» »

Plešavost, Minoxidil, presajanje las itd.

Plešavost, Minoxidil, presajanje las itd.

««
6 / 34
»»

jype ::

Matijadmin> DIM vsebujejo križnice kot so brokoli, brstični ohrovt, zelje ...

Čemu ne bi potem raje kar tega jedel?

enadvatri ::

jype je izjavil:

Matijadmin> DIM vsebujejo križnice kot so brokoli, brstični ohrovt, zelje ...

Čemu ne bi potem raje kar tega jedel?


Saj lahko, prav gotovo ne škodi! Vprašanje je, koliko ga zares zaužiješ z živili, ker ga je verjetno zelo malo ter ga s pripravo odstraniš ali uničiš.

Naj nekdo preizkusi in poroča.

Mare10 ::

Minimal.... proces nastanka in rasti novega lasu da sploh pokuka ven iz korenine traja par mesecev.. , tako da zdaj neko orng zgostitev očem vidno po 3 mesecih ni za prčakovat od minoxidila. Po kakih 5-6 mesecih bi se pa že lahko kaj poznalo v kakih mladih lasekih in večji gostoti las. Res pa je to odvisno od vsakega posameznika, enim bolje prime enim slabše..itd. Je pa res da ima na temenu in vertexu minoxidil dosti boljši učinek, kot pa na sprednjo linijo. Je pa tudi bila raziskava, da tudi na sprednjo linijo dobro prime vsakemu drugemu uporabniku....
Seveda ko govorim o minoxidilu ne govorim o nekih cenenih tekočinah in napol oljih, ki so napol zastonj in boga vprašaj kaj je notri, sam uporabljam raje malo dražje in vsaj vem da imam boljši minoxidil kar jih je trenutno na trgu- Rogaine pena 5% minoxidil. Je edini minoxidil FDA approved(potrjen s strani ameriškega ministrstva za zdravje, na podlagi kliničnih raziskav in potrjenega učinka dalovanja)Povem iz lastnih izkušenj, sprobal že vse možne poceni minoxidile -ki so mi lasišče dražili in podobno, tale pena pa je super. Pa tudi po 6 mesecih sem uspel res fajne rezultate doseč.
Volk - propecia daje rezultate, ampak jo je treba za vidne rezultate dlje uporabljat kot minoxidil. propecia preprečuje in blokira hormon - kar pomeni da nas ščiti pred njim in tako zmanjšuje izpadanje. Ne pospešuje pa same rasti las.
Stranski učinki eni jih imajo drugi spet ne. In niso iz trte izviti, preberi tuje forume, mennja uporabnikov pa boš videl da je teh z stranskimi učinki ogromno.
Zavedati se moraš, da so to hormonske tablete in z njimi vplivaš na svoje hormonsko ravnovesje itd. Seveda eni ne opazijo nič, drugi pa spet ja... odvisno od posameznika. Da se rezultati z redno uporabo poznajo je res, ampak šele po daljšem roku cca 1 leto...

Glede nakupa generične propecie iz tujine od neznanih spletnih strani in prodajalcev...hmm nevem če bi upal jesti hormonske tablete, naročene od nekoga XY na spletu...- pa saj ne veš kaj je notri?!?? V sebe redno devat hormonske tablete, z neznanimi sestavinami, ki so lahko tudi nepreverjene itd.... nevem če bi se jaz upal špilat s tem.
Res pa da je ceneje.

Glede na to da se že več let ubadam s tem problemom, je takole.
Optimalna varjatna za preprečevanje izpadanja: Propecia 1 na dan + Rogaine foam 5% zjutraj in zvečer. + v primeru perhljaja Oronazol občasno po potrebi (nikakor ne vsak dan, prej 1 tedensko).
Rezultati so ziher. Predlagal bi slikanje lasišča na začetku, nato po 6mesecih in nato po 1 letu.

Ampak problem pri propeciji je cena (seveda možnost cenejše generične iz tujine, ampak nevemo do koga in kako kvlaiteto dobimo) in pa seveda njeno hormonsko delovanje, ki nikakor dolgoročno ne more biti pozitivna za naše telo.
Tako da za tiste, ki se ne špilate s hormoni, ali pa ste probali propecio in ste imeli kake znake stranskih učinkov je pač alternativa: Rogaine foam 5% zjutraj in zvečer. + v primeru perhljaja Oronazol občasno po potrebi (nikakor ne vsak dan, prej 1 tedensko).

