Forum » Pomoč in nasveti » Serijska številka Windows
Serijska številka Windows
Keyser Soze ::
Imam en problem. Sem malo brskal po netu, ampak ene prave rešitve ne najdem, ker so vsi preveč obremenjeni s pametovanjem o pravnem vidiku zadeve(saj ne da kaj vedo o tem), ipd...
Ker je prenosnik po naravi laptop je bil tako tudi rabljen. Posledično to pomeni, da je šla "genuine" nalepka v maloro. Vse kar se še vidi je serijska, ter EAN koda. Sedaj sledi nagradno vprašanje...
Kako hudiča naj izvem kateremu sistemu (nameščen je bil drug sistem z drugo serijsko) pripada serijska? Brez da se zajebavam z inštalacijami in not tipkam tole serijsko.
Ker je prenosnik po naravi laptop je bil tako tudi rabljen. Posledično to pomeni, da je šla "genuine" nalepka v maloro. Vse kar se še vidi je serijska, ter EAN koda. Sedaj sledi nagradno vprašanje...
Kako hudiča naj izvem kateremu sistemu (nameščen je bil drug sistem z drugo serijsko) pripada serijska? Brez da se zajebavam z inštalacijami in not tipkam tole serijsko.
OM, F, G!
Duhec ::
Brand name ali noname prenosnik ?
Če je to HP potem ni problem, saj imajo svojo enotno aktivacijsko kodo, ki ni ista kot tista na ohišju, ki je načeloma niti ne rabiš vedet. Samo zahtevaš nove medije preko HP spletne strani (Stik s HPjem/naročanje medijev) kjer navedeš model, serijsko, produktno številko, OS ...
Če je to HP potem ni problem, saj imajo svojo enotno aktivacijsko kodo, ki ni ista kot tista na ohišju, ki je načeloma niti ne rabiš vedet. Samo zahtevaš nove medije preko HP spletne strani (Stik s HPjem/naročanje medijev) kjer navedeš model, serijsko, produktno številko, OS ...
SLO_Matej ::
Jaz bi ti priporočal, da se obrneš kar na Microsoft (Slovenija). Obrazloži jim kaj se je zgodilo in če ti lahko povedo kateremu OS ta serijska št. pripada.
Lenovo. Model W500.
@Matej
Ja, šparam kot zadnjo opcijo. Tole zgovarjanje z MSjem po telefonu.
@Matej
Ja, šparam kot zadnjo opcijo. Tole zgovarjanje z MSjem po telefonu.
OM, F, G!
Duhec ::
Mogoče bi iz oblike COA nalepke določil ali je WinXP, Vista...
http://www.microsoft.com/howtotell/coun...
http://www.microsoft.com/howtotell/coun...
fosil ::
Če bi rad izvedel s katero serijsko (oziroma product keyem) so bili instalirani winsi lahko uporabiš program produkey ali keyfinder.
Tako je!
ender ::
CD-KEY torej vidiš, ne vidi pa se za kateri sistem gre? Poizkusi za začetek iskat prenosnik po številki modela, ki je napisana na nalepki na spodnji strani (pri IBM/Lenovo računalnikih je v obliki XXX-XXXX) - ta številka je drugačna za vsak model, ki ima drugo vrsto operacijskega sistema.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
X13-04661
Sem guglal tole števko, pa nisem dobil pametnega rezulata. Tako XP PRO, kot tudi Vista vrže ven na Guglu na podobih številkah.
Sem guglal tole števko, pa nisem dobil pametnega rezulata. Tako XP PRO, kot tudi Vista vrže ven na Guglu na podobih številkah.
OM, F, G!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Keyser Soze ()
To je številka iz nalepke za Windows - ta ne bo prava. Išči P/N samega laptopa, običajno na črni nalepki z belim besedilom, v drugem sklopu so samo štirje znaki.
Bias ::
Upam da ne smetim...ampak glede na situacijo kot jo imaš (enako je bilo/je pri mojem službenem laptopu ki se dnevno prenaša in postavlja na raznorazne podlage, je W nalepka praktično nerazpoznavna.)
Torej kako zaščititi nalepko, kaj predlagate?
Torej kako zaščititi nalepko, kaj predlagate?
Bias: najlažje tako, da jo prelepiš s kvalitetnim lepilnim trakom ali kakšno prozorno samolepilno folijo.
s1m0n ::
Glede na model prenosnika je lahko gor Vista (Home Basic 32bit, Premium 32bit; Business 32/64bit ter Ultimate 32bit) pa XP Professional.
Te operacijske so ponujali ob nakupu! Če izvemo specifikacije se lahko ta seznam skrajša!
Te operacijske so ponujali ob nakupu! Če izvemo specifikacije se lahko ta seznam skrajša!
To je številka iz nalepke za Windows - ta ne bo prava. Išči P/N samega laptopa, običajno na črni nalepki z belim besedilom, v drugem sklopu so samo štirje znaki.
Se mi je zdelo čudno da bi bla oznaka modela tam, ampak si navedel isti format, plus še nalepko si omenjal.
W500 4062-2XG je model prenosnika. In baje tale pride z Visto Ultimate.
@Bias
Na drugem prenosniku sem nalepko odstranil že kar takoj na začetku in jo nalepil na notranjo stran "lopute" diska. Ali pa snameš dol baterijo in jo nalimaš za baterijo na ohišje prenosnika. (prej sem nalepko še slikal, če bi šla slučajno v maloro oz. se raztrgala, tako da se vidi serijska prenosnika in "genuine" nalepka skupaj)
OM, F, G!
Bias ::
na svojem novem bom točno to naredil da se izognem jebanciji.
Tebi pa veliko uspeha in hvala za predlog tudi tebi.
Tebi pa veliko uspeha in hvala za predlog tudi tebi.
Če je original gor Vista, lahko uporabiš kar en OEM namestitveni DVD za Visto, kjer že takoj na začetku namestitve vneseš serijsko, pa ti bo avtomatsko izbralo pravo izvedbo sistema.
mitkos ::
Jutri dobim prenosnik, na katerem bodo Win8 pro. Ker mislim da 8ke ne bom uporabljal, razen če me bo uspela prepričat dokler ne dobim še SSD ja, me zanima če lahko serijsko kako uporabim pri Win7 pro verziji? Obstaja kakšna možnost?
Hvala
Hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mitkos ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ponovna namestitev win vista na star prenosnik z novim trdim diskomOddelek: Pomoč in nasveti | 2432 (2159) | Alexius Heristalski |
» | serijska številka ukradenega računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 2503 (1692) | Spajky |
» | HP product keyOddelek: Pomoč in nasveti | 4430 (4024) | Tomay |
» | AMD se odpoveduje nalepkam na prenosnikihOddelek: Novice / Procesorji | 8405 (6856) | zee |
» | Win XP re-installOddelek: Operacijski sistemi | 2299 (1873) | Jakka |