» »

CES 2011: Skype kupil Qik, napovedal videokonference

CES 2011: Skype kupil Qik, napovedal videokonference

Slo-Tech - Skype je na CES-u najavil, da kupujejo podjetje Qik, ki je poznano po programu za videoklice, ki je bil prednaložen telefon HTC Evo. Skypov izvršni direktor Tony Bates ni povedal, koliko bodo za Qik odšteli, a omenjajo se neuradna številke od 100 do 150 milijonov dolarjev. Prav tako še ni znano, na kak način bo Qik postal del Skypa, torej ali bodo obdržali blagovno znamko Qik ali ne. Qik je lani razširil bazo uporabnikov s 600 tisoč na pet milijonov. Najdemo ga na izdelkih podjetij T-Mobile, Sprint, Nokia in Samsung.

Druga novica iz Skypa je prihajajoča možnost skupinskih videoklicev, v katerih bo lahko sodelovalo do 10 oseb. Storitev ne bo zastonj, marveč bo mesečno stala devet dolarjev. Pri tem bo dovolj, da bo le eden v konferenci naročnik plačljive verzije, pa se bodo lahko pomenkovali vsi.

3 komentarji

cingulingu ::

Zanimivo a ne toliko, kot ostala vprašanja. Recimo... Kaj pa razvoj na linux-u in ostalih platformah. Zadnji popravki segajo minimalno pol leta nazaj, če ne več. Pa še tej so bili le estetski. Bojim se, da bo ista usoda doletela tudi zadnje prišleke. Kateri so tako ali tako bolj sorodni zgornjemu kot pa M$. Kjer iz "neznanih razlogov" razvoj tudi teče. Ta funkcija je zanimiva a nikakor ne spada v vsakdanjo uporabo vsaj za večino.

residual ::

najprej se bo zgodilo isto kot pri Fring-u, ko bodo onemogočili videoklice za vse mobilne platforme razen iPhone.

matejdro ::

Qik je bil plačljiv ali free?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Skypov Qik za videosporočila

Oddelek: Novice / Android
95980 (4528) MrStein
»

Tučija - najcenejša varijanta za klice/sms-e v Slovenijo

Oddelek: Loža
242856 (2758) Invictus
»

Skype podpira videoklice na iPhonu

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
235544 (4414) Gregor P
»

Skype za Android je tu

Oddelek: Novice / Android
249161 (7936) kitaj

Več podobnih tem