Nekaterim prime boljše, nekaterim slabše, nekaterim niti ne. Ampak večina je ob redni in dovolj dolgi uporabi opazila izboljšave, mnogi pa stanje vzdržujejo nespremenjeno več let.
Veliko je odvisno od posameznika, resnosti, vztrajnosti in pa še česa drugega. Pomembno je da začnemo s preprečevanjem plešavosti čimprej, več kot je lasnih mešičkov živih boljše rezultate lahko dosežemo.

PS: Upamo, da odkrijejo še kaj bolj učinkovitega.... do takrat pa ... je na voljo tole kar piše zgoraj.

enadvatri ::

Indikacija za Oronazol ni prhljaj! Ta namreč zdravi glivično okužbo lasišča. Ta pa je le eden od možnih povzročiteljev prhljaja. Če je vzrok prhljaja v spremembah lipidov v koži (suhi koži) Oronazol ne bo pomagal!

krispe ::

Zakaj pa oronazol ne bi smel uporabljat vsak dan? A je tako močen šampon?
Sprašujem zato, ker meni se lasje hitro zmastijo, zato si jih vsak dan umivam, poleg tega uporabljam tudi Rogaine 5% nekje pol leta.

Rogaine nanašam predvsem v sprednjem delu. Lasje so se zgostili povsod kjer nanašam, le na skrajni desni strani (temple area) se stanje (še) ni izboljšalo.
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"

Volk| ::

@Mare10
Optimalna varjatna za preprečevanje izpadanja: Propecia 1 na dan + Rogaine foam 5% zjutraj in zvečer. + v primeru perhljaja Oronazol občasno po potrebi

Če je razlog izpadanja androgena alopeia(po domače dedno) pomaga propecia 100%, tako da ne vem zakaj bi še moral jemat druge preparate?
Kaj ni propecia dovolj draga? Kaj bi še ti imel bolj unčikovito?
Kdo pač se sprijazni z jemanjem hormonov, ima lase, kdo pa ne pa je pač gologlav. Simpl. Vsak se sam odloča.
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

enadvatri ::

krispe je izjavil:

Zakaj pa oronazol ne bi smel uporabljat vsak dan? A je tako močen šampon?
Sprašujem zato, ker meni se lasje hitro zmastijo, zato si jih vsak dan umivam, poleg tega uporabljam tudi Rogaine 5% nekje pol leta.

Rogaine nanašam predvsem v sprednjem delu. Lasje so se zgostili povsod kjer nanašam, le na skrajni desni strani (temple area) se stanje (še) ni izboljšalo.


Nisem napisal, kako močen je in tudi ne, da ga ne bi smel redno uporabljati. Ljudje, preberite priložena navodila (RTFM)! ... če jih nimate, jih poiščite na spletu.

1. Oronazol se uporablja za zdravljenje glivične okužbe. Če je ta okužba razlog za prhljaj, potem bo tudi prhljaj izginil. Sicer Oronazol ne bo pomagal proti prhljaju.

2. Oronazol ima peroralno antiandrogene učinke, zato ga nekateri uporabljajo redno (kot šampon, da ne bo pomote). Kako učinkovito je to, je pa drugo vprašanje.

xardas ::

Jaz uporabljam Minoxidil od avgusta, 2x dnevno. V zadnjem mesecu sem definitivno opazil manj izpadanja las. Definitivno mi je dvignil linijo v "temple" predelu, kar me je seveda prestrašilo. Še pol leta bom nadaljeval s tem režimom, potem pa, če ne bo kakega vidnega napredka, bo pela samo še mašinca.

enadvatri ::

Te topikalne zadeve se mi zdijo pri andropleši metanje denarja skozi okno, ker se stanje po prenehanju mazanja (ali mazaštva) spet popravi (beri: poslabša). Če plešavost ni androgena pa veliko pripomore telesna aktivnost, masaža lasišča in uravnotežena prehrana.

Naj nekdo, če ima kaj denarja in volje, preizkusi DIM. Stranskih praktično nima ali pa so minimalni, tako da v primerjavi z Propecio ni potrebno obiskati zdravnika za recept ne skrbeti za stranske učinke ... 8-)

Mare10 ::

Pač vsak uporablja kar želi in koliko želi. Je pa smiselno vse mal pogledat in poštudirat preden karkoli uporabljaš.
Evo nekaj o propeciji (finasteride), o učinkiu, stranskih učinkih in potencialnih nevšečnostih : Propecia Zanimivo branje so tudi kaku forumi in osebne izkušnje, katerih je ogromno na spletu: članek, novice na švedskem, tega je malo morje če berete komentarje pod videi, na forumih komentarje uporabnikov itd. Pač je to velik biznis in pač skušajo prikriti čimveč. Včasih večino stranskih učinkov niso niti navedli v navodilih, sedaj ša je ta seznam vedno daljši..
Seveda ni nujno, da bo karkoli narobe pri , ampak je dobro biti seznanjen z možnostmi in tako lažje opazimo če bi se kaj čudnega dogajalo. Propecia pač deluje tisti dan ko tableto vzameš, torej treba je vzemati vsakodnevno in do konca življenja...ko prenehamo.. se izpadanje spet začne.
Glede neznanih proizvajalcev in prodajalcev iz tujine... nevem sem pač malo skeptičen, ker gre za hormonske tablete, ki niso ravno kar tako. Če bi šlo za kak šampon, kremo itd... pač sprobaš, tablete pa bi js mal bol pazil.
Vglavnem proba lahko vsak ki želi pa najbolje vidi kaj se dogaja in se potem odloči kako in kaj naprej.
Pa poročajte kj ;)

minimal1000 ::

DIM: The first week on 1.5%, it seemed that my hair were getting thicker and shedding stopped.

After 2 weeks I started to shed a lot, and hair were looking thinner in diameter. I was shedding a lot of healthy thick hair and never had sheds before on any drugs. Not a good sign.
I stopped DIM and the shedding stopped the next day.

Conclusion: DIM might be a good anti-androgen but it does also 2 other things that are bad for hair.

DIM is a powerful anti-angiogenic, meaning that it will prevent new, small blood vessels from forming. This feature is good to fight or prevent cancer but very bad for hair growth.

DIM is also a powerful aromatase inhibitor, meaning that it will prevent testosterone from converting into estrogen in the scalp. this is also very bad for hair- more Test will trigger shedding. I think that this is was what caused my shedding.

While on DIM my libido was very, very high and acne was high, both signs pointing to a sharp increase in testosterone.

Final note: I switched to using RU. this is a powerful anti-androgen that works well and has no other adverse effects on hair. No shedding. No need to use DMSO.

Only drawback: RU is 10 times more expensive than pure DIM..

Kar se pa minoxidila tiče, men tud v temple predelu dviguje linijo, med tem ko kolegu poganjajo lasje v barvi breskve? pa še to bi reku da niso glih lasje, prej nek puh, ampak čist dost da mu zgosti linijo na prvi pogled...

Js počakam do 30ga, pol pa hopa v turčijo... pocen pa dober zrihtajo baje...

Zgodovina sprememb…

koyotee ::

Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Mare10 ::

Hahaha koyotee dobra ;)
Tole pa je totaln nateg: v 9 dneh ustavi izpadanje v 30dneh novi lasje haha. Očitno si niso uzel tolk časa, da bi mal pogledal kako deluje sam proces izpadanja las in koliko rabi las za nastanek in ponovno rast. Slike so pa itak vzete iz tujih strani z minoxidilom in presaditvijo itd.

Tolk očitno se pa nemorš norca delat no ;)
Najbolš je tista slika ko je plešast do konca, potem ma pa kr čupo hehehe. Itak vsi vemo, tam ko se enkrat korenina zapre nč kj nebo. Drgač pa je o tem že tolk rečenga s strani dohtorjev in strokovnjakov: edino dokazano proti izpadanju las s študijo sta SAMO minoxidil in finaterid(propecia).

Sicer iščejo-raziskujejo še nove metode, ki bi res bila prava rešitev za pridobitev že zgubljenih las ampak zaenkrat še niso nč najdli. KO pa to odkrijejo bo pa totaln BOOM, do takrat pa edino upanje čimbolj ohranit obstoječe stanje s propecio ali minoxidilom....

Drgac pa fajn za nasmejat tista stran..

mark16 ::

baje ni razlike če uporabljaš regaine 2x ali enkrat, jaz ga zdaj samo zvečer, včasih pa sem ga 2x.

tako kot je reku moj predhodnik, foam 5% +propecia+umivanje las s čimbolj blagim šamponov jaz mam breza in sušenje samo nežno s brišačo, kvalitetna hrana beljakovine in zdrave maščobe, omega3 in vit/min tablete(cink, B vit)...

7tom1ja ::

Volk| je izjavil:

chucki je izjavil:

Tale volk je pisal tudi po drugem forumu, verjetno bo v nadaljevanju naredil kakšno reklamo za novo zdravilo


Ne, ne delam reklame za zdravilo. Pač pišem kaj meni pomaga in kar sem porabil nekaj cajta, da sem pol znižal stroške za nekaj kar pomaga. In rad delim z drugimi. Nobenemu pa roke ne zvijam, da ga v nekaj prepričam. Odgovarjam samo na vprašanja kje sem kupil. Odgovoril sem pa glede zavajanja glede stranskih učinkov propecie. Jaz jih nimam in mislim, da so iz trte zviti. To so hormonske tablete. In marsikje se uporabljajo...mogoče kje z večjimi stranskimi učinki.

Link, ki sem ga dal, pa jaz naročujem že več kot leto dni. Vse ok. Na začetku sem bil jaz tudi skeptičen, ker lahko plačaš samo z Viso ali Mastercard. Zahtevajo pa obvezno recept, katerega preverjajo, tako da ni neka kvazi stran, ki bi hotela samo prodajat. Je pa res, da čakam skorja mesec dni, da oni vse preverijo in da dobim tablete. Pošilja se iz raznih lokacij, tako da sem 1x moral plačat carino.
No, to so moje izkušnje, če bo kdo hotel, naj pač sproba. Meni odgovarja in pomaga.

Aja, pa original propecio tudi majo, pa še cenejša je kot pri nas. Se tudi da naročit. Sicer pa vse piše na linku



he, he zavajanja glede stranskih učinkov, a zavajanje se temu reče ? Če bi malo bolj preštudiral vse v zvezi s Propecio bi jo že zdavnaj zabrisal v smeti. Edini, ki kogarkoli zavaja je Merck. Pa vsaketoliko malo poglej listek ker vsakih nekaj mesecev dodajo kakšen nov stranski učinek.

Double_J ::

http://www.bbc.co.uk/news/health-174570...

Tu je vsaj neka znanost... kakšna znanost je za vašimi mazili pa je vprašanje.:)
Dve šivanki...

7tom1ja ::

Double_J je izjavil:

http://www.bbc.co.uk/news/health-174570...

Tu je vsaj neka znanost... kakšna znanost je za vašimi mazili pa je vprašanje.:)


Rogaine je bil testiran s strani FDA, sicer je bila tudi Propecia ampak za Rogaine vsaj vemo da ima res nepomembne stranske učinke.
BTW
Po skupinskih tožbah proti Propecia-i v ZDA in Kanadi se pripravlja tudi v Evropi. Spet zavajanje, kajne.

tattoo ::

Pozdravljeni, po kakšnem letu britja glave sem pomislil, da bi si dal presaditi lase. Glede na to, da imam samo delno plešavost na sprednjem delu lasišča bi me presaditev las prišla nekje med 1000 in 1500€. Pregledi se gibljejo nekje med 50 in 60€. Zanima me, kakšne so vaše izkušnje in katerega strokovnjaka priporočate. Do sedaj sem našel slednje:
Tomaž Jenežič, dr. med. (klinika v LJ),
Dr. med Siniša Glumičić (klinika v Zagrebu),
Medical Center Rogaška.
Zanimam se tudi za klinike v Avstriji, če ima kdo kakšen predlog, kar na dan z njim.

Hvala ;)

7tom1ja ::

tattoo je izjavil:

Pozdravljeni, po kakšnem letu britja glave sem pomislil, da bi si dal presaditi lase. Glede na to, da imam samo delno plešavost na sprednjem delu lasišča bi me presaditev las prišla nekje med 1000 in 1500€. Pregledi se gibljejo nekje med 50 in 60€. Zanima me, kakšne so vaše izkušnje in katerega strokovnjaka priporočate. Do sedaj sem našel slednje:
Tomaž Jenežič, dr. med. (klinika v LJ),
Dr. med Siniša Glumičić (klinika v Zagrebu),
Medical Center Rogaška.
Zanimam se tudi za klinike v Avstriji, če ima kdo kakšen predlog, kar na dan z njim.

Hvala ;)


Za 1000 do 1500 eur se ne da popraviti niti "hair line-a" spredaj.

tattoo ::

7tom1ja je izjavil:

tattoo je izjavil:

Pozdravljeni, po kakšnem letu britja glave sem pomislil, da bi si dal presaditi lase. Glede na to, da imam samo delno plešavost na sprednjem delu lasišča bi me presaditev las prišla nekje med 1000 in 1500€. Pregledi se gibljejo nekje med 50 in 60€. Zanima me, kakšne so vaše izkušnje in katerega strokovnjaka priporočate. Do sedaj sem našel slednje:
Tomaž Jenežič, dr. med. (klinika v LJ),
Dr. med Siniša Glumičić (klinika v Zagrebu),
Medical Center Rogaška.
Zanimam se tudi za klinike v Avstriji, če ima kdo kakšen predlog, kar na dan z njim.

