samo natvezil sinu, da ga je pridobil na svojo stran.
Pa še nekaj je treba vedeti in sicer, da je Monroe republiko pravzaprav ustanovil Miles Matheson, sicer skupaj z Monroejem, ki ima ambicije, ampak potrebno vojaško znanje ima samo Miles.
Vemo, da je zloben in ambiciozen podobno kot Tom Neville. Spremenil se ni, samo okoliščine so ga prisilile, da se obnaša malo bolj prijazno. Sploh je vprašanje ali do sina resnično kaj čuti ali je rabil samo sredstvo za uresničitev njegovih načrtov.
Kakorkoli že, prva stvar, in to velja za vse naše "junake", v vsakem primeru mora biti odstranitev Patriotov.
Zanimivo pri seriji je, da sedaj spremljamo že tri tako rekoč povsem ločene zgodbe s celo različnimi žanri:
- Post apokaliptična zgodba družin Matheson-Monroe je širše zastavljena in poteka na najnižjih nivojih družbe.
- Politična zgodba družine Neville je bolj ozko usmerjena ampak poteka v najvišjih družbenih krogih.
- Znanstveno fantastična zgodba družine Pittman, ki dobesedno odloča o usodi celega planeta in vse ostalo dogajanje naredi povsem nepomembno, saj vpliva na odločitve "boga" (umetna inteligenca) ki lahko v sekundi izbriše vse življenje na planetu.
kdo pogledal RAKE Usa? zgleda obetavno..
je pa remake serije, ki tudi ni slaba glede na trailer
je pa remake serije, ki tudi ni slaba glede na trailer
Arrow Spoiler
Sebastia Blood je lahko župan ali precednik pa bo še vedno imel strica iz ozadja in to je Deadstroke. Itak pa se Blood na smrt boji Slade Wilsona, kar se je videlo v obeh njihovih srečanjih celo rekel mu je še ena napaka pa si mrtev.
Deadstroke ni hec je že nalomil Batmana in velja za največjega hitmana v Dc comics
Revolution Spoiler
V seriji Revolution je Moonroe svojemu sinu obljubil, da bo nazaj dobil Moonroe republiko mislim, da bo to bolj misija nemogoče ali ne?(Ni Moonroe, ampak je Monroe)
Koliko je ostalo Monroeve vojske in pa republike je pa vprašanje, ker bombardirali so East Coast in tam je Monroe republic in Georgia Federation.
Je pa zanimivo, da Mateson reče Rachel, da rabi Monroe, da uresniči cilje in Monroe reče sinu, da rabi njega, da uresniči cilje ampak ta 2 cilja sta čisto drugačna
Neville in žena sta ga pa nasankala.
Grimm se je zaključil s cliffhangerjem in je na pavzi do 28. februarja
Po mojem mnenju ena najboljši serij sploh. Na stotine serij sem že pogledal ampak tukaj se ves čas čudim od kje vlečejo vse te nore in čudaške ideje. Res vsaka čast. Legendarna serija.
Zadnji del je bil odličen, plašč iz skalpov , kar brez besed sem ostal, pa zaključek je bil "Oh #*@% !!!"
Po mojem mnenju ena najboljši serij sploh. Na stotine serij sem že pogledal ampak tukaj se ves čas čudim od kje vlečejo vse te nore in čudaške ideje. Res vsaka čast. Legendarna serija.
Zadnji del je bil odličen, plašč iz skalpov , kar brez besed sem ostal, pa zaključek je bil "Oh #*@% !!!"
Gregor5816 ::
A kdo gleda Under the dome? Po nekaj pogledanih delih imam občutek, kot da je to nekakšna (slaba) kopija Losta... Skupina ljudi odrezana od sveta, mislijo da se je vse zgodilo z nekim namenom, posamezniki menijo, da the island/the dome nekaj zahteva od njih...
under the dome smo gledali (in komentirali), ko je prisu ven... zdaj cakamo nadaljevanje...
razen tega, da so ujeti in da entiteta nekaj zahteva od njih, ni nobene druge podobnosti...
LOST je bil kar nekaj (kot rdeca nit)... sicer pa odlicno sproducirana serija...
Under the Dome je cisto druga tematika, drugih razseznosti... sploh pa STephen King rula ... bomo vidli...
razen tega, da so ujeti in da entiteta nekaj zahteva od njih, ni nobene druge podobnosti...
LOST je bil kar nekaj (kot rdeca nit)... sicer pa odlicno sproducirana serija...
Under the Dome je cisto druga tematika, drugih razseznosti... sploh pa STephen King rula ... bomo vidli...
Under the dome prva sezona se mi je zdela še kar vredu. Tako, da bom gledal tudi drugo pa še konec zadnjega dela prve sezone je bil napet
Under the Dome je cisto druga tematika, drugih razseznosti... sploh pa STephen King rula ... bomo vidli...Knjiga Stephena Kinga je bila res deležna kar precej odobravanja, medtem ko serija ni požela kakšnega pretiranega navdušenja, prej nasprotno. Bistvo je, da serija ne gre prav nič po Kingovi knjigi.
Mene prav nič ne spominja na Lost. Tukaj ne gre za izgubljene (lost) ampak za ujete.
Lost je bil dejansko izgubljen otoček, ki ga nihče ni mogel najti, tukaj pa vsak ve kje je to mesto. Nihče ni izgubljen, saj so celo svojce pripeljali na obisk svojih ujetih bližnjih, preden so nanj poslali "Mamo vseh bomb".
Kakorkoli že 2. sezona se začne 3. junija. Meni ni prav slaba in bom vsekakor spremljal tudi 2. sezono.
Zgodovina sprememb…
leiito ::
True Detective ima dejansko nerazumljivo visoke ocene. Težko sicer verjamem, da je razlog v plačanih ocenjevalcih, prav tako, da je tobačna industrija product plejsala cigarete, ampak šou je res razočaranje. Med 3. delom sem 2x zaspal in potem obupal. Ni pravega loka, liki so neizkoriščeni, med njimi ni dinamike, dialogi dolgočasni, filozofija cenena, kadri predolgi, kamera nikakor ne ustvari mistične, temačne atmosfere Louisiane, glasba itak neopazna, potem pa še tisti flashbacki v kamero asociirajo The Office.
Na prvo žogo bi mislil, da so kritiki padli na shujšanega McConaugheya, ampak z izjemo Harrelsona je ekipa presenetljivo začetniška, za HBO, režira nek Cary Fukunaga, nikad čuo, ki je tudi izvršni producent, montaža in kamera sta delo dveh prav tako anonimusov z backgroundom v kratkih filmih, vsaj po imdb-ju.
Škoda, premisa je bila obetavna, naveza McConaughey Harrelson tudi, HBO je izumil sodobno tivi produkcijo, potem pa tale uspavanka. Samo vprašanje časa kdaj bodo ocene na rottentomatoes in pri metakritikih drastično padle.
Na prvo žogo bi mislil, da so kritiki padli na shujšanega McConaugheya, ampak z izjemo Harrelsona je ekipa presenetljivo začetniška, za HBO, režira nek Cary Fukunaga, nikad čuo, ki je tudi izvršni producent, montaža in kamera sta delo dveh prav tako anonimusov z backgroundom v kratkih filmih, vsaj po imdb-ju.
Škoda, premisa je bila obetavna, naveza McConaughey Harrelson tudi, HBO je izumil sodobno tivi produkcijo, potem pa tale uspavanka. Samo vprašanje časa kdaj bodo ocene na rottentomatoes in pri metakritikih drastično padle.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: leiito ()
Qcube ::
@leiito
Jaz nimam takega občutka pri gledanju. Meni je vredu, pravzaprav lahko rečem da mi je najboljša trenutno.
Mene sploh ne uspava, sem buden kot sova med gledanjem, kar ne morem rečt za ostale serije.
Jaz nimam takega občutka pri gledanju. Meni je vredu, pravzaprav lahko rečem da mi je najboljša trenutno.
Mene sploh ne uspava, sem buden kot sova med gledanjem, kar ne morem rečt za ostale serije.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Qcube ()
Močno moram pohvaliti in priporočiti novo serijo Black Sails.
Sicer vidim, da ste jo že omenili ampak ne bo škodilo, če še jaz omenim, da gre za res odlično zadevo.
Pirati so že tako ali tako vedno zanimiva tema, lokacije so vedno lepe in bi si človek takoj želel oditi tja na dopust, ampak to ni tisto kar naredi to serijo odlično. Zgodba je tisto, kar tukaj močno izstopa.
Za serijo je presenetljivo kompleksna, polna spletk in preobratov. Že samo v 1. del, ki traja dobro uro so uspeli spraviti toliko zanimive zgodbe, da se razni Pirati s Karibov lahko samo skrijejo.
Za povrh se vidi da gre za serijo s precej visokim proračunom, igra je odlična, dialogi daleč od običajno preprostih, liki kompleksni in vsak ima svoje skrite načrte, kar prinese nepredvidljivo zgodbo.
Upam, da bo tako tudi naprej.
Mogoče Pirati izpadejo malenkost prepametni, vse skupaj je malenkost preveč čisto, pa kot je že običaj za to zvrst so ženske vse po vrsti lepotice, četudi živijo v najbolj zanikrni beznici in se celo življenje dajejo dol z zanikrnimi mornarji, so vse po vrsti manekenke, ki kar kipijo od zdravja, da o lepih in snežno belih zobeh, ki jih imajo čisto vsi vključno z zadnjim mornarjem niti ne govorim. Ampak to so samo pikolovske malenkosti. Po moje ima serija velik potencial. Priporočam.
Sicer vidim, da ste jo že omenili ampak ne bo škodilo, če še jaz omenim, da gre za res odlično zadevo.
Pirati so že tako ali tako vedno zanimiva tema, lokacije so vedno lepe in bi si človek takoj želel oditi tja na dopust, ampak to ni tisto kar naredi to serijo odlično. Zgodba je tisto, kar tukaj močno izstopa.
Za serijo je presenetljivo kompleksna, polna spletk in preobratov. Že samo v 1. del, ki traja dobro uro so uspeli spraviti toliko zanimive zgodbe, da se razni Pirati s Karibov lahko samo skrijejo.
Za povrh se vidi da gre za serijo s precej visokim proračunom, igra je odlična, dialogi daleč od običajno preprostih, liki kompleksni in vsak ima svoje skrite načrte, kar prinese nepredvidljivo zgodbo.
Upam, da bo tako tudi naprej.
Mogoče Pirati izpadejo malenkost prepametni, vse skupaj je malenkost preveč čisto, pa kot je že običaj za to zvrst so ženske vse po vrsti lepotice, četudi živijo v najbolj zanikrni beznici in se celo življenje dajejo dol z zanikrnimi mornarji, so vse po vrsti manekenke, ki kar kipijo od zdravja, da o lepih in snežno belih zobeh, ki jih imajo čisto vsi vključno z zadnjim mornarjem niti ne govorim. Ampak to so samo pikolovske malenkosti. Po moje ima serija velik potencial. Priporočam.
Zgodovina sprememb…
bzzero ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
^^
Malenkosti dvigujejo serijo na višji nivo.
Se strinjam. Mene ravno prej naštete podrobnosti preveč motijo pri Black sails. Ker potem res ni več daleč do Esmeralde.
@leiito
Same here. Meni se zdi dobra. Kot južnjaški Twin Peaks.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bzzero ()
IL_DIAVOLO je izjavil:
^^
Malenkosti dvigujejo serijo na višji nivo.
Se strinjam. Mene ravno prej naštete podrobnosti preveč motijo pri Black sails. Ker potem res ni več daleč do Esmeralde.
Pa si pomislil, kako dolgočasno bi bilo, če bi bilo vse realno?
Akcije ne bi bilo kaj dosti, če bi vsak drugi pirat imel leseno nogo in kljuko namesto roke. Ženske bi bilo pa tudi groza pogledati, če bi bile debele, polne mozoljev, imele par gnilih zob in bile okužene z vsemi mogočimi boleznimi.
Imam pa že raje tako kot je. Črnobradec je bil odličen
Pogledal sem še dve novi seriji in sicer The Musketeers in Bitten.
The Musketeers je zelo v redu, ampak problem je da gre že za stokrat videno zgodbo. Vsaj zaenkrat zgleda, da se držijo originalne zgodbe. Za tiste, ki ne poznajo zgodbe je obvezen ogled, za ostale pa vprašanje ali bomo videli kaj novega. Je pa v redu izvedeno, pa vsi Francozi so se na srečo naučili angleško, da jih lahko razumemo
Bitten pa je še ena fantazijska zgodbica, tokrat z volkodlaki. Zgodba ni nič posebnega, pravzaprav izpade podpovprečno. Zgodba gre sicer po knjigi, ki sploh ni slaba, ampak je pisana v prvi osebi, kar se na film ne da prenesti in je rezultat ponavadi podpovprečen. Tako je tudi tokrat.
Ampak v glavni vlogi je ženska volkodlakinja, ki jo igra Laura Vandervoort. Bejba ob kateri večina moških obnemi in zadevo se splača pogledati četudi zgodbe sploh ne bi bilo. Naj še omenim, da se morajo volkodlaki sleči preden se spremenijo v volka in serija ni ravno sramežljiva glede golote, torej si lahko predstavljate zakaj je morda vredno pogledati zadevo
Okapi ::
ampak je pisana v prvi osebi, kar se na film ne da prenestiIn zakaj ne? Nisi gledal Trainspottinga ali kakšne "film noir" detektivke, recimo The Big Sleep, kjer glavni lik pripoveduje svoje misli?
O.
leiito ::
@leiito
Okusi so različni in ne domišljam si, da je moj merodajen. Menim sicer, da bi bil lahko True Detective obrtniško bolj izpiljen, vse ostalo je pa povsem subjektivno. Btw, šele zdaj sem ugotovil, da enega od dveh zamorcev igra Brother Mouzone iz The Wire. OK, tisto je bila res hvaležna vloga, tu mu že skript ne daje možnosti za tako prezenco, ampak prav to je ena od stvari, ki jih pogrešam, da so tudi stranski liki markantni.
Outcast ::
Tudi jaz sem zaspal med zadnjim delom True Detective; ne ker bi bila dolgočasna, ampak ker se mi to večkrat dogaja:) Meni se serija dopade, je res bolj slow tempo, slikovita, zanimiva, tudi zaradi obeh glavnih karakterjev.
Imam pa en tak 'blackout' trenutno, ne vem ali je to posledica te k....zime, sploh se ne spravim gledat teh tekočih serij, ki jih spremljam; izjema sta Banshee in Revolution; ostalo se mi kar ne da pogledat (Arrow, Blacklist, Assets...)
Sem pa končno začel gledati Justified: proti koncu prve sezone in je res super,igralska zasedba mi je top, očitno mi sedejo serije o ameriških redneckih...
Imam pa en tak 'blackout' trenutno, ne vem ali je to posledica te k....zime, sploh se ne spravim gledat teh tekočih serij, ki jih spremljam; izjema sta Banshee in Revolution; ostalo se mi kar ne da pogledat (Arrow, Blacklist, Assets...)
Sem pa končno začel gledati Justified: proti koncu prve sezone in je res super,igralska zasedba mi je top, očitno mi sedejo serije o ameriških redneckih...
From Dusk Till Dawn: The Series (Marec 2014)
http://www.imdb.com/title/tt3337194/
Director: Robert Rodriguez znan po filmih kot so: Sin City, Grindd House, Planet teror, Desperado, Machete, Machete Kills... tako, da mislim, da bo tole zelo odbita serija tisti, ki ste gledali njegove filme že veste kaj mislim
http://www.imdb.com/name/nm0001675/?ref...
From Dusk Till Dawn: The Series - OFFICIAL Trailer
http://www.imdb.com/title/tt3337194/
Director: Robert Rodriguez znan po filmih kot so: Sin City, Grindd House, Planet teror, Desperado, Machete, Machete Kills... tako, da mislim, da bo tole zelo odbita serija tisti, ki ste gledali njegove filme že veste kaj mislim
http://www.imdb.com/name/nm0001675/?ref...
From Dusk Till Dawn: The Series - OFFICIAL Trailer
Assets so itak ustavili afaik. Imam pa jaz dokaj podoben problem z blokado Samo True detective in Tomaža Kajzerja pogledam, pa še to takrat ko je na TV.
meni je pa kul, da so recimo locli the originals... in je sedaj the vampire diaries, the originals, true blood
draculo ne gledam, mi je mimo
being human tut ne
FDTD zna bit kul
draculo ne gledam, mi je mimo
being human tut ne
FDTD zna bit kul
Tizga Kajzerja tud če nebi. Je preveč izumetričen.
Tole bi moral bit na TV.
Se strinjam, Dan ljubezni bi res lahko predvajal. Super je! Prepisani so se mi zdel pa totalen fail... sploh Godler
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bzzero ()
Zgleda da bo četrti del True Detective bolj 'razgibam' od sedaj prikazanega, u bistvu komaj čakam da vidim kaj je bilo z tisto pošastjo.
Potrjena tretja sezona Banshee!
Potrjena tretja sezona Banshee!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Outcast ()
Arrow zadnji del je bil spet super kot celotna druga sezona
Edina stvar, ki me moti pri tej seriji je Laurel mater je antipatična mi ne bi bilo nič žal če bi jo eden skenslal
Edina stvar, ki me moti pri tej seriji je Laurel mater je antipatična mi ne bi bilo nič žal če bi jo eden skenslal
ta zenska je bla tolko seksi prejsnja leta v drugih serijah... zdaj se je pa izrazito pogrsala... groza
Res ja, tud jaz sem opazil da je vsa bulimično plastična postala...tud njena igra mi je precej padla.
Ja kaj hočemo, vse pa res ne morejo biti tako popolne kot smo mi tukaj na tem forumu
Zato je pa Felicity Smoak smoking hot.
Zato je pa Felicity Smoak smoking hot.
mnja no... od vseh zenskih likov v seriji mi niti ena ni vsec.. vsem manjka tisti nekaj, da bi bile res hot (meni that is)
ce pogledam res z man's (pig) eyes
Laurel je ratala totalno grda (podolgovat shujsan obraz, full cudn, res)
Felicity je kar hot in simpaticna... meni nekako ne potegne
Sara.. freckles, pa skin, mah ne vem
Thea... suha preklja z zategnjenimi usti
Moira... stara kokljas tono mejkupa.. bljak
Amanda (Naevia) ... od vseh mi je se najbolj seksi.. bo kmalu dobila velik vec minutaze
aja, pa se to.... skoda, da so pri arrowu naredili velik kiks z igralcem Colton Haynesom (Roy)... omg je tip antipaticen... pa ne samo to... katastrofa od igralca... v vseh serijah kjer sem ga gledal (arrow, teen wolf, the glades) mi je bil TOTALNO porazen. Edini igralec v seriji, ki mi je podn
ce pogledam res z man's (pig) eyes
Laurel je ratala totalno grda (podolgovat shujsan obraz, full cudn, res)
Felicity je kar hot in simpaticna... meni nekako ne potegne
Sara.. freckles, pa skin, mah ne vem
Thea... suha preklja z zategnjenimi usti
Moira... stara kokljas tono mejkupa.. bljak
Amanda (Naevia) ... od vseh mi je se najbolj seksi.. bo kmalu dobila velik vec minutaze
aja, pa se to.... skoda, da so pri arrowu naredili velik kiks z igralcem Colton Haynesom (Roy)... omg je tip antipaticen... pa ne samo to... katastrofa od igralca... v vseh serijah kjer sem ga gledal (arrow, teen wolf, the glades) mi je bil TOTALNO porazen. Edini igralec v seriji, ki mi je podn
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lion29 ()
skoda, da so pri arrowu naredili velik kiks z igralcem Colton Haynesom (Roy)... omg je tip antipaticen... pa ne samo to... katastrofa od igralca... v vseh serijah kjer sem ga gledal (arrow, teen wolf, the glades) mi je bil TOTALNO porazen. Edini igralec v seriji, ki mi je podn
Sam igralec meni ni tako katastrofalno slab kot si opisal. Da je antipatičen, pravzaprav zahteva njegov lik.
Sicer ne vem koliko se bodo držali stripovskega izročila, ampak Roy Harper kot lik je znan predvsem kot "sidekick" od Arrowa. "Sidekicki" pa nikoli niso bili prav simpatični.
Roy Harper v Arrowu je nekaj podobnega kot Robin v Batmanu. A si že slišal koga reči, da mu je Robin simpatičen?
seveda da je bil robin vedno simpaticen... tako v originalni seriji kot chris odonnel clooniju... pa tudi chloe v smallvillu ali Jimmy sta bila simpaticna... pa tako Diggle kot Felicity sta zelo simpaticna...
Stiles pri Teen Wolfu je biser simpaticnosti...
tak da tvoj argument je brez neke osnove.
Colton je pac zanic igralec. zelo zanic. Menim, da je te vloge dobil predvsem po zaslugi svojega izgleda. Opazuj ga kako govori, ko je prestrasen ali zacuden, ali jezen... prav tisto zacetnisko igranje.. neko pihanje in raznimi drugimi medmeti/zvoki... skratka obup.
Mislim, da je se precej slabsi kot recimo Matt Lanter (Liam v 90210 ... ki se je tekom serije precej izboljsal).... pa se en "igralec" mi pade na pamet... ki dobiva vloge zaradi izgleda/karizme in ne kvalitete igranja... Dylan McDermott (the Practice, Hostages...)... tip je res zelo slab igralec... clovek bi mislu, da bo z leti kaj bolje.. pa ne zgleda kaj prevec
Stiles pri Teen Wolfu je biser simpaticnosti...
tak da tvoj argument je brez neke osnove.
Colton je pac zanic igralec. zelo zanic. Menim, da je te vloge dobil predvsem po zaslugi svojega izgleda. Opazuj ga kako govori, ko je prestrasen ali zacuden, ali jezen... prav tisto zacetnisko igranje.. neko pihanje in raznimi drugimi medmeti/zvoki... skratka obup.
Mislim, da je se precej slabsi kot recimo Matt Lanter (Liam v 90210 ... ki se je tekom serije precej izboljsal).... pa se en "igralec" mi pade na pamet... ki dobiva vloge zaradi izgleda/karizme in ne kvalitete igranja... Dylan McDermott (the Practice, Hostages...)... tip je res zelo slab igralec... clovek bi mislu, da bo z leti kaj bolje.. pa ne zgleda kaj prevec
Matjaž1 ::
Sicer nisem šel brat vseh 60+ strani, pa vseeno. Opažam, da se tukaj meljejo bolj ali manj ameriške tv serije. Ali kdo glede/priporoča tudi druge produkcije, recimo evropske?
Sicer nisem šel brat vseh 60+ strani, pa vseeno. Opažam, da se tukaj meljejo bolj ali manj ameriške tv serije. Ali kdo glede/priporoča tudi druge produkcije, recimo evropske?
Gre se bolj za Angleško govoreče serije, ker je angleščina drugi jezik v Sloveniji in serije je najlepše gledati v "domačem" jeziku.
Od Evropske produkcije je zato seveda v vrhu Angleška produkcija, ker tam ne rabimo podnapisov.
Pred kratkim smo veliko omenjali serijo Sherlock. Ena najboljših Angleških serij. Drugače pa je treba omeniti, da so Angleži mojstri komedij. Vse njihove komedije so daleč pred Ameriškimi.
Od trenutnih Angleških serij so odlične:
Being Human, Fresh Meat, Peep Show, The Hour, Him & Her, This is England, Doctor Who, Shameless, Misfits, Downton Abbey, Miranda, Episodes, Luther, Sherlock, ...
Nemci imajo ena par omembe vrednih serij, če te jezik ne moti. Kriminalke so bolj ali manj edini žanr, s katerim Nemcem občasno uspe priti preko svojih domačih mej.
Verjetno najbolj znana Nemška serija je "Tatort", kriminalka ki se vleče že od leta 1969 in traja še vedno.
Zelo znana je še "Alarm für Cobra 11 - Die Autobahnpolizei" iz 1996, ki ji je leta 2003 sledila "Alarm für Cobra 11 - Einsatz für Team 2"
Ena novejših serij iz leta 2010 je "Der letzte Bulle", kriminalka ki še vedno traja.
Ne bi si mislil, ampak Nemci imajo celo eno serijo iz žanra komedije z naslovom "Danni Lowinski". Ta traja od leta 2010 in še vedno teče.
Potem pa imajo še severnjaki (Danci in Norvežani) tudi nekaj omembe vrednih zadev.
Zgodovina sprememb…
garamond ::
Še nekaj neomenjenih:
Meni je bila všeč danska Bron/Broen (The Bridge) in mogoče tudi The Killing. In še Irska The Fall.
Black Mirror je odlična ter originalna, ampak se skoraj ne občuti kot serija.
A Touch of Cloth je neznansko smešna ok serija.
Luther je omenil že Izi. Če ti je zvrst všeč si jo le poglej, jo priporočam.