Hvala ;)


Za 1000 do 1500 eur se ne da popraviti niti "hair line-a" spredaj.


Sodeč po pogovoru s Tomažem Jenežičem, se da. Res pa je, da na pregled še nisem šel in še vedno zbiram informacije, tak da če ima kdo kaj informacij, bom več kot hvaležen :)

7tom1ja ::

Pri takšnih zadevah kot je HT se niti pod razno ne sme varčevati; mene bi takoj odvrnilo že to, da kirurg poleg HT opravlja še druge posege. Ht je tako specifična zadeva, da potrebuješ strokovnjaka, ki se ukvarja izključno samo s tem. Najboljši strokovnjak za FUE tehniko sploh pa za naraven hairline v Evropi je Dr. Keser iz Turčije.

tattoo ::

7tom1ja je izjavil:

Pri takšnih zadevah kot je HT se niti pod razno ne sme varčevati; mene bi takoj odvrnilo že to, da kirurg poleg HT opravlja še druge posege. Ht je tako specifična zadeva, da potrebuješ strokovnjaka, ki se ukvarja izključno samo s tem. Najboljši strokovnjak za FUE tehniko sploh pa za naraven hairline v Evropi je Dr. Keser iz Turčije.


Kakšni pa so stroški pri dr. Keaser-ju in verjetno je potreben odhod v Turčijo, ne? Nekako imam občutek, da se je ta zadeva v zadnjih letih zelo razširila in poslednično se tudi kvaliteta dviga. Ne verjamem, da je samo en najboljši strokovnjak na tem področju. Najboljše bi bilo slišati izkušnje uporabnikov, pa nikogar ne poznam :)

7tom1ja ::

tattoo je izjavil:

7tom1ja je izjavil:

Pri takšnih zadevah kot je HT se niti pod razno ne sme varčevati; mene bi takoj odvrnilo že to, da kirurg poleg HT opravlja še druge posege. Ht je tako specifična zadeva, da potrebuješ strokovnjaka, ki se ukvarja izključno samo s tem. Najboljši strokovnjak za FUE tehniko sploh pa za naraven hairline v Evropi je Dr. Keser iz Turčije.


Kakšni pa so stroški pri dr. Keaser-ju in verjetno je potreben odhod v Turčijo, ne? Nekako imam občutek, da se je ta zadeva v zadnjih letih zelo razširila in poslednično se tudi kvaliteta dviga. Ne verjamem, da je samo en najboljši strokovnjak na tem področju. Najboljše bi bilo slišati izkušnje uporabnikov, pa nikogar ne poznam :)


Ja zadeva se je močno izboljšala s tako imenovano FUE tehniko. Prej je bil v uporabi samo tako imenovan "strip", kjer so ti izrezali lasne mešičke s kožo vred z zadnjega dela glave.velik problem tega posega je bil, da ti ostane velika brazgotina po tem posegu. Pri FUE tehniki presajajo direktno lasne mešičke oz "grafte". Slabost te tehnike je, da poseg "preživi" manj graftov. Kvaliteta kirurga se kaže prevsem v njegovih preteklih delih, koliko % graftov preživi po presaditvi ter koliko graftov je sposoben presaditi v kvadratni centimeter.
Dr. keser je vsekakor eden boljših kirurgov na svetu kar se tiče FUE tehnike (stripa sploh ne dela), ne vem če je najboljši. Imaš še recimo Bisango v Belgiji pa Shapira v ZDA ampak cenovno je Keser daleč najbolj dostopen od vseh omenjenih. Graft je stal nazadnje okoli 3,5 EUR. Če je zadeva slabo narejena zgleda grozno, zapraviš mnogo denarja pa še brazgotine ti ostanejo. Primer


Dela Dr. Keserja pa si poglej tule
http://www.hairsite.com/hair-restoratio...
Ja, vsekakor bi moral iti v Turčijo kar bi zadevo malenkost podražio ampak kot sem že omenil pri tej zadevi se ne špara. Takšno je moje mnenje odločil se boš pa sam.
LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 7tom1ja ()

enadvatri ::

Ampak to presanje las je BV ... Kaj, ko androgeni hormni delujejo tudi na novo presanjene mešičke! :)

jype ::

7tom1ja> pri tej zadevi se ne špara.

Tko kot umetne prsi torej.

7tom1ja ::

enadvatri je izjavil:

Ampak to presanje las je BV ... Kaj, ko androgeni hormni delujejo tudi na novo presanjene mešičke! :)

Ne delujejo, ker so pobrani s tako imenovane safe zone. Torej iz tam kjer ima še Janez Janša lase he he. Presajeni lasji naj bi ostali na glavi večno. Je pa problem kaj se bo zgodilo okoli njih, zato se priporoča, da se HT naredi, ko je že nekako izoblikovana pleša. Če imaš genetiko tako kot Janša potem se to ne splača delat. Človek ima na voljo le 6-7k graftov iz safe zone.

jype je izjavil:

7tom1ja> pri tej zadevi se ne špara.

Tko kot umetne prsi torej.


Tako je; he he

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 7tom1ja ()

enadvatri ::

Ta tema bi se morala zarotirati (za 360) ali, kako se sprejeti brez las, takšnega, kot me je ustvarila mati Narava!

To je, brez heca, tudi ena od rešitev. Je poceni, varna in trajna!

jype ::

Matijadmin> takšnega, kot me je ustvarila mati Narava!

Al pa če te je prometna nesreča.

Matijadmin> To je, brez heca, tudi ena od rešitev. Je poceni, varna in trajna!

Kar je je predvsem obče učinkovita.

xardas ::

enadvatri je izjavil:

Ta tema bi se morala zarotirati (za 360) ali, kako se sprejeti brez las, takšnega, kot me je ustvarila mati Narava!

To je, brez heca, tudi ena od rešitev. Je poceni, varna in trajna!


Nič ni narobe, če nekdo preizkusi rešitve, ki so mu na voljo, z namenom, da spremeni kakovost svojega življenja. Doh!

Mesar ::

Kaj pa če se brit začneš? Pri meni je tak, da bolj se brijem bolj mi rastejo dlake... vsepovsod, če se brijem 2x na dan sem običajno kosmat ko medo. Tako, da ni hudič, da nebojo začeli tudi na pleši poganjat če jo boš začel brit.
Your turn to burn!

xardas ::

Nope, to ne drži. Drugače pa...nimamo vsi ljudje glave ala Bruce Willis. Meni, recimo, štrlijo uhlji in mi 0mm ne ustreza.

Xserces ::

xardas ... ignoreraj mesarja ker se brije 2 na dan HAHAH
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Okapi ::

Meni, recimo, štrlijo uhlji in mi 0mm ne ustreza.
Korekcija uhljev je precej cenejša od presaditve las.;)

O.

xardas ::

Dokler pa imaš dokaj dobro linijo, je tudi njeno vzdrževanje cenejše od operacije uhljev.:)

enadvatri ::

Vsak je svojega telesa gospodar.

Sam mislim, da je kakovostno življenje možno doseči tudi, tako da se sprijazniš sam s sabo in svojo podobo.

Tudi meni štrlita uhlja, pa sem poizkusil od daljše pričeske do balina (0 mm).

jype ::

Matijadmin> Ta tema bi se morala zarotirati (za 360)

To bi blo super, ja!

Pa ti veš, kolk je 360? :)

enadvatri ::

jype je izjavil:

Matijadmin> Ta tema bi se morala zarotirati (za 360)

To bi blo super, ja!

Pa ti veš, kolk je 360? :)


Vem, labsus. 180! Po 360 bi se samo zavrtelo v glavi, tema pa bi ostala nespremenjena.

jype ::

Lapsus, gvišno.

Se pa strinjam, da je "vzdrževanje poraščenosti temena" precej bolj naporno in ima precej več škodljivih stranskih učinkov, kot sprejemanje telesnih lastnosti.

Lahko bi še enkrat nalepil video, pa bom samo link: http://www.youtube.com/watch?v=pXOK-ZVJMaU

tattoo ::

Mislim, da jype (in še nektarei drugi) ne prispeva nobene dodana vrednosti v tej temi in prevelikorat se zaide v nek offtopic. Boljši bi blo, če bi se te temne držali čim bolj strokovno. Npr. do sedaj sem dobil uporaben odgovor samo od 7tom1ja. Hvala za razumevanje :)

@7tom1ja - sem sedaj tudi v stiku s kliniko iz Zagreba in so mi sporočili, da ne uporabljajo FUE tehnike ampak ne glede na to, so stranke zadovoljne. Še imaš kakšne uporabne linke za FUE tehniko oz me bolj zanima, zakaj misliš, da je ta tehnika najboljša.

jype ::

K strokovni obravnavi pacienta, ki želi tvegane lepotne posege v takšni in drugačni obliki, spada tudi psihološko svetovanje.

tattoo ::

Vidiš, zdaj bi si lahko 10 postov izmenjava zakaj še jaz nisem pacient in zakaj ti nisi kvalificirani za psihološko svetovanje. Ampak bi bilo popolnoma brezveze, ker tisti, ki si želimo presaditi lase oz. odpraviti plešavost smo po vsej verjetnosti polnoletni in znamo razmišljat s svojo glavo (način našega razmišljanja pa se tebe popolnoma nič ne tiče). Ta tema je mišljena kot strokovna, lahko pa si ti odpreš svojo in tam deliš svoje modre nasvete s svojimi somišljenaki in ti ob tem želim veliko uspeha. Ker je želostno, da morem prebrati 6 strani teme, medtem ko je vsega skupaj samo ena stran uporabnih/strokovnih postov.

jype ::

Žal mi je da se ti zdi, da sem te označil za pacienta, vsekakor je pa očitno, da bi ti raje videl temo, v kateri piše samo tisto, česar si želiš prebrati - da je nekdo nekaj naredil in brez stranskih učinkov nazaj dobil lase. To se mi zdi narobe.

Mare10 ::

Tatoo... Fue metoda je dosti popularna v zadnjem času v svetu. Zakaj, ker naj bi bili rezultati dobri, naraven videz las in pa brez brazgotin - saj ti pri tej metodi ne reže kože zadaj na glavi -kot so to delali pri ostalih metodah. Presaja vsak mešiček posebej...
Cene so zelo različne po svetu. V turčiji naj bi poleg Dr, Keserja bilo še kar dosti izkušenih in kakovostnih zdravnikov ki so specializirani za FUE metodo in imajo zelo dobre reference. Teh klinik je v istambulu kar veliko (malo poggoglaj Fue transplant turkey, fue istanbul): http://www.fue-hlc.com/en/, ter je kar konkurenca - kar povzroča tudi nižje cene. Cene se naj bi dalo spogajat dobiti tudi po 1€ za graft (iz njega raste lahko 1,2,3,4 lasje).
Pa tudi želijo v tem obdobju čimveč zaslužiti, saj znansvetniki delajo na tem da iznajdejo popolno zdravilo za ponovno vrnitev las, ki naj bi se zgodilo v nekaj letih.
Tam ostaneš nekaj dni, dobiš vsa zdravila, pregled pred in po posegu itd. Nekje imajo tudi zasebne apartmaje, te pridejo iskat na letališče itd., peljejo te na ogled mesta... Lahko si v hotelu v bližini klinike in gres samo na poseg... Odvisno od klinike do klinike. Seveda je potrebno vse pažljivo preštudirat kakovost, poslat slike, da ti povedo okvirno koliko graftov rabis in se okvirno spogajaš za ceno.
Kako vem? Mi je govoril znanec ki je bil letos na posegu....

Tisti pa ko še imajo lase, pa čimdlje zdržat z vzdrževanjem-ohranitvijo las z minoxidilom, pa upamo da zdržimo do kakega revolucionarnega zdravila za oživitev in ponovno rast las. Naj bi se zgodilo kmalu... 2,3 leta mogoče upajmo.. ;)
PS: Kolegu pa recimo minoxidil pena Rogaine dela čuda, ne izpadajo mu več pa že tri leta drži čisto enako gostoto.

VelikiTun ::

Mare10 je izjavil:

Pa tudi želijo v tem obdobju čimveč zaslužiti, saj znansvetniki delajo na tem da iznajdejo popolno zdravilo za ponovno vrnitev las, ki naj bi se zgodilo v nekaj letih.
Delajo že na tem, vendar pa so govorice najbrž stare toliko kot naj bi minilo do odkritja.

Skratka, kak konkreten url za te trditve ne bi škodil.

7tom1ja ::

tattoo je izjavil:

Mislim, da jype (in še nektarei drugi) ne prispeva nobene dodana vrednosti v tej temi in prevelikorat se zaide v nek offtopic. Boljši bi blo, če bi se te temne držali čim bolj strokovno. Npr. do sedaj sem dobil uporaben odgovor samo od 7tom1ja. Hvala za razumevanje :)

@7tom1ja - sem sedaj tudi v stiku s kliniko iz Zagreba in so mi sporočili, da ne uporabljajo FUE tehnike ampak ne glede na to, so stranke zadovoljne. Še imaš kakšne uporabne linke za FUE tehniko oz me bolj zanima, zakaj misliš, da je ta tehnika najboljša.


FUE je evolucija pri HT, zadnji dosežek znanosti. Strip je močno tvegan, če kasneje izgubiš lase okoli "safe zone", ker tam ostane velika brazgotina. Že to, da ne delajo FUE ti lahko nekaj pove o kakovosti kirurgov. Resno ti svetujem, da še malo počakaš, če je stvar finančne narave in narediš Ht pri ljudeh, ki to obvladajo.
http://www.neograft.com/procedure-fue.h...

hephaestus ::

Jst sm bil na presaditvi las v Zagrebu, lani julija... FUE metoda:) Če koga zanima kje, ZS, ker nebi rad delal reklame. Je pa to tista poliklinika, ki dela konzultacije v Monsu;) Mal me je sram, ker od takrat nism nc napisal sm... Vedno sm bil pametn, kako noben ne deli izkušenj :( Moj problem je sicer specifičen, saj so mi, oz. mi še(vsaj delno, ampak ne več dolgo;););)) manjkajo lasje na sencih(dolga zgodba, u glavnem pa sm jih zgubil kot dojenček v inkubatorju, zarad enga genijalca oz. genijalke:D) Z rezultati sm bolj al manj zadovoljen, blo je fajn drago(3300€) za okoli 1300 graftov. Pripombo bi mel le na potek lasne linije... je pa res, da je moj primer čist specifičen :) Grem pa enkrat med majem in julijem še enkrat na presaditev v isto kliniko, razen če ve kdo od vas iz izkušenj za kakšno boljšo ;) Je pa tut res, da je treba bit realn... pokritost bo po takem posegu najvec 60% in še to v dveh korakih po 30%, vsaj 10 mescov narazen... Traja pa približno 4 mesece, da začnejo lasje rast... toliko časa kot traja telogena faza rasti las;)

_IKE_ ::

hephaestus je izjavil:

Jst sm bil na presaditvi las v Zagrebu, lani julija... FUE metoda:) Če koga zanima kje, ZS, ker nebi rad delal reklame. Je pa to tista poliklinika, ki dela konzultacije v Monsu;) Mal me je sram, ker od takrat nism nc napisal sm... Vedno sm bil pametn, kako noben ne deli izkušenj :( Moj problem je sicer specifičen, saj so mi, oz. mi še(vsaj delno, ampak ne več dolgo;););)) manjkajo lasje na sencih(dolga zgodba, u glavnem pa sm jih zgubil kot dojenček v inkubatorju, zarad enga genijalca oz. genijalke:D) Z rezultati sm bolj al manj zadovoljen, blo je fajn drago(3300€) za okoli 1300 graftov. Pripombo bi mel le na potek lasne linije... je pa res, da je moj primer čist specifičen :) Grem pa enkrat med majem in julijem še enkrat na presaditev v isto kliniko, razen če ve kdo od vas iz izkušenj za kakšno boljšo ;) Je pa tut res, da je treba bit realn... pokritost bo po takem posegu najvec 60% in še to v dveh korakih po 30%, vsaj 10 mescov narazen... Traja pa približno 4 mesece, da začnejo lasje rast... toliko časa kot traja telogena faza rasti las;)



kako dolgo pa je trajala taka operacija ?

tattoo ::

Mare10, 7tom1ja in OzzyOzzz hvala za informacije.

Glede popolnega zdravila za povrnitev las sem malo skeptičen, vsaj kar se tiče izraza "kmalu", recimo da je to 2 do 4 leta. Ker bi šlo v tem primeru za t.i. gensko terapijo (ne vem če je izraz pravilen) so klinične študije dologotrajne, cca nekje med 5 do 10 let (ponavadi 8 let).

hephaestus ::

_IKE_ operacija je trajala v mojem primeru malo čez 7ur. Delajo jo kirurg in dve asistentki. Najprej te pobrijejo na donorskem področju, sledi operacija. Lokalna anastezija, nato ti kirurg in asistentka z posebno iglico pobirata grafte na donorskem področju, medtem ko druga asistentka čisti in pripravlja grafte. Ko poberejo in pripravijo dovolj graftov, kirurg naredi luknjice na receptorskem področju asistentki pa vstavita grafte. Po operaciji dobiš še nekaj pooperativnih navodil in potrebna zdravila. :)

7tom1ja ::

Sam za info; Keser bi delal 1300 grftov 2 dni
««
6 / 34
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Presaditev las

Oddelek: Loža
97373 (6789) FireSnake
»

Gostejši lasje?

Oddelek: Loža
173818 (3215) Timurlenk
»

Čebulni sok pri plešavosti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9214730 (12747) TheBlueOne
»

seboroicni dermatitis in izpadanje las s cebulico

Oddelek: Loža
3312656 (11535) Pithlit

Več podobnih